Першій версії Windows виповнилося 40 років

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Liam
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Першій версії Windows виповнилося 40 років

Ото часи були. Я першу свою 3.11 на дискетах купував на радіоринку... У 1996 році. Дякую пану Гейтсу, він дійсно зробив революцію.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Я цю монохромну версію 1.0 пізнав лише 4 роки тому через емулятор, так би мовити щоб доторкнутись до історії. А починав із 3.11 (хард був малого об*єму і 95 банально не влізала на нього :weep: )
white_noise
Member

Повідомлення

і то було ох***но отримати оболонку для ДОСу, моїм емоціям не було меж, сучасні ОСі вже не викликають таких почуттів
IvTK
Member

Повідомлення

Дизайн Windows 2000 мало що перевершить. Чиста технологiя без апеляції до широких верств населення™
alexeygalas
Member

Повідомлення

IvTK: 21.11.2025 11:49Дизайн Windows 2000 мало що перевершить. Чиста технологiя без апеляції до широких верств населення™
Але цей дизайн з*явився у Windows NT 4.0 / 95. Просто ще градієнту не було і іконки простіші були. Саме він і став "Класичним"
miroslav_mm
Member

Повідомлення

Дякую Майкрософт, починав з Він95, чудові беззаботні часи були.
n6407
Member

Повідомлення

первый раз увидел у знакомого уже в начале 90-х, издалека, монитор маленький, подумал игра, стратегия какая то :lol: :gigi:
artko
Member

Повідомлення

alexeygalas: 21.11.2025 11:01 А починав із 3.11 (хард був малого об*єму і 95 банально не влізала на нього :weep: )
це який хард був? ставив свого часу win95 на 80мб хард, ще і офіс туди вліз )
vsx
Member

Повідомлення

моей первой виндой была 95, хотя 3.11 тоже видел у других
в те года многие по привычке из-под доса еще работали, norton/volkov commander, от туда же и игры запускали
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Колись давно, коли ще був дитиною і траплявся до рук журнал кацабський "іграманія" то там була рубрика 5 10 15 20 років тому. Здається це так давно було, а тепер 5 10 15 20 років тому це ще не так вже й давно здається, перший комп'ютер в мене з'явився 20 років тому, до цього по друзях та комп клубах вештався :)
OldGoodGames
Member

Повідомлення

Liam: 21.11.2025 10:54 Предлагаю обсудить Першій версії Windows виповнилося 40 років

Ото часи були. Я першу свою 3.11 на дискетах купував на радіоринку... У 1996 році. Дякую пану Гейтсу, він дійсно зробив революцію.
ну не він один особисто це винайшов він просто скомуниздив скопіював ідеї Xerox, Apple Next та інших і зібрав усе до купи :)

А от GUI це так дійсно революційний, я би зараз таким користувався з задоволенням, 3.1-95-98-200-хр-7 ікони стилю :super: не те лайно що пішло з 10ки :puke:
спойлер
Зображення
Відправлено через 4 хвилини 3 секунди:
IvTK: 21.11.2025 11:49 Дизайн Windows 2000 мало що перевершить. Чиста технологiя без апеляції до широких верств населення™
усе що було з він 1-7 було гарно але починаючи з 8 усе почало скочуватись у гівно і 11 тому явний приклад
elek
Member

Повідомлення

Милениум был хорошим мальчиком для битья :)
Васильович
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 21.11.2025 13:07не те лайно що пішло з 10ки
А хіба не з "вісімки" з її орієнтацією на планшети та тачскріни?
elek: 21.11.2025 13:34Милениум был хорошим мальчиком для битья
Це поки не треба було в Win98 підключати флешку :D
white_noise
Member

Повідомлення

vsx: 21.11.2025 12:36 в те года многие по привычке из-под доса еще работали, norton/volkov commander, от туда же и игры запускали
я з під доса Нортом аж до 98-ої більшість всього робив. звичка
AntonyKandaurov: 21.11.2025 12:51 траплявся до рук журнал кацабський "іграманія"
до речі вчора об'явили про поновлення випуску у бумажному вигляді. скоріш за все кацапи готуються до відключення інтернету і повернення на 20 років назад
Востаннє редагувалось 21.11.2025 14:22 користувачем white_noise, всього редагувалось 2 разів.
VovaII
Member

Повідомлення

IvTK
Дизайн Windows 2000 мало що перевершить. Чиста технологiя без апеляції до широких верств населення™
OS/2 з Вами не погодиться.

Відправлено через 7 хвилин 10 секунд:
А де у списку Windows 3.11?
tornadox
Member

Повідомлення

Я починав з DOS на 386му, пригадую що ставили вінду (3.11 мабуть), але особливих переваг в ній для ігор (був малим) тоді не було, а ось з 95им вже було інше діло, але прийшлось проапгрейдитися на 486ий зі звуковою картою. Хороші часи були.
alexeygalas
Member

Повідомлення

artko
50 MB здається. А інсталятор просив мінімум 55 і не пускав далі

Але на свому домашньому ПК я 95 вже не юзав. Коли придбали інший - одразу скакнув на легендарну 98 SE і був на ній аж до Windows XP
den888
Member

Повідомлення

перший пк celeron333, 16МБ памяті і 4МБ riva 128, був на 95 вінді. Warcraft2, Age of Empires, Half Life ...
Micky
Member

Повідомлення

У нашому інституті перші ПК Іскра 1030 у 1987 році з'явилися там тільки DOS була.
elek
Member

Повідомлення

Васильович: 21.11.2025 13:50 Це поки не треба було в Win98 підключати флешку :D
Мне кажется винда XP у меня появилась раньше первой флешки.
Хорошо, что майки похоронили win 9x и оставили только NT :)
den888: 21.11.2025 15:51 перший пк celeron333, 16МБ памяті і 4МБ riva 128, був на 95 вінді. Warcraft2, Age of Empires, Half Life ...
У меня почти так же, только соплерон 366 был и riva 128zx.
Помню через несколько месяцев после того, как у мнея появился комп, соседу родители купили монстра на пне 3 500 или 550, Geforce 256, 128 оперативки и что сильнее всего запомнилось 4.1 система от Creative наверное, эти маленькие серые кубики :)
Відповісти