Дякую за відповідь.
Проте не можу погодитися з пропозицією, зараз поясню.
По-перше, як мені вище вже пояснили, для AM5 розглядати 8400f не варто, бо це +/- рівень АМ4.
По-друге, 9060XT потребує PCI 5.0, а чіпсет b650 має 4.0. Як раніше зазначив шановний
acm_fan для 8ГБ відеокарти це критично:
В мене задача зібрати дитині пк для ігор в fullhd (поки простих як-то minecraft чи roblox, але очевидно що зацікавиться більш "важкими" проектами).
Після перегляду форуму моя логіка була така:
1. Нові комплектуючі на АМ5 + відеокарта з PCI 5.0 (5060) -> досить дорого.
2. Нові комплектуючі на AM4 + відеокарта з PCI 4.0 (4060) -> не вартує своїх коштів.
3. Б\в комплектуючі ще на гарантії на AM4 + відеокарта з PCI-e 4 (4060) -> оптимально для бюджету.
В результаті знайшов на OLX ПК з гарантією (5700x+32ГБ+1TB+4060) за 30 000 грн.
І коли з цікавості спробував підібрати нову збірку на AM5, то вийшло що можна це зробити в бюджеті +\- 38 тисяч, звісно з нюансами.
Починаю схилятися до того, що +8 тисяч того варті.
- спойлер
-
На ASRock B850M-X R2.0 є два слоти під ссд M2. Відповідно перша економія, ссд на 500ГБ, не так критична, адже додати другий ssd з часом легко.
Друга економія - оперативна пам'ять 16ГБ однією планкою, проте нормальної частоти. Також тимчасово, на новий рік докупиться ще така ж планка.
Все ж погодьтесь, що додати другу ссд без перевстановлення вінди та вставити ще одну планочку більш логічно, ніж закладати у збірку заміну проца, наприклад.
І тепер ми маємо актуальну збірку на AM5 з нових комплектуючих. І ddr п'ята, і pci п'ятий, і цп нормальний.
Лише відеопам'яті вісім гігабайтів, проте варіанти з більшою пам'яттю - то вже інший бюджет на вк, від 19к.
Дякую за ідею з 7700XT.
Проте з AM4 повертаємось до вищесказаного, що логічніше брати б\в комплект.
І порівнюючи б\в комплект am4 з новим am5 мені більше імпонує придбати нові комплектуючі.
Стосовно замовлення з Алі хвилює момент з гарантією.