Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
feniks_tm
Member

Повідомлення

Vlaad13: 08.11.2025 12:30 купонів в мене немає
Дрібніші уже можна закріплювати, зранку точно забирав на 12$. Якщо зараз не доступно, то почекайте першої ночі :rotate: Та і власне я впевнений, що будуть і звичайні незакріплювані проміки. Це не велика наука, головне в останній день не отямитись.
Востаннє редагувалось 08.11.2025 12:35 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
destructX
Member

Повідомлення

Vlaad13: 08.11.2025 12:25 знайшов тільки за 3.2к або не можу знайти норм продавця :weep:
Ну якшо немає купонів то всі цікаві безпровід повнорозмірки будуть вище 2500

Нижче хіба всяке на ред/блю, наприклад хатор :D

Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
знайшов ще варіант на олх - Attack Shark X98 Pro
feniks_tm
Member

Повідомлення

Vlaad13: 08.11.2025 12:30 це коли воно буде?
Остання п'ятниця листопада. Не думаю, що буде якась особлива цінова різниця відносно 11.11. Якщо хочеться тут і зараз, то Aula F99 з OLX, ну або ж вишаманити ще пару сотень на F108 звідти ж. Інше питання, що треба ще закладати вартість доставки :rotate:
leif
Member

Повідомлення

з тим скільки народу останнім часом придбали або висловили зацікавленість в ф108, вона ще ф75 по популярності обійде :)

я ж не перестаю дивуватись, що такий великий відсоток юзерів потребують нампад.

так так, всі ці люди працюють з таблицями, вводять числові дані, я все це знаю, не будемо повторюватись. просто навіть не думав, що вас так багато :spy:
feniks_tm
Member

Повідомлення

leif: 08.11.2025 12:55 з тим скільки народу останнім часом придбали або висловили зацікавленість в ф108, вона ще ф75 по популярності обійде :)

так так, всі ці люди працюють з таблицями, вводять числові дані, я все це знаю, не будемо повторюватись. просто навіть не думав, що вас так багато :spy:
Ера штучного інтелекту пройшла, вітаємо еру Excel'я :lol:
destructX
Member

Повідомлення

leif: 08.11.2025 12:55 з тим скільки народу останнім часом придбали або висловили зацікавленість в ф108, вона ще ф75 по популярності обійде :)

у багатьох людей ще є дурна звичка думати, шо клави без нампаду це якісь неповноцінні обрізки. навіть якшо вони тим нампадом не користуються :D якшо подивитись коментарі в тт/шортсах з оглядом якоїсь 60\75\80 то там половина, якшо не більшість, будуть нити шо це не 100% :D
leif
Member

Повідомлення

destructX: 08.11.2025 13:00у багатьох людей ще є дурна звичка думати, шо клави без нампаду це якісь неповноцінні обрізки. навіть якшо вони тим нампадом не користуються
ваша правда, не треба і про цих бідолашних забувати. на форумі їх реально багато, мало не під кожним оглядом 65% дошок спостерігаю перепис :lol:

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
feniks_tm: 08.11.2025 12:58вітаємо еру Excel'я

Відправлено через 7 хвилин 6 секунд:
а я тим часом беру нещодавно отримані ніксі MX1A і починаю змащувати першу пачку (ні, не всі 180шт, шо в пакеті. половину). знайшов місце, де вони ще є в наявності (саме сухі MX1A), тому треба затестити сет і, якщо правда все так добре, як я очікую -- затарити ще кілька сетів. щоб було :gigi:
спойлер
Зображення
блеків хайперглайдів (мх1а) купив сумарно 6 сетів по 90шт після того як оце нещодавно васхітілся. тепер треба ще ніксі затестувати, затарити і мати приємний запас.

правда, це все відволікає мене від вінтаж блеків, але нічого, вони вже нікуди від мене не втечуть, а тут важливо не провтикати момент, адже мх1а більше не виробляються, а шукати потім нові на вторинці буде дорожче і складніше
kairo
Member

Повідомлення

destructX: 08.11.2025 13:00коментарі в тт/шортсах з оглядом якоїсь 60\75\80 то там половина, якшо не більшість, будуть нити шо це не 100%
Бо виробники чомусь вирішили, що усім підійдуть укорочені клави, хоча очевидно, що є немаленький відсоток користувачів, які хочуть собі повноцінну. Ще відносно недавно вибору повноцінної механіки взагалі практично не було. Зараз 100% клави вже є на будь-який бюджет, блогери почали робити огляди, є з чого вибирати.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Це я для друга замовляю, ми працюємо віддалено в офісі. Виконуємо однакові завдання. Тільки мені нумпад не потрібен - а він без нього жити не може.
Чому так - я не знаю
7mindfields
Member

Повідомлення

Не знаю кому досі потрібні ті рудиментарні фулсайз борди, виглядає громіздко, вибору майже немає (вже з цим краще, але все ще недостатньо в порівнянні з мейнстрімом), функціональність також під питанням. Набагато простіше вибрати під себе класну tkl дошку і докупити окремий нампад (можна навіть бездротовий, з хотсвапом, з підтримкою qmk і крутілочкою (!!!), який ще й зліва від основного борду можна поставити за потреби
kairo
Member

Повідомлення

В кожного свої уподобання. Мені комфортно з фулл-сайз клавою, бо я періодично працюю з цифрами, якщо в людини, наприклад мало місця на столі, то звичайно їй краще укорочена, хоча, як на мене, то 60% це вже якась фігня. Кожному своє, зараз на щастя є вибір для кожного.
leif
Member

Повідомлення

Vlaad13: 08.11.2025 14:08працюємо віддалено в офісі
так віддалено чи в офісі?)
7mindfields: 08.11.2025 14:12Набагато простіше вибрати під себе класну tkl дошку і докупити окремий нампад (можна навіть бездротовий, з хотсвапом)
ну от і навіщо той нампад туди-сюди смикати по столу, коли ти регулярно вводиш дані числові? в екселях вводиш і вводиш ті цифри, дати, оце от все, прокидаєшся зранку і починаєш вводити з нампаду :rolleyes:

насправді, я нічого не маю проти 100% дошок, і собі б може взяв би щось типу seal за нагоди, але виключно заради звуку і оригінальних відчуттів. а в випадку чогось бюджетного типу APAYADO ф108 то їх є сенс купувати в 100% леї, лише якщо реально потрібен нампад, і виключно так.

а люди, здається, справді купують через ірраціональне сприйняття "обрєзків" і необрєзків :lol: :laugh: це дуже смішно. як діти малі
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 08.11.2025 14:25 ну от і навіщо той нампад туди-сюди смикати по столу
Ти просто поглянь на цю красу :shuffle:
https://www.keychron.com/collections/cu ... number-pad
Для хейтерів ткл - звісно є купа більш budget-friendly рішень нампадів
leif
Member

Повідомлення

7mindfields
Норм агрегат, цікаво скільки за такий на таобао просять.

Мене знаєш що прикололо, недавно виходили огляди якоїсь фулл сайз клави з екранчиком над нампадом і там можна калькулятор крутити в тому екранчику. Ващє потужна фіча, якщо нампад то тільки з таким функціоналом.

Клавіатура здається чіллкей, це суббренд WS, якщо не помиляюсь
7mindfields
Member

Повідомлення

leif або є взагалі тупо модульний варіант, навіть на олх бачив колись :D
https://tmicetech.com/products/tmice-x- ... yboard-set
Vlaad13
Member

Повідомлення

leif: 08.11.2025 14:25
Vlaad13: 08.11.2025 14:08працюємо віддалено в офісі
так віддалено чи в офісі?)
Віддалена робота офісного характеру
kairo
Member

Повідомлення

7mindfields: 08.11.2025 14:12Набагато простіше вибрати під себе класну tkl дошку і докупити окремий нампад
Тільки навіщо?) Якщо людина хоче собі TKL, купує TKL. Якщо хоче нумпад, бере Фул-сайз.
Фул-сайз Q6 Max коштує 220 баксів, а цей приставний нумпад від неї 120.
Востаннє редагувалось 08.11.2025 15:03 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
на форумі їх реально багато, мало не під кожним оглядом 65% дошок спостерігаю перепис :lol:
Я таких бухгалтерами называю. У меня друг такой. Вот шоб с блоком - и хоть умри.

Ну к слову. На Cerakey ни гравировку ни УФ печать не сделать от слова никак :rolleyes:
Поэтому второй день осваиваем печать по памяти в слепую и особых проблем не возникает.
kairo
Member

Повідомлення

StTechnik: 08.11.2025 15:02Я таких бухгалтерами называю. У меня друг такой. Вот шоб с блоком - и хоть умри.
Я підприємець і мені з нумпадом зручніше працювати. Гроші самі себе не зароблять)

Взагалі уся ця дискусія стосовно розмірів перетворюється на стандартний трайбалізм, коли кожна жаба захищає своє болото, наче її вибір єдиний вірний, хоча це банально про кількість клавіш на дошці :laugh:
StTechnik
Member

Повідомлення

kairo
Я підприємець і мені з нумпадом зручніше працювати. Гроші самі себе не зароблять)
Блиииин…. А я кофе с корицей пью по четвергам. А оно вот оно чо. Надо было клавиатуру с нумпадом брать. Вот как оно работает.
Відповісти