Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
murzik
Member

Повідомлення

Hotspur: 08.11.2025 17:06після генератора треба реле і стабілізатор ставити бо погорить все
гібридний інвертор не можна напряму пікдключити?
Зображення
Z440_User
Member

Повідомлення

Всеодно треба стабілізатор. Як вияснив з повідомлень форуму, в години коли у тебе є світло, але воно 180-190В - ти всеодно сидиш на АКБ :-/
Та і генератори бувають плавають як по частоті, так і по напрузі. А також питання синусоїди та постійного нуля - теж присутні.
murzik
Member

Повідомлення

Z440_User
так хіба гібридник не виступає сам стабілізатором?
у мене must pv18 3024vpm

а от реле напруги варто встановити. але не має місця в щитовій взагалі ..
dimus8210
Member

Повідомлення

murzik: 09.11.2025 16:38 Z440_User
у мене must pv18 3024vpm

Не виступає, так ще й треба підбирати стаб щоб міг нормально працювати з гібридом :)
Z440_User
Member

Повідомлення

murzik, виступає, в межах 190-240...250В, все що поза межами на АКБ. Почитайте мануал до нього.
П.С. Осьо, дали світло до 22:00
спойлер
IMG20251019114143.jpg
murzik
Member

Повідомлення

Z440_User: 09.11.2025 16:57виступає, в межах 190-240...250В, все що поза межами на АКБ
товариш зверху писав що потрібно між генератором і гібридом стабілізатор
Z440_User
Member

Повідомлення

Ну, можливо. У мене ДБЖ 1кВт із вбудованим стабом 140-290В та 7кВт стаб 110-290В, які я вручну перемикаю по ситуації. Я думав оце добро поміняти на один 6-7кВт гібридник і не паритися що вмикати, а що ні, при наявності світла.

Мене в цій темі просвітили що гібридники мають стаб, але дуже сильно обмежений по діапазонах і якщо щось - одразу намагаються перейти на АКБ.

Я не виключаю і того факту що вони можуть і не мати стаба, просто допускають роботу від мережі з деякими відхиленнями, видаючі після себе те що отримали...

Ну і я так розумію, що людина яка тільки сьогодні замислилася про генератор, а до цього про нього навіть не згадувала, не буде купувати 5кВт модель зі всіма стабілізаторами та синусоїдами, гарантовано даючих 220В для роботи з гібридники для заряду АКБ за великий кілограм грошей. А бюджетні варіанти як раз і мають питання до напруги, синусоїди та постійного нуля.
Постійний нуль - це коли він є, а не світиться індикаторна викрутка в обох "дірочках" розетки, та ще й не міняється по "дірочках" з кожним запуском.
Востаннє редагувалось 09.11.2025 17:30 користувачем Z440_User, всього редагувалось 1 раз.
murzik
Member

Повідомлення

Z440_User
мій must pv18 3024vpm НЕ має функції стабілізатора :weep:
встановлення діапазону вхідної напруги для побутової техніки...
Z440_User
Member

Повідомлення

murzik: 09.11.2025 17:28 Z440_User
Ну те що я і припускав, є діапазон в якому він пропускає мережу, все що не вкладається - перемикається на АКБ.
Hotspur
Member

Повідомлення

murzik: 09.11.2025 16:07гібридний інвертор не можна напряму пікдключити?
все можна напряму. а потім його ремонтувати йти

Відправлено через 24 секунди:
Z440_User: 09.11.2025 16:19Та і генератори бувають плавають як по частоті, так і по напрузі.
абсолютно точно :rotate:
murzik
Member

Повідомлення

Hotspur: 09.11.2025 18:14абсолютно точно
стабілізатор частоту не вирівняє ж?
Shpoker
Member

Повідомлення

murzik
пхах, смотря какой))
murzik
Member

Повідомлення

Shpoker
ну, якщо брати егнератор інверторний на 1.2 кВт*г за 15к, то не хотілося б платити за стабілізатор більш 3к

для мене було новиною, що стабілазатор АРС LINE-R пропускає через себе все що нижче вище. тому потрібно ще і реле напруги
Hotspur
Member

Повідомлення

murzik: 09.11.2025 19:06стабілізатор частоту не вирівняє ж?
від моделі залежить
Shpoker
Member

Повідомлення

murzik

смотри, ультимативное решение наше - стаб quant, диапазон на входе 90-350, синус формирует он сам... казалось бы, сказка, НО
а теперь подводные камни
если генератор однофазный, то что б поставить минималочку от кванта на 5,5 КВт, нужно что б генератор выдавал на фазу около 9КВт, иначе при скачке нагрузки генератор просто отрубится (проверено мной лично на квант 27 + 3-фазный гена на 40КВА) более того, генератор уже должен быть готов и маслать на повышенных оборотах, иначе отрубится сам стаб, так как на мгновение гена от охреневания может не выдать и те 90 вольт минимальных.
(вообще те стабы что с двойным преобразованием не рекомендуют ставить на генератор, потому как при переходных нагрузках которые происходят после такого стаба, на входе идет буквально изнасилование линии с двойными перегрузами)

обычные же стабилизаторы не могут влиять на частоту, так как просто "перекидывают обмотки трансформатора". там просто физика процесса не позволяет.
выход из ситуации - не вашать никакой стаб после генератора, но после старта самого гены не нагружать его минуту-две (привет реле напряжения с задержкой), что б хоть как-то нагрелся и выровнял свою генерацию. накаких сверхкритичных скачков генератор не должен давать при нормальной работе, ну и частоту 47-53Гц приборы нормально хавают
Востаннє редагувалось 09.11.2025 19:48 користувачем Shpoker, всього редагувалось 1 раз.
Timedemo
Member

Повідомлення

Hotspur: 09.11.2025 15:38
Timedemo: 09.11.2025 15:03жодних проблем. на виході чисті 230в. 50гц.
99% поломки всіх інверторів і зарядок

1 зустрічний струм
2 зарядка від генератора

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
1985god: 09.11.2025 15:30з досвіду ще й додатково реле обмеження СТРУМУ
я і мав на увазі реле струму :rotate:
при чому тут зустрічний струм.
я кажу що від генератора інверторного жодних проблем ніколи не було. таке живлення як від мережі.

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
murzik: 09.11.2025 16:38 Z440_User
у мене must pv18 3024vpm

не виступає.

Відправлено через 34 секунди:
murzik: 09.11.2025 17:28 Z440_User
ні в кого немає. навіть у деї
Z440_User
Member

Повідомлення

Timedemo: 09.11.2025 19:49 ні в кого немає. навіть у деї
Навіть так... :(
Timedemo
Member

Повідомлення

Z440_User: 09.11.2025 20:02
Timedemo: 09.11.2025 19:49 ні в кого немає. навіть у деї
Навіть так... :(
так це нормально. це ж принцип їх роботи. в байпасі пхаем на вихід те що на вході.
якщо прям критично щоб були стабільні 230в, то берем блок живлення з діапазаном роботи 100-250, він підзаряджає акуми, за акумів або інвертор, або гібріднік працює в офгрід режимі, тобто весь час працює як інвертор від акб. але це трохи втрат. або ставити стабілізатор на вході інвертора, але це повинен бути дуже толковий стабілізатор, бо пригунців по обмотках гібридніки дуже нелюблять.

Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
або ще на крайняк. якщо великий акум, то ставимо перед інвертором реле напргуи з великою затримкою (10-30 хвилин) і виставляємо нижній поріг 200в.
Z440_User
Member

Повідомлення

Timedemo я просто раніше теж думав що в них є стаб, просто не з таким широким діапазоном і типу зняв свій стаб і на його місце в систему будинка повісити гібридник.
Але тут мене просвітили що стаб залишиться там де і висить, шукай де поряд можна притнути гібридник.
П.С. стаб у мене семисторний, але коли по лінії хтось варить, то по його роботі чутно як він рівняє "свєтомузику" щоб на виході дати 220В. Деякі світлодіодні лампочки навіть встигають реагувати на перепади...
Timedemo
Member

Повідомлення

Z440_User: 09.11.2025 20:13 Timedemo я просто раніше теж думав що в них є стаб, просто не з таким широким діапазоном і типу зняв свій стаб і на його місце в систему будинка повісити гібридник.
Але тут мене просвітили що стаб залишиться там де і висить, шукай де поряд можна притнути гібридник.
П.С. стаб у мене семисторний, але коли по лінії хтось варить, то по його роботі чутно як він рівняє "свєтомузику" щоб на виході дати 220В. Деякі світлодіодні лампочки навіть встигають реагувати на перепади...
В ці моменти гібріднік може відмикатись від нього. дея наприклад перелякана в цьому плані.
Відповісти