І тут як на зло виходить Арк рейдерз на UE5, і не пожирає, бо додумались відключити непотрібну лабуду.AlexWest: ↑ 18.11.2025 06:44 Вони дійсно хотіли додати A-Life 2.0 і решту плюх, бо тоді не знали, що UE5 – це левіафан, який пожирає продуктивність системи.
Новини
Останні статті і огляди
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl отримав велике оновлення 1.7
-
Kib
Member
-
avuremybe
Member
Для цього, як мінімум, доведеться розбиратися що є непотрібним.Kib: ↑ 18.11.2025 07:24І тут як на зло виходить Арк рейдерз на UE5, і не пожирає, бо додумались відключити непотрібну лабуду.AlexWest: ↑ 18.11.2025 06:44 Вони дійсно хотіли додати A-Life 2.0 і решту плюх, бо тоді не знали, що UE5 – це левіафан, який пожирає продуктивність системи.
Дивлячись на їхні реалізації того ж А-Лайфа, мені не дуже віриться що там є кому в цьому розбиратись.
-
proos
Member
-
Барбарис
Member
І як на зло максимальна карта в Арку до 1 км², сесія 30 хв. Тобто порівнювати її з довгою грою на 64 км² Сталкера - завдання для супермізків.Kib: ↑ 18.11.2025 07:24 І тут як на зло виходить Арк рейдерз на UE5, і не пожирає, бо додумались відключити непотрібну лабуду.
Сьогодні спробував нову гру на Майстрі, щось мені мутанти не здались сильніше. Але подивимось далі, що буде. І щось з сенсою не те, рух зброї більш рваний став. Таке враження, що менше треба ставити. Але тоді інші рухи якісь повільні. Відсутність збережень така собі фішка. Як я буду лазити на Міст Смерті чи творити іншу дурню?
Почитав список правок і не розумію, де це все було. Наприклад, мітки сховків зникали як тільки їх залутав. Невже це такий поширений баг був?
-
Kib
Member
Так один в один і не було порівняння, завжди є відмінності які треба враховувати, ну і 64 кв км одразу не підвантажуються, там свої невидимі зони підвантаження. Ну і очищати кеш щоб в тебе було менше проблем з витоками пам'яті та переварюванням таких довгих сесій для розробників сталкера на перших парах також було завданням для супермізків, нічого, справились, не пройшло і 3 років розробки, і одного після релізу.Барбарис: ↑ 18.11.2025 09:06І як на зло максимальна карта в Арку до 1 км², сесія 30 хв. Тобто порівнювати її з довгою грою на 64 км² Сталкера - завдання для супермізків.
-
D_ad
Member
І шо там, як вам нова складність "майстер"?
Мені, у свій час, у грі не вистачало "челленджу", тож я добирав його модами на збільшення dmg від стволів (як власних, так і противників), але як воно зараз?
Мені, у свій час, у грі не вистачало "челленджу", тож я добирав його модами на збільшення dmg від стволів (як власних, так і противників), але як воно зараз?
-
hohlid19
Member
По словам Ватиславовича, множество тайников залутано, цены повышены у торговцев, игра сохраняется только на чекпойнтах и при выходе из сейв зоны, ИИ хитрее, чем в других сложностях, износ повышен, урон от аномалий и радиации выше, Скуф может от голода умереть. Может ещё чёт забылD_ad: ↑ 18.11.2025 09:44 І шо там, як вам нова складність "майстер"?
-
Барбарис
Member
Kib, у мене на жодному патчі проблем з довгими сесіями не було.
-
AlexWest
Member
Я в АРК не грав, але майже впевнений, що світ там у багатьох аспектах простіший, ніж у Сталкері. А автори Сталкера ще й нормальним листям на деревах пожертвували заради продуктивності. Заради чого – люмени, світло... Отут неясно, бо світло в Сталкері, особливо в приміщеннях, відстійне. В чому сенс тих люменів – для мене поки загадка.Kib: ↑ 18.11.2025 07:24І тут як на зло виходить Арк рейдерз на UE5, і не пожирає, бо додумались відключити непотрібну лабуду.AlexWest: ↑ 18.11.2025 06:44 Вони дійсно хотіли додати A-Life 2.0 і решту плюх, бо тоді не знали, що UE5 – це левіафан, який пожирає продуктивність системи.
Отправлено спустя 1 минуту 24 секунды:
Гадаю, з часом вони дозволять вирубати режим експедиції і на майстрі. Але цей режим прямо радує, дає новий досвід (все геніальне - просте).Барбарис: ↑ 18.11.2025 09:06І як на зло максимальна карта в Арку до 1 км², сесія 30 хв. Тобто порівнювати її з довгою грою на 64 км² Сталкера - завдання для супермізків.Kib: ↑ 18.11.2025 07:24 І тут як на зло виходить Арк рейдерз на UE5, і не пожирає, бо додумались відключити непотрібну лабуду.
Сьогодні спробував нову гру на Майстрі, щось мені мутанти не здались сильніше. Але подивимось далі, що буде. І щось з сенсою не те, рух зброї більш рваний став. Таке враження, що менше треба ставити. Але тоді інші рухи якісь повільні. Відсутність збережень така собі фішка. Як я буду лазити на Міст Смерті чи творити іншу дурню?
Почитав список правок і не розумію, де це все було. Наприклад, мітки сховків зникали як тільки їх залутав. Невже це такий поширений баг був?
-
Геральт
Member
Пройшов на перших парах (на релізі). Ні витоків пам'яті ні проблем з переварюванням. Шейдери довго кешувались, так. На пошук і встановлення відповідного моду витратив хвилин 10.Kib: ↑ 18.11.2025 09:14 Ну і очищати кеш щоб в тебе було менше проблем з витоками пам'яті та переварюванням таких довгих сесій для розробників сталкера на перших парах також було завданням
Світло, як світло. Запис світлить, в реальності набагато темніше і страшніше )AlexWest: ↑ 18.11.2025 10:39 світло в Сталкері, особливо в приміщеннях, відстійне.
https://fex.net/uk/s/0lb7ntf
-
AlexWest
Member
Геральт, ну якщо підібрати ракурс, то звичайно світло як світло, але я то грав і все те бачив. Досі погано сплю. В неті можна загуглити купу скрінів і відеонарізок прямо зараз: не такого чекаєш від UE5 і хвалених люменів. Краще б викинули цю фігню й залишили нормальне листяна деревах і повноцінний алайф.
А от те, що не було витоків пам'яті на релізі - це явно не так: у мене з 32 гб оперативи і 12 гб відео в 1080p стабільно крашило і вилітало в довгих сесіях. Масово про це писали люди. Система в мене доглянута, ніколи майже таких проблем немає. Сталкер перевершив усіх.
А от те, що не було витоків пам'яті на релізі - це явно не так: у мене з 32 гб оперативи і 12 гб відео в 1080p стабільно крашило і вилітало в довгих сесіях. Масово про це писали люди. Система в мене доглянута, ніколи майже таких проблем немає. Сталкер перевершив усіх.
-
Геральт
Member
AlexWest
В тому ж таки неті вагон рішейдів та фіксаних Engine.ini. До вибору, до кольору
Ну от в мене не крашило, взагалі. Сесії зазвичай 2-3 год, на вихідні і 6+ годин могло бути.
Читав про краші, вірю, що в людей були. Але там переважно 8гіг і невідомо які налаштування.
Яка хоч роздільча? Бо пробував і 6700XT+32RAM в FHD, ніби ок.
В тому ж таки неті вагон рішейдів та фіксаних Engine.ini. До вибору, до кольору
Ну от в мене не крашило, взагалі. Сесії зазвичай 2-3 год, на вихідні і 6+ годин могло бути.
Читав про краші, вірю, що в людей були. Але там переважно 8гіг і невідомо які налаштування.
Яка хоч роздільча? Бо пробував і 6700XT+32RAM в FHD, ніби ок.
-
sonhador93
Member
как же я ору с видео на 1:22, как же мемно они бегают, тупой аллллайф, точнее его отсутсвие 
-
AlexWest
Member
Геральт, тоді довіри до модів на цю гру не було.
4070, 5700X, 32 RAM, 1080p, SSD. Щоправда без DLSS грав на ультрі, без важких фонових програм.
Взагалі не розумію за яких умов можна було уникнути крашів. Ото хіба не на ультрі грати з DLSS – не пробував.
4070, 5700X, 32 RAM, 1080p, SSD. Щоправда без DLSS грав на ультрі, без важких фонових програм.
Взагалі не розумію за яких умов можна було уникнути крашів. Ото хіба не на ультрі грати з DLSS – не пробував.
-
destructX
Member
Перший патч в якому оптимізація не тільки в патчноуті
В цілому 5-7-10 кадрів прилетіло
В цілому 5-7-10 кадрів прилетіло
-
Геральт
Member
AlexWest
Що значить "довіри"? Це проста правка файлу, можна навіть нічого не качати а просто скопіпастити текстом з нексуса в файл на пк.
На профільному конфігу (тоді була 6900) крашів не було. QHD натив, високо-епічні, генератор. Без крашів
На іншому ящику 5800X, 6700, 32 RAM, FHD натив без генератора. Також без крашів. Але там грали не багато. Може кілька днів.
Що значить "довіри"? Це проста правка файлу, можна навіть нічого не качати а просто скопіпастити текстом з нексуса в файл на пк.
На профільному конфігу (тоді була 6900) крашів не було. QHD натив, високо-епічні, генератор. Без крашів
На іншому ящику 5800X, 6700, 32 RAM, FHD натив без генератора. Також без крашів. Але там грали не багато. Може кілька днів.
-
AlexWest
Member
Геральт, може, генератор допомагав.
-
denizen
Member
були витоки пам'яті, але вони були не всюди. Пам'ятаю, кудись, приходив, в якусь локацію, починав торгувати, так ось, поки вибирав які предмети продати, формувалось переповнення відео пам'яті, починало страшно гальмувати, 2-3 fps. VRAM повністю заповнений, то було на RTX 4070ti super (16Gb)
-
Kib
Member
Добре, в мене також, але це не значить що проблеми не було в інших, ну або ви адепт "в мене все норм, інші криворучки які не змогли в правильні налаштування заліза системи, чи не купили відеокарту на 12+ врам".Барбарис: ↑ 18.11.2025 10:29 Kib, у мене на жодному патчі проблем з довгими сесіями не було.
-
Tetronga
Member
Там же, де і обіцяний мультиплеєр для Кіберпанк 2077maxafon: ↑ 17.11.2025 23:21 коли мультиплеєр? щось про нього жодної згадки вже рік