У мене як раз учора ввечері таке було - під триста вольтPhoenixTMS: ↑ 09.11.2025 14:39 Начали появляется видео на которых фиксируют большое (300+) напряжение в сети.
Новости
Последние статьи и обзоры
Защита от 300+ вольт в сети
-
s_ova
Member
-
Donate
Member
У вас так. А в мене 713 Unsafe Shutdowns на SSDtablestikus: ↑ 09.11.2025 15:18 Що значить само по собі? Я реле зубрів користуюся 10 років і воно відсіка тіки якщо напруга встановлені ліміти пересіка.
Навiдь встановив автомат щоб коли воно там взагалi як скажене вимикаеться то щоб був байпасс
Я не те щоб говорю що воно таке i не потрiбне, але
-
tablestikus
Member
Схоже воно явно неправильно працює. Брак або щось вийшло з ладу і не дає працювати як потрібно.Donate: ↑ 09.11.2025 21:09У вас так. А в мене 713 Unsafe Shutdowns на SSDtablestikus: ↑ 09.11.2025 15:18 Що значить само по собі? Я реле зубрів користуюся 10 років і воно відсіка тіки якщо напруга встановлені ліміти пересіка.I це те коли ПК був ввiмкненний
Навiдь встановив автомат щоб коли воно там взагалi як скажене вимикаеться то щоб був байпасс
Я не те щоб говорю що воно таке i не потрiбне, але![]()
-
mult
Member
У мене стабілізатор від volter на всю квартиру.
І от на днях в ньому перший раз за декілька років праці, вибили реле.
Явно пішла якась або зависока, або низька напруга.
Головне що коло лічильника захист не вибив, а він вимкнув.
Мабуть тому що в ньому більш тонке і точне обладнання стоїть ніж звичайне реле.
У нього є табло, показує вхідну і вихідну напругу, то вхідну під 270 я теж бачив.
І от на днях в ньому перший раз за декілька років праці, вибили реле.
Явно пішла якась або зависока, або низька напруга.
Головне що коло лічильника захист не вибив, а він вимкнув.
Мабуть тому що в ньому більш тонке і точне обладнання стоїть ніж звичайне реле.
У нього є табло, показує вхідну і вихідну напругу, то вхідну під 270 я теж бачив.
-
tablestikus
Member
mult
А який у тебе захист біля лічильника? Там же максими автомат стоїть і все
А який у тебе захист біля лічильника? Там же максими автомат стоїть і все
-
Z440_User
Member
tablestikus, це дивлячись який стаб. У мене ЕЛЕКСовський, 110-290В, є захисний автомат на морді, а ще внутрішній захист який вимикає навантаження коли напруга виходить за межі його роботи. Вище 250В ще не бачив, було лише наднизьке вхідне, 103-105В, стаб вимкнув навантаження, але не виключався повністю, світив табло з вхідною напругою. Як тільки вхідна напруга перевищила 110В - стаб автоматично підключив навантаження.
Але це було раз до повномасштабної, після урагану. В часи коли про ДБЖ ніхто не думав...
Але це було раз до повномасштабної, після урагану. В часи коли про ДБЖ ніхто не думав...
-
waryag
Member
Возможно. Но лучше ориентироваться не на табличку (которую может скопировать любая китайская паль), а на производителя: перечисленные выше зубр, барьер, плюс диджитоп. Все - украинские.PhoenixTMS: ↑ 09.11.2025 18:10Если, все же, покупать не в щиток, а на розетку, то с такими характеристиками нормальное реле?
Также нужно думать о реле для холодильника и котла (и прочей техники с асинхронным электродвигателем), они наиболее уязвимы.
Да и импульсные БП не любят скачки: недавно ремонтировал БП монитора, до этого - роутера. Так что установка на всю квартиру - лучший вариант.
-
NST1983
Member
ZUBR D63 поставь на всю хату. Все інше - костилі і самодурство.
Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
а всі інші розетки? Компу як по мене взагалі пофігу на ті підвищення напруги..
Що за дебілізм пихати такий пристрій в одну розетку а не на всю квартиру?
Знайди норм електрика і хай зробить по людському
Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
PhoenixTMS: ↑ 09.11.2025 18:10 Если, все же, покупать не в щиток, а на розетку, то с такими характеристиками нормальное реле?
![]()
а всі інші розетки? Компу як по мене взагалі пофігу на ті підвищення напруги..
Знайди норм електрика і хай зробить по людському
-
Rucha
Member
А якщо в квартирі нічого не треба захищати, окрім, скажімо, холодильнику? Сам сказав, що компу пофіг. А в щіток ставити, не завжди так просто, бо там може бути декілька ліній з квартири йти - ставити на кожну, то занадто дорого та недоцільно, об'єднувати все в одну - небезпечно.NST1983: ↑ 10.11.2025 11:39 а всі інші розетки? Компу як по мене взагалі пофігу на ті підвищення напруги..
-
NST1983
Member
Круто, тобто все інше в квартирі буде нормально працювати наприклад при 300 вольтах?
Не розумію як за три роки війни і з постійними проблемамизі світлом люди ліняться зробити хоть щось для захисту своєї квартири. Я би таких сусідів взагалі відмикав від мережі повністю.
Последний раз редактировалось NST1983 10.11.2025 11:55, всего редактировалось 1 раз.
-
avuremybe
Member
Доречі маю такий з відригнувшою батареєю.FirstTDM: ↑ 09.11.2025 15:49Поддерживаю совет - купить USP от APC... минимальный вариант, не за все деньги мира, а достаточно простой типа APC Back-UPS 1200W/2200VA... там диапазон 140 - 300 В...PhoenixTMS: ↑ 09.11.2025 14:39Начали появляется видео на которых фиксируют большое (300+) напряжение в сети.
Хочется обезопасить свой компьютер.
У зв'язку зі скорим переїздом вирішив в ремонт не везти.
Можу за символічну суму віддати під ремонт.
-
NST1983
Member
занадто дорого та недоцільно
-
Ortyomko
Member
Rucha: ↑ 10.11.2025 11:48А якщо в квартирі нічого не треба захищати, окрім, скажімо, холодильнику? Сам сказав, що компу пофіг. А в щіток ставити, не завжди так просто, бо там може бути декілька ліній з квартири йти - ставити на кожну, то занадто дорого та недоцільно, об'єднувати все в одну - небезпечно.NST1983: ↑ 10.11.2025 11:39 а всі інші розетки? Компу як по мене взагалі пофігу на ті підвищення напруги..
зубр ставиться ПЕРЕД ВСІМА лініями, а потім вже розкидується по автоматам.
Всі вже давно все придумали і користуються роками/десятиріччями.
-
Rucha
Member
Ну давай ще парочку відповідей!
-
Ortyomko
Member
ну по-перше може бути ще телевізор і бозна що ще.Rucha: ↑ 10.11.2025 12:18Ну давай ще парочку відповідей!В мене-то зубр встановлено, я мав на увазі інші можливі варіанти, наприклад, якогось пенсіонера, в кого з техники лише холодильник. Нащо такому зубр?
Але навіть якщо тільки холодильник, то 1 прилад за 1к грн і електрик за 0,5-1к грн і не згорить холодильник, ремонт якого буде точно дорожче, ще й не миттєвий.
-
Rucha
Member
Не завжди концігурація щитку дозволяє робити все що захочеться. В старих будинках може бути така дичина, що ...Ortyomko: ↑ 10.11.2025 11:58 зубр ставиться ПЕРЕД ВСІМА лініями, а потім вже розкидується по автоматам.
-
tablestikus
Member
Так я не питав за стабілізатор. Те що в них бува я знаю. Ти казав за якийсь захіст біля лічильника який не вибило - от я і спитав що там за захист у тебе.Z440_User: ↑ 10.11.2025 09:42 tablestikus, це дивлячись який стаб. У мене ЕЛЕКСовський, 110-290В, є захисний автомат на морді, а ще внутрішній захист який вимикає навантаження коли напруга виходить за межі його роботи. Вище 250В ще не бачив, було лише наднизьке вхідне, 103-105В, стаб вимкнув навантаження, але не виключався повністю, світив табло з вхідною напругою. Як тільки вхідна напруга перевищила 110В - стаб автоматично підключив навантаження.
Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
Це все досить швидко лікується першим скачком і попаленою технікою.NST1983: ↑ 10.11.2025 11:53 Круто, тобто все інше в квартирі буде нормально працювати наприклад при 300 вольтах?Не розумію як за три роки війни і з постійними проблемамизі світлом люди ліняться зробити хоть щось для захисту своєї квартири. Я би таких сусідів взагалі відмикав від мережі повністю.
Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
Робиш щиток в квартирі. Або міняєш на більший. В середньому десь баксів 100 за переборку щитка віддасиRucha: ↑ 10.11.2025 12:23Не завжди концігурація щитку дозволяє робити все що захочеться. В старих будинках може бути така дичина, що ...Ortyomko: ↑ 10.11.2025 11:58 зубр ставиться ПЕРЕД ВСІМА лініями, а потім вже розкидується по автоматам.
-
already_over
Member
расскажу пару историй на эту тему:
1. квартира, обычный советский ввод в панельку: алюминиевая проводка, никаких зубров. Залило дождем щитовую, на площадке во всех квартирах выгорело всё: телевизоры, холодильники. Мне повезло, я когда то давно купил удлиннители с защитой от скачков - belkin, в итоге выжило все кроме роутера, но все удлиннители погибли, прям с прогаром по корпусу.
2. в доме который строил, уже стоят зубры (реле напряжения) на каждую фазу, то в селе все таки частенько зубр вырубает свет. на компе еще не тестил как оно будет.
3. другая квартира, комп подключен через упс со стабом. во время обстрелов стаб психует конкретно, 222 у него норма типа, выдерживает прыжки от 170 до 260, потом в оффлайн уводит и комп. в целом тоже имеет место быть, но сама схема блюетти+упс так себе, бо на преобразовании в переменка-постоянка-переменка теряется процентов 20-30% заряда, но имеет место быть.
1. квартира, обычный советский ввод в панельку: алюминиевая проводка, никаких зубров. Залило дождем щитовую, на площадке во всех квартирах выгорело всё: телевизоры, холодильники. Мне повезло, я когда то давно купил удлиннители с защитой от скачков - belkin, в итоге выжило все кроме роутера, но все удлиннители погибли, прям с прогаром по корпусу.
2. в доме который строил, уже стоят зубры (реле напряжения) на каждую фазу, то в селе все таки частенько зубр вырубает свет. на компе еще не тестил как оно будет.
3. другая квартира, комп подключен через упс со стабом. во время обстрелов стаб психует конкретно, 222 у него норма типа, выдерживает прыжки от 170 до 260, потом в оффлайн уводит и комп. в целом тоже имеет место быть, но сама схема блюетти+упс так себе, бо на преобразовании в переменка-постоянка-переменка теряется процентов 20-30% заряда, но имеет место быть.
-
Qwerty1987
Member
А какие оптимальные значения надо выставить на реле(вверх, низ, время включения) ?
-
PhoenixTMS
Member
Qwerty1987
ГОСТ, стандартное напряжение в бытовых сетях — 230 В, что соответствует диапазону от 207 В до 253 В. Хотя ранее стандарт был 220 В (диапазон 198–242 В).
В интернете советуют 185-253.
ГОСТ, стандартное напряжение в бытовых сетях — 230 В, что соответствует диапазону от 207 В до 253 В. Хотя ранее стандарт был 220 В (диапазон 198–242 В).
В интернете советуют 185-253.