Я очікую ті часи, буде дуже цікаве чтиво тут на форуміPolyaan: ↑ 18.11.2025 09:45Ну сразу нормальных цен на ddr6 не будет, как не было и на ddr5 без всяких дефицитов АИ.daesz: ↑ 18.11.2025 09:33 А деякі, напевно, надіються зразу на ддр6 стрибнути, ще й по нормальних цінах![]()
Но да, с такой тенденцией это безусловно станет выбором многих.
Новини
Останні статті і огляди
Ринок пам’яті лихоманить — DDR5 Samsung у Південній Кореї подорожчала втричі, а на Тайвані пам’ять продають тільки в комплекті з процесорами
-
daesz
Member
-
Vlaad13
Member
Я вам скажу по ділу. Мені подобається напрямок який ведуть сучасні корпи. Ви його пропонуєте зруйнувати але не пропонуєте що будувати на його місці. І як не прикро це казати, то так війна це частина політики - США це доводять кожний рік.dead_rat: ↑ 18.11.2025 19:15 Ви спитали, я відповів, тепер ви косите під «розумного» доводячи відповідь до абсурду. Є щось по ділу сказати?
ПС. Щодо того, що криза нормальна частина економіки. Так війна - нормальна частина політики, і як? Подобається? Чого боятися? Риторичне питання в Вашому стилі.
-
dead_rat
Member
Окей, тобто ми летимо пряміком в ад і ви цим насолоджуєтеся.Vlaad13: ↑ 18.11.2025 19:44 Мені подобається напрямок який ведуть сучасні корпи.
Така точка зору має право на життя.
-
Барбарис
Member
О пішли приписування думок, я взагалі про інше пишу.MqM: ↑ 18.11.2025 19:40 Ви звикли до динамічного розвитку наче до стабільної константи, але як показує навіть закон Мура - це все ілюзії)
О, тепер пішли вкиди за гроші та вкладення. Бачу іншої пластинки крім запропонувати немає, тому прошайте.Vlaad13: ↑ 18.11.2025 19:41
Проблема ринку в тому що коли на ньому з'являються зайві кошти їх треба кудись вкласти. Зараз вкладають в ші, як на мене це дає профіт, хоч і не одразу, хоч і повільно. Тут всі зібрались і критикують ші але щось інше запропонувати не можуть. То що з грошами зробити? Спалити їх чи як?
-
Vlaad13
Member
Я з цим не згоден. Я думаю що це єдиний правильний розвиток. Тим більш що якихось альтернатив ви запропонувати не можете.dead_rat: ↑ 18.11.2025 19:49Окей, тобто ми летимо пряміком в ад і ви цим насолоджуєтеся.Vlaad13: ↑ 18.11.2025 19:44 Мені подобається напрямок який ведуть сучасні корпи.
Ваші заяви на рівні Грінпісу та пані Грети, які хочуть миттєво припинити все шкідливе виробництво але не кажуть що робити потім. Типу припиніть в там буде видно. Ви хоч самі розумієте абсурдність того що ви пишете?
-
dead_rat
Member
Ну окей, ми побудували всі датацентри і генеруємо своп з котікамі в мільйон разів швидше. Що далі? Бо все інше прекрасно розвивалося без додаткового мільйона датацентрівVlaad13: ↑ 18.11.2025 19:53Я з цим не згоден. Я думаю що це єдиний правильний розвиток. Тим більш що якихось альтернатив ви запропонувати не можете.dead_rat: ↑ 18.11.2025 19:49
Окей, тобто ми летимо пряміком в ад і ви цим насолоджуєтеся.
Ваші заяви на рівні Грінпісу та пані Грети, які хочуть миттєво припинити все шкідливе виробництво але не кажуть що робити потім. Типу припиніть в там буде видно. Ви хоч самі розумієте абсурдність того що ви пишете?
-
Vlaad13
Member
Тобто чужий план вам не подобається, хоча свій план ви запропонувати не можете. Щось на рівні - краще взагалі ніякого плану та суцільний хаос чим якийсь план, який типу поганий, але чому поганий я пояснити не можуБарбарис: ↑ 18.11.2025 19:51
О, тепер пішли вкиди за гроші та вкладення. Бачу іншої пластинки крім запропонувати немає, тому прошайте.Vlaad13: ↑ 18.11.2025 19:41
Проблема ринку в тому що коли на ньому з'являються зайві кошти їх треба кудись вкласти. Зараз вкладають в ші, як на мене це дає профіт, хоч і не одразу, хоч і повільно. Тут всі зібрались і критикують ші але щось інше запропонувати не можуть. То що з грошами зробити? Спалити їх чи як?
-
dead_rat
Member
Те саме мені казав менеджер, що інвестував в NFTVlaad13: ↑ 18.11.2025 19:53 Ви хоч самі розумієте абсурдність того що ви пишете?
Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:
- Мужик, стрибати з обриву погана ідея.Vlaad13: ↑ 18.11.2025 19:57 Тобто чужий план вам не подобається, хоча свій план ви запропонувати не можете.
- Тобто чужий план вам не подобається, хоча свій план ви запропонувати не можете.
-
Vlaad13
Member
Коли ми їх побудуємо багато, ші стане розумнішим і можливо зможе робити щось нове. Або придумає щось нове, або зможе краще оптимізувати ресурси. А можливо буде тільки більше котиківdead_rat: ↑ 18.11.2025 19:56Ну окей, ми побудували всі датацентри і генеруємо своп з котікамі в мільйон разів швидше. Що далі? Бо все інше прекрасно розвивалося без додаткового мільйона датацентрівVlaad13: ↑ 18.11.2025 19:53
Я з цим не згоден. Я думаю що це єдиний правильний розвиток. Тим більш що якихось альтернатив ви запропонувати не можете.
Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:
Якщо ваш план нічого не робити - то це план поганий і прогресу не буде. Ті хто придумували перші комп'ютери теж стрибали з обриву і багато хто з них розбився. Але ті хто не розбилися...dead_rat: ↑ 18.11.2025 19:58Те саме мені казав менеджер, що інвестував в NFTVlaad13: ↑ 18.11.2025 19:53 Ви хоч самі розумієте абсурдність того що ви пишете?
Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:- Мужик, стрибати з обриву погана ідея.Vlaad13: ↑ 18.11.2025 19:57 Тобто чужий план вам не подобається, хоча свій план ви запропонувати не можете.
- Тобто чужий план вам не подобається, хоча свій план ви запропонувати не можете.
-
MqM
Member
летимо ми лише по цінам і дефіциті) Ну й викликають побоювання щодо приватності, а так все нормdead_rat: ↑ 18.11.2025 19:49Окей, тобто ми летимо пряміком в ад і ви цим насолоджуєтеся.Vlaad13: ↑ 18.11.2025 19:44 Мені подобається напрямок який ведуть сучасні корпи.
-
Барбарис
Member
Ммм, порівнювати не порівнюване та переливати з пустого в порожнє - головне уміння деяких індивідуумів.
-
Vlaad13
Member
Щось критикувати без логічних доводів та нічого не пропонувати на заміну. Дуже розумно.Барбарис: ↑ 18.11.2025 20:12 Ммм, порівнювати не порівнюване та переливати з пустого в порожнє - головне уміння деяких індивідуумів.
-
Ostin
Member
Звучить як гарний і перспективний план, щоб засадити трильйони грошей в його розвитокVlaad13: ↑ 18.11.2025 20:03ші стане розумнішим і можливо зможе робити щось нове. Або придумає щось нове, або зможе краще оптимізувати ресурси. А можливо буде тільки більше котиків. Цього ніхто не знає
Прогрес, який ми заслужилиMqM: ↑ 18.11.2025 17:28аналіз поведінки споживача та прогнозування його вподобань, тестування рекламних матеріалів, виявлення потреб клієнта та його підтримка 24 на 7
Не ламали світоустрій та економіку до повного дна.Vlaad13: ↑ 18.11.2025 20:03Ті хто придумували перші комп'ютери
-
dead_rat
Member
І все це настільки погано зроблено, хоч комусь вдалося добитися підтримки від АІ саппорту?Ostin: ↑ 18.11.2025 20:36Прогрес, який ми заслужилиMqM: ↑ 18.11.2025 17:28аналіз поведінки споживача та прогнозування його вподобань, тестування рекламних матеріалів, виявлення потреб клієнта та його підтримка 24 на 7![]()
-
Vlaad13
Member
1. Ви так кажете наче у вас ці трильйони забрали.Ostin: ↑ 18.11.2025 20:38Звучить як гарний і перспективний план, щоб засадити трильйони грошей в його розвитокVlaad13: ↑ 18.11.2025 20:03ші стане розумнішим і можливо зможе робити щось нове. Або придумає щось нове, або зможе краще оптимізувати ресурси. А можливо буде тільки більше котиків. Цього ніхто не знає
Прогрес, який ми заслужилиMqM: ↑ 18.11.2025 17:28аналіз поведінки споживача та прогнозування його вподобань, тестування рекламних матеріалів, виявлення потреб клієнта та його підтримка 24 на 7
Не ламали світоустрій та економіку до повного дна.Vlaad13: ↑ 18.11.2025 20:03Ті хто придумували перші комп'ютери
2. Так! Контент який людство заслуговує такий і отримує.
4.Люди які запровадили комп'ютери також зламали економіку.
3. Економіку ламали і раніше, і багато разів, і до самого дна.
-
dead_rat
Member
Щодо аддронного коллайдеру.
По перше, його оціночна вартість « 16.2 billion CHF» за всі роки разом.
Тобто 1% від потреб ейая. І будували його для перевірки фундаментальниз законів фізики над якими працювали від Ейнштейна і так далі. Оце по-перше реальний шанс на відкриття і розвиток, по-друге кількість грошей яку суспільство може витратити без новоі Великої Депресії якщо не вистрілить
Тобто 1% від потреб ейая. І будували його для перевірки фундаментальниз законів фізики над якими працювали від Ейнштейна і так далі. Оце по-перше реальний шанс на відкриття і розвиток, по-друге кількість грошей яку суспільство може витратити без новоі Великої Депресії якщо не вистрілить
-
Vlaad13
Member
Ось тільки результати ші я бачу у вигляді котиків та dlss, а перевірка законів фізики мені до одного місця. І хоч якогось прогресу немає вже багато років. Навіть не так - ніякого результату немає вже багато років.dead_rat: ↑ 18.11.2025 20:53 Щодо аддронного коллайдеру.
Бо як на компі грати - так длсс вони підруюають, а як про ші іде мова - так він вже нам не потрібен
-
Барбарис
Member
Vlaad13, конструктивний діалог неможливий поки деякі не зрозуміють, що:
1) критика це не щось погане;
2) критика≠відміна;
3) критика не передбачає необхідність пропонування альтернативи (що логічно, якщо прочитати пункт 2);
4) не варто приписувати іншим свої невмотивовані висновки;
5) повторена 5 разів нісенітниця не стає реальною.
1) критика це не щось погане;
2) критика≠відміна;
3) критика не передбачає необхідність пропонування альтернативи (що логічно, якщо прочитати пункт 2);
4) не варто приписувати іншим свої невмотивовані висновки;
5) повторена 5 разів нісенітниця не стає реальною.
-
KROOM
Member
MqM
А "ще смішніше" читати що так званий лідер у особі OpenAI можливо!!! вийде в прибутковість років через 10, або те що Альтман хоче запозичити 1 трлн.$ на розширення обчислювальних потужностей, але чомусь кредитування його ініціативи у фінансових установах розцінюється як "високо ризикове" і він мріє залучити як гаранта уряд США, що забезпечіть певні державні гарантії для кредиторів.
А ще "куртка" як мінімум вже пару разів відмітився у вкладанні від 1 до пари десятків мільярдів у певні контори, щоб га ці гроші вони придбали більше його прискорювачів.
Правда ж смішно?
А "ще смішніше" читати що так званий лідер у особі OpenAI можливо!!! вийде в прибутковість років через 10, або те що Альтман хоче запозичити 1 трлн.$ на розширення обчислювальних потужностей, але чомусь кредитування його ініціативи у фінансових установах розцінюється як "високо ризикове" і він мріє залучити як гаранта уряд США, що забезпечіть певні державні гарантії для кредиторів.
А ще "куртка" як мінімум вже пару разів відмітився у вкладанні від 1 до пари десятків мільярдів у певні контори, щоб га ці гроші вони придбали більше його прискорювачів.
Правда ж смішно?
-
dead_rat
Member
Бо кредитори звикли прикидати ризики до потенційних доходів, а от переконати 78-ти річного діда вкинути трильной бо так весело - це реалістичноKROOM: ↑ 18.11.2025 21:36 його ініціативи у фінансових установах розцінюється як "високо ризикове" і він мріє залучити як гаранта уряд США, що забезпечіть певні державні гарантії для кредиторів.