Новини
Останні статті і огляди
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
elek
Member
7mindfields
Я почитал, вроде серверный, долговечный. Понимаю, что nvme быстрее, но у меня уже занято оба слота.
destructX
Бюджет около $100-150. Формфактор сата, так как нет свободных слотов.
Я почитал, вроде серверный, долговечный. Понимаю, что nvme быстрее, но у меня уже занято оба слота.
destructX
Бюджет около $100-150. Формфактор сата, так как нет свободных слотов.
-
Filabatya
Member
продати свій і взяти на 4тб m2 якраз в 200 паперів вкладетесь
-
daesz
Member
https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... z-77e2t0b/elek: ↑ 07.11.2025 18:01Бюджет около $100-150.
Навіщо за 150$ брати терабайтник, якщо можна взяти 2ТВ чуть-чуть дорожче?
З того всього, що бачу на 2 ТВ на хотлайні ще https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... bx500ssd1/ більш-менш нормальний. Все інше - то вже всякі вербатіми, апасери, петріоти та інше сміття.
-
phd_eng
Junior
Я так розумію, далі ціна на ссд тільки зростати буде. Чи то якесь сезонне здорожчення?
-
Melofon
Member
Реклама кингстон? А на самом деле кое-кто может сделать лучше;)LiquidStorm: ↑ 26.10.2025 02:38В темі вже раніше писав, що для того ССД дивитися треба утилітою phison_nvme_flash_id2 згенерований файлік phison_nvme_flash_id_smart.txt розділ -- Temperature --, дізнаєтесь багато цікавого про життєвий шлях свого накопичувача.fludimir: ↑ 26.10.2025 00:30 KC3000 ... smart temperature sensor 2
Мій напрацював 14428 годин, тест перших 55% на скріншоті (шина 3.0)
- спойлер
- kc3000-linear-aida64-v7.jpg
-
elek
Member
daesz
Спасибо, я уже на techpowerup поискал из тех, что у нас продают, ещё посмотрел на параметр TBW (не знаю насколько он реально отражает надежность)
Я так понимаю у самсуня cache есть, а у crucial нет(не думаю, что это важно, в моих сценариях).
Правда в описании самсуня в магазе пишуть 2400 TBW, у techpowerup 600 TBW, у crucial получается 720 TBW. Но опять не знаю насколько это макретинговый или нет параметр.
У нас самсунь примерно $230, crucial $165. Наверное не буду жмотится и возьму самс.
Спасибо за советы и потраченное время
Спасибо, я уже на techpowerup поискал из тех, что у нас продают, ещё посмотрел на параметр TBW (не знаю насколько он реально отражает надежность)
Я так понимаю у самсуня cache есть, а у crucial нет(не думаю, что это важно, в моих сценариях).
Правда в описании самсуня в магазе пишуть 2400 TBW, у techpowerup 600 TBW, у crucial получается 720 TBW. Но опять не знаю насколько это макретинговый или нет параметр.
У нас самсунь примерно $230, crucial $165. Наверное не буду жмотится и возьму самс.
Спасибо за советы и потраченное время
-
biofibre
Member
elek, 2400 TBW для 4 TB, для 2 TB - 1200 TBW.
-
daesz
Member
elek
вище правильно підказують на рахунок TBW;
на момент покупки свого 870ево - крушиала у нас не було в наявності, та й самсунг як виробник ссд - надійніший імхо, ну й кінгстони ще були, але вони самі ссд не виготовляють, а рити інтернет, щоб дізнатись що стоїть в сата-шних кінгстонах щось не дуже хотілось.
Про крушиали пишуть що мруть (не конкретно цей сата-шний, а в основному м2 і в основному на qlc) дуже часто (в коментах під оглядами на тому ж TPU), тому не дуже вони довіру викликають.
вище правильно підказують на рахунок TBW;
на момент покупки свого 870ево - крушиала у нас не було в наявності, та й самсунг як виробник ссд - надійніший імхо, ну й кінгстони ще були, але вони самі ссд не виготовляють, а рити інтернет, щоб дізнатись що стоїть в сата-шних кінгстонах щось не дуже хотілось.
Про крушиали пишуть що мруть (не конкретно цей сата-шний, а в основному м2 і в основному на qlc) дуже часто (в коментах під оглядами на тому ж TPU), тому не дуже вони довіру викликають.
-
tinkz
Junior
порокомендуйте терабайтник м.2 з дешевших, щоб норм був
-
Filabatya
Member
То треба в шапку закріпляти: KIOXIA EXCERIA G2 1TB (це тошиба)
-
tinkz
Junior
В самого такий, думав може щось за час помінялось. Але їх в продажі немає шось 
-
destructX
Member
з дешевих це скільки?tinkz: ↑ 07.11.2025 23:53 порокомендуйте терабайтник м.2 з дешевших, щоб норм був
sn580, pm9a1, nv3
В ціні нижче особливої різниці між ними нема (ну якшо не якийсь прям нн китаєць)
зараз, правда, ціни скакнули жах
Відправлено через 3 хвилини 34 секунди:
upd.
глянув олх по pm9a1, на них ще не піднялась ціна на вторинному, як на мене то це найкращий варіант зараз, 3к за 980про терабайтний - пєсня
-
elek
Member
В конечном итоге взял KC3000 на 2тб и всунул вместо старого 500гб Colorful CN600S.
Может потом докуплю ещё и бюджетный сата, если прям будет не хватать места.
Стоит ли докупать какой-то радиатор на KC3000 или штатного, с толстой термопрокладкой, который с B550M материнкой идет достаточно ?
Ну то есть снижение температур увеличат срок жизни диска или разница не настолько существенная, чтоб это на что-то влияло ?
Может потом докуплю ещё и бюджетный сата, если прям будет не хватать места.
Стоит ли докупать какой-то радиатор на KC3000 или штатного, с толстой термопрокладкой, который с B550M материнкой идет достаточно ?
Ну то есть снижение температур увеличат срок жизни диска или разница не настолько существенная, чтоб это на что-то влияло ?
-
daesz
Member
elek
Сам КС3к відносно холодний, але якщо дуже хочеться то щось із цього
https://www.aliexpress.com/item/1005005763887951.html
HR-10 Pro - це самий "жирний" радік для ссд на ринку, але там потрібно вихід під пропелер, якщо зайвого вільного хедера немає, то HR-09/HR-09PRO/HR-10 в залежності під який є місце (десятка висока/дев'ятка низька).
Можна не з конкретно цього магазину, тут бачу доставка платна.
Сам КС3к відносно холодний, але якщо дуже хочеться то щось із цього
https://www.aliexpress.com/item/1005005763887951.html
HR-10 Pro - це самий "жирний" радік для ссд на ринку, але там потрібно вихід під пропелер, якщо зайвого вільного хедера немає, то HR-09/HR-09PRO/HR-10 в залежності під який є місце (десятка висока/дев'ятка низька).
Можна не з конкретно цього магазину, тут бачу доставка платна.
-
LiquidStorm
Member
Без радіка зовсім було б не бажано, а от пластини, що зазвичай іде з материнкою, має бути достатньо.elek: ↑ 13.11.2025 23:13докупать какой-то радиатор на KC3000 или штатного, с толстой термопрокладкой, который с B550M материнкой идет достаточно
-
elek
Member
daesz
Ого, вот это радиатор, интересно, он вообще влезет, по высоте, между видеокартой и кулером PA 120 SE.
Чем-то напомнило охлад материнок времен C2D, типа лунапарка MSI X38 Diamond и тд
Ого, вот это радиатор, интересно, он вообще влезет, по высоте, между видеокартой и кулером PA 120 SE.
Чем-то напомнило охлад материнок времен C2D, типа лунапарка MSI X38 Diamond и тд
-
dendenis82
Member
Шукаю зовнішній ssd під бекапи !щоденні, маленький(носити на ключах або в кармані). Але щось вони не супер надійні по відгукам(про Sandisk я взагалі мовчу).
Kingston SX2000 по розмірам сподобався, але в одного блогера корпус розсипався, а інший відправив по гарантії глобальній. То виходить, що крім Samsung T5 і немає нічого...
Samsung в мене внутрішніх багато було, брав і нові і після майнінгу, топ. Але для зовнішнього розмір завеликий.
Подумав, що можливо купити м.2 Samsung Evo і корпус до нього, але не дуже полюбляю колхоз, і чи не мруть м.2 від поганих карманів?
Kingston SX2000 по розмірам сподобався, але в одного блогера корпус розсипався, а інший відправив по гарантії глобальній. То виходить, що крім Samsung T5 і немає нічого...
Samsung в мене внутрішніх багато було, брав і нові і після майнінгу, топ. Але для зовнішнього розмір завеликий.
Подумав, що можливо купити м.2 Samsung Evo і корпус до нього, але не дуже полюбляю колхоз, і чи не мруть м.2 від поганих карманів?
-
Mikola_Mikola
Junior
dendenis82: ↑ 23.11.2025 11:07 Шукаю зовнішній ssd під бекапи
Взяти карман та під нього окремий ссд , все буде ок
https://rozetka.com.ua/ua/karmani-i-dok ... 23438=m-2/
-
l-m
Member
dendenis82
Hynix X31.
Компактний, надійний (корпус теж, а SSD взагалі один з найкращих для pci-e 3.0), швидкий.
Hynix X31.
Компактний, надійний (корпус теж, а SSD взагалі один з найкращих для pci-e 3.0), швидкий.
-
pawn
Member
Взяв ще один 990Pro 4TB і звернув увагу на цікавий факт. На "старому" я бачив безперервний запис на рівні 5+/-Гбс до об'єму десь 400ГБ, а на новому - до 800Гб. Причому версії прошивок різні, але Magician каже що і на одному і на іншому стоять останні:)
Зайнятий об'єм на обох SSD приблизно однаковий.
Зайнятий об'єм на обох SSD приблизно однаковий.