Відвал wifi

Смартфоны, планшеты, другие мобильные устройства и телекоммуникации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Grappe
Junior

Повідомлення

Доброго вечора всім! Допоможіть з проблемою на смарті.
Трохи преамбули. Потрібно було замінити телефон, до цього був Pixel 4a, змінив на те що швидше вдалось дістати, а саме Poco m4 pro. Сам телефон непоганий, але незрозуміла поведінка з'єднання з wifi відбувається. В налаштуваннях показує, що під'єднаний до WiFi 4, швидкість 72 mbps, але при цьому відео на ютубі, тривалістю більше 10 хв. він не може витягнути, починає гальмувати, підвантажуючи відео, або скидає якість в тотал до 360р.
В налаштуваннях можна змінити з'єднання DHCP на статичну адресу та мак-адресу, з постійної на динамічну. Після цього телефон під'єднується до WiFi 5, швидкість 400+ mbps, і відео можна дивитись у 1080р60. Але телефон постійно скидає сам налаштування на WiFi 4. Ніякої інформації я не знайшов, сайти, ютуб, всюди тиша.
Це проблема з телефоном або з роутером? Вдома до роутера під'єднаний пк по кабелю. Окрім мене ще до мережі під'єднані 2 телефони і планшет. Роутер Netis N3, гігабітний.
Дякую всім хто відгукнеться :up:
bes
Member

Повідомлення

Поставь в роутере разные ssid сети и оно не будет переходить на другую частоту
Grappe
Junior

Повідомлення

Мережі 5Ггц призначити інше ім'я?
bes
Member

Повідомлення

Grappe: 07.11.2025 21:00 Мережі 5Ггц призначити інше ім'я?
Да телефон тогда не будет воспринимать это как одну есть и переключаться
Grappe
Junior

Повідомлення

bes
Зрозумів, дякую. Спробую та пізніше відпишусь :up:
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Grappe
Скоріше за все у вас поєднані діапазони в одну мережу, або Smart Connect або більш точна назва технології Band Steering.
В налаштунках роутера вимикаєте цю єресь і примусово підключаєтесь конкретно до 5GHz діапазону і буде вам щастя.
Grappe
Junior

Повідомлення

Ekz0rcyst
Підключив.. Наче все добре, поки що :gigi: Буду спостерігати, бо з телефонами Xiaomi не мав досвіду взаємодії. Дякую за допомогу :up:
Valdey377
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 07.11.2025 21:39 Grappe
Скоріше за все у вас поєднані діапазони в одну мережу, або Smart Connect або більш точна назва технології Band Steering.
В налаштунках роутера вимикаєте цю єресь і примусово підключаєтесь конкретно до 5GHz діапазону і буде вам щастя.
Об этом говорится чуть ли не каждый раз , но народ продолжает его включать,вернее даже при первоначальной настройке не отключать) Я как то задался целью изучить этот вопрос и залез в настройки на своем роутере, благо там можно подгонять вручную, через час я понял, что ничего не понял и оставил эту идею назавжди, там куча нюансов изначально, некоторые устройства в последствии вообще прекращают подключение к этому роутеру и приходится подключаться по новой, единственно если все устррйства в доме новые и работают на вай фай 6, прошивки обноалены, тогда проблем почти не возникает, проверено
Відповісти