Valve представила автономну VR-гарнітуру Steam Frame

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Valve представила автономну VR-гарнітуру Steam Frame

Ну ексюзивно додати HF3 + Portal 3 до новоспечених девайсів і успіх гарантовано
bigmonstr666
Member

Предлагаю обсудить Valve представила автономну VR-гарнітуру Steam Frame
чекаємо ціни :super:
Изображение
Demedik
Member

Точно буду брать. Я на Окулусе играл через линк, т.е. большинство моих ВР игр как раз в Стиме. В общем жду. Если цена не будет как у Яблока и будет ближе к Окулусу - то вообще огонь.
hohlid19
Member

Demedik: 12.11.2025 22:08 Точно буду брать. Я на Окулусе играл через линк, т.е. большинство моих ВР игр как раз в Стиме. В общем жду. Если цена не будет как у Яблока и будет ближе к Окулусу - то вообще огонь.
Цена будет ближе к релизной цене окулус про, если не выше. Никто такую имбу в плане железа не будет продавать за цену 3 квеста
Demedik
Member

hohlid19: 12.11.2025 22:26 Цена будет ближе к релизной цене окулус про, если не выше. Никто такую имбу в плане железа не будет продавать за цену 3 квеста
Не факт. Тот же Стим дек как пример(у них есть возможность как минимум по себе стоимости продавать, зарабатывать на магазине). + им надо выходить на рынок очень агрессивно из-за Окулуса. А там смотрим.
erkins007
Member

Demedik: 12.11.2025 22:08 Точно буду брать. Я на Окулусе играл через линк, т.е. большинство моих ВР игр как раз в Стиме. В общем жду. Если цена не будет как у Яблока и будет ближе к Окулусу - то вообще огонь.
Меня проц смущает. Там указан snap 8 gen3, а это обычный старый мобильный проц не XR.
Если это ошибка и там snap XR gen 3, тогда вопросов нет и если цена будет до 1500$, то я беру однозначно. Но если это не ошибка и там реально мобильный старый проц, то я лучше посижу на квесте дальше, потому что автономные игры тоже важны для меня.
brozzy
Member

Взагалі це може бути і норм ідея, бо навіщо пхати у маленький корпус потужний мобільний проц дорогий і думати про акум, якщо можно відносно дешевий системник поставити поряд і зробити стрімінг бездротовий на vr-гарнітуру на базі відносно простого заліза. :rotate:
Мета не зможе конкурувати одразу за ціною, та потужністю з ПК-залізом.
tornadox
Member

Хто подивився відео GN, то там цікавий момент що там крутиться Steam OS в якій є Proton + FEX, ця зв'язка дозволяє запускати PC ігри, а Snap 8 Gen 3 спокійно тягне ігри по типу відьмака 3 на андроїд смартфонах через великі костилі. Розробники кажуть що велика кількість ПК ігор запускається без проблем. Чекаємо на детальний огляд GN.
erazel
Member

hohlid19: 12.11.2025 22:26 Никто такую имбу в плане железа не будет продавать за цену 3 квеста
Ну ще побачимо. Дуже сподіваюсь що не сильно дорожче 3 квеста буде. Батарея правда малувата , у квеста 4-5 Аг і то на години дві від сили вистачає. а тут процесор на вищих частотах і така сама батарея? Дивина. Також питання охолодження. Навіть квест3 любить грітися. Це ж не смартфон де ігри запускають час від часу. Тут весь час будуть ігри, причому досить важкі для заліза. Тому сподіваюсь інженери вальв добре все продумали.

А так то чекаємо, дуже сподіваюсь що хороша річ буде , по доступній ціні.

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
erkins007: 12.11.2025 23:01 Меня проц смущает. Там указан snap 8 gen3, а это обычный старый мобильный проц не XR.
Если это ошибка и там snap XR gen 3, тогда вопросов нет и если цена будет до 1500$, то я беру однозначно. Но если это не ошибка и там реально мобильный старый проц, то я лучше посижу на квесте дальше, потому что автономные игры тоже важны для меня.
https://gadgetversus.com/processor/qual ... -xr2-gen-2
Судячи по опису то XR2 то слабша версія 8 gen3. Навіть відеоядро працює на менших частотах. Так що вальвовський шолом мав би мати кращу графіку. Інше питання ціною якого енергоспоживання.

Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
brozzy: 12.11.2025 23:24 Взагалі це може бути і норм ідея, бо навіщо пхати у маленький корпус потужний мобільний проц дорогий і думати про акум, якщо можно відносно дешевий системник поставити поряд і зробити стрімінг бездротовий на vr-гарнітуру на базі відносно простого заліза. :rotate:
Мета не зможе конкурувати одразу за ціною, та потужністю з ПК-залізом.
Ви так пишете ніби мета не може стрімити з компа :) . Я заради неї RTX5070 і придбав ;)
erkins007
Member

erazel: 13.11.2025 00:28Судячи по опису то XR2 то слабша версія 8 gen3.
У XR версии весь трекинг обратывается отдельным блоком аппаратным, коего нет в принципе в обычном проце.
У первого квеста были большие проблемы как раз таки из-за того что его проц не был под ВР заточен. Со второго эту проблему решили
sanchez_sama
Junior

Поясніть хтось як буде працювати передача сигналу по вайфаю? Треба хороший інтернет, чи це якось локально працюватиме і наприклад роутер з вай фай 6 та хороший інтернет не треба
tornadox
Member

sanchez_sama: 13.11.2025 01:35Поясніть хтось як буде працювати передача сигналу по вайфаю? Треба хороший інтернет, чи це якось локально працюватиме і наприклад роутер з вай фай 6 та хороший інтернет не треба
в комплекті є usb 3.0 wifi 6 роутер який напряму спілкується з гарнітурою, так що поганий wifi не проблема.
Евгений King
Member

del
Последний раз редактировалось Евгений King 13.11.2025 01:40, всего редактировалось 1 раз.
sanchez_sama
Junior

Ви обидва дали різну відповіль) пк у мене потужний, а ось інтернет - ні :insane:
tornadox
Member

sanchez_sama
глянь відео, там про це сказано
Misanthrop
Member

erkins007: 13.11.2025 01:28
erazel: 13.11.2025 00:28Судячи по опису то XR2 то слабша версія 8 gen3.
У XR версии весь трекинг обратывается отдельным блоком аппаратным, коего нет в принципе в обычном проце.
У первого квеста были большие проблемы как раз таки из-за того что его проц не был под ВР заточен. Со второго эту проблему решили
Что там, что там за камеры отвечает Qualcomm Spectra™, которая появилась еще в 855 снапе. И ставят новые поколения поныне в 8 elite gen 4 на samsung s25
В оф документации XR2 пишут вначале про XR acceleration block с поддержкой 10 Dof, а потом расписывают как эта Spectra отвечает за эти камеры и ничто иное
Serg IX
Member

hohlid19: 12.11.2025 22:26
Цена будет ближе к релизной цене окулус про, если не выше. Никто такую имбу в плане железа не будет продавать за цену 3 квеста
в чому там імба? я розумію були б олед єкрани з крутою оптикою і "товстою" батареєю. а який там проц взагалі побоку бо все нормальне граеш з ПК. Одна перевага як бачу що більше кнопок на контролерах бо на окулусі біг на зажим джойстіка ушатує його дуже бистро
erazel
Member

sanchez_sama: 13.11.2025 01:35 Поясніть хтось як буде працювати передача сигналу по вайфаю? Треба хороший інтернет, чи це якось локально працюватиме і наприклад роутер з вай фай 6 та хороший інтернет не треба
У мене повна якість нормально літає на мікротіку НАР АС2 з 400 мегабітами корисного пейлоада. Але радиться АХ вайфай, бо хоче 200-500 мегабіт. Ну це у квест3. у вальв інший принцип кодування і ширина потоку може бути. але АС вайфаю вистачає наразі.
Lekrs
Member

Цікаво, претендент на заміну квеста
erazel
Member

Lekrs: 13.11.2025 11:55 Цікаво, претендент на заміну квеста
Ну побачимо, якоїсь надмірної переваги я не побачив. А от те що це Вальв то так. Може буде супутня периферія цікава, та й можливість тіснішої інтеграції з стімом.
Ну і плюс що конкуренція це завжди добре. Квест4 якщо буде найближчим часом то вже муситимуть вліпити нормальні 4К камери і побільше, а не дві FHD. І ціна муситиме бути конкуретноспроможною.
Ответить