Свіжі Game Ready драйвери NVIDIA порушили роботу деяких ігор Forza

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
bes
Member

Повідомлення

Geinz21
Member

Повідомлення

Но кривые дрова только у амуде (с)
1234waltz
Member

Повідомлення

:rotate: Але ж погані драйвера тільки АМД та Інтел :rotate:
Від монополії зовсім макаки розбалувались.
Yalg
Member

Повідомлення

А я только установил хорайзон3, нужно будет проверить
Voozy
Member

Повідомлення

Geinz21: 05.11.2025 14:24
Но кривые дрова только у амуде (с)
Постулат пуленепробевных зелёных драйверов крушится на глазах :weep:
Заметен сдвиг внимания/приоритетов в сторону ИИ.
MessiaH
Member

Повідомлення

Так игры эти запускаются или нет? Если просто предупреждение об ошибке, которое скипаешь и всё нормально, то хрен с ним
unique-neon
Member

Повідомлення

Минулий рік юзав драйвери NV, цього року Radeon. І скажу що з NV було приємніше мати справу, навіть якщо то стара control panel.

З одного боку той функціонал, що в NV є, переважно надійно працює. Аналогічний же від AMD через раз. Фрейм лімітери тільки в NV норм працювали всюди. Ultra low lantency всюди добре працював, в AMD ж драйверний anti-lag в половині ігор викликає статери. FSR4 зараз нз, але добрих півроку ніде не включався що грав - або не у вайтлісті гра, або в MS stori (там fsr4 апгрейд не працював навіть для вайт лістових ігор). Півхвиллиний запуск адреналіна десь лише недавно пофіксався. Функціонал NV також швидше викочує. AMD досі ж не зробила fsr4 під вулкан та старіші карти (зато зробили ентузіасти під лінуксом шляхом емуляції float8 чи щось таке). Особливо кумедно дивитись на це, коли видно як функціонал видає intel.

Гібридна графіка також під 11 віндою не працює. Буде хохма, якщо працює з НВ, але перевірити не можу. Півроку писав баг репорти в нікуди, віз і нині там.

Так що якщо відкинути лінукс, то Adrenalin поруч не стояв з драверами НВ.

Отправлено спустя 10 минут 23 секунды:
Ще вишенку на торті згадав. Так як Adrenlin збиває оверклокінг/андервольт при апдейтах чи просто йому здалось що треба - то я ще й повернувся до MSI Afterburner, цей працює як швейцарський годинник
vsx
Member

Повідомлення

unique-neon

Сейчас с фср 4 нет проблем, запускается автоматически на большинстве игр. А вот с вулканом они конечно тормозят нереально, даже не знаю почему.
ПС. в линуксе никакого адреналина нет
unique-neon
Member

Повідомлення

vsx
Ну адреналіна нема в лінуксі, але драйвер є, і фср4 там прикрутило комюніті до старого заліза
Lekrs
Member

Повідомлення

Studio драйвер юзати надійніше, якщо не грати ігри з дня релізу.
XAMCTBO
Member

Повідомлення

unique-neon: 05.11.2025 15:08
спойлер
Минулий рік юзав драйвери NV, цього року Radeon. І скажу що з NV було приємніше мати справу, навіть якщо то стара control panel.

З одного боку той функціонал, що в NV є, переважно надійно працює. Аналогічний же від AMD через раз. Фрейм лімітери тільки в NV норм працювали всюди. Ultra low lantency всюди добре працював, в AMD ж драйверний anti-lag в половині ігор викликає статери. FSR4 зараз нз, але добрих півроку ніде не включався що грав - або не у вайтлісті гра, або в MS stori (там fsr4 апгрейд не працював навіть для вайт лістових ігор). Півхвиллиний запуск адреналіна десь лише недавно пофіксався. Функціонал NV також швидше викочує. AMD досі ж не зробила fsr4 під вулкан та старіші карти (зато зробили ентузіасти під лінуксом шляхом емуляції float8 чи щось таке). Особливо кумедно дивитись на це, коли видно як функціонал видає intel.

Гібридна графіка також під 11 віндою не працює. Буде хохма, якщо працює з НВ, але перевірити не можу. Півроку писав баг репорти в нікуди, віз і нині там.

Ще вишенку на торті згадав. Так як Adrenlin збиває оверклокінг/андервольт при апдейтах чи просто йому здалось що треба - то я ще й повернувся до MSI Afterburner, цей працює як швейцарський годинник
Усі що лазять у тих драйверах, щось наклацують, я один не відкривав той адреналін декілька років, використовував тільки ті налаштування, що є в іграх, і мені норм?
unique-neon
Member

Повідомлення

XAMCTBO: 05.11.2025 16:33
спойлер

Усі що лазять у тих драйверах, щось наклацують, я один не відкривав той адреналін декілька років, використовував тільки ті налаштування, що є в іграх, і мені норм?
Вам не треба, а мені треба, і досвід у мене такий як описав:
- FSR4 треба, бо нормальний антиаліасинг і апскейлінг, без нього взагалі б цю карту не брав (так, є чимало людей яким сходинки, що живуть своїм життям, норм, але я не серед них)
- FPS лімітер треба, бо в окремих іграх OLED мерехтить, юзаю натомість то з optiscaler, то з rtss
- андервольт завжди роблю, так собі досвід з адреналіном
- anti lag не горить, то вже без нього живу

Я не тільки в драйверах лажу, ще й модів різних навішую на графіку, хдр, і всяке різне.
Lubon
Member

Повідомлення

Так...., "українців" тут на форумі хоч відбавляй по коментарях.....
Геральт
Member

Повідомлення

спойлер

Що ви з тими драйверами робите, біс його знає. Може то 9000 косячна, але на 6000, щоб половина згаданого відтворити треба наексперементуватись.

зі. Як там драйверний генератор на НВ працює? :popcorn:
Востаннє редагувалось 05.11.2025 17:21 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
01Mirage09
Member

Повідомлення

unique-neon: 05.11.2025 15:08 Так як Adrenlin збиває оверклокінг/андервольт при апдейтах
Буквально вчора msi afterburner збив оверклок на моїй інвіде після апдейту драйверів)
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Геральт: 05.11.2025 17:20 зі. Як там драйверний генератор на НВ працює? :popcorn:
а що з ним? працює абсолютно нормально, видає стабільніше зображення за червоний аналог (як завжди)
Nekros
Member

Повідомлення

Геральт: 05.11.2025 17:20 зі. Як там драйверний генератор на НВ працює? :popcorn:
Шикарно. Нещодавно з ним RE4 remake пройшов. Нативні 100-120фпс перетворив на 200+. Інпут лаг не відчувається.
Ради єксперементу в відьмак3 пробував включити внутрішній генератор + драйверний генератор. Вони роблять у парі, і з 100фпс з внутрішньоігровим генератором зробило 180фпс з драйверним, але інпут лаг був кінський :gigi:
Геральт
Member

Повідомлення

Nekros: 05.11.2025 17:39 Шикарно. Нещодавно з ним RE4 remake пройшов. Нативні 100-120фпс перетворив на 200+. Інпут лаг не відчувається.
Скільки часу зведення прицілу в RE триває, просто цікаво?
Nekros: 05.11.2025 17:39 Вони роблять у парі, і з 100фпс з внутрішньоігровим генератором зробило 180фпс з драйверним, але інпут лаг був кінський :gigi:
Вітаю, тепер і на 4000 доступний X4 FG :D
item2
Member

Повідомлення

unique-neon

Раз усі діляться досвідом, тоді я теж:
- Раніше юзав 1660 Ti, з якою ставались вильоти у Forza Horizon 4. В інтернеті писали, що то рушій гри такий нестабільний. При переході на Radeon 6800 проблема зникла.
- Раніше деякі дуже старі ігри запускались тільки з третього - п'ятого разу. На Radeon з першого.
- В одній грі анімація після виходу з гібернації ставала рваною поки не перезавантажиш. На Радеон усе норм.
- ALT + TAB в іграх раніше працював з затримкою, іноді рідко ставався виліт. Зараз миттєво, як і зміна роздільності.
- Приємно вразив сучасний швидкий Adrenaline, який мав оверлей, розгін в коробці. А якщо у вас злетіли налаштування розгону, значить вони там щось змінили. Лаги у кожній другій грі з анти лаг - це звісно перебільшення, але так, бувають. З усім іншим згоден. MS Store забороняє перезапис бібліотек для своїх ігор. Хіба на Nvidia апгрейд через драйвер проходить там без проблем? Кількість ігор з FSR 4 зараз у рази три більша, ніж з XeSS 2. AMD перестала оновлювати цей список, але там їх приблизно 130-140 зараз. Мало бути усі 150, але не всі ігри правильно підключили FSR 3.1, як рекомендовано. Тобто АМД десь посередині між Інтел та Нвідіа по підтримці технологій в іграх.
- Так, на Лінукс АМД має кращі драйвери. НВідіа відчутно відстає.

Суть написаного: не все так однозначно))
Nekros
Member

Повідомлення

Геральт: 05.11.2025 17:45
Nekros: 05.11.2025 17:39 Шикарно. Нещодавно з ним RE4 remake пройшов. Нативні 100-120фпс перетворив на 200+. Інпут лаг не відчувається.
Скільки часу зведення прицілу в RE триває, просто цікаво?
Не розумію питання. Яж кажу інпут лага нема, все рухається так же швидко і чуйно як і без драйверного фг
Відповісти