У листопаді SanDisk підвищила контрактні ціни на флеш-пам’ять NAND на 50%

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
talex
Member

Повідомлення

Scoffer: 10.11.2025 15:43
Vpupkin: 10.11.2025 15:40У світі ситуація інша.
Та не дуже. Ринок ПК багато років падає. Тимчасовий буст виник в ковідлотні часи, але це самий що не є тимчасовий. Зараз увесь світ живе "на валізах". З різних причик, але все таки.
потихоньку растет с 24 года, на этот год - В целом мировой рынок ПК вырос на 8,1% в годовом измерении.
FastBullet
Member

Повідомлення

Polyaan: 10.11.2025 16:02 Я уверен в следующем году многие новые геймеры не будут даже в сторону ПК смотреть.
Или консоль или планшет.
Каждый год, вдумайтесь, подрастает новое поколение ПК пользователей, не все же старые динозавры ;)
И я не знаю, например как своему 16 летнему родственнику объясню, зачем ему нужен ПК новый :shuffle: если ноуты 400+евро закрывают все рабочие и учебные и даже какие то игровые потребности, плюс планшет, телефон, а там и плойка, если дороже.
Правильно выше написали, в современном мире наверное проще иметь ноут и свободно переехать при необходимости,чем ПК, которой даже апргейдить стало все дороже и дороже :(
Ну цена решает очень сильно
Щас так открываешь магаз онлайн, 9600х около 10к, В850 еще 10к и опера если скромно на 32 Гб еще 5к ну и докинуть видяшку 20-30к . А там же ще мелочи такие ссд, корпус, БП, моник, мыши и клавы. Короче в 60-70к легко залетаешь )))
Евгений King
Member

Повідомлення

FastBullet: 10.11.2025 16:59
Polyaan: 10.11.2025 16:02 Я уверен в следующем году многие новые геймеры не будут даже в сторону ПК смотреть.
Или консоль или планшет.
Каждый год, вдумайтесь, подрастает новое поколение ПК пользователей, не все же старые динозавры ;)
И я не знаю, например как своему 16 летнему родственнику объясню, зачем ему нужен ПК новый :shuffle: если ноуты 400+евро закрывают все рабочие и учебные и даже какие то игровые потребности, плюс планшет, телефон, а там и плойка, если дороже.
Правильно выше написали, в современном мире наверное проще иметь ноут и свободно переехать при необходимости,чем ПК, которой даже апргейдить стало все дороже и дороже :(
32 Гб еще 5к
Вже так-то 32Гб до 10к ближче :gigi:
Rain Man
Member

Повідомлення

FastBullet
а что ноуты которые можно назвать игровыми были когда то дешевле компа? на какой-то там условной 5070ти ноут нынче от 80к и выше, за эти деньги комп собирается на той-же карте без проблем.. и к тому ноуту ещё и монитор купи, потому что я например не знаю как можно что-то увидеть на 15-17 дюймовом экране..
maksim2020
Member

Повідомлення

Vpupkin: 10.11.2025 16:05 Народ, за бугром дорога геймерська периферія почками лежить у наявності (бери з полички і неси на касу) і молодь несе на касу усілякі рейзери з лоджитеками, не діди за 50, а діти і це у консольних штатах.
Це де "за бугром"? В США, наприклад, усе прикручено до полиць, або стоїть замкнене у шафах - недорогі ноутбуки, консолі, фотокамери, смартфони, периферія - УСЕ. В наявності ЩОСЬ є лише в Best Buy, куди діти майже не ходять (Best Buy зараз переживає не найкращі часи). В Walmart (куди ходить справжній середній клас) дорогу електроніку не продають.
Lekrs
Member

Повідомлення

Цікаво, чи надовго це чергове підвищення цін...
Vpupkin
Member

Повідомлення

maksim2020
Зайшов у мікроцентр і вийшов з 5090, 98003д і всім іншим, воно просто лежить тоннами у наявності, а не тільки під замовлення з одного складу у Києві.
Dragobes
Member

Повідомлення

FastBullet: 10.11.2025 16:55 Я уже тут одного знаю :D :D :D
Здається я здогадуюсь про кого ви.
Чи це не його аватарка помирала кожної серії? :laugh:
EvhenS
Member

Повідомлення

Ось Китай на Тайвань нападе і ми з тією електронікою що є, залишимося років на 20. Включно з пралками і аерогрилями.
dead_rat
Member

Повідомлення

Rain Man: 10.11.2025 17:14 FastBullet
а что ноуты которые можно назвать игровыми были когда то дешевле компа? на какой-то там условной 5070ти ноут нынче от 80к и выше, за эти деньги комп собирается на той-же карте без проблем.. и к тому ноуту ещё и монитор купи, потому что я например не знаю как можно что-то увидеть на 15-17 дюймовом экране..
Але ж к компу теж треба монітор
1234waltz
Member

Повідомлення

Donate: 10.11.2025 15:25 Ага будто майнінг вбив ПК геймінг :lol: Нічого не зміниться просто не буде дешевого заліза :)
Ну, загалом на час майнинг якраз і вбив натурально. Да так, що зробив круті продажі відмираючому паст-гену та новому гену консолей. Купа людей розкупила АМДшні APU. За консолями черги були, ПС5 викупали перекупи, випуск ПС4 подовжили на рік і навіть невміюча в ексклюзиви Майкрософт в перший рік відвантажила нормально коробоксів, зробивши Series S топселлером першого року. А в статистиці Стіма в топі невмеручий Паскаль з лоу-ендом у вигляді 1650-1660 засіли :D
Так шо ні, массові гоймери не будуть продавати останню почку, а просто будуть світчитись на дешевше залізо, альтернативи або сидіти на старому.
alik_as
Junior

Повідомлення

Чуваки чого ви всі скиглите і судите про всіх по собі.
Є статистика скільки грають онлайн в кожну гру. От вони все це і скупляють. Не на ноуті за 400+ євро вони гуляють у сучасні ігри.
Я сам колись мало мав можливостей, але не казав про всіх що дорого і не потрібно. Будьте ввічливими до всієї спільноти.
Якщо вам цікаво, то подивиться профілі користувачів і побачите що хто купляє.
На цьому питання буде закрито.
Дякую за увагу :lamer: :shuffle: :rotate: :-/
Rain Man
Member

Повідомлення

dead_rat
естественно, а Вы там видимо решили гулять по полной после покупки десктопной 5070ти и прикупить прям вот совсем весь топчик и в 40к ну никак уже не вписаться с моником )) плюс всё-же держим в уме что мобильная 5070ти не дотягивает даже до десктопной 5070, она скорее уровень десктопной 5060ти цена которой далеко не 40к, а на 16 гб 5060ти можно спокойно взять за 20к и вот тут 60к на остальное, да по-моему можно даже с oled монитором вписаться во что-то толковое.. да кто-то ценит мобильность, но ноутбуки меня никогда не прикалывали, с ними скучно.. захотел апгрейд продай и купи новый ноут.. либо покупай вот сразу совсем заряженный бук, но там и ценник с 5070ти будет всё-же уже не 80к, а легко перельёт и за соточку.. но каждый купит конечно то, что ему больше нравится и что ему более удобно и привычно, ну и конечно-же то, на что хватит финансов..
https://technical.city/en/video/GeForce ... 0-Ti-16-GB
Востаннє редагувалось 10.11.2025 21:27 користувачем Rain Man, всього редагувалось 1 раз.
Ostin
Member

Повідомлення

alik_as
А якщо ваш агрегат буде коштувати х3-х5 від ціни на сьогодні - думка буде тією ж?) От просто "тому що" виросте кратно в ціні. А ви такий "ну добре, таке життя, піду куплю, бо як же інакше :shuffle: " Або підете заробляти більше, бо "комусь грошей все мало, то я покручусь, зароблю копійчину, раз така справа".
Все вірно пишу? ;)
alik_as
Junior

Повідомлення

Звістно я вибачаюсь за свої думки. Але ще з 90-х я звик що купляв квартиру за 14000 уе, а потім вона почала коштувати 100000 уе. заробітна плата від цього не збільшилась якщо питання було про це.
То за останні 30 років саме стабільне в ціні були тільки комп'ютерні комплектуючі.
І я розумію кожного, бо сам такий, ми всі з цим кожного року живимо і дивуємося чому саме зараз зросли ціни на те що я хочу купити.
Вибачте це просто за живе трохи торкнулося.
Моя думка це - краще находити альтернативні рішення як можна замінити щось по більш доступній ціні - це моя думка !
На то і існують ці чудові форуми де думка людей допомогає знайти краще рішення.
maksim2020
Member

Повідомлення

Vpupkin: 10.11.2025 17:40 maksim2020
Зайшов у мікроцентр і вийшов з 5090, 98003д і всім іншим, воно просто лежить тоннами у наявності, а не тільки під замовлення з одного складу у Києві.
А шо, в Дніпрі є Micro Center? :D

Я чекав відповіді за Micro Center. Micro Center - це розпіарена конторка з ~30 магазинами по всім США (у Best Buy їх більше тисячі, на хвилиночку). Тому те, що там ЩОСЬ продається, не може бути індикатором пропозиції - це типова помилка вижившого. Типовий середньокласовий житель штата Вашингтон не може зайти в Micro Center і купити 5090 FE - просто в силу того, що магазина фізично нема (як і в 36 інших штатах).
Donate
Member

Повідомлення

Ostin: 10.11.2025 15:35
Donate: 10.11.2025 15:25Нічого не зміниться
Вже змінилось. І зміниться ще більше. Якщо ви особисто оновлюєте свої ПК і далі - то це ваш погляд і він правдивий. У мене з оточення на роботі НІХТО не оновлював ПК вже як мінімум років 3, з 2022. А дехто і довше. Ноути купували, так. І мобілки теж. А пк залізяччя ні. Це при тому, що у всіх є стаціонарний ящик вдома. Якщо узагальнити причини - це дорого і не мобільно. У випадку чого (переїзд) втрата грошей, апгрейд дорогий і відчувається сімейним бюджетом. І все більше новин, де молодь взагалі не цікавиться компом, а в мобілки задротить.
А нещодавно я на ІТС читав рубрику ПК місяця. Там нижня ланка починачась з 33к+. Тобто від 800 баксів за бюджетні іграшки. Поржав)
І де тут світле майбутнє пк-геймінгу? :dontknow: Вважаєте, що хтось буде менше їсти, але ссд купить? Можете вважати, але це ВЖЕ не так.
Ото прохолодні історії :lol: Тут навіть відповідати на такі крінж пробачте.

Added in 3 minutes 29 seconds:
1234waltz: 10.11.2025 20:33
Donate: 10.11.2025 15:25 Ага будто майнінг вбив ПК геймінг :lol: Нічого не зміниться просто не буде дешевого заліза :)
Ну, загалом на час майнинг якраз і вбив натурально. Да так, що зробив круті продажі відмираючому паст-гену та новому гену консолей. Купа людей розкупила АМДшні APU. За консолями черги були, ПС5 викупали перекупи, випуск ПС4 подовжили на рік і навіть невміюча в ексклюзиви Майкрософт в перший рік відвантажила нормально коробоксів, зробивши Series S топселлером першого року. А в статистиці Стіма в топі невмеручий Паскаль з лоу-ендом у вигляді 1650-1660 засіли :D
Так шо ні, массові гоймери не будуть продавати останню почку, а просто будуть світчитись на дешевше залізо, альтернативи або сидіти на старому.
Проблема в тому що якщо тобі ПК треба ти просто як ви й говорите купите більш дешеве залізо. Якщо на основному ПК у вас ССД вийде з ладу ви хочете чи не хочете а підете і щось купите. Можливо б/в може який лоу ЕНД але купите, тому що треба. В стіні онлайн кожного року тільки вверх а значить залізо є, а якщо є залізо то і буде покупець :gigi:

Навіть якщо ВК наприклад 2080ті вийде з ладу, ти підеш у купиш бв чи 5060 якусь а не будеш сидіти без ПК. Зараз коли світло вимикають це все дуже дає зрозуміти що хочеш не хочеш але повноцінний ПК треба. Планшет та телефон це для забавок не більше.

Ноути і т.п. хвалять ті хто ними не користується. Це завжди компроміс з великою кількістю мінусів, стосовно ПК. Плюси тільки в портативності.
ender
Member

Повідомлення

Donate: 10.11.2025 15:25Ага будто майнінг вбив ПК геймінг Нічого не зміниться просто не буде дешевого заліза
Судя по всему вы в какой-то альтернативной реальности живёте, где цены на видеокарты вернулись в норму и есть заметный прирост fps/$ с каждым новым поколением, как это было до майнинг-бума.
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

Или консоль или планшет.
Задним местом читаешь? ВСЕ ТОТАЛЬНО ПОДОРОЖАЕТ. Вся электроника, которая использует память. Этим эй ай гигантам насрать на потребителей. Они свою схему по выводу капитала организовали.
Rain Man: 10.11.2025 17:14 FastBullet
Согласен. Лэптопы умерли как платформа после ковида. Мобильная дискретка на уровне десктопной карты на 2 тира ниже. Хоть процессоры ставят не хуже десктопных. Проще макбук тогда взять.
Polyaan
Member

Повідомлення

Ну чего сразу задним :-/
Лаптопов валом ещё даже на зен 2 и всяких целеронах и на них цена пропорционально не взлетает, ещё и распродажи старья бывают.
Но для учебы вполне себе.
Приходит подрастающее поколение в магазин или онлайн, видит норм ноут с 11 виндой и думает, ну норм норм, сгодится. И таки да, сгодится.
Я же специально писал про подрастающее поколение.
Или там родители чаду купят.
Как раз ритейлеры все не новое под этот АИ бум спихнут. :shuffle:
Відповісти