Valve вже знає, яким буде наступне покоління Steam Deck, але не поспішатиме з його випуском

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Yalg
Member

Повідомлення

Им стоило бы обратить внимание на клиентов и не проходить мимо более мощных апу.
yurius_r
Member

Повідомлення

Замовили б SoC хоча б на новішому техпроцесі, щоб було енергоефективніше
Krakrakrya
Member

Повідомлення

було б прикольно аби вольва релізнула хл3 екслюзивно на стімос (лінух). це був би крутий мув для розвитку софта на лінухі і самого лінуха.
чось здається мені шо вальв так і хоче зробить, ну або мені просто хочеться в це вірити)
nazar-pc
Member

Повідомлення

Добре що компанія фокусується на підтримці продуктів протягом тривалого часу, а не випускає майже однакові версії кілька разів на рік, забуваючи про попередні покоління, як це роблять деякі інші компанії
Rabbitultra
Member

Повідомлення

yurius_r: 13.11.2025 17:50 Замовили б SoC хоча б на новішому техпроцесі, щоб було енергоефективніше
У нас уже є енергоефективніший стім дек, називається олед версія, там сок також оновлений. Будемо кожен рік перевипускати?

Відправлено через 2 хвилини 45 секунд:
Krakrakrya: 13.11.2025 17:59 було б прикольно аби вольва релізнула хл3 екслюзивно на стімос (лінух). це був би крутий мув для розвитку софта на лінухі і самого лінуха.
чось здається мені шо вальв так і хоче зробить, ну або мені просто хочеться в це вірити)
Ага, чудова ідея. При тому що в рекламі нової стім машини вони самі говорять що це по факту пк і вони не будуть вказувати як ним користуватися, можна навіть іншу ос ставити і вони повністю за свободу
А потім роблять розворот і випускають гру як ексклюзив? Ну це точно не йде у розріз з тим що вони хочуть продвигати для геймерів
1234waltz
Member

Повідомлення

nazar-pc: 13.11.2025 19:21 Добре що компанія фокусується на підтримці продуктів протягом тривалого часу, а не випускає майже однакові версії кілька разів на рік, забуваючи про попередні покоління, як це роблять деякі інші компанії
Ну якщо підтримка, це допілити фічу з фоновим завантаженням та встановленням ігор, яке існувало на консолях майже 20 років, не робити нічого для підтримки розробників на платформу з практично повним ігнором великих тайтлів (конфіги яким патчать та правлять лінуксойди фанатики за безкоштовно), то так вона є. А так, по факту для розробників не те що девкіта не існує, навіть вільного завантаження актуальної стімос для створення костильного воркстейшена для нативної розробки своїми силами для студій немає. Так сцяти на розробників (почитайте який трешак зараз з виданням, відсутністью захисту від ревьюбомбінга, прозорої маркетингової підтримки і навіть адекватного кабінета для видавців) і користувачів, щоб вони просили ще тільки Гейб вміє, надресирував краще за Джобса паству.
erkins007
Member

Повідомлення

Krakrakrya: 13.11.2025 17:59 було б прикольно аби вольва релізнула хл3 екслюзивно на стімос (лінух). це був би крутий мув для розвитку софта на лінухі і самого лінуха.
Вольво плевать на продивжение линукса, потому что свои 30% они получат с любой ОС.
Одно дело сделать оболочку для своего устройства на линуксе и совсем другое делать игру эксклюзивом платформы которая 2% рынка занимает.
Krakrakrya
Member

Повідомлення

Rabbitultra а лінукс це шо екз стіма?
хто захоче пограть той накатить стім ос (ЧИ БУДЬ-ЯКУ лінуксову систему) або може купити стімовський девайс або ленову чи асус зі стім ос.
гадаю шо вони можуть зробити гру екслюзивною екзом лінукса на рік-два. за рік-два гобен з цього не тільки добре прикурить, а й зробить добру справу - подвине козлячий зондовс копайдор еай ідішн.
і знов таки гейб добре приклався шоб зробить вінду екслюзивною ігровою платформою серед пк і гейбу по плечу похоронить цю ексклюзивність, він вполне сібе могьот і право імеіт це зробить і я тільки за

Відправлено через 59 секунд:
erkins007 ну так він може прикурить на железках

Відправлено через 16 хвилин 44 секунди:
1234waltz
не робити нічого для підтримки розробників на платформу з практично повним ігнором великих тайтлів
будуть пілить натівки або як мінімум оптимізацію під вайн як тільки доля лінукса (стім ос) буде 10%
А так, по факту для розробників не те що девкіта не існує
який девкіт? дек це і є девкіт, звичайний СТАРИЙ комп це тоже девкіт
Так сцяти на розробників (почитайте який трешак зараз з виданням, відсутністью захисту від ревьюбомбінга, прозорої маркетингової підтримки і навіть адекватного кабінета для видавців) і користувачів, щоб вони просили ще тільки Гейб вміє, надресирував краще за Джобса паству.
хай розробники йдуть в гогу, егс, в пс стор чи хрестгроб (з девкітами по 2к₴). не хочуть розробники в егс і в гогу? а чому не хочуть?
daesz
Member

Повідомлення

Krakrakrya: 13.11.2025 22:02хто захоче пограть той накатить стім ос (ЧИ БУДЬ-ЯКУ лінуксову систему) або може купити стімовський девайс або ленову чи асус зі стім ос.
Цей стейтмен втік не далеко від "чому бідні? бо дурні; чому дурні? бо бідні". Добре що Габен ні дурний, ні бідний, і в найближчій перспективі не планує зайняти жодну із цих ніш також.
Scoffer
Member

Повідомлення

Він також підкреслив, що компанія не зацікавлена у 20%, 30% або навіть 50% прирості швидкодії за того ж часу автономної роботи.
Для початку там можна попрацювати над спейс-менеджментом і просто всунути фізично більший акумулятор. Там є що покращувати в цьому плані.
А потім поставити даунклокнуту версію Z2 Extreme, і от вже не 20% приріст, а всі 120%.
Коротше відмазка заради відмазки.

Відправлено через 6 хвилин 12 секунд:
Оно Xbox Ally X: Ryzen AI Z2 Extreme + 80Wh аккум. Проти 45 в декі. Значить все можна.
MqM
Member

Повідомлення

Уявляю продажі :lol: Звісно компанія багата і може дозволити собі витончено розважатися
erkins007
Member

Повідомлення

Krakrakrya: 13.11.2025 22:02ну так він може прикурить на железках
Нет не может, стимдек продается в ноль.
Продавался бы дороже было бы то что и с первыми Стим машинами - ноль продаж.
Krakrakrya: 13.11.2025 22:02за рік-два гобен з цього не тільки добре прикурить, а й зробить добру справу - подвине козлячий зондовс копайдор еай ідішн.
Гениальный план, вопрос только зачем это нужно Гейбу?)
Корпорации существуют для заработка денег, а не для добрых дел. Тем более если это "доброе" дело только хейт игроков тебе принесет.
KimRomik
Member

Повідомлення

erkins007: 14.11.2025 02:02
Krakrakrya: 13.11.2025 22:02за рік-два гобен з цього не тільки добре прикурить, а й зробить добру справу - подвине козлячий зондовс копайдор еай ідішн.
Корпорации существуют для заработка денег, а не для добрых дел. Тем более если это "доброе" дело только хейт игроков тебе принесет.
таке враження, що останнім часом корпорації займаються лише виживанням аби залишитись на плаву, тому судорожно випускають будь який продукт в надії що він вистрілить :rolleyes:
якщо вони хочуть щоб їх продукт "вистрілив", вони повинні хоча б самому його пробувати, юзати довгий час, збирати статистику тд.
я наприклад граю лише на ПК бо мені так зручніше, і вони мають враховувати цей фактор як зручність, а поки мені ці консолі ні до чого
MqM
Member

Повідомлення

KimRomik: 14.11.2025 02:23
таке враження, що останнім часом корпорації займаються лише виживанням аби залишитись на плаву, тому судорожно випускають будь який продукт в надії що він вистрілить :rolleyes:
якщо вони хочуть щоб їх продукт "вистрілив", вони повинні хоча б самому його пробувати, юзати довгий час, збирати статистику тд.
я наприклад граю лише на ПК бо мені так зручніше, і вони мають враховувати цей фактор як зручність, а поки мені ці консолі ні до чого
Steam machine це і є пк, можеш ставити будь які програми:)
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

KimRomik: 14.11.2025 02:23
Так вони цю статистику активно і збирають і аналізують.
Пк помирає, це факт. Нове покоління навіть не знає що таке геймпад, не кажучи про клавомишку.

І я дуууже сильно здивуюсь, якщо ти на пк купляєш ігор хоча б на 100 баксів в рік.
В єc/usa де майже всі продажі, пк не дуже популярний. Бо як ти виразився "по зручності" він по всьому програє будь чому іншому. А коштує дорожче.
Lekrs
Member

Повідомлення

Правильний хід, чуть продуктивніше мало цікаве.
1234waltz
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 14.11.2025 03:22 Пк помирає, це факт. Нове покоління навіть не знає що таке геймпад, не кажучи про клавомишку.
Угу, саме тому, Вальв має доходи співпіставні з Нінтендо.
https://best-of-gaming.be/wp-content/up ... Report.pdf
ПК займає 23% ринку, консолі 28%, все інше - мобілки (ось де грощі шалені).
Dremjke
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 14.11.2025 03:22Так вони цю статистику активно і збирають і аналізують.
Пк помирає, це факт. Нове покоління навіть не знає що таке геймпад, не кажучи про клавомишку.

І я дуууже сильно здивуюсь, якщо ти на пк купляєш ігор хоча б на 100 баксів в рік.
В єc/usa де майже всі продажі, пк не дуже популярний. Бо як ти виразився "по зручності" він по всьому програє будь чому іншому. А коштує дорожче.
Ох уж ця волога шиза консольщиків, у яких ПК помирає мінімум 25 років.
І продажів нема, ага.
quppeq
Member

Повідомлення

Аргумент про девкіт смішний. Можна ще написати чого Майкрософт не дає девкіт ПК з віндою. Це ж ПК, він і є девкіт.
Про фонове завантаження - ну це інша сторона енергоефективного і швидкого сну, але пробують це змінити. Порівнювати з великими консолями - це лукавство
Відповісти