Проблеми зі старими іграми Forza спричинені оновленням Windows 11, а не драйвером NVIDIA

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
MessiaH
Member

Повідомлення

Это обновление ещё в 2 раза рубит фпс в АС Shadows
Kassatka
Member

Повідомлення

Reinmar: 06.11.2025 19:48 До чого цей потік? Типу ти несподіванно захотів придбати стару Форзу,після 7, а в випадку з третьою після 9 років з виходу після мільйона знижок (перед зняттям з продажу напевно місячний розпродаж був з -80%) але тільки після того, як дізнався,що її не продають. Це ж навіть смішно, називається аби придумати привід для хейту.
Ну чому ж зараз через 7 років після виходу. Це ще занадто рано. Зараз в умовах дуже низьких доходів та війни я купую переважно:
спойлер
- класичні RTS, щоб підтримати улюблений жанр, що загибається
- деякі або дуже чудові (щоб подякувати за продукт, підтримати розробника та надихнути на випуск чогось подібного),
- або недорогі/дуже дешеві ігри (бо легко можу собі дозволити/трапляються вигідні знижки та вигідні комплекти кількох ігор)
- дуже заDRM-лені ігри (як виняток, якщо гра дуже цікава, чи жанру, що треба підтримати, бо загалом таких не слід кормити гривнею)
- ігри, що зав'язані на постійному онлайн-зв'язку з сервером - поки що тільки серія Diablo та парочка RTS, які купив би й так.
- щось вітчизняного виробництва (дуже-дуже рідко трапляється, щоб норм жанру)
- деякі проєкти в ранньому доступі, щоб завжди швидко отримувати актуальні оновлення.
Інше краще "позичити в неоплачуваний ознайомлюваний доступ" на невизначений термін. Якщо гра не лайно й заслуговує бути в домашній колекції, то можливо таку гру й придбаю колись, якщо війна зупиниться, а фінансовий стан поліпшиться.
Тому цю Форзу 4 та Форзу 3 я може й купив би ще років через 7 чи через 10. Жанр хороший і потребує підтримки, аркадні гонки, по тим чуткам, що я знаю, зараз якраз теж у плачевному стані. А в саму серію ігор я не грав, тільки продуктивність відяхи тестив, тож не знаю, наскільки вона хороша гра. Хоча судячи по думкам з інтернету досить непогана, а мене з дитинства приваблює романтика водія автомобіля, гоночки і автосимулятори люблю, планую колись у майбутньому ігровий руль до компа купити, та поки це явно не на часі.
Reinmar: 06.11.2025 19:48 Це ж навіть смішно, називається аби придумати привід для хейту.
Це дуже легковажно - думати, що гру за перші кілька років купили всі, хто хотіли. А хто не купив, то вона їм і не потрібна:
1. Підростає нове покоління (хтось у 2018 ще школярем був, а зараз універ закінчив і самостійно заробляє норм власних грошей на роботі)
2. деякі люди були у скрутному фінансовому стані - стали у кращому,
3. хтось не купує на релізі задорого, а старі ігри по великій знижці купує, якщо трапилися на очі, а могли ж і не трапитися.
4. Хтось взагалі про гру ніколи не знав і раптово дізнається років через 10 щось прочитавши, почувши, побачивши.

Я от добру половину ігор, в які грав, вперше дізнався навіть назву гри через 10-25 років після її релізу. Типовий сценарій - я дивлюсь якесь відео на Ютубі, читаю коментарі, чи читаю статтю - дізнаюсь незнайому назву гри, часом просто через невеличку згадку про неї. Якщо мова йде про жанр, який мене цікавить, то я відразу починаю гуглити назву. Найтиповіший випадок - гра вийшла 20 років назад на CD, в Стімі ніколи не продавалася, зате є на рутрекері. Якщо реально таке цікавить, то додаю в закладинки або зразу починаю скачувати і дивитися, що це таке новеньке.

Про Форза 4 та Форза 5 я дізнався лише завдяки тому, що багато зависаю на даному сайті. А про Форза 3 прочитав взагалі вперше сьогодні, а так лише підозрював, що раз є Форза 4 та 5, то мають ще бути 1, 2 і 3. Але якщо дійдуть руки пограти до Форза 4 чи Форза 5 і вони мені сподобаються, то очевидно я зацікавлюся й попередніми версіями, бо всі вони відрізняються й краще переключатися з однієї гри на іншу й шукати щось нове (в даному випадку серед дуже старого), ніж задр0чувати в одну й ту ж гру.
Reinmar: 06.11.2025 19:48 стару Форзу
Для мене ігри поділяються на такі категорії по актуальності старі (до 2010), нові (після 2010), сучасні (усі, для яких 4K розподільча здатність є рідною, при цьому все коректно масштабується і текстури не мильні), новинки (десь за останні 1-3 років, що добре на слуху і активно обговорюються в інтернеті). Тому Форза 4 - це сучасна новітня гра. Чим зараз ігрова індустрія сильно змінилася у порівнянні з 2018 роком? Так, під капотом тепер UE5 зі скаженими системними вимогами, але зовнішньо виглядає все так само. Є якийсь RTX, який видно тільки у Майнкрафті та Кіберпанку, а у тих іграх, що реально можна грати, то на вигляд те ж саме, а то ще й гірше. Є DLSS/FSR, але якщо продуктивності вистачає, то чудово можна обійтися без них, а у іграх 2015-2020 року продуктивності точно вистачає на сучасному залізі.

Forza 4 цілком нова актуальна гра, а її вбивають. Якщо нема притоку нової крові, то спільнота користувачів цієї чи подібної гри зменшуватиметься швидше, а контенту по ній в спільноті генеруватиметься менше. Бо особисто мені лише простіше, що подібну гру більше ніде купити, це означає що "ознайомлювальна" версія назавжди й про те, щоб за гру платити можна з чистим сумлінням більше навіть не задумуватись.
Востаннє редагувалось 06.11.2025 22:38 користувачем Kassatka, всього редагувалось 1 раз.
DuckRider
Member

Повідомлення

Когда в последний раз была новость о том, что обновление винды значительно расширило функционал чем-то нужным пользователю или значительно увеличило производительность? :dontknow:
Kassatka
Member

Повідомлення

Reinmar: 06.11.2025 19:48Це ж навіть смішно, називається аби придумати привід для хейту.
Ви серйозно усі тут вважаєте, що це норм вбити цілком сучасну гру з пристойним графоном, яка не потребує онлайна всього через 6 років життя? Так що тепер жодний новий бажаючий не має змоги легально придбати цю гру. Усього лише через те, що не домовилися про право використовувати марки машин/музику в грі довше, ніж ці нещасні 6 років. То хай домовляються по-людськи ще на початку розробки гри.
Що взяли й мене замінусували?

Типу я тебе породив, то я ж тебе і вб'ю?
Мене ця ситуація дуже взбісила, бо я й не підозрював, що можуть бути такі малі терміни.
Reinmar
Member

Повідомлення

Kassatka
всі речі не вічні. Чи можна піти в магазин і придбати нову касету умовного Термінатора? Ні,зняті з продажу. Чи можна купити якусь модель кросівок,яка була в 2000му? Ну якусь так,якусь ні. Все має термін,який випускається. Звістно тут вийшли не сильно великі терміни, але ми не знаємо умови, можливо ті самі автовиробники захотіли якісь більше виплати чи щось таке. Гра не стала тиквою, у кого є - той грає. Але дивно очікувати зобов'язання від когось випускати щось більше, ніж він вирішив. Це ж ринок. Головне, щоб працювало раніше придбане, незважаючі на такі моменти з правами. Але поки що все працює. Як і в гонках від Кодмастерс і старі Нфс. В принципі це для гонок ситуація класична. Тому незрозуміло, що ви маєте під
вбити цілком сучасну гру
Вона є і працює, в онлайні теж. Те, що хтось через сто років надумав нарешті придбати,як ви кажете:
Тому цю Форзу 4 та Форзу 3 я може й купив би ще років через 7 чи через 10. Жанр хороший і потребує підтримки
- ну зпізнився, купе 5 частину. Найс підтримка, до речі, через 15 років :rotate:
erkins007
Member

Повідомлення

-90 было перед снятием
kairo
Member

Повідомлення

Kassatka: 06.11.2025 22:46Ви серйозно усі тут вважаєте, що це норм вбити цілком сучасну гру з пристойним графоном, яка не потребує онлайна всього через 6 років життя?
Так її ніхто не вбив, піковий онлайн сьогодні 6400 гравців.
Kassatka
Member

Повідомлення

Reinmar: 06.11.2025 23:09 всі речі не вічні. Чи можна піти в магазин і придбати нову касету умовного Термінатора? Ні,зняті з продажу. Чи можна купити якусь модель кросівок,яка була в 2000му? Ну якусь так,якусь ні. Все має термін,який випускається.
Ну ось Термінатор 1-2 на blu-ray-shop.com.ua Blue-ray диск 578 грн., DVD 330 грн. Ну явно ж це ліцензійний товар, а не піратські диски з-під поли. Є українська, англійська, російська озвучки. Навіть з Європи чи зі США замовляти не треба. Цілком можна обійтися без торентів і придбати легально. Ціна не дешево, але ж це не 7000 євро у перекупів за ключ до гри, яку зняли з продажу. Що ще вимагається?
Відеокасета VHS? А нафіга, якщо blue-ray програвач купити не проблема й це дасть якість незрівнянно кращу.
Можна оцінити класику кінематографу, придбавши у власну колекцію й тим, чиї батьки народилися в роки виходу фільму.
А тепер уявіть, що правовласник музики до фільму дозволив кінопрокат та випуск відеокасет у перші роки існування фільму, а зараз вимагає за перевипуск на Blue-ray якусь нереальну суму й домовитись полюбовно не вийшло.
Модель кросівок - це матеріальна річ. Повторно організувати випуск якоїсь матеріальної речі на конвеєрі зазвичай матеріально невиправдано. Змінюється мода й змінюється технічний прогрес. Знову ж таки кросівки люди можуть один одному перепродати, якщо десь збереглися не ношені і не продані, а копію гри на твоєму акаунті - ні.
Але продукти інтелектуальної власності, твори мистецтва повинні жити вічно. Принаймні якщо це не є нецікаве лайно, яке нікому не потрібне. При цьому цілком можуть змінюватися носії інформації та майданчики поширення.

Не можна порівнювати комп'ютерну гру з кросівками. А от з книгою чи з фільмом можна. То фільм може бути доступний і через десятки років, а книга - через тисячоліття.
MqM
Member

Повідомлення

Kassatka: 06.11.2025 22:46
Reinmar: 06.11.2025 19:48Це ж навіть смішно, називається аби придумати привід для хейту.
Ви серйозно усі тут вважаєте, що це норм вбити цілком сучасну гру з пристойним графоном, яка не потребує онлайна всього через 6 років життя? Так що тепер жодний новий бажаючий не має змоги легально придбати цю гру. Усього лише через те, що не домовилися про право використовувати марки машин/музику в грі довше, ніж ці нещасні 6 років. То хай домовляються по-людськи ще на початку розробки гри.
Що взяли й мене замінусували?

Типу я тебе породив, то я ж тебе і вб'ю?
Мене ця ситуація дуже взбісила, бо я й не підозрював, що можуть бути такі малі терміни.
Щодо ліцензій не все так просто:)
Продажа лімітованих ліцензій це окремий бізнес, аби ніхто не міг купити собі вічну ліцензію на використання у автовиробників :)
Пс по тій же причині існують всякі підписки на сервіси, бо це банально постійне джерело доходів
Псс тут два вирішення розробники скуповують всіх автовиробників :lol:
Або ж не використовують реальні авто в іграх:)
Заборонити автовиробникам заробляти ща допомогою автоліцензій не реально.
Вище там приаодили приклад з фальмами по 20-30 років, що досі продаються - ну так очевидно, що компанія повністю володіє правами на ті фільми, тому вони і доступні
Відповісти