Новини
Останні статті і огляди
Выбор материнской платы для платформы AMD
-
Qntality
neadekvato nachalnego
Данная ветка посвящена обсуждению материнских плат AMD
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 08.08.2013 19:31 користувачем ukrtel, всього редагувалось 4 разів.
-
Yurius
Member
А скільки V у Гіги,чи МСІ? Бо в мене була Аурус Б650Е айс і там кулера не вили при старті.Lorichic: ↑ 16.11.2025 11:34просто асус могли бы стартовое напряжение на разъёмах сделать 7v, как у асрок. а не 12v
-
Filabatya
Member
в мене на хабі корпусних стоїть перехідник для всіх вентилів на 5в чи шо, міняти мамку через такі дрібниці кучеряве життя
-
daesz
Member
Я дивлюсь https://www.youtube.com/@northwestrepairsensey: ↑ 16.11.2025 09:39Всі десь вилітають при не правильному використанні.
Там без контексту і не десь. В умовного вікоффа (якого тут в темі якийсь час дуже рекламували) відео із aoz'едками були чуть не через день.
А я допускаю, що ви уявлення не маєте про що говоритеsensey: ↑ 16.11.2025 09:39 Тому це знову із розряду десь чув дзвін та не зна де він.
-
vikpvv
Member
Таке відчуття щл для стін пишу... Ще раз, для танкістів. Заходите на реддіт, пишете в пошуку любий 3д проц і приписуєте слово dead ,і дивитеся результати ))І ви можете собі фантазувати, що проблеми тільки на асрок, бо на цьому хайпили блогери,а більшість людей не перевіряє, а сліпо вірить ,але факт залишається фактом, 3д каміння горить, і на всіх виробниках плат, ну хіба що не горить на хуанжи або джингах, бо туди його ніхто не ставитьvdemeshko: ↑ 15.11.2025 16:31 vikpvv
На редите статистика плачевна именно в теме ASRock )) я давно слежу за редит и там есть так же в общей статистике платы других производителей, но там разница на порядок примерно с ASRock..
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Можно. В UEFI / софте.Lorichic: ↑ 16.11.2025 11:34Можно ли с помощь этого реобаса задать кривую для одного вентилятора в зависимости от температуры процессора, для другого в зависимости от температуры МП, а помпе задать постоянные к примеру 50% оборотов?
Для плат подороже есть температура VRM и / или поддержка внешнего датчика (можно прицепить на ВК / ещё куда).
А для ВК ASUS в софте (для мам) ASUS сразу видна её температура, которую там можно внедрять в алгоритм (для корпусных вентилей).
Делали в софте - работает в винде. Делали в UEFI - работает после POST.Lorichic: ↑ 16.11.2025 11:34Эти кривые работают до входа в винду?
У ASUS и не только у ASUS.
Боги, 2025 на дворе, где был народ ... всё это время? Или обзоры уже настолько деградировали, что про такое там ничего нет?
-
Lorichic
Member
Ты не понял в чём проблема у асус, маслают вентиляторы на 100% до прохождения post, несколько секунд после нажатия кнопки включения компа, потом всё ок, применяются настройки биос и работают согласно выставленому, вот эти первые секунды и надо настроить, у асрок стартовое напряжение на разьёмах ниже и соответственно тишинаacm_fan: ↑ 16.11.2025 21:40Делали в UEFI - работает после POST
-
Yurius
Member
Десь до 10 секунд і при перезавантаженні теж .Lorichic: ↑ 16.11.2025 21:53Ты не понял в чём проблема у асус, маслают вентиляторы на 100% до прохождения post, несколько секунд после нажатия кнопки включения компа, потом всё ок,
-
Lorichic
Member
acm_fan
Спрашивали вот о чём
Отправлено спустя 2 минуты 27 секунд:
Спрашивали вот о чём
Я и написал, что лечится такое только понижающим резистором если хочется иметь управление вентиляторами от МПYurius: ↑ 07.11.2025 23:48Ще одне питання , як прибрати старт кулерів разом з ПК на повних обретах, в мене всі кулери залочені по кривій на 900-1200 обертів у біосі , яле при старті/перезавантаженні воно сек 20 оре шо дурне
Отправлено спустя 2 минуты 27 секунд:
Ну у кого как, меньше навешано девайсов на плату быстрее проходит post, у меня вся загрузка компа до рабочего стола в винду 15секYurius: ↑ 16.11.2025 21:58Десь до 10 секунд і при перезавантаженні теж
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Какой-то мазохизм, если "для дома, для семьи". Если бенч-стенд и 100500 перезагрузок в сутки, то да, может напрягать. Но бенчеры обычно на такое не триггерятсяLorichic: ↑ 16.11.2025 21:53вот эти первые секунды и надо настроить
Это не проблема, а уход от неё - гарантированный пуск вентиляторов, которые на заданном / установленном режиме могут не стартануть (особенно если понижают именно напряжение, а не ШИМ).Lorichic: ↑ 16.11.2025 21:53в чём проблема у асус
-
Lorichic
Member
Это банально вредно, особенно для помп, она при старте может быть не полностью жижей заполнена, ну и звук помпы arctic liquid freezer iii на 100% это нечто, у меня овчарка из комнаты уходит когда я пылесошу или камп включаюacm_fan: ↑ 16.11.2025 23:09Какой-то мазохизм, если "для дома, для семьи".
Отправлено спустя 4 минуты 14 секунд:
Я понял что это забота о потребителе, а ещё радиаторы продувает, только вентили с высоким стартовым напряжением 9 и выше вольт как правило или гуано всякое или индустриалы, которые для дома мало кому нужныacm_fan: ↑ 16.11.2025 23:09гарантированный пуск вентиляторов
-
sensey
Member
Так а де конкретика?... Я про те і кажу: чув десь, щось...ви практикуєте ремонти і знаний майстр? Ні. Та побалакати і подавать поради на основі слухів ви мастак.daesz: ↑ 16.11.2025 20:16Я дивлюсь https://www.youtube.com/@northwestrepairsensey: ↑ 16.11.2025 09:39Всі десь вилітають при не правильному використанні.
Там без контексту і не десь. В умовного вікоффа (якого тут в темі якийсь час дуже рекламували) відео із aoz'едками були чуть не через день.
А я допускаю, що ви уявлення не маєте про що говоритеsensey: ↑ 16.11.2025 09:39 Тому це знову із розряду десь чув дзвін та не зна де він.![]()
Будь ласка посилання на конкретні відео з таймкрдом. Якщо там через день у них про альфу і омугу, їх має бути досить багато... бо я все більше переконуюсь у тому що тут роль грає ваше задіте его. Всрусь але не здамся...
-
daesz
Member
В мене є краще способи проведення свого вільного часу, ніж сидіти і перебирати відео одне за одним, щоб "теоретику" щось там в інтернеті доказати. Назви обидвох каналів були озвучені, на один надіть дав лінк.
А аоз'едками хоч обмазуватись можете, мені пофіг, та й всім іншим думаю також. Але називати як якісними явно не від великої обізнаності цей стейтмент
А аоз'едками хоч обмазуватись можете, мені пофіг, та й всім іншим думаю також. Але називати як якісними явно не від великої обізнаності цей стейтмент
-
Yurius
Member
А можна ще Фрізер 3 Про поставити і насолодитися 3000 обертами щей вертушок, але як каже пан то "не проблема,а уход от нее"Lorichic: ↑ 16.11.2025 23:30arctic liquid freezer iii
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Она просто умная и понимает, что прогулка не скоро, и время ей никто сейчас не уделит - идёт заниматься своими делами
-
sensey
Member
Я просто переконуючь, що ви балабол звичайний, фанатично захищаєте свої домисли та транслюєте іншим..... І дивіться ви знову вигадуєте зручну вам брехню: я не захищаю alpha and omega а кажу що вони такі як всі інші. Це споживацьке масове рішення а не військове, тому навіть допускаю закладку на певний строк служби. Vichay тому гарний приклад. Розумію що пробивання 12В (Vin) на 5В (Vcc) вам нічого не каже. АЛЕ це жах...і зроблено навмисно, а не AOZ які глючать але залишають гпу живим...daesz: ↑ 17.11.2025 00:03 В мене є краще способи проведення свого вільного часу, ніж сидіти і перебирати відео одне за одним, щоб "теоретику" щось там в інтернеті доказати. Назви обидвох каналів були озвучені, на один надіть дав лінк.
А аоз'едками хоч обмазуватись можете, мені пофіг, та й всім іншим думаю також. Але називати як якісними явно не від великої обізнаності цей стейтмент![]()
Дивився колись вікоон чи вікофа... хороший ютубет вміє підігрівати інтерес мас до СЕБЕ але не ремонтник він там про все на світі говорить про теорії змов тощо і більше срачі з коментів розбирає ніж дає якусь корисну іформацію. Є на порядок кращі. Я би вікона розглядав виключно як лайтову говорящу голову яка інколи говорить про ремонт переважно ВІДЕОКАРТ. Єдине що мені сподобалось як він викрив махінації асоціації сервісних центрів в росії та їх програму навчання. Ось і все що варте уваги.
А той на кого ви дали посилання був вам не відомий як і більшості, до моменту статті на форумі про розєми на 5090....
на цьому закінчимо сперчатися із дурнем не вдячна справа, він нічого не зрозуміє а ти тільки час даремно витратиш
-
daesz
Member
А я от подививися буквально відео 5-7 в 2023 і більше ніколи туди не повертався. Мені задовільнити свій інтерес в даному сабджекті і НВР каналу вистачає.sensey: ↑ 17.11.2025 00:31Дивився колись вікоон чи вікофа
Та? А як так вийшло, що я про нього ще більше року тому згадував?sensey: ↑ 17.11.2025 00:31А той на кого ви дали посилання був вам не відомий як і більшості, до моменту статті на форумі про розєми на 5090....
viewtopic.php?p=3823017&hilit=https%3A% ... r#p3823017
- упс

Я й не починав - не було із кимsensey: ↑ 17.11.2025 00:31на цьому закінчимо сперчатися
В точку про вас. На цьому й закінчимо.sensey: ↑ 17.11.2025 00:31Я просто переконуючь, що ви балабол звичайний
Ох ці диванні філософи
-
vdemeshko
Member
сказал vikpvv глядя в зеркало )) еще раз прочитайте написанное Вам до наступления просветления.. про процент именно таких ситуаций с платами ASRock среди общего числа.. а это Вам так сказать кадило по кумполу для ускорения наступления просветленияvikpvv: ↑ 16.11.2025 20:54Таке відчуття щл для стін пишу... Ще раз, для танкістів. З
саммари из треда по дохлым 9800х3д на редит:Total found now potentially 157 dead 9800X3Ds, 130 on ASRock boards, 20 ASUS, 5 MSI, 2 Gigabyte.
-
Filabatya
Member
А прості 9700 чи 7700 не горять?
-
Max
Member
Статистики не бачив, але якщо пошукати на редіті то випадки смертей теж є, хоча не такі массові як з X3d.Filabatya: ↑ 17.11.2025 15:36 А прості 9700 чи 7700 не горять?
П.С Там були випадки, що люди палили по 2 шт 9800X3d на одній платі)
-
Yurius
Member
Все горить! не беріть Асрок (може вони дешевше стануть) ,я і 7700 спалив і прямо зараз в мене горить 7800х3д ,піду тушити:lol:Filabatya: ↑ 17.11.2025 15:36 А прості 9700 чи 7700 не горять?