Це той софт який можна на айфон встановити?yuriy_dd: ↑ 18.11.2025 00:52є потужне залізно і майже проф софт
Новини
Останні статті і огляди
Прогрес ARM процесорів
-
Gold_Star
Member
-
tornadox
Member
під управління андроїд є також потужне залізно і майже проф софтyuriy_dd: ↑ 18.11.2025 00:52є потужне залізно і майже проф софт
на М маках відсутній hibernateyuriy_dd: ↑ 17.11.2025 23:51з макбуками на М процах - ситуація - що не залежно скільки часу він був з закритою кришкою, ви її піднімете на 30 градусів - і ноут вже проснувся і готовий до роботи - як смартфон
у випадку Віндовс 11 - це десь порядку 30 сек щоб вийшов з hibernate і то за умови якщо не завис
це лептоп з ери core2duo? 30 секунд це якщо 2.5" hdd хіба що. Навіщо вбивати ссд hibernate якщо є suspend?
чим?yuriy_dd: ↑ 17.11.2025 23:51Але для створення музики - МакОС сильно краще.
принципово не знаю жодної люди в своєму колі спілкування які обирають мак міні. Це завжди macbook чи в рідкісних випадках iMac. В мак міні немає абсолютно ніяких переваг перед маками з дисплеєм. Хто підключав зовнішні монітори до мака прекрасно розуміє як погано виглядає картинка через відсутність субпіксельно згладжування.yuriy_dd: ↑ 17.11.2025 23:51 в загальному випадку - не являється. Хоча для більшості користувачів - буде. І цим пояснюється вибухова популярність цього форм фактору
компʼютери епл завжди конкурують лише між собою, менше дивіться рекламних відео від епл, а то ще захочеться купити цей успішний успіхyuriy_dd: ↑ 17.11.2025 23:51я би назвав - робоча станція. За рахунок значно меншого споживання - її змогли розмістити в такому малому корпусі, що конкурентів від х86 - просто нема
З виходом М5 Ультра - вона закріпить лідерство в ширшому сегменті - як по загальній швидкості, так і по обєму доступної оперативи
- спойлер
мені так подобається гіперболізації проблеми, якщо в тебе щось не так на твоєму лептопі з віндою значить ця проблема у АБСОЛЮТНО ВСІХ користувачів вінди.yuriy_dd: ↑ 17.11.2025 23:51ну це не лише я - хто мав проблему коли витягуєш ноут з рюкзака - а він гарячий бо віндовс захотіла проснутись і поставити оновлення
і проблема не лише в мене, а у всіх користувачів сучасних віндовс ноутів, може ви на чомусь досить старому і про такі проблеми не знаєте:
якщо хтось пише про проблеми на маку - то це його персональна унікальна проблема
то справді якийсь епл головного мозку
-
leif
Member
зустрів знайомого вчора, розговорились, зайшла мова за лептопи. він каже, що нещодавно потрібно було купувати новий лептоп, і вже майже купив на х86 аж тут натрапив на пости в інтернеті якогось Юри, і його світ перевернувся. пізнавши істину, яку він до цього ніколи не чув і не бачив (бо ніде ж в інтернеті цієї інфи немає, буквально тільки Юра пише), мій знаймий зрозумів, наскільки він був неправий!! він прочитав уважно від корки до корки все, що Юра написав, кожен пост, уважно вдумався і купив божественний ейр на м4, щоб бути як Юра. навіть в ігри на ПК перестав грати, тепер грає тільки в шахи
от так от це працює! якщо вам здається, що Юра упоровся і просто флудить, то це зовсім не так!! він допомагає людям, можна навіть сказати всьому людству! незавжаючи на "фанатів х86" (с) які намагаються ставити йому і прогресу палки в колеса
золота людина!
от так от це працює! якщо вам здається, що Юра упоровся і просто флудить, то це зовсім не так!! він допомагає людям, можна навіть сказати всьому людству! незавжаючи на "фанатів х86" (с) які намагаються ставити йому і прогресу палки в колеса
золота людина!
-
Z440_User
Member
Тим що в продавні часи, коли стейнберг з авідом тільки вилазили з великих студій до пересічного смертного, на тиблоках во всю був Logic, в потім ще додався непоганий гараж-бенд. Це в купі з рекламою та екосистемою в яблуковому середовищі imac-macpro-macbook, та сформованим стереотипом що творчій людині до маку. Ну і не забуваємо ринок США.tornadox: ↑ 18.11.2025 11:05чим?yuriy_dd: ↑ 17.11.2025 23:51Але для створення музики - МакОС сильно краще.
А якщо треба набирати студію з рековим обладнанням та купою плат розширення і контролерів - то вам до х86.
Ну і зараз стандарт в музиці це авідівська протулс, стейнберг кубейс, ще там щось на R... (Забув).
Pyramix - то взагалі окрема елітна тема і вона х86
-
Alexsandr
Member
Ну вообще-то даже загрузка с нуля за 30 секунд это долго. Из спящего режима быстрее запускается, из ждущего еще быстрее, крышку приоткрыл и готово.yuriy_dd: ↑ 17.11.2025 23:51 з макбуками на М процах - ситуація - що не залежно скільки часу він був з закритою кришкою, ви її піднімете на 30 градусів - і ноут вже проснувся і готовий до роботи - як смартфон
у випадку Віндовс 11 - це десь порядку 30 сек щоб вийшов з hibernate і то за умови якщо не завис
-
AntonyKandaurov
Member
ну це не лише я - хто мав проблему коли витягуєш ноут з рюкзака - а він гарячий бо віндовс захотіла проснутись і поставити оновлення
Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
Ну звичайно проблема в залізі, ноуті, х86 а не в кривих руках хлєбушка. Як ти жив в часи вінхр? Теж кричав що все погано?у всіх користувачів сучасних віндовс ноутів, може ви на чомусь досить старому і про такі проблеми не знаєте
Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
Навіть твоя виньсім на притомному сісіді, навіть через першу сату буде швидше запускатися з нуля аніж 30 секунд. Давай вже закінчуй цей цирк из вигаданими історіями про які неможливо мовчатипорядку 30 сек
Відправлено через 3 хвилини 30 секунд:
tornadox
На цих тезах і побудовані вкиди цього чєліка, і він свято вірить що цими вкидами підпалює наші п'яті точки, хоча тема вже давно переросла в режим "хто більше накидає конструктивного бруду в сторону юрчика"мені так подобається гіперболізації проблеми, якщо в тебе щось не так на твоєму лептопі з віндою значить ця проблема у АБСОЛЮТНО ВСІХ користувачів вінди.
якщо хтось пише про проблеми на маку - то це його персональна унікальна проблема
то справді якийсь епл головного мозку
-
tornadox
Member
ось вся енергоефективність мака, робота від акумулятора, навантаження (FF/Edge/Miro/Slack/Teams/MS Office/One Note)і без дзвінків. Батарея розрядилася до 43% за 2 години. Ноут був заряджений на 100%, 17 циклів заряду і 100% залишкової ємності. До ноута не підключено абсолютно нічого окрім БТ мишки. Яскравість на 50%. Але Юрчик буде говорити що в мене це його любимий сайнбенч молотить в фоні.AntonyKandaurov: ↑ 19.11.2025 09:45На цих тезах і побудовані вкиди цього чєліка, і він свято вірить що цими вкидами підпалює наші п'яті точки, хоча тема вже давно переросла в режим "хто більше накидає конструктивного бруду в сторону юрчика"

Вся ця енергоефективність працює в стерильних керованих умовах. Реальні нескладні навантаження перетворюють все що там епл заявляє в 4 години роботи. По цій моделі офіційно заявлено
Battery Life: 14-22 Hours
-
AntonyKandaurov
Member
tornadox

Відправлено через 56 секунд:
Зате в сайнбенчі був би найкращий однопотік і краща продуктивність епола в фотожабі ніж 5090. Дарма не показав шо від батарейки воно пхає за щоку гузенець х86 і 5090Батарея розрядилася до 43% за 2 години.
Відправлено через 56 секунд:
На паркані чи в ліфті теж багато чого написано, проте не все це правдаBattery Life: 14-22 Hours
-
artko
Member
то у вас ПЗ неоптимізоване під ARMtornadox: ↑ 19.11.2025 13:38ось вся енергоефективність мака, робота від акумулятора, навантаження (FF/Edge/Miro/Slack/Teams/MS Office/One Note)і без дзвінків. Батарея розрядилася до 43% за 2 години
-
yuriy_dd
Member
є спеціальний оптимізований софт для айпадаGold_Star: ↑ 18.11.2025 10:05 Це той софт який можна на айфон встановити?
DaVinci Resolve - є?tornadox: ↑ 18.11.2025 11:05 під управління андроїд є також потужне залізно і майже проф софт
це нормальний ноут HP на Райзен, Віндовс 11 - всі остані оновленняtornadox: ↑ 18.11.2025 11:05це лептоп з ери core2duo? 30 секунд це якщо 2.5" hdd хіба що
не знаю чому так у Віндовс по замовчуванню налаштованоtornadox: ↑ 18.11.2025 11:05Навіщо вбивати ссд hibernate якщо є suspend?
хоча знаю - в режимі suspend - воно довго не проживе
я не розумію людей які купують дорогі макбук проtornadox: ↑ 18.11.2025 11:05принципово не знаю жодної люди в своєму колі спілкування які обирають мак міні. Це завжди macbook чи в рідкісних випадках iMac. В мак міні немає абсолютно ніяких переваг перед маками з дисплеєм
перевага мак міні - ціна, а монітор і клавіатура - завжди найдеться
ця проблема дуже просто вирішуєтьсяtornadox: ↑ 18.11.2025 11:05Хто підключав зовнішні монітори до мака прекрасно розуміє як погано виглядає картинка через відсутність субпіксельно згладжування
але ж я дав відео, є кількість переглядів, є коментарі, є офіційна підтвердження проблеми від Майкрософтtornadox: ↑ 18.11.2025 11:05 мені так подобається гіперболізації проблеми, якщо в тебе щось не так на твоєму лептопі з віндою значить ця проблема у АБСОЛЮТНО ВСІХ користувачів вінди.
ну ж не можна бути такими не уважними
а що у вас йде при закріті відразу у гібернацію?AntonyKandaurov: ↑ 19.11.2025 09:45лошара, не зміг налаштувати щоб при закриті кришки ноут йшов в гібернацію.
для повноти картини - потрібне подібне запустити на ноуті з х86 - ще зауважте що на сучасних х86 при роботі від батареї падає швидкодія майже в 2 разиtornadox: ↑ 19.11.2025 13:38ось вся енергоефективність мака, робота від акумулятора, навантаження (FF/Edge/Miro/Slack/Teams/MS Office/One Note)і без дзвінків. Батарея розрядилася до 43% за 2 години. Ноут був заряджений на 100%, 17 циклів заряду і 100% залишкової ємності
буквально всі хто має досвід одночасно з М процами та х86 - кажуть що М живе в рази довше
пс: якщо максимально навантажити - то він може і години не протягне
Відправлено через 21 хвилину 44 секунди:
і Майкрософт активно вкладається у АРМ і переводить свою серверну інфраструктуру - нагадаю так точно роблять і Амазон і Гугл, і Алібаба і ще багато хто
Спеціалізовані серверні процесори Microsoft Cobalt 200 отримали 132 ядра ARM
https://www.overclockers.ua/ua/news/mic ... arm-cores/
-
Gold_Star
Member
Краще би оптимізували макос для айпадаyuriy_dd: ↑ 19.11.2025 17:04є спеціальний оптимізований софт для айпада
-
yuriy_dd
Member
особист мені все одно на айпади, можете це написати в профільних темахGold_Star: ↑ 19.11.2025 17:09 Краще би оптимізували макос для айпада
тут спробуйте говорити по суті прогресу АРМ
наприклад - а чому всі великі гравці переходять на АРМ?
або - як так що у АРМ такий швидкий одно-потік?
а що оперативка така швидка - що вже швидша за кеші х86 проців?
-
Gold_Star
Member
А айпад вже не на армі, я зрозумівyuriy_dd: ↑ 19.11.2025 17:22особист мені все одно на айпади, можете це написати в профільних темах
-
yuriy_dd
Member
та на АРМі, але нюанси софта для айпадів - мало стосується до прогресу АРМ процівGold_Star: ↑ 19.11.2025 17:27А айпад вже не на армі
в айпада - ще багато є проблем
-
Gold_Star
Member
Айпад від макбука на М5 ще чимось відрізняється крім тачскріну?yuriy_dd: ↑ 19.11.2025 17:47але нюанси софта для айпадів - мало стосується до прогресу АРМ проців
в айпада - ще багато є проблем
-
Барбарис
Member
Юрій, як завжди, постить маніпулятивні пости свідомо чи несвідомо, бо не розуміє причин. Перехід на арм для них має єдину причину- економію грошей, бо так вони мають спеціалізовані чіпи під конкретні задачі. Тому не треба платити за функціонал, що не використовується. Значна економія.yuriy_dd: ↑ 19.11.2025 17:04
і Майкрософт активно вкладається у АРМ і переводить свою серверну інфраструктуру - нагадаю так точно роблять і Амазон і Гугл, і Алібаба і ще багато хто
Спеціалізовані серверні процесори Microsoft Cobalt 200 отримали 132 ядра ARM
https://www.overclockers.ua/ua/news/mic ... arm-cores/
-
tornadox
Member
Це якщо за 5 років не оптимізували такі базові програми, то скільки ще чекати? ще 5-10 років?
Про що я і казав, залізо є, на папері круто, оптимізовані бенчмарки, а от робочого софта оптимізованого нема
Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
ну це як епл завжди всі своїх графіки порівняння робить з маком на Інтелі 2018 року, потужно!AntonyKandaurov: ↑ 19.11.2025 15:51 На паркані чи в ліфті теж багато чого написано, проте не все це правда
-
Filabatya
Member
- спойлер
-
Alexsandr
Member
Нормальный ноут только вчера гонял. дольше всего грузится сам биос и то только по причине включенной анимации. после биоса загрузка секунды. И именно загрузка.yuriy_dd: ↑ 19.11.2025 17:04 це нормальний ноут HP на Райзен, Віндовс 11 - всі остані оновлення
Много где так настраивают.yuriy_dd: ↑ 19.11.2025 17:04 а що у вас йде при закріті відразу у гібернацію?
Нагрузка описанная на максимальную никак не тянет. обычный офис с которым справится даже весьма средняя машинка без затруднений.yuriy_dd: ↑ 19.11.2025 17:04для повноти картини - потрібне подібне запустити на ноуті з х86 - ще зауважте що на сучасних х86 при роботі від батареї падає швидкодія майже в 2 разиtornadox: ↑ 19.11.2025 13:38ось вся енергоефективність мака, робота від акумулятора, навантаження (FF/Edge/Miro/Slack/Teams/MS Office/One Note)і без дзвінків. Батарея розрядилася до 43% за 2 години. Ноут був заряджений на 100%, 17 циклів заряду і 100% залишкової ємності
буквально всі хто має досвід одночасно з М процами та х86 - кажуть що М живе в рази довше
пс: якщо максимально навантажити - то він може і години не протягне
-
yuriy_dd
Member
звичайно, інший форм фактор - це ніби очевидно. І я вже пояснювавGold_Star: ↑ 19.11.2025 17:51 Айпад від макбука на М5 ще чимось відрізняється крім тачскріну?
пс: на ноутах також є тач скрін
тобто х86 просто так віддає такий величезний ринок? невже х86 - не може піти на зустріч побажанням клієнтів (які готові платити млрд $) і зробити те що вони хочуть чи те що їм потрібно?Барбарис: ↑ 19.11.2025 18:03Перехід на арм для них має єдину причину- економію грошей, бо так вони мають спеціалізовані чіпи під конкретні задачі. Тому не треба платити за функціонал, що не використовується. Значна економія
чи може ви просто взагалі думати не хочете?
по замовчуванню так не налаштованоAlexsandr: ↑ 19.11.2025 21:37 а що у вас йде при закріті відразу у гібернацію?
Много где так настраивают
ноут я закриваю і відкриваю - дуже багато разів на день - нагадую - я на ноуті 95% працюю від батареї і постійно його з собою ношу в закритому стані
а вас не турбує знос ССД - бо під час hibernate - відбувається запис великої к-ть даних на диск?
чи таке турбувало лише фанатів х86 на макбуках з 8 Гб рам?
від батареї? з просадкою швидкодії? а автономність яка буде - ви теж не знаєте?Alexsandr: ↑ 19.11.2025 21:37 Нагрузка описанная на максимальную никак не тянет. обычный офис с которым справится даже весьма средняя машинка без затруднений.