Artem_M: ↑
22.11.2025 13:25Такий собі з тебе оверклокер)))
Міг би вже і поексперементувати.
Гадаю всім буде цікаво.
Не стримуйся!!!
опа, Біба знайшов свого Бобу
що ж до андервольту як явища, то, як на мене, його є сенс робити або коли він дозволяє навіть покращити реальну продуктивність (як на картах 3000й серії) або коли отримати ту ж продуктивність на меншому споживанні.
я про це вже писав на сторінках форуму, але після ретельного тестування різноманітних варіантів андервольту на своїй карті -- врешті решт відмовився від цієї ідеї взагалі, виставив максимальний розгін
(+3000 на пам'ять і довго підбирав скільки додати на ядро в АБ щоб було 100% стабільно всюди. вижав всі можливі мегагерци), і в такому режимі і юзаю з липня місяця. ну, так, карта споживає 600вт. і шо з того? СО супріма дозволяє це робити без напрягаючого шуму на цілком адекватних температурах, ніякого небажаного режиму ні для яких компонентів немає. і в чому тоді практичний сенс UV? а немає його, практичного сенсу.
приводи для андервольту в випадку 5000 серії це лише мнітєльность окремої категорії юзерів:
> "буду юзати при меншій температурі -- карта довше проживе"
окей окей, як скажете, в сферичній теорії так же ж воно і є, не посперечаєшся)
і шумово-естетичні вподобання іншої категорії
> "зменшу шум в іграх, буде приємніше грати"
грати без звуку, так, такий гамінг. та і системи охолодження гарних версій 5090 тихі навіть коли карта довго споживає 600 вт. але тут теж не посперечаєшся, комфортний рівень шуму категорія не універсальна, а якщо хтось хоче грати без навушників, то це його повне право.
нічого немаю проти жодного варіанту, не сперечаюсь як краще, але треба просто для себе розуміти, що і з якою метою ти робиш