ASUS попереджає про можливе зростання цін на свою продукцію через подорожчання пам’яті

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Dilfin
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити ASUS попереджає про можливе зростання цін на свою продукцію через подорожчання пам’яті

А продукція де не використовується DRAM не буде дорожчати?
Impulse101
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити ASUS попереджає про можливе зростання цін на свою продукцію через подорожчання пам’яті
Если бы только рост цен. Но, сколько еще вреда несет развитие ИИ - деградация образования, и как следствие интеллекта. Сейчас дети мало того что на удаленке, так еще им ненужно делать ни-фи-га своей головой. Достаточно составить правильный промпт, но со временем даже с этим могут быть проблемы.
Потом замещение реальных людей на рабочих местах, при чем, как правило, замещение некачественное. Т.е. другими словами - снижение качества товаров и услуг, безработица.
Потом дипфейки, подставы, мошенничество.
Потом засилье ИИ роликов и музыки в инсте, на ютубе, спотифае и т.д. Меня реально бесит когда смотришь что-то и думаешь, а реально ли это видео? Тем более сейчас в ИИ генерят все подряд хоть как котенок играется с клубком, хоть как бабушка печет пирожки.

Это все так на вскидку, первое что приходит в голову. Короче конечно приятно иметь в кармане такого ассистента как чат гпт, но все это того не стоит имхо. И будет только хуже.
Dilfin
Member

Повідомлення

Так, Ви праві, ШІ створювався, як помічник, ян нам розказували, а насправді так може бути як з "мирним атомом", який перетворився в ядерні ракети і якщо ШІ вийде з під контролю, або зосередиться в поганих руках, тоді буде не весело і весь наш розвиток може скотитися до кам'яного молотка... Але думаю так, що одурманюють великі маси населення, щоб було легко ними керувати, щоб стадо думало тільки про поїсти, комфорт і відпочинок - золота ера для маркетологів.
pawn
Member

Повідомлення

Dilfin: 13.11.2025 13:23а насправді так може бути як з "мирним атомом", який перетворився в ядерні ракети
Трошки навпаки. Ну як трошки, діаметрально навпаки:)
Vlaad13
Member

Повідомлення

Dilfin: 13.11.2025 13:23 Так, Ви праві, ШІ створювався, як помічник, ян нам розказували, а насправді так може бути як з "мирним атомом", який перетворився в ядерні ракети і якщо ШІ вийде з під контролю, або зосередиться в поганих руках, тоді буде не весело і весь наш розвиток може скотитися до кам'яного молотка... Але думаю так, що одурманюють великі маси населення, щоб було легко ними керувати, щоб стадо думало тільки про поїсти, комфорт і відпочинок - золота ера для маркетологів.
і що в цьому поганого?
Alanis
Member

Повідомлення

Dilfin
А чего это должно только одно дорожать? Найдут другие причины. Ещё не было дефицита твердотельных кондёров например. Уже есть большой избыток аккумуляторов, а авто индустрия сбавила закупки и это на несколько лет, зависли миллиарды, значит начнут спихивать батареи хоть в системы генерации и накопления, а там инверторы, обвязка микросхем и т.д А на чипы очередь какая? Увы, но одно тянет за собой другое.
dead_rat
Member

Повідомлення

Vlaad13: 13.11.2025 14:15
Dilfin: 13.11.2025 13:23 Так, Ви праві, ШІ створювався, як помічник, ян нам розказували, а насправді так може бути як з "мирним атомом", який перетворився в ядерні ракети і якщо ШІ вийде з під контролю, або зосередиться в поганих руках, тоді буде не весело і весь наш розвиток може скотитися до кам'яного молотка... Але думаю так, що одурманюють великі маси населення, щоб було легко ними керувати, щоб стадо думало тільки про поїсти, комфорт і відпочинок - золота ера для маркетологів.
і що в цьому поганого?
З глобально поганого. Більшість адекватних людей хочуть, щоб їх діти жили краще за них.
Але весь розвиток скатужться в забиранні речей з реального світу: умовно в 1960х работяга міг побудувати дім, зараз його син може скоріше купити авто, а його дітям вже доведеться насолоджуватися піксєлями з екрану, бо оце єдине в що зараз інвестуємо.
Dilfin
Member

Повідомлення

pawn: 13.11.2025 13:30
Dilfin: 13.11.2025 13:23а насправді так може бути як з "мирним атомом", який перетворився в ядерні ракети
Трошки навпаки. Ну як трошки, діаметрально навпаки:)
Що навпаки? 1. Фундаментальна наукова мета (1934–1938)
Початкова мета, з якою працювала команда Гана, Штрассмана та Мейтнер, була чисто академічною:
Створення трансуранових елементів: Основною метою було підтвердження робіт Енріко Фермі та спроба штучно синтезувати нові, важчі за Уран елементи (з атомними номерами 93, 94 тощо), які не зустрічаються у природі. Вони намагалися здійснити це шляхом захоплення нейтрона ядром Урану, очікуючи лише невеликої зміни ядра.
Дослідження природи елементів: Вони прагнули глибше зрозуміти, як відбувається радіоактивний розпад і як елементи поводяться при бомбардуванні нейтронами.
Саме тому, коли вони виявили Барій — елемент, який був набагато легшим за Уран, — вони були настільки збентежені. Вони не ставили за мету "розколоти" ядро, це сталося несподівано.
2. Прикладна (Військова) Мета (з 1939 року)
Чи Ви впевнені, що ядерний поділ спеціально відкривали щоб створити ядерну бомбу?
Ostin
Member

Повідомлення

Impulse101: 13.11.2025 13:03сколько еще вреда несет развитие ИИ
Всім пофіг. Ваш кеп (с) :rotate:
Якби було не пофіг - то і діяли б відповідно)
Dilfin: 13.11.2025 13:23щоб стадо думало тільки про поїсти, комфорт і відпочинок
Відкрийте секрет, про що іще повинно думати стадо?) Про "родіну прєждє всєго"? Таке вже було. Про "мерикоську мрію"? Все провалилось і у них. Про бога і хрестові походи, чи про алах акбар? Це все надихає?
Людство еволюціонувало настільки, щоб впевнитись, що всі колишні гасла - лайно собаче (хоча піндоський підхід минулого сторіччя мені загалом імпонує, шкода, що вони його теж похєрили). Але не настільки, щоб дійти до якогось іншого, вселюдського і цивілізованого. Тому неминучим має бути відкат до базових цінностей "право сильного, поїсти, поспати, і бажано все це з комфортом".
Бо більше нічого немає :dontknow:
Impulse101
Member

Повідомлення

Ostin: 13.11.2025 15:07
А хто має діяти на твою думку? Альтман? Маск? Може Трамп? Китайський прєдсєдатєль? Всі вони зацікавлені в ШІ, як і ті ж СЕО АМД, Інтел, Нвідіа, Квалком та інші. А іншим так або пофіг, або їх думка нікого не цікавить.
Dilfin: 13.11.2025 13:23
Ostin:щоб стадо думало тільки про поїсти, комфорт і відпочинок
Відкрийте секрет, про що іще повинно думати стадо?) Про "родіну прєждє всєго"? Таке вже було. Про "мерикоську мрію"? Все провалилось і у них. Про бога і хрестові походи, чи про алах акбар? Це все надихає?
Людство еволюціонувало настільки, щоб впевнитись, що всі колишні гасла - лайно собаче (хоча піндоський підхід минулого сторіччя мені загалом імпонує, шкода, що вони його теж похєрили). Але не настільки, щоб дійти до якогось іншого, вселюдського і цивілізованого. Тому неминучим має бути відкат до базових цінностей "право сильного, поїсти, поспати, і бажано все це з комфортом".
Ти говориш про базові речі, а це більш цивілізаційне питання. Якщо б останні 10-25 столітть людство жило за таким принципом, ми би зараз жили в хатах мазанках і їздили на ішаках, в кращому випадку. Без інтелекту і розвитку не буде і "пожрать, поспать і оййййййй! в тєплє", а ШІ до цього і приведе, просто ефект можно буде побачити не при нашому житті.
Востаннє редагувалось 13.11.2025 15:33 користувачем Impulse101, всього редагувалось 2 разів.
Ostin
Member

Повідомлення

Impulse101: 13.11.2025 15:24А хто має діяти на твою думку?
Я. Ти. Він. Вона. Моє оточення. Твоє оточення. Але всім пофіг. І я мушу визнати, що мені теж.
Недавно дивився кіно і чув такий вислів "небайдужий білий чоловік". То що я тобі скажу: бути таким в наш час - дуже і дуже затратна справа :D Загалом, по одній простій причині - занадто мало однодумців. Більшість (ну от 90%+) воліє просто їсти, спати і витрачати кошти. І все це робити з комфортом.
Impulse101
Member

Повідомлення

Ostin: 13.11.2025 15:28
Я. Ти. Він. Вона. Моє оточення. Твоє оточення. Але всім пофіг. І я мушу визнати, що мені теж.
Недавно дивився кіно і чув такий вислів "небайдужий білий чоловік". То що я тобі скажу: бути таким в наш час - дуже і дуже затратна справа :D
В цілому згоден з тобою, але все це сумно.
dead_rat
Member

Повідомлення

Ostin: 13.11.2025 15:28
спойлер
Хто впізнав - зрозуміє
Зображення
Scoffer
Member

Повідомлення

Impulse101: 13.11.2025 15:24ШІ до цього і приведе
Та не хвилюйся ти так, перший раз чи що. Писемна історія знає як мінімум три відкати на 2 тищі років назад. Там де є три, там буде і чотири :rotate:

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Поки інтернет працює, рекомендую зробити роздруківку інструкцій як зробити мазанку, як розводити свиней, і де брати і як муштрувати бойових віслюків. :D
Vlaad13
Member

Повідомлення

dead_rat: 13.11.2025 15:00
і що в цьому поганого?
З глобально поганого. Більшість адекватних людей хочуть, щоб їх діти жили краще за них.
Але весь розвиток скатужться в забиранні речей з реального світу: умовно в 1960х работяга міг побудувати дім, зараз його син може скоріше купити авто, а його дітям вже доведеться насолоджуватися піксєлями з екрану, бо оце єдине в що зараз інвестуємо.
це все правда і середнього классу стає все менше а корпорацій все більше
більше багатіїв - більше бідних - середнього класу скоро не буде і Ші тут ні до чого
винен в цьому дехто інший - не туди воюєте
ші - це просто один з інструментів загального напрямку
не було б йго - було б щось інше
ті хто думає про повстання машин взагалі наївні дурники :laugh:
starik_0
Member

Повідомлення

думаю все тоже самое говорили и при технологических революциях в прошлом)

Отправлено спустя 2 минуты 14 секунд:
dead_rat: 13.11.2025 15:00
і що в цьому поганого?
а может все дело в разнице возраста? если будет нужда то начнут строить никуда не денутся, точно так же как если пропадут продукты с магазинов то придется учится сажать или добывать другим способом. тот самый рыночек же порешает
по моему очевидно
AlexWest
Member

Повідомлення

Impulse101: 13.11.2025 13:03 Пропоную обговорити ASUS попереджає про можливе зростання цін на свою продукцію через подорожчання пам’яті
Если бы только рост цен. Но, сколько еще вреда несет развитие ИИ - деградация образования, и как следствие интеллекта. Сейчас дети мало того что на удаленке, так еще им ненужно делать ни-фи-га своей головой. Достаточно составить правильный промпт, но со временем даже с этим могут быть проблемы.
Потом замещение реальных людей на рабочих местах, при чем, как правило, замещение некачественное. Т.е. другими словами - снижение качества товаров и услуг, безработица.
Потом дипфейки, подставы, мошенничество.
Потом засилье ИИ роликов и музыки в инсте, на ютубе, спотифае и т.д. Меня реально бесит когда смотришь что-то и думаешь, а реально ли это видео? Тем более сейчас в ИИ генерят все подряд хоть как котенок играется с клубком, хоть как бабушка печет пирожки.

Это все так на вскидку, первое что приходит в голову. Короче конечно приятно иметь в кармане такого ассистента как чат гпт, но все это того не стоит имхо. И будет только хуже.
В цілому згоден. Людство стрімко деградує якісно, зате росте кількісно. В нинішніх реаліях просто з'явився додатковий стимул в реальному живому спілкуванні, щоби точно знати, що говориш не з підробкою (поки не почали клепати людиноподібних роботів), і фільтрувати інтереси та інформацію, пов'язану з ними. Також тепер є додатковий стимул починати мислити своєю головою, відділятися від стада, вивчати, досліджувати і самостійно створювати якусь інформацію, а не чекати, поки це зробить ШІ. Ну й, звісно ж, активно спілкуватися з чатами, бо свого "ворога" треба знати в обличчя й тримати його на видноті. А ще використовувати плюси ситуації, бо вони є: ШІ часто заощаджує для тебе купу часу, звільняючи його для важливіших справ.
Востаннє редагувалось 13.11.2025 15:57 користувачем AlexWest, всього редагувалось 3 разів.
Dilfin
Member

Повідомлення

Ostin: 13.11.2025 15:07
Dilfin: 13.11.2025 13:23щоб стадо думало тільки про поїсти, комфорт і відпочинок
Думати про мир, про любов до ближнього, яку вивернули навиворіть, про все живе на планеті, яке просто зникає, бо нам потрібно більше бетону і металу, про освоєння космосу, про ту фантастичну Землю з романів фантастів, яка подібна на рай... Звичайно що це утопія, але б хотілось, щоб кожен думав не тільки про себе, а і про все живе і не живе, що його оточує, а не жив за принципом: не моє - не шкода. А релігія - це опіум для народу, для розумних створінь не потрібен посередник між ними і Богом.
dead_rat
Member

Повідомлення

starik_0: 13.11.2025 15:53 если будет нужда то начнут строить никуда не денутся, точно так же как если пропадут продукты с магазинов то придется учится сажать или добывать другим способом. тот самый рыночек же порешает
по моему очевидно
Саме так, в тому вся краса, що риночек і порішав.

На ринок вийшов Амазон з чистим профітом 311 мільярдів, і ви, хто відклав за рік тисячу долларів.

І риночок чьотко переорентувався. На стільки, що навіть в Омериці споживання пересічними втратило визнчальний вплив на економіку і ринок.

І так, АІ тут лише інструмент, один з багатьох. В цікаві часи живемо.
Scoffer
Member

Повідомлення

starik_0: 13.11.2025 15:51при технологических революциях в прошлом
При кожній попередній технологічній роволюції загальна кількість робочих місць лише зростала. Зараз же все з точністю до навпаки, революція в тому щоб всіх позвільняти.
Історія знає рівно один прецедент такої події - катастрофа бронзової доби. Причини там були дещо інші, але результат приблизно той же: купа людей одномоментно, протягом пари десятиліть, залишились без роботи і пішла грабувати коровани. Остання справа пройшла доволі успішно: три з чотирьох середземноморських цивілізаційних центри були вирізані під нуль, а четвертий відбився ціною таких втрат, що більше ні на яку цивілізацію ніколи і не претендував. :up:
Відповісти