Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Z440_User
Member

Повідомлення

Kopstr, бо захочеться нормальне світло в хаті, а ще тєлік, а ще і ось це непогано було б включити, і це, і оте... :laugh:

P.S. А потім декілька раз 7+ годин без світла, коли АКБ не вистачило, вимикаємо все окрім найнеобхіднішого, щоб АКБ на довше вистачало і комп буде одним з найперших на вимкнення :laugh:
Kopstr
Member

Повідомлення

Z440_User
та у мене на телік екофлоу вже є ) мені б якось з компом питання вирішити )
Stanley
Member

Повідомлення

Kopstr: 10.11.2025 03:19 Hotspur
Мені все що потрібно від акумулятора та інвертора це просто підключити до ПК який буде десь 600 ват в повній нагрузці та пограти хочаб 4 годинки. Навіщо мені той щиток чи я щось не розумію ?
В таком случае зарядная станция простейший вариант
https://ecodrive.in.ua/zaryadna-stanciy ... u-chorniy/
Kopstr
Member

Повідомлення

Stanley: 10.11.2025 09:47
Kopstr: 10.11.2025 03:19 Hotspur
Мені все що потрібно від акумулятора та інвертора це просто підключити до ПК який буде десь 600 ват в повній нагрузці та пограти хочаб 4 годинки. Навіщо мені той щиток чи я щось не розумію ?
Кажуть що дуже багато випадків коли ці круті зарядні станціі ламаються вже через 2 міс активного використання.
Filabatya
Member

Повідомлення

Kopstr
https://ecodrive.in.ua/zaryadna-stanciy ... -ups-dbzh/
Дивіться яка ляля :gigi:
Головний атрибут це колесика, все реша то фігня :)
Це в тему виживальщики більше, хоча там зараз тандерболт обговорюють, так шо норм!
Timedemo
Member

Повідомлення

Kopstr: 10.11.2025 12:59
Stanley: 10.11.2025 09:47
Кажуть що дуже багато випадків коли ці круті зарядні станціі ламаються вже через 2 міс активного використання.
став собі дея 6квт інвертор і акум 5квт. буде тихо, і закриє всі задачі. а коли закінчиться вся це х..рня, буде актуальне залізо, яке потім можна буде продать.
Shpoker
Member

Повідомлення

Timedemo: 10.11.2025 13:16а коли закінчиться вся це х..рня, буде актуальне залізо, яке потім можна буде продать.

:lol: ага, тут как только неделю не отключают, то уже никому ничего не нужно
SergN
Member

Повідомлення

Kopstr: 10.11.2025 09:35та у мене на телік екофлоу вже є ) мені б якось з компом питання вирішити )
Kopstr: 10.11.2025 12:59Кажуть що дуже багато випадків коли ці круті зарядні станціі ламаються
Під тєліком поламалася вже чи навіщо брав? Ну сам же з власного досвіду можеш дати відповідь на ці "кажуть". Загалом, якщо розбираєшся слабо, то краще станцію з ємністю 3000Вт*год (і потужністю зарядки від розетки не нижче 1кВт), або ж йти шляхом найму людей, щоб організовували підключення інвертора+батареї.
Timedemo
Member

Повідомлення

Shpoker: 10.11.2025 13:18
Timedemo: 10.11.2025 13:16а коли закінчиться вся це х..рня, буде актуальне залізо, яке потім можна буде продать.

:lol: ага, тут как только неделю не отключают, то уже никому ничего не нужно
:D :D
я маю на увазі, що як мінімум не в мусорку потім викидувать. сонячники куплять.
Hotspur
Member

Повідомлення

Kopstr: 10.11.2025 03:19Навіщо мені той щиток чи я щось не розумію ?
це твої проблеми що ти розумієш а що ні

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
Filabatya: 10.11.2025 13:05Головний атрибут це колесика, все реша то фігня
колесики я собі також купив. акум важкий його носити.

Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
Shpoker: 10.11.2025 13:18ага, тут как только неделю не отключают, то уже никому ничего не нужно
це люди без мозку. я знаю хто продавав станції в 2023 і купляв знову в 2024

Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
Шостка - частково відновили електрозабезпечення. час блекауту 6 тижнів
Kopstr
Member

Повідомлення

SergN
Під телевізор там слабкий, він не підійде для мого пк.

Відправлено через 4 хвилини 10 секунд:
Filabatya
) Мені його особо кудись транспортувати не треба ) хочу поставити біля компа та все ) але дякую ) катафалка нормальна така :gigi:
tablestikus
Member

Повідомлення

Timedemo: 10.11.2025 13:16 а коли закінчиться вся це х..рня, буде актуальне залізо, яке потім можна буде продать.
Куди ти його б\у продаси якщо всі і так вже собі накуплять цього ж?)
_VlaD_
Member

Повідомлення

Це те саме що на піку майнінгу накупить відеокарт за оверпрайс та сказати - "а коли закінчиться вся це х..рня, буде актуальне залізо, яке потім можна буде продать". :D
dimus8210
Member

Повідомлення

_VlaD_: 10.11.2025 16:47
Це те саме що на піку майнінгу накупить відеокарт за оверпрайс та сказати - "а коли закінчиться вся це х..рня, буде актуальне залізо, яке потім можна буде продать". :D
Зараз ціни ще більш-менш адекватні, якщо пільги в 2027 скасують, то б/в дейка піде без проблем
fludimir
Member

Повідомлення

Hotspur: 10.11.2025 02:08 1 автомати постійного струму
2 автомати до і після інвертора перемінного струму
4 АВР
5 все це правильно зібрати в додатковий щиток
1 плавкого предохранителя уже недостаточно, обязательно надо небезопасные китайские дс-автоматы или нормальные ценой как инвертор?
2 копейки, даже не считал тк естественно в щитке они есть до и после инвертора.
4 для поставленной задачи ни разу не нужно.
5 лично у меня гибридник интегрирован в основной щиток, который я собирал с целью зарезервировать одну линию. А так конечно этот пункт может стоить от нуля до бесконечности
Hotspur
Member

Повідомлення

dimus8210: 10.11.2025 16:51якщо пільги в 2027 скасують
01/01/2026
dimus8210
Member

Повідомлення

Hotspur: 10.11.2025 17:56
dimus8210: 10.11.2025 16:51якщо пільги в 2027 скасують
01/01/2026
вангую що затвердять проект продовження пільг, тільки електромобілі уріжуть
Hotspur
Member

Повідомлення

fludimir: 10.11.2025 17:461 плавкого предохранителя уже недостаточно, обязательно надо небезопасные китайские дс-автоматы или нормальные ценой как инвертор?
2 копейки, даже не считал тк естественно в щитке они есть до и после инвертора.
4 для поставленной задачи ни разу не нужно.
5 лично у меня гибридник интегрирован в основной щиток, который я собирал с целью зарезервировать одну линию. А так конечно этот пункт может стоить от нуля до бесконечности
1 плавкого хватить. питання в амперажі і нормальному контакті плавкого. люди їх вибирати не вміють. китайські автомати нормальні тут уже писали не 1 раз. в мене він не стоїть ніде, буду пізніше робити якусь розв'язку то поставлю
2 не копійки а 50 доларів
4 в мене його також немає
5 нормальний не горючий щиток сильно покращує безпеку

Відправлено через 38 секунд:
dimus8210: 10.11.2025 17:59вангую що затвердять проект продовження пільг, тільки електромобілі уріжуть
можливо, зараз поосидять в блекаутах пару тижнів і пільга буде подовжена :lol: :lol: :lol: :gigi:

Відправлено через 30 секунд:
я собі тоді дорогий гібридник на 12V затягну :gigi: або 2 :lol:
fludimir
Member

Повідомлення

Hotspur: 10.11.2025 18:012 не копійки а 50 доларів
за пару обычных автоматов на 220В?
Hotspur: 10.11.2025 18:011 плавкого хватить. питання в амперажі і нормальному контакті плавкого.
ну вот, и это не слишком дорого.

А вообще вспоминая ситуацию что как-то описывал Timedemo - для безопасности лучше всего будет держать рядом с системой большие изолированные кусачки для аварийного отключения батарей :gigi:
Hotspur
Member

Повідомлення

fludimir: 10.11.2025 18:18за пару обычных автоматов на 220В?
2 полюсні автомати 2 штуки це як раз 50 доларів :rotate:

Відправлено через 32 секунди:
fludimir: 10.11.2025 18:18для безопасности лучше всего будет держать рядом с системой большие изолированные кусачки для аварийного отключения батарей
одобряю ! ще бажано резинові перчатки

Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
fludimir: 10.11.2025 18:18ну вот, и это не слишком дорого.
в мене стоїть плавкий 200 А ANM/MEGA під М8. Я спеціально вибирав бо люди багато чого тестили і маленькі нікуди не годні
Відповісти