Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

звичайно, х86 - ще не вмер
Задню не врубай, мені треба саме арм а не х86.
ви до недавна з задоволенням жерли Surface ноут від Майкрософт з 4 Гб РАМ і ціною $900
Хто "ви"? Немає ніяких "ви", тут тільки я і ти, тим паче я не користувався саме цим сурфасом щоб щось казати. Не рівняй по собі, еплоюзєр ;)
розпаюють все частіше, і не лише 395
зустрічне питання - а чому розпаюють?
Аби ти був заручником ситуації і купляв новий пристрій замість пари плашок потрібного тобі об'єму. Твій кумир, доречі, давно вже так робить.
а ноути?
З сокетами та роз'ємами для рами, мхм, хардів та ссдшників. Потім епол навчив всіх паяти до матері і всі вирішили "а чому б так і робити як епол".
про React - чули?
Разом із жартами про вайбокодєрів "і так сайдьот" - так, чув.
на інших - використовують
портал де використовують лінкани.
якраз користуються, просто ви не чули і вирішили інших міряти по собі
Я по собі не міряю, я просто читаю огляд девайса тут, або на айтісі або на межі і жодного(!!!) разу не бачив аби ганяли цей тест.

Відправлено через 7 хвилин 2 секунди:
Давай вже допетрай що не має твій облизаний арм такої переваги що індустрія кине все і піде штампуватись лише на армі, сегментація вже давно пройшла і екосистеми вибудувались. Орати і кіньми доводиться коли нпз згорів і трактор заправити нічим ;)
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 03.11.2025 14:58 вам з печери не видно де використовується JavaScript?
С пещеры не видно как реально его используют, различные сценарии, а гоняют одно и тоже самое по кругу использую вместо флеша для картинок:)
Реальных тестов на реальных сайтах нет, там же сразу будет видно как M процессора в разы быстрее будут открывать сайты, или не будет?
yuriy_dd: 03.11.2025 14:58зустрічне питання - а чому розпаюють?
Цена в первую очередь. частоты есть приличные и на сменных модулях. Опять де можно было влепить 4 канала или больше при более низких частотах.

Кстати приставки менять накопители как минимум. Смарты раньше добавлять флешку и использовать её как внутреннюю память. Потом гугл много чего порезал в то, что можно было.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 03.11.2025 16:40мені треба саме арм а не х86
нема на АРМ, поки.
AntonyKandaurov: 03.11.2025 16:40 тим паче я не користувався саме цим сурфасом щоб щось казати
ну Майкрософт вважає що 4 Гб за $900 - це якраз те що треба
AntonyKandaurov: 03.11.2025 16:40 Не рівняй по собі, еплоюзєр
називайте мене фанатом прогресу. Наприклад айфона в мене особисто нема і ніколи не було
AntonyKandaurov: 03.11.2025 16:40 зустрічне питання - а чому розпаюють?
Аби ти був заручником ситуації і купляв новий пристрій замість пари плашок потрібного тобі об'єму. Твій кумир, доречі, давно вже так робить
а те що на відео-картах розпаяно - то не хвилює? про смарти взагалі мовчу
AntonyKandaurov: 03.11.2025 16:40 про React - чули?
Разом із жартами про вайбокодєрів "і так сайдьот" - так, чув
а ще де JavaScript використовується - знаєте?
AntonyKandaurov: 03.11.2025 16:40 на інших - використовують
портал де використовують лінкани
https://itc.ua/ua/articles/oglyad-gigab ... master-16/
https://itc.ua/ua/novini/google-apple-t ... brauzeriv/
AntonyKandaurov: 03.11.2025 16:40або на айтісі або на межі і жодного(!!!) разу не бачив аби ганяли цей тест
ну от що я можу сказати - погано дивитесь

Відправлено через 2 години 6 хвилин 12 секунд:
AntonyKandaurov: 03.11.2025 16:40Давай вже допетрай що не має твій облизаний арм такої переваги що індустрія кине все і піде штампуватись лише на армі, сегментація вже давно пройшла і екосистеми вибудувались
добре вам у вашій печері :lol: :lol:

Google переходить на Arm
Сервери Google Arm на базі Axion забезпечують на 65% краще співвідношення ціни та продуктивності і можуть бути на 60% енергоефективнішими за аналоги на x86

https://itc.ua/ua/novini/google-perehod ... ktyvnosti/

думаєте інженери Гугл - тупі?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

нема на АРМ, поки.
Шкода.
ну Майкрософт вважає що 4 Гб за $900 - це якраз те що треба
Флаг їй в руки. Адекватні люди це не куплять
називайте мене фанатом прогресу. Наприклад айфона в мене особисто нема і ніколи не було
Не хочу лопатити твої авгієві стайні, десь ти писав що маєш пристрої з м процом.
а те що на відео-картах розпаяно - то не хвилює? про смарти взагалі мовчу
Ти дарма намагаєшься причепитись хоч до чогось, відеокарта це плата розширення заміна якої є сам по собі апгрейд, куку. Чи можна замінити в твоєму облизаному м камені відеокарту?)
Смарт це смарт і вимагати від нього сокетність і можливість апгрейду - дійсно бути абізяною, це ж очевидно. Знову спроба причепитись хоч до чого. Перестань бути схожим на печерну людину
а ще де JavaScript використовується - знаєте?
Я не погроміст, не можу нічого з приводу цього сказати.
ну от що я можу сказати - погано дивитесь
Добре, але чому результати залежать від браузера?)

Відправлено через 6 хвилин 15 секунд:
тупі
Звичайно, х86 там напевне дай боже середини 2010х, тож більш нові камені будуть швидше, це ж очевидно :) .
переносить 70 тис. пакетів, що залишилися, зберігаються сумніви щодо того, чи зможуть інструменти ШІ впоратися з таким масштабом, не додавши нових проблем в обслуговуванні систем.
Тема переносу і поломки того що й так працює - це топчик. :gigi:
Gold_Star
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 03.11.2025 16:40Хто "ви"? Немає ніяких "ви"
Ви не розумієте, ось він от не такий як усі, сінк діфферент, портрет стіва джобса майоріє над його ліжком, а ми простолюд з віндою, сидимо у капкані майкрософту і не хочемо мінятися
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Gold_Star: 04.11.2025 10:23
AntonyKandaurov: 03.11.2025 16:40Хто "ви"? Немає ніяких "ви"
Ви не розумієте, ось він от не такий як усі, сінк діфферент, портрет стіва джобса майоріє над його ліжком, а ми простолюд з віндою, сидимо у капкані майкрософту і не хочемо мінятися
Та це просто місцевий дурачок юрка який лише чіпляється до якихось мінусів або недоліків і радісно гойкає що на М все гут.
Gold_Star
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 05.11.2025 07:04місцевий дурачок юрка який лише чіпляється до якихось мінусів або недоліків і радісно гойкає що на М все гут
Добре, тоді нехай він пояснить наступне. Мак міні М4: комп'ютер з процесором, який, за ствердженням самого Юрія, не потребує активного охолодження (воно все ж встановлене) та споживає десь на рівні мобільного SoC (насправді ні, 65W в базовій моделі)– НЕ МАЄ можливості живлення від USB Type C. Чому так? Чим погано було би використовувати цей пристрій в різних складних ситуаціях просто підключивши його до павербанку? Це таке піклування про навколишнє середовище зі сторони Apple?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 04.11.2025 07:01 Не хочу лопатити твої авгієві стайні, десь ти писав що маєш пристрої з м процом.
так, маю мак міні М4 і ще є в використанні макбук ейр М4
AntonyKandaurov: 04.11.2025 07:01Чи можна замінити в твоєму облизаному м камені відеокарту?)
ця тема в Тематичному форумі про Процесори
обговорення ВК - в інших форумах. ВК мене цікавлять лише для задач LLM
AntonyKandaurov: 04.11.2025 07:01 Добре, але чому результати залежать від браузера?)
ну логічно що різні браузери працюють з різною швидкістю, хоч роблять ту саму задачу. Для тесту найкраще взяти Хром - він є для всіх платформ, і він працює найскоріше
в інших програмах - так само, ви не знали?
AntonyKandaurov: 04.11.2025 07:01 переносить 70 тис. пакетів, що залишилися, зберігаються сумніви щодо того, чи зможуть інструменти ШІ впоратися з таким масштабом, не додавши нових проблем в обслуговуванні систем.
Тема переносу і поломки того що й так працює - це топчик
ну тут один писав що індустрія нічого заради АРМ міняти не буде, дурачок напевне :lol: :lol:
Gold_Star: 04.11.2025 10:23сидимо у капкані майкрософту і не хочемо мінятися
ви в курсі скільки зусиль прикладає Майкрософт щоб перевести Віндовс на АРМ? чому нові можливості зявляються саме для АРМ, а х86 - по залишковому принципу?
Gold_Star: 05.11.2025 10:38не потребує активного охолодження (воно все ж встановлене)
є модель яка не потребує - макбук ейр. Давно питаю чи хто знає конкурента на х86 - може ви знаєте?
Gold_Star: 05.11.2025 10:38та споживає десь на рівні мобільного SoC (насправді ні, 65W в базовій моделі)
я не зміг заставити споживати більше 40 Вт. 65 - це напевне про запас
Gold_Star: 05.11.2025 10:38НЕ МАЄ можливості живлення від USB Type C. Чому так?
так, це дійсно проблема - напевне щоб було компактне рішення яке не потребує зовнішнього БЖ

але можливість заживити є і досить просто:

AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

ця тема в Тематичному форумі про Процесори
обговорення ВК - в інших форумах. ВК мене цікавлять лише для задач LLM
Найс з'їхав :gigi:
ну логічно що різні браузери працюють з різною швидкістю, хоч роблять ту саму задачу. Для тесту найкраще взяти Хром - він є для всіх платформ, і він працює найскоріше
в інших програмах - так само, ви не знали?
Від браузера змінюється константа- продуктивність проца. Хороший тест, немає що додати.
ну тут один писав що індустрія нічого заради АРМ міняти не буде, дурачок напевне
А один бовдур пише що арм буде всюди. Кому вірити?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

таки не маєте що сказати про проци
AntonyKandaurov: 05.11.2025 16:21 Від браузера змінюється константа- продуктивність проца. Хороший тест, немає що додати.
як і різні тести - також показують різні результати
але я запропонував одну програму - Хром, знову пропустили?
AntonyKandaurov: 05.11.2025 16:21 А один бовдур пише що арм буде всюди. Кому вірити?
трішки обгадились, вирішили перейти на образи - буває
а АРМ - вже давно всюди

Відправлено через 11 хвилин 35 секунд:
Apple готує свій перший бюджетний ноутбук, — Марк Гурман
https://itc.ua/ua/novini/apple-gotuye-s ... rk-gurman/

думаєте комусь будують потрібні лайнові Він ноути коли за $500-600 можна купити макбук?
Filabatya
Member

Повідомлення

в нас це буде штука як завжди, в європі може 800 тай не всіх штатах така ціна буде
але для чого я це пишу :facepalm:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Filabatya: 06.11.2025 00:40 але для чого я це пишу :facepalm:
очевидно - бо й вам таке захочеться

хоч би як ненавиділи АРМ чи Епл
Gold_Star
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.11.2025 01:07очевидно - бо й вам таке захочеться
Новий ноутбук створюють для студентів, офісних працівників і тих, хто здебільшого користується браузером, працює з документами або виконує легке редагування фото й відео. Apple також розраховує на частину покупців iPad, яким ближчий класичний формат ноутбука.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Отправлено спустя 2 минуты 39 секунд:
yuriy_dd: 05.11.2025 14:38ви в курсі скільки зусиль прикладає Майкрософт щоб перевести Віндовс на АРМ? чому нові можливості зявляються саме для АРМ, а х86 - по залишковому принципу?
Тобто Windows RT провалилася, бо не витримала інновацій арму? Окак
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Gold_Star: 06.11.2025 07:40не витримала інновацій арму?
саме так - АРМ тоді були гірші ніж поточні х86
висновки були зроблені як і Квалколом так і Майкрософт
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 05.11.2025 23:59 Apple готує свій перший бюджетний ноутбук, — Марк Гурман

думаєте комусь будують потрібні лайнові Він ноути коли за $500-600 можна купити макбук?
Екран буде трохи менше 13,6 дюйма, тобто найкомпактніший серед усіх поточних MacBook. Сколько там памяти вопрос. Это планшет по сути а не ноутбук. А за ноутами на винде 15+ дюймов можно даже работать.

Отправлено спустя 21 минуту 22 секунды:
yuriy_dd: 05.11.2025 14:38
ви в курсі скільки зусиль прикладає Майкрософт щоб перевести Віндовс на АРМ? чому нові можливості зявляються саме для АРМ, а х86 - по залишковому принципу?
Обычная реклама финансируемая производителем ЦП ARM. Сколько денег МС вложила в рекламу и продвижение виндовс фоне, грузовиками наверное считать надо в наличке. А результат? Пользователи весьма консервативны. Единственное что, системные требования к 11 винде (плата за бесплатное обновление?) толкают на поиск альтернативы. Надолго или нет, это вопрос, но уверен многие конторы рассматривают такие варианты.
yuriy_dd: 05.11.2025 14:38 є модель яка не потребує - макбук ейр. Давно питаю чи хто знає конкурента на х86 - може ви знаєте?
конкурента чему? Для работы дисплей мелкий. Для поехдок - планшеты или ноуты справятся. то, что у кого-то желание проехать 3000км и не пользоваться зарядкой чисто бред. Кто катается, тот знает как заряжать. Даже повербанки могут зарядить. Но до чуть больше веса, но удобнее.

Отправлено спустя 2 минуты 51 секунду:
yuriy_dd: 06.11.2025 08:30 саме так - АРМ тоді були гірші ніж поточні х86
Скажем прямо и сейчас хуже тоже. найти тесты сравнения быстродействия актуальных моделей в серверах не получилось. На рынке ПК и так видно, что х86 быстрее. На самом деле там возможен прирост просто за счёт оптимизации кода на который давно поклали большой и толстый. Опять же очень интересно наблюдать за пинком х86, зашевелись.
Z440_User
Member

Повідомлення

Default home user:
ChatGPT:
спойлер
Раз
Раз
Два
Два
Gemini:
спойлер
Раз
Раз
Два
Два
:shuffle:
Gold_Star
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.11.2025 08:30саме так - АРМ тоді були гірші ніж поточні х86
Насправді ні, коли у Майкрософта вже був Контінуум, а Самсунг активно просував свій Декс, у епла пахло не інноваціями, а Intel Core i5 на півтори гігагерц в маках середньої ланки :rotate:
big_bang
Member

Повідомлення

спойлер
Зображення
:facepalm:
vdemeshko
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 05.11.2025 23:59
Відправлено через 11 хвилин 35 секунд:
Apple готує свій перший бюджетний ноутбук, — Марк Гурман

во первых 600 он будет в штатах, а не у нас.. у нас даже "серый импорт" будет дороже (я бы сказал 700+ как минимум). Во вторых - смотря какой конфиг там будет.. 16Гб RAM если будет то в целом ноут для базовой работы с документами, учебы, просмотра кино и там для видео звонков (ну скажем так минимальный офисный режим) - вполне сойдет. С другой стороны смотря какой ноут у нас за 700+(даже пусть 800) рассматривать... если будет вариант альтернативы со сменным ССД и возможностью апгрейда памяти на свежих APU AMD c RDN3.5, то в целом уже минимальный универсальный (в том числе игровой ноут для игр со стима).

ЗЫ
я сам на макбуках работаю последние лет 8 если шо :gigi:
Gold_Star
Member

Повідомлення

vdemeshko: 06.11.2025 16:16Во вторых - смотря какой конфиг там будет.. 16Гб RAM если будет то в целом ноут для базовой работы с документами, учебы, просмотра кино и там для видео звонков (ну скажем так минимальный офисный режим) - вполне сойдет.
Мені взагалі не зрозуміла концепція цього макбука для бідних. У епла вже є три різні модифікації iPad не для "профі", які, здавалося би, мали витягувати подібні базові задачі. Чи їхня же iOS (iPad OS?) настільки нікчемна, що без повноцінної макосі неможлива нормальна робота офісного пакету? :gigi:
Відповісти