Ryzen 7 7800x3d мікрофрізи та дуже низький 1% low fps

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
OldGoodGames
Member

Повідомлення

Shurkhit: 17.11.2025 18:17 [

Як буде можливість зніму відео якщо треба. Вже описував вище як це відбувається, біжиш по мапі, міняються текстури, профріз, іноді можеш стояти крутити камерою в сторону де наприклад (місто/купа нас і т.д.) - профріз, відкриваєш інвентар - профріз. Іноді буває навіть на "анонсерах" (типу береш якийсь квест або просто на екрані вспливає назва локації) - профріз.
Якщо ви з цим не зіштовхувалися, то може мене і не зрозумієте. Але коли ти грав без проблем з плавною картинкою на АМ4, потім замінив систему і почались отакі от приколи, воно дуже-дуже помітно. Таке враження що це не апгрейд а даунгрейд якийсь.
На рахунок G-sync, не знаю чого але він тільки підсилює мікрофрізи, тому я його вимкнув, лишив тільки Adaptive sync. Звісно я спробую те що ви написали, але не думаю що це виправить ситуацію...
Зрозуміло.
Тоді це нвіть статтери або підвисання.
А що показує, dpc latency monitor?
https://www.resplendence.com/download/LatencyMon.exe
біжиш по мапі, міняються текстури, профріз, іноді можеш стояти крутити камерою в сторону де наприклад (місто/купа нас і т.д.) - профріз, відкриваєш інвентар - профріз. Іноді буває навіть на "анонсерах" (типу береш якийсь квест або просто на екрані вспливає назва локації) - профріз.
а в оффлайн ігорах + без активної підгрузки з диску теж підвисає?
я до того що це може мережа не встигає грузити або диск?
Shurkhit
Junior

Повідомлення

OldGoodGames: 17.11.2025 19:23
Shurkhit: 17.11.2025 18:17 [

Як буде можливість зніму відео якщо треба. Вже описував вище як це відбувається, біжиш по мапі, міняються текстури, профріз, іноді можеш стояти крутити камерою в сторону де наприклад (місто/купа нас і т.д.) - профріз, відкриваєш інвентар - профріз. Іноді буває навіть на "анонсерах" (типу береш якийсь квест або просто на екрані вспливає назва локації) - профріз.
Якщо ви з цим не зіштовхувалися, то може мене і не зрозумієте. Але коли ти грав без проблем з плавною картинкою на АМ4, потім замінив систему і почались отакі от приколи, воно дуже-дуже помітно. Таке враження що це не апгрейд а даунгрейд якийсь.
На рахунок G-sync, не знаю чого але він тільки підсилює мікрофрізи, тому я його вимкнув, лишив тільки Adaptive sync. Звісно я спробую те що ви написали, але не думаю що це виправить ситуацію...
Зрозуміло.
Тоді це нвіть статтери або підвисання.
А що показує, dpc latency monitor?
https://www.resplendence.com/download/LatencyMon.exe
біжиш по мапі, міняються текстури, профріз, іноді можеш стояти крутити камерою в сторону де наприклад (місто/купа нас і т.д.) - профріз, відкриваєш інвентар - профріз. Іноді буває навіть на "анонсерах" (типу береш якийсь квест або просто на екрані вспливає назва локації) - профріз.
а в оффлайн ігорах + без активної підгрузки з диску теж підвисає?
я до того що це може мережа не встигає грузити або диск?
Latencymon запускав в Apex legends, після 10 хв на стрільбищі видавав що проблеми і nvlddmkm.sys мав затримку в 1000+.
Я не грав в максимально коридорні офлайн ігри окрім Megabonk, в ньому проблем наче не було. В КС теж якихось дискомфортних статерів не помічав.
Моніторив диски через диспетчер на другому моніторі, завантаження від 1 до 7% коли вантажить текстури/шейдери, наче нічого специфічного

Відправлено через 9 хвилин 17 секунд:
XXXshadyXXX: 17.11.2025 19:12 Shurkhit
Я пока что мало работал с АМ5, но на АМ4 и на 1700 сокете собрал сборок 50 за год, и я всегда тестирую пк в бенче FFXV в Full HD на высоких, там отличный баланс нагрузки где даже 12 ядерники могут статерить пока не оптимизируешь память и не снимешь лимиты. У меня всегда статеры пропадали, когда я снимал лимиты + небольшой тюнинг памяти. Аналогично на последней сборке на AM5 Ryzen 5 7500F, пока лимиты не снял, проскакивали статеры. А у вас когда снимаете лимиты, то вообще система долго грузится и не стабильна как я понял, что вообще бред и быть не может... Так что если хочешь проверить систему на статеры, бенч FFXV настройки высокие full hd))) А вообще тут либо монитор либо аппаратные проблемы проц\память\мать
Я вам писав що коли поставив ліміти ті що ви рекомендували через Ai Tweaker все завантажилось нормально. Тільки це не допомогло. У мене багато знайомих на АМ5 і у 80% біос по дефолту, та пам'ять EXPO/XMP і немає жодних проблем.
На рахунок монітору, я пробував підключати другий fullhd монітор як один основний, без результатно.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Shurkhit: 17.11.2025 19:52 У мене багато знайомих на АМ5 і у 80% біос по дефолту, та пам'ять EXPO/XMP і немає жодних проблем.
Ну вот из этого можем сделать вывод, что проблема в железе, и надо подкинуть другую память, потом вдруг не поможет то другой процессор ну и другую мат плату. Если нету под рукой, то искать сервис, где это железо у них есть, что бы они протестировали.
Shurkhit
Junior

Повідомлення

XXXshadyXXX: 17.11.2025 20:05
Shurkhit: 17.11.2025 19:52 У мене багато знайомих на АМ5 і у 80% біос по дефолту, та пам'ять EXPO/XMP і немає жодних проблем.
Ну вот из этого можем сделать вывод, что проблема в железе, и надо подкинуть другую память, потом вдруг не поможет то другой процессор ну и другую мат плату. Если нету под рукой, то искать сервис, где это железо у них есть, что бы они протестировали.
Я таким чином ще один ПК зберу)) У мене вже думки продати нафіг цей амуде і перейти на інтел
OldGoodGames
Member

Повідомлення

Shurkhit: 17.11.2025 19:52
Latencymon запускав в Apex legends, після 10 хв на стрільбищі видавав що проблеми і nvlddmkm.sys мав затримку в 1000+.
Я не грав в максимально коридорні офлайн ігри окрім Megabonk, в ньому проблем наче не було. В КС теж якихось дискомфортних статерів не помічав.
Моніторив диски через диспетчер на другому моніторі, завантаження від 1 до 7% коли вантажить текстури/шейдери, наче нічого специфічного
ну це ок, бо вмене також nvlddmkm стрибає іноді,
АЛЕ!
заміряти треба на пустому робочому столі, щоб у фоні нічого не заважало,
доречі що в автозагрузці?
у треї що висить?
який антивірус?
чи вимкнено оновлення ос?
Shurkhit
Junior

Повідомлення

OldGoodGames: 17.11.2025 20:42
Shurkhit: 17.11.2025 19:52
ну це ок, бо вмене також nvlddmkm стрибає іноді,
АЛЕ!
заміряти треба на пустому робочому столі, щоб у фоні нічого не заважало,
доречі що в автозагрузці?
у треї що висить?
який антивірус?
чи вимкнено оновлення ос?
Автозагрузка OpenVPN, Afterburner, FXSound, SteelSeries Sonar, GoXlr app/driver, Steam, Nvidia, Asus hub, Bluetooth
Пробував тестити до встановлення всіх цих програм, ситуація не змінна.
Антивірус від Віндовс, його теж вимикав повністю. OneDrive вимкнений. Оновлення ОС не вимикав
Lorichic
Member

Повідомлення

Shurkhit: 17.11.2025 20:29У мене вже думки продати нафіг цей амуде і перейти на інтел
Наконец то эпилог данной темы, валяй, всем всё одно насрать, проц имеет один из лучших показателей по минимальному фпс, это не моё мнение, а большинства крупных обзорщиков, лучше только 9000x3d, фишка этого процессора при примерно одинаковом фпс с 13900k/14900k это потребление в 50-60w в тяжёлых многопоточных играх, и возможность собрать на недорогой плате(даже a620 сойдет)и самой дешёвой оперативке хороший игровой комп.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Кстати на счет интела, не в первый раз читаю в инете, что жаловались на АМ5, потом переходили на Интел и все проблемы(в плане статеров) проходили. Наоборот вот такого не видел, ну кроме 14 поколения i7 и i9 :gigi:
Shurkhit
Junior

Повідомлення

Lorichic: 17.11.2025 22:19
Shurkhit: 17.11.2025 20:29У мене вже думки продати нафіг цей амуде і перейти на інтел
Наконец то эпилог данной темы, валяй, всем всё одно насрать, проц имеет один из лучших показателей по минимальному фпс, это не моё мнение, а большинства крупных обзорщиков, лучше только 9000x3d, фишка этого процессора при примерно одинаковом фпс с 13900k/14900k это потребление в 50-60w в тяжёлых многопоточных играх, и возможность собрать на недорогой плате(даже a620 сойдет)и самой дешёвой оперативке хороший игровой комп.
Якщо тобі "насрати" навіщо даний комент? Я б подивився на тебе через майже 2 місяці безуспішного ковиряння з Біосами, Віндовсами і т.д.
Lorichic
Member

Повідомлення

Shurkhit: 17.11.2025 22:36Я б подивився на тебе через майже 2 місяці безуспішного ковиряння з Біосами, Віндовсами і т.д.
Попроси кого то собрать, два месяца искать причину почему в синебенче 16000 а не 18000+ выбивает, серьёзно? Там то и настроек никаких нет, курва да напруга на soc 1.15, больше по процессору и крутить то нечего
Shurkhit
Junior

Повідомлення

Просто відкритий робочий стіл, програми в треї. Це нормально?
Ніяких апдейтів і т.д. не було

Зображення
YumaX
Member

Повідомлення

Shurkhit
Так чим закінчився серіал то? :popcorn:
KPAH
Member

Повідомлення

Такая же проблема появилась с обновлением на последние драйвера от Nvidia на ПК(5600+5060) и на ноуте(5800H+3060), откатить драйвера не помогло никак. Проблема идентичная на обоих ПК, появились статтеры в онлайн играх с 0.1 и 1% дропы постоянные до 20 кадров.

LatencyMon соответственно показывает задержки 3000 на видеодрайвере, практически все перепробовал из интернетов и эффекта никакого, но судя по сообщениям это проблема так же касается Intel процессоров. Так что не знаю поможет ли продажа Ryzen. :idea:
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

KPAH
Там вышел новый драйвер, он вроде бы пофиксил
Відповісти