Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
Ektalion
Member

Повідомлення

Скільки у нас жадних перекупів. Кажу одному - ок, продам за стільки то, але доплатіть 180 грн за ЛОХ комісію. В результаті він пав на мороз :lol:
Denys Krupin
Junior

Повідомлення

Ektalion: 20.11.2025 17:19 Скільки у нас жадних перекупів. Кажу одному - ок, продам за стільки то, але доплатіть 180 грн за ЛОХ комісію. В результаті він пав на мороз :lol:
+1, теж це бісить. Вже б включили у вартість ту комісію, а так для різних покупців різна ціна
Ektalion
Member

Повідомлення

Denys Krupin: 20.11.2025 17:28 +1, теж це бісить. Вже б включили у вартість ту комісію, а так для різних покупців різна ціна
Я йому також пропонував план Б(накладний платіж), якщо він заплатить наперед за доставку. Тоді буде дешевше йому і мені, всеодно морознувся.
Злой Гений
Member

Повідомлення

Ektalion: 20.11.2025 17:19 Скільки у нас жадних перекупів. Кажу одному - ок, продам за стільки то, але доплатіть 180 грн за ЛОХ комісію. В результаті він пав на мороз :lol:
Тоже самое было, хотя писал в объявлении что при лох доставке + комиссия к цене :-/
sensey
Member

Повідомлення

Ektalion: 20.11.2025 18:16
Denys Krupin: 20.11.2025 17:28 +1, теж це бісить. Вже б включили у вартість ту комісію, а так для різних покупців різна ціна
Я йому також пропонував план Б(накладний платіж), якщо він заплатить наперед за доставку. Тоді буде дешевше йому і мені, всеодно морознувся.
То так хотів купити. Сприймайте це просто: не відбулося угоди не ваше.
_VlaD_
Member

Повідомлення

+380673075557
В вайбере как Александр Евгеньевич.

Итак, схема развода следующая.

Значит, продаю я на ОЛХ АВРки.
Пишет человек и спрашивает какие есть.
Я ему пофоткал и написал.
Потом он говорит что у него интернет-магазин на Проме и что он продает АВР-ки, но они у него закончились.
Поэтому предложил мне отправить по указанным адресам наложкой АВР-ки по его ценам.
И типа чтобы я взял себе за них ту стоимость что у меня в объяве, а разницу перекинул ему.
Очень быстро он продал пять штук и скинул куда наложкой отправлять. Ну, у меня рученки зачесались. Ща думаю денег подниму. :gigi:
И тут он скидывает сообщение что продал еще одну АВРку. А доставить нужно в почтомат. И там промоплата. :gigi:
Я спрашиваю - "а как я наложкой в почтомат-то отправлю? Перекидывай мне стоимость последней АВР-ки и я их все отправлю".
А он такой - "ладно, отправляй те без последней".
А я ему - "типа, чтобы они за мой счет покатались"?
Короче, он мне позвонил обматерил, а я поинтересовался есть ли отопление и свет на зоне и на... его послал. :D

Не знаю, что-то новое придумали или это старый развод?

Отправлено спустя 7 минут 46 секунд:
И скрины этот гандон поудалял. Последняя АВРка наверняка должна была поехать ему или его подельнику.
Но, я записал № телефона. Это был 0994755090 . Получатель последней АВРки. Хотя, возможно что он продал ту АВР-ку реальному человеку. Но, АВРку отправил бы я, а деньги получил бы он. Раз у него была промоплата, значит реальный магазин на Проме у него таки есть.
WalkMan
Member

Повідомлення

_VlaD_
на промі є після плата
_VlaD_
Member

Повідомлення

WalkMan: 23.11.2025 16:09 _VlaD_
на промі є після плата
Так. Але отримає ту післяплату хто?
Продавець. Той що продав товар з Прому.
А я просто лівий чувак який відправив товар.
Тобто, товар - покупцеві.
Гроші продавцю з Прому.
А мені велике спасибі за те що я відправив свій товар покупцю. Так?
Точніше, СПАСИБІ. Навіть СПАСИБІЩЕ.
При цьому я повинен відправити свій товар по чотирьом адресам наложкою. І якщо його не заберуть, то я плачу свої кошти за екскурсію свого товару по кроїні.
А він відмововся навіть оплатити ціну однієї АВРки та назвав мене дов.....ом.
Ну, звичайне діло. Він ні чим не ризикує. А дурачок - я.

По хорошому, хай би оплатив ціну катання тих товарів туди-назад. Я не мав би питань. Але я отримав лише обіцянки. А останній товар на поштомат промоплатою.

Отправлено спустя 13 минут 19 секунд:
З мого боку це виглядало як кидалово.
В крайньому випадку він міг купити АВРки у мене та потім переслати покупцям.
Або міг оплатити мені авансом ціну катання посилок у два кінці.
Або не кидати мені останнє замовлення з промоплатою та не називати дов..... Ну ви зрозуміли.
Я вже готовий був йти на пошту та все відправляти. От до того моменту з поштоматом.
daesz
Member

Повідомлення

Ektalion: 20.11.2025 17:19доплатіть 180 грн за ЛОХ комісію
Я просто вказую ціну яка має лох-комісію включену, а в описі лоту вже пишу що комісія включена, наприклад, ціна 3100 (3000грн + 2%комісія лоха). Ті в кого більше двох-значного айкю самі напишуть в приват про наложений, ну а як не напишуть - це ж їхні гроші, а не мої :rotate:
_VlaD_: 23.11.2025 12:41Итак, схема развода следующая.
Краще в ненадійних залиште (ну чи першій лізі неблагонадійності, незнаю яка із тем більше підходить), разом із номер телефону.
_VlaD_: 23.11.2025 19:08В крайньому випадку він міг купити АВРки у мене та потім переслати покупцям.
Він міг багально оплатити лох-доставку на 4 різні адреси.
_VlaD_
Member

Повідомлення

Ну от наприклад.
Я продаю на ОЛХ відеокарту.
У мене її купляють ОЛХ доставкою.
Я прошу якогось чувака з ОЛХ віднести карту на пошту та відправити по потрібному номеру замовлення.
Я потім отримую гроші від ОЛХ, бо формально відеокарту продав я.
Покупець отримує відеокарту та задоволений, бо він карту отримав.
А от тому хто приніс свою карту на пошту та відправив по тому ТТН - великий Чупа-Чупс. Бо лише сосати і залишається.

Отправлено спустя 7 минут 8 секунд:
daesz: 23.11.2025 19:15 Він міг багально оплатити лох-доставку на 4 різні адреси.
Ну, фіг зна. Він же типу з Прому продає. І домовився з покупцями що товар відправить наложкою. Можливо, щоб комісію Прому не платити.
Але товару у нього на руках нема. А може і покупців тих нема. Останній заказ на поштомат та промоплата йому.
daesz
Member

Повідомлення

_VlaD_: 23.11.2025 19:23Ну, фіг зна. Він же типу з Прому продає. І домовився з покупцями що товар відправить наложкою. Можливо, щоб комісію Прому не платити.
Але товару у нього на руках нема. А може і покупців тих нема. Останній заказ на поштомат та промоплата йому.
Я б йому чупа-чупса хіба відправив, і то фоткою в приватні повідомлення :D
_VlaD_
Member

Повідомлення

Взагалі, мені пофіг було за скільки там він ті АВР перепродає.
Навіть поняття є таке як "Дропшиппінг".
Це коли ти продаєш товар якого у тебе нема.
Купа наших інтернет-магазинів цим займаються.
Зрозумів це коли купував електродуховку батькам. Ще до Майдану.
Штук 20 магазинів її продавали. Але доставка 5 днів з усіх магазинів у Миколаїв.
Як так?
Виявляється, був склад в Одесі який продавав ті духовки. Ціна там на 300 грн дешевша.
Але то не суть. Суть у тому, що склади у всих великих магазинів у Київі були. Та мабуть так і зараз є.
Тобто, ти купуєш духовку. Її везуть з Одеси в Київ, а потім з Київа в Миколаїв.
При тому що від Одеси до Миколаїва 200 км максимум.
А її катають півтори тисячі км по складах.
Купив я ту духовку в Одесі напряму зі складу, та її за добу в Миколаїв доставили.
Зараз мабуть так на Промі працюють. Товару не мають, а скуповують на тому ж ОЛХ.
Коротше, непрості часи. Крутяться всі як можуть.
Дивіться там уважно, щоб не намахали.
daesz
Member

Повідомлення

_VlaD_
думаю, тепер ситуація така ж у більшості "не білих" магазинів, але замість Одеси - возять із Польщі :D
_VlaD_
Member

Повідомлення

daesz: 23.11.2025 20:15 _VlaD_
думаю, тепер ситуація така ж у більшості "не білих" магазинів, але замість Одеси - возять із Польщі :D
Була така ситуація коли вирішив купити 3Dпринтер у той самий момент коли поляки перекрили кордон два роки тому перед Новим роком.
Типу, доставка до 10 днів, а у підсумку повернули гроші. Купував на Промі. :D
Та і взагалі якщо доставка тиждень чі більше у велике місто, то це дропшипінг з Польщі. Бо так Новою Поштою за добу-дві доставляють в обласний центр якщо воно є на складі в Київі по факту.
daesz
Member

Повідомлення

_VlaD_: 23.11.2025 20:28Бо так Новою Поштою за добу-дві доставляють в обласний центр якщо воно є на складі в Київі по факту.
Я на початку року корпус продавав у Татарбунари (це навіть не обл.центр) із ІваноФранківської обл (також із рай.центру, а не обл.центру), 1.5 сутки доставка НП. На днях відправляв БЖ в Гадяч (також рай.центр в Полтавській обл), доставка була 2 сутки УкрПоштою!
Швидкість доставки по Україні дуже зросла останніми роками :)
_VlaD_
Member

Повідомлення

daesz: 23.11.2025 20:38Швидкість доставки по Україні дуже зросла останніми роками :)
Я один АВР заказав в Китаї 11.11. І сьогодні він вже на Укрпошті. Менше 12 діб з Китаю.
При цьому сьогодні мені подзвонили і вже той АВР забронювали.
При тому, що я його заберу тільки завтра. Я його ще з пошти не забрав, а він вже проданий.
Тобто, швидкості ростуть неймовірними темпами. :D
daesz
Member

Повідомлення

_VlaD_: 23.11.2025 20:42Тобто, швидкості ростуть неймовірними темпами.
В мене цього місяця була одночасно найшвидша та найповільніша доставка з Китаю/алі (всякі дрібниці для дому замовляв) - 9 днів та 71 день :D Обидві укрпоштою..
Від другої номер зберігся в парсельапі, бо буквально позавчора забрав :D
Зображення
_VlaD_
Member

Повідомлення

daesz: 23.11.2025 20:45В мене цього місяця була одночасно найшвидша та найповільніша доставка з Китаю/алі (всякі дрібниці для дому замовляв) - 9 днів та 71 день :D Обидві укрпоштою.
То фігня. Я перед війною акумулятори замовляв фосфатні. Йшли п'ять місяців. 11 грудня замовив, 10 квітня отримав. Там вже всі терміни пройшли. Я відкрив суперечку та повернув гроші. Вже і забув про них. А потім прийшли вони. Акумулятори. Ото був Джекпот. :D Саме те що треба.
daesz
Member

Повідомлення

_VlaD_
в мене таке було з кросівками для племінниці (такі що мають підсвітку на підошві), вона дуже хотіла, а у нас ніде не продавали. Замовив, пройшло 80 днів, відкрив суперечку, гроші повернули, а десь через півтори місяці після цього вони прийшли. Трохи незручно було перед продавцем, хоча він навіть нічого в суперечці не відписав лол..
71 день - це покищо найдовша із тих, які не "прострочили" термін захисту покупця :)
Ektalion
Member

Повідомлення

daesz: 23.11.2025 19:15 Я просто вказую ціну яка має лох-комісію включену, а в описі лоту вже пишу що комісія включена, наприклад, ціна 3100 (3000грн + 2%комісія лоха). Ті в кого більше двох-значного айкю самі напишуть в приват про наложений, ну а як не напишуть - це ж їхні гроші, а не мої :rotate:
Так я йому пропонував накладним платижем, якщо він оплатить доставку туди/сюди загалом 400 грн. Вага фізична 12 кг, то трохи затратно, а він суцільний мороз, ніякої відповіді :tomat:
daesz: 23.11.2025 20:58 Трохи незручно було перед продавцем, хоча він навіть нічого в суперечці не відписав лол..
Партія йому компенсує :laugh:
Відповісти