Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
vmsolver
Member

Повідомлення

Powercom ibp-pcm-inf-1500

Удивительно, что за столько времени их не научили понимать LeFePO4 химию.
можно подключать только свинцово-кислотные или гелевые аккумуляторы
Зачем они нужны такие вообще? Разрабы разленились, давно надо было доработать линейки.
Ну или они в сговоре с производителями свинцовых аккумуляторов. Стабильный рынок типа ))
GreenMile
Member

Повідомлення

FirstTDM: 13.11.2025 14:29
GreenMile: 13.11.2025 12:00Даєте гарантію, що у камрада БЖ витримає 6мс поки цей ДБЖ буде перемикатись?
APC UPS BVX 2200VA проверяли на десятке разных брендовых БП - всё идеально. Заявленное от АРС время = 6 мс

Если у камрада неисправный/старый БП, то что можно гарантировать?
Так в цьому і проблема, що у дописувача конкретний гівняний БЖ, а не брендовий і йому це ніяк не допоможе, що запропонований ДБЖ нормально працює з десятком інших, йому треба, щоб працював з його БЖ. Брендовий працював би і з його поточним ДБЖ.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

GreenMile: 12.11.2025 20:26з аккума 24В 100А*г ви можете отримати до 2400Ват*годин енергії
А як же класична поправка *0,9*0,9 = 1944 Вт*год _реальних_ ?
GreenMile
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 13.11.2025 18:44
GreenMile: 12.11.2025 20:26з аккума 24В 100А*г ви можете отримати до 2400Ват*годин енергії
А як же класична поправка *0,9*0,9 = 1944 Вт*год _реальних_ ?
Там було спеціально написано "гіпотетично" і 1800 було вказано вже з рахунком втрат (корисної енергії рахували 1600Вт*г), бо людині потрібно було пояснити спочатку на базовому рівні. Всякі тонкощі на данному етапі нафіг не потрібні і це зайва витрата часу. Якщо починати описувати всі можливі особливості і премудрості на кожному кроці (починаючи з того що ПК не буде їсти рівно 400Вт всі 4 години), то це вийде на 3 стронки занудного ессе, з якого людина без базових знань нічого не винесе, нащо її так лякати? :)
Book3r
Junior

Повідомлення

Дякую всим за поради.
GreenMile
Member

Повідомлення

vmsolver: 13.11.2025 15:03 Ну или они в сговоре с производителями свинцовых аккумуляторов. Стабильный рынок типа ))
Я думаю, справа в надійності і відмові від відповідальності. Свинець буде працювати (поки не здохне, так) за будь-яких умов і виконувати свою роботу, крім того, йому не потрібна БМС яка може вийти з ладу, заглючити і так далі, що неприпустимо для такого класу девайсів. Якщо вони напишуть, що підходить Ліфепо4 - то це відкриє портал в пекло: одні почнуть сваритись, чого 600В*А ДБЖ не може за 2 години зарядити літієий акум як зарядна станція, другі всунуть туди акум без БМС і почнуть волати, чого він здох, треті будуть матюкатись, чого при холодному старті БМС уходить в захист по КЗ (чи просто згоріла) і так далі і тому подібне.
Простіше написати, що для ліфепо4 не призначений і все, відповідальність знята, якщо поставили і щось спалили - ваші проблеми.
Тут можлива тільки подальша еволюція зарядних станцій в ДБЖ, коли він буде нерозбірний з вбудованими батареями типу 1SдофігаP, щоб не потрібна була БМС-ка взагалі.
Tesseract
Member

Повідомлення

Book3r: 13.11.2025 08:58Добрий день, може підскаже мені хтось в чому проблема. Купив на днях ДБЖ Volt Polska MICRO UPS 1500 2x9Ah (900/1500W), підключив до нього монітор, колонки, роутер та ПК( rx 9070, 12400f, БП CHIEFTEC GPS 600A8).
CHIEFTEC GPS 600A8 надто слабкий для такого конфігу, спробуйте поміняти його на свій DeepCool PL750D.
Що стосується ДБЖ, то на сайті виробника написано, що у нього апроксимована синусоїда. Це також додає роботи БЖ компа. Якщо є можливість поміняти на інший
UPS з чистою синусоїдою, то поміняйте.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

GreenMile: 13.11.2025 19:30Свинець буде працювати (поки не здохне, так) за будь-яких умов і виконувати свою роботу
Власне тому, в бізнес задачах, між електростанцією та навантаженням ми досі користаєм онлайнові ДБЖ.

Яка б хороша станція не була, вона не розрахована 24/7 працювати тривалий час. Наприклад, без періодичних відключень комірки втрачають баланс, а схемотехніка в більшості станцій така, що балансир працює лише під час заряду, причому він - резистивний, слаботочний, і коли комірки сильно розбігаються по напрузі, при різкому навантаженні БМС станції рубає силовий вихід батареї.

Якщо виробники трохи пропрацюють статистику роботи станцій, допиляють схемотехніку, або випустять окремий підрозділ станцій саме як ДБЖ клас, це буде агонь, а, наразі, мусім боротися із різними нюансами, чередувати станції, робити профілактику. Тобто, як на класичне ДБЖ, що увімкнув - і воно їсти не просить, тут не покладешся.
vmsolver
Member

Повідомлення

GreenMile: 13.11.2025 19:30 Я думаю, справа в надійності і відмові від відповідальності. Свинець буде працювати (поки не здохне, так) за будь-яких умов і виконувати свою роботу, крім того, йому не потрібна БМС яка може вийти з ладу, заглючити і так далі, що неприпустимо для такого класу девайсів. Якщо вони напишуть, що підходить Ліфепо4 - то це відкриє портал в пекло: одні почнуть сваритись, чого 600В*А ДБЖ не може за 2 години зарядити літієий акум як зарядна станція, другі всунуть туди акум без БМС і почнуть волати, чого він здох, треті будуть матюкатись, чого при холодному старті БМС уходить в захист по КЗ (чи просто згоріла) і так далі і тому подібне.
Простіше написати, що для ліфепо4 не призначений і все, відповідальність знята, якщо поставили і щось спалили - ваші проблеми.
Тут можлива тільки подальша еволюція зарядних станцій в ДБЖ, коли він буде нерозбірний з вбудованими батареями типу 1SдофігаP, щоб не потрібна була БМС-ка взагалі.
Мне кажется, надо просто описать технические характеристики, они объясняют всё поведение, небольшой FAQ и всё готово.
Если придерживаться этой версии, то банальная лень что-то менять в уже построенном бизнесе тоже бы объяснило ситуацию, и пока у них не начнут снижаться продажи или конкуренты не начнут занимать этот рынок, они не зашевелятся.

Відправлено через 2 хвилини 49 секунд:
LiquidStorm: 13.11.2025 21:15Наприклад, без періодичних відключень комірки втрачають баланс, а схемотехніка в більшості станцій така, що балансир працює лише під час заряду, причому він - резистивний, слаботочний, і коли комірки сильно розбігаються по напрузі, при різкому навантаженні БМС станції рубає силовий вихід батареї.
ОМГ, это же примитив, они наверное за такое оборудование и приличные деньги просят?
Хм, вопрос лишь в том, почему их не вынесли с рынка ещё. Типа никому этот рынок не интересен?
tablestikus
Member

Повідомлення

vmsolver: 13.11.2025 21:38
GreenMile: 13.11.2025 19:30 Я думаю, справа в надійності і відмові від відповідальності. Свинець буде працювати (поки не здохне, так) за будь-яких умов і виконувати свою роботу, крім того, йому не потрібна БМС яка може вийти з ладу, заглючити і так далі, що неприпустимо для такого класу девайсів. Якщо вони напишуть, що підходить Ліфепо4 - то це відкриє портал в пекло: одні почнуть сваритись, чого 600В*А ДБЖ не може за 2 години зарядити літієий акум як зарядна станція, другі всунуть туди акум без БМС і почнуть волати, чого він здох, треті будуть матюкатись, чого при холодному старті БМС уходить в захист по КЗ (чи просто згоріла) і так далі і тому подібне.
Мне кажется, надо просто описать технические характеристики, они объясняют всё поведение, небольшой FAQ и всё готово.
Если придерживаться этой версии, то банальная лень что-то менять в уже построенном бизнесе тоже бы объяснило ситуацию, и пока у них не начнут снижаться продажи или конкуренты не начнут занимать этот рынок, они не зашевелятся.
Які конкуренти?

Відправлено через 32 секунди:
vmsolver: 13.11.2025 21:38
LiquidStorm: 13.11.2025 21:15Наприклад, без періодичних відключень комірки втрачають баланс, а схемотехніка в більшості станцій така, що балансир працює лише під час заряду, причому він - резистивний, слаботочний, і коли комірки сильно розбігаються по напрузі, при різкому навантаженні БМС станції рубає силовий вихід батареї.
ОМГ, это же примитив, они наверное за такое оборудование и приличные деньги просят?
Хм, вопрос лишь в том, почему их не вынесли с рынка ещё. Типа никому этот рынок не интересен?
Хто їх з ринка винесе?
_VlaD_
Member

Повідомлення

vmsolver: 13.11.2025 15:03 Ну или они в сговоре с производителями свинцовых аккумуляторов. Стабильный рынок типа ))
Когда-то фосфата не было.
Потом он появился, но был дорогой.

Сейчас вроде доступен, но народ все равно предпочитает купить самый дешевый свинец на хотлайне. Ибо, еще дешевле.
С другой стороны, в нормальных условиях без войны и блекаутов свинца достаточно. Ну выключили у тебя свет раз в полгода. Раз в 3-4 года поменял аккум если не полное фуфло брать. И все.

Это у нас каждый день по несколько отключений и актуальным стал вопрос о долговечности аккумов. А на компьютере иногда хочется поработать, а не просто завершить процесс и выключить. Ибо, у многих работа за компом. Конечно, есть ноутбук. Но, производительность стационарного компа выше чем у ноутбука за те же деньги. И на мониторе 32 дюйма работать приятней, чем за ноутбуком даже если он огромный 18-дюймовый.
Очень сложно отработать даже 8-часовой рабочий день за компом, когда в сутках у тебя свет 8-10 часов. Из которых половина - ночью. А в перспективе может быть еще хуже.

И еще такой момент. Свинец же можно перерабатывать. Вот сдал ты сдохшую свинину на металлолом. Из свинца потом сделают грузило на спиннинг или новый аккумулятор.
А вот с фосфатом что делать? У нас его вроде нигде не принимают. Переработка литиевых аккумов пока только где-то в будущем. А литий как-бы не безграничный. Рано или поздно этот праздник закончится и литий по цене сравняется с золотом. А свинец так и будет доступен.
Filabatya
Member

Повідомлення

просто підключити монітор до ноутбука, якщо робота не дуже вимоглива до заліза. свинець як був лайняком важким так ним і залишиться, разом з одноразовими батарейками) єдиний його плюс що може в мінус працювати, але натрій іон вже це теж вміє і скоро так само подешевшає як ліфер
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Filabatya: 14.11.2025 11:35просто підключити монітор до ноутбука
І коли світло погасне, монітор також погасне.
А якщо треба два монітора мати, однаково великі і розташовані поруч на лінії очей? Плюс якщо ноут треба кудись носити, то постійне підкл/відкл роз'єму ніц доброго не дає.
Shpoker
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 14.11.2025 11:45І коли світло погасне, монітор також погасне.
А якщо треба два монітора мати, однаково великі і розташовані поруч на лінії очей?

Тайп-с говорили они... Да еще и каскадом...
_VlaD_
Member

Повідомлення

Filabatya: 14.11.2025 11:35 просто підключити монітор до ноутбука, якщо робота не дуже вимоглива до заліза.
Я так робив, доречі. Ще що добре - монітор працює від DC 19В. Там окремий блок живлення та гніздо у моніторі для 19В. І ноутбуку треба 19В для зарядки.
Тобто, акумулятор 24В - DC-DC перетворювач та живлення на монітор та ноут. Ну і + зарядка для акуму щоб підзарядитись коли є світло.
Але, ноут дуже шумний та дохлий. Тому не дуже хочу його вмикати. А якщо купувати новий ноут - так краще ті гроші вбухати в акумулятори та працювати за стаціонарним компом.
А коли БДЖ видає чистий сінус, то ще буде холодильник на ньому висіти. А в мойому випадку ще і квартира повністю. Окрім електродуховки, та інших прожерателів електроенергії.
Доречі, на замітку. Інверторні холодильники майже не мають пускових токів. Я от не помітив щоб БДЖ напрягався.
А у батьків старий холодильник. Там БДЖ усіма світлодіодами блимає при запуску холодильника.
Якщо у когось помер холодильник та плануєте купувати новий, то в наших умовах тільки інверторний. Простіше буде потім його живленням забезпечити і не треба буде запас на кілька кВт потужності робити для забезпечення пускових токів.

Отправлено спустя 3 минуты 59 секунд:
LiquidStorm: 14.11.2025 11:45І коли світло погасне, монітор також погасне.
Я так розумію, що малось на увазі монітор підключити до бдж, а працювати з ноута.
А коли бдж здохне, то допрацьовувати з ноута. Або вимикату ту трахомудію та йти спати. :D
З іншого боку, навіть якщо у тебе нема БДЖ та погасне монітор, то ти просто продовжиш працювати з ноута або "вимкнеш ту трахомудію та підеш спати". :gigi:
Востаннє редагувалось 14.11.2025 12:35 користувачем _VlaD_, всього редагувалось 3 разів.
Filabatya
Member

Повідомлення

тайп сі станцію американську саму дешеву, але щоб заряджалася від тай сі теж бажано, мій монік 18вт їв при мінімальній яскравості, там на ноут на 2 зарядки стане і монік буде тягнути. в ідеалі ще монік тайп сі). я з сандальом пішов по шляху більшої станції, тому що таку мощу ще треба витягнути :gigi:
_VlaD_
Member

Повідомлення

Доречі, про оту тему що краще.
Самозбір чі зарядна станція.
У мене самого промайнула думка продати те все фуфло та купити красиву зарядну станцію. В ті часи коли ще ціни були адекватні. Весною та влітку.
А потім я подивився як ті станції ремонтують. Там навіть досвідчені ремонтники поки відремонтують, то буває спалять ще щось по ходу.
Там же у станції красиве табло. Там компоненти. Якась фігня вийшла з ладу і воно не вмикається. Може згоріти перетворювач сонячний яким ви не користуєтесь, а станція вже не робоча. Хто дивився канал "porterlv", той розуміє про що мова. Манав я ті зарядні станції. От реально портера подивіться. Можна під пиво, бо там дуже весело і смішно.
Мозолі болгаркою на стопі спилювати - то взагалі найкращій лайфхак що я у житті бачив.
Filabatya
Member

Повідомлення

краще інщих дивитсия, занадто він напрягаючий і драматизує, дивився як він з сином ставив сонячні панелі на балкон, то там жінка в нього золота :gigi:
соррі за оффтоп :rolleyes:
_VlaD_
Member

Повідомлення

Filabatya: 14.11.2025 13:01 краще інщих дивитсия, занадто він напрягаючий і драматизує
Та я теж такої думки.
Але я так думаю, що інші просто вирізають невдалі епізоди.
Та їх не показують.
А тут - згоріло, так згоріло.
Будемо міняти компоненти за допомогою якоїсь матері.
Або повернемо власнику та хай сам трахається.
Все як у житті.
А інші те саме роблять, але не показують як воно насправді.
Просто, посилають на ... більш ввічливо.
От і вся різниця. :gigi:

Отправлено спустя 10 минут 6 секунд:
Filabatya: 14.11.2025 13:01дивився як він з сином ставив сонячні панелі на балкон
Я того не бачив. Але коли я ставив сонячні пенелі у батьків на дах сараю, то думав що то мій останній день в житті.
А швидка приїхала б години через дві, якби я навернувся. Просто зафіксувати смерть та одягти в целофан.
tablestikus
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 14.11.2025 11:45
Filabatya: 14.11.2025 11:35просто підключити монітор до ноутбука
І коли світло погасне, монітор також погасне.
А якщо треба два монітора мати, однаково великі і розташовані поруч на лінії очей? Плюс якщо ноут треба кудись носити, то постійне підкл/відкл роз'єму ніц доброго не дає.
Я так ще два роки назад придбав 15'' мобільний 4К монітор що живиться через type-c від ноутбука. Ну це як варіант. І він залазить чудово з ноутом в рюкзак.

Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
_VlaD_: 14.11.2025 12:49 Доречі, про оту тему що краще.
Самозбір чі зарядна станція.
У мене самого промайнула думка продати те все фуфло та купити красиву зарядну станцію. В ті часи коли ще ціни були адекватні. Весною та влітку.
А потім я подивився як ті станції ремонтують. Там навіть досвідчені ремонтники поки відремонтують, то буває спалять ще щось по ходу.
Там же у станції красиве табло. Там компоненти. Якась фігня вийшла з ладу і воно не вмикається. Може згоріти перетворювач сонячний яким ви не користуєтесь, а станція вже не робоча. Хто дивився канал "porterlv", той розуміє про що мова. Манав я ті зарядні станції. От реально портера подивіться. Можна під пиво, бо там дуже весело і смішно.
Мозолі болгаркою на стопі спилювати - то взагалі найкращій лайфхак що я у житті бачив.
Цікаво скільки станцій у власників в цій темі згоріло і ремонт "складний" був з 2022 року. І порівняти з інверторами.

Бо я дивився ремонти і станцій і сонячних інверторів - не те що там дуже сильна різниця. Та і ті і ті показують в основному у відосі складні ремонти щоб був цікавий контент, коли треба перепаяти транзистор чи проц то так що там що там ніхто не показує майже бо тупо не цікаво глядачам.
Відповісти