Цікаво, дійсно знайшов підтвердження цієї інформації.GreenMile: ↑ 12.11.2025 18:46 Забудьте, для резервного живлення тільки Ліфепо4, все інше не має сенсу через ціну.
Зараз шукаю як обрати аккум. Знайшов формулу
В цій формулі я не впевнений в тому яка напруга аккума потрібна для інвентора, напевно 24? (400 • 4) / (24 • 0.8) = 83.33 (Агод). Тобто треба шукати LiFePO4 24w 100A/h якщо я хочу пк на 4 години заживити? Тобто це мінімум 16000 грн? Чи підійде напруга 12?Тоді за 9000грн бачу аккумулятори.E = (P • T) / (V • K)
E – це ємність батареї в ампер-годинник (Агод);
P – сукупна потужність устаткування, що підключається у ватах (Вт);
T – час резервування навантаження в годинах (год);
V – напруга акумулятора у вольтах (В);
K — коефіцієнт ємності, що використовується, який враховує частину витраченого заряду на енергопостачання навантаження; зазвичай, тут беруть усереднений варіант 0.8, рідше коефіцієнт приймають за «одиницю».
---
Хм, думав у всіх ДБЖ "універсальність" в базовій компоновці. Тепер зрозуміло чому в фільтрах АКБ є розділення на аккумулятори і зовнішні батареї.GreenMile: ↑ 12.11.2025 18:46Ще є категорія ДБЖ під зовнішні акуми, у них зазвичай нормальний зарядник вбудований. Ось, лоджикпавер. Просто приклад, прохання не приймати як однозначну рекомендацію.