Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
FirstTDM
Member

Повідомлення

Gold_Star: 04.11.2025 17:42Ну ось за сінкмастерами і флетронами люди й працювали, бо виробники супутньої продукції (ТВ) краще шарять в калібровці своїх екранів
Может быть и так... всегда интересно узнавать что-то новое... IT-сфера - она же безграничная... B-)
Gold_Star
Member

Повідомлення

До речі, я би і Філіпс з QD-OLED теж в першу чергу розглянув, хоч і свої матриці TP Vision вони роблять тільки LCD, але все ж таки B-)
Nutbar
Member

Повідомлення

FirstTDM: 04.11.2025 17:41 Имхо:

Самуснг - это QD-OLED
LG - это WOLED
Так це не імхо, вони виключно їх і ставлять. Не існує LG на QD-OLED матриці і не існує моніторів Samsung на WOLED. Просто хтось погано заповнив інформацію про товари на хотлайні, тому фільтри криво працюють.
Filabatya
Member

Повідомлення

берем прожектор і світим в монітор, внаслідок купляєм тільк волед від лижі :lol:
Vpupkin
Member

Повідомлення

Filabatya: 04.11.2025 18:59 берем прожектор і світим в монітор, внаслідок купляєм тільк волед від лижі :lol:
Людям напряжно щось там підлаштовувати під монітор, хочуть просто поставити на стіл і користуватися, тому woled і справді є більш універсальним рішенням. А ще в теорії має більший ресурс.
Gold_Star
Member

Повідомлення

Хтось ще купує WOLED без Tandem OLED? Якісь ретрогеймери напевно
Striker
Member

Повідомлення

Кайфую від свого qd-oled, але коли сідаю за комп дружини за такий же 2к 27", але ips, то також хороше зображення. :popcorn:
Тільки трохи напрягає те, що цей ips сильно блистить, хоча заявлено матове покриття. А на qd-oled бісить тільки pixel shift, інколи. Вже думаю може вирубити його, все одно періодично робиться очистка пікселів.
mult
Member

Повідомлення

Striker
Мабуть все залежить від виробника монітору і агресивності цього pixel shift.
Я за більше чим рік користування своїм самсунг жодного разу не помічав його.
Що не вимикав його це точно, бо всякі захисти панелі я не вимикав.
Я вимкнув повністю, затемнення логотипів, щоб не заважало в іграх і енергозберігайки.
Востаннє редагувалось 06.11.2025 12:04 користувачем mult, всього редагувалось 1 раз.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Striker: 06.11.2025 10:42А на qd-oled бісить тільки pixel shift, інколи
Не понял... если в меню монитора Pixel Shift = Slow, то оно же практически вот вообще незаметно... или есть какой-то хитрый софт, где даже минимальное смещение картинки заметно?
LemonScent
Junior

Повідомлення

Привіт, хочу купити монітор, як це зазвичай буває, найкращий варіант ціна\якість. В першу чергу цікавить діагональ 27 дюймів і 2к роздільна здатність, також хотілося б мати регулювання по висоті.
FirstTDM
Member

Повідомлення

LemonScent: 06.11.2025 12:24Привіт, хочу купити монітор, як це зазвичай буває, найкращий варіант ціна\якість. В першу чергу цікавить діагональ 27 дюймів і 2к роздільна здатність, також хотілося б мати регулювання по висоті.
341 модель по хотлайну проходит по этим критериям :rotate:

От Vinga 27S218-21B за 7К до MSI MAG 272QP QD-OLED X50 за 60К грн. B-)
Striker
Member

Повідомлення

FirstTDM: 06.11.2025 11:55Не понял... если в меню монитора Pixel Shift = Slow, то оно же практически вот вообще незаметно... или есть какой-то хитрый софт, где даже минимальное смещение картинки заметно?
Не пам'ятаю як там в налаштуваннях, здається просто вкл або викл. Його помітно в іграх добре. Не те, щоб аж сильно напрягало, але я його бачу завжди. Як його можна не бачити не знаю.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Striker: 06.11.2025 13:18Його помітно в іграх добре. Не те, щоб аж сильно напрягало, але я його бачу завжди. Як його можна не бачити не знаю.
Понял.. Удивился. Все люди разные... может настройки более агрессивные в конкретном мониторе... большинство юзеров не видит Pixel Shift...
FirstTDM
Member

Повідомлення

Ну да.... есть и такое... я же не спорю...

Имхо, большинство не видят:

https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/co ... _shift_on/
LemonScent
Junior

Повідомлення

FirstTDM: 06.11.2025 13:07
LemonScent: 06.11.2025 12:24Привіт, хочу купити монітор, як це зазвичай буває, найкращий варіант ціна\якість. В першу чергу цікавить діагональ 27 дюймів і 2к роздільна здатність, також хотілося б мати регулювання по висоті.
341 модель по хотлайну проходит по этим критериям :rotate:

От Vinga 27S218-21B за 7К до MSI MAG 272QP QD-OLED X50 за 60К грн. B-)
У тому й справа, зробив точно так само, поставив фільтр на хотлайні, але на якій конкретно моделі краще зупинитися не зовсім зрозуміло, щоб дешевизна критично не пішла на шкоду якості.
FirstTDM
Member

Повідомлення

LemonScent: 06.11.2025 15:27У тому й справа, зробив точно так само, поставив фільтр на хотлайні, але на якій конкретно моделі краще зупинитися не зовсім зрозуміло, щоб дешевизна критично не пішла на шкоду якості.
Ну и зачем эта банальная констатация факта? Так в чем смысл вопроса? Зачем монитор нужен? Для работы, для игр, для кино? Под какой системник/видяху? Какой бюджет? И т.д. и т.п.
LemonScent
Junior

Повідомлення

FirstTDM: 06.11.2025 15:54
LemonScent: 06.11.2025 15:27У тому й справа, зробив точно так само, поставив фільтр на хотлайні, але на якій конкретно моделі краще зупинитися не зовсім зрозуміло, щоб дешевизна критично не пішла на шкоду якості.
Ну и зачем эта банальная констатация факта? Так в чем смысл вопроса? Зачем монитор нужен? Для работы, для игр, для кино? Под какой системник/видяху? Какой бюджет? И т.д. и т.п.
типовий домашній ПК, офісні завдання, відео, іноді ігри. Відеокарта rx6800, процесор ryzen 5 7600, бюджет 6-8к грн.
Gold_Star
Member

Повідомлення

LemonScent: 06.11.2025 12:24найкращий варіант ціна\якість
LemonScent: 06.11.2025 17:53бюджет 6-8к грн
Ніколи такого не було і ось знову
LemonScent
Junior

Повідомлення

І що вас так дивує? Виходячи з моїх вимог, той самий хотлайн видає майже 40 моделей. Ймовірно, деякі з них кращі, деякі гірші, деякі взагалі жахливі і не варті уваги, а мені треба вибрати з них одну.
Відповісти