Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
кудрявый
Member

Повідомлення

GreenMile: 30.10.2025 14:39 Скрін с офсайту екофоло для особливо нетямущих юзерів:
Скрін з офсайту така собі інформація. Ці станціїї рекламують як прилад для загалу, а не аудиторії сайту overclockers.
Я спеціально найшов офіційну, комплектну, інструцію від свого рівер про. Там нічого такого немає.
І нормальний користувач не зобов'язаний лазити по сайтах вивчаючи "особливості" шалено розрекламованого продукту.
Якщо немає в інструкції - то немає взагалі.
В нормальній країні все це масово кидалося б в голову продавцям і ті б з вибаченнями швидко повертали гроші.
Ще я хотів би побачити, щоб в штатах хтось сказав що "ви його не правильно зберігали, не робил цикл розрад/заряд раз в квартал, пропала гарантія"
У нас можна, особливо коли "все схвачено бидловладцями". Поцікавтеся юр особою оф сервісу і хто за нею стоїть :)
sdbndfgn
Member

Повідомлення

Підкажіть магазин, де можна недорого нормальні банки 18650, 21700?
кудрявый
Member

Повідомлення

GreenMile
Member

Повідомлення

кудрявый: 30.10.2025 20:53
GreenMile: 30.10.2025 14:39 Скрін с офсайту екофоло для особливо нетямущих юзерів:
Скрін з офсайту така собі інформація. Ці станціїї рекламують як прилад для загалу, а не аудиторії сайту overclockers.
Я спеціально найшов офіційну, комплектну, інструцію від свого рівер про. Там нічого такого немає.
І нормальний користувач не зобов'язаний лазити по сайтах вивчаючи "особливості" шалено розрекламованого продукту.
Якщо немає в інструкції - то немає взагалі.
В нормальній країні все це масово кидалося б в голову продавцям і ті б з вибаченнями швидко повертали гроші.
Ще я хотів би побачити, щоб в штатах хтось сказав що "ви його не правильно зберігали, не робил цикл розрад/заряд раз в квартал, пропала гарантія"
У нас можна, особливо коли "все схвачено бидловладцями". Поцікавтеся юр особою оф сервісу і хто за нею стоїть :)
Шо сказати-то хотіли? Бо я нічого не зрозумів з цього потоку свідомості, якщо чесно.
Якщо аудиторія сайту оверклокерс™ така дофіга розумна, то і сама має знати, що у випадку ліфепо4 аккумів прогнозування залишкового заряду від напруги фактично неможливе, особливо якщо заряд довгий час знаходиться в якомусь середньому рівні. А якщо таки тупа і не розуміє цього, то нехай читає "приклад для загалу" і мовчить в ганчірочку, а не вистьобуєтся.
Нормальний користувач, якщо чогось не знає - він це питає, зокрема для цього є сервіс, який скаже що з цим робити, а не хизується своїм незнанням.
В інструкції також не написано, що зарядну станцію (а також телевізор, ноутбук, телефон) не можна мити в посудомийній машині, отже, з вашої логіки, якщо не написано, то можна - і це буде гарантійний випадок, вірно? :apes:

Що ви знаєте про "нормальні країни"? В нормальній країні на мікрохвильовках пишуть, що там не можна сушить тварин, а на стаканчиках з кавою - що вона гаряча і можна обпектися. У нас такого не пишуть, то шо ви мікрохвильовкою як користуєтесь, сушите в ний тварин, а на баристу до суду подаєте кожен раз? :laugh:
А, зрозумів, пан прийшов понити, бо "бидловладці" йому не пояснили основи фізики, зроз :facepalm:
кудрявый
Member

Повідомлення

Пан по сумістництву співробітник чи адвокат оцього сервісу де тебе перебивають на першому ж реченні - "ясно, випадо негарантійний" ?
Це там де "якщо чогось не знає - він це питає, зокрема для цього є сервіс, який скаже що з цим робити" :)
Гроші давай, що робити)))
LiquidStorm
Member

Повідомлення

GreenMile: 30.10.2025 22:26 нормальні країни
В тамтих країнах продавцю/виробнику дешевше обміняти товар чи повернути кошти, ніж бавитися в суди, бо там це - дорого, і в більшості випадків - виграшно для споживача. Не написали великими буквами на пристрої, що його тре циклувати кожні Х днів - значить споживач не знав і не мав цього робити.

Написи, часом дивні, там вказують не тому, що люди - ідіоти (хоча це так і є), а тому, щоби в суді питання були не до виробника, а до споживача.

В нас же: оплатиш доставку в сервіс і назад, сервіс без напрягу скаже - негарантійно, часто навіть не заглядаючи, а почнеш пробувати шось качати/погрожувати скаргами/судами - з тебе посміються, бо як діло реально дійде до суда, то "власники" сервісної мережі порішають питання, і ти все оплатиш з власної кишені. І це - навіть якщо ти нічого не ламав, пилюку здував з пристрою і молився на нього, сервісу просто класти на "людину з вулиці".
Smok
Member

Повідомлення

sdbndfgn: 30.10.2025 21:45 Підкажіть магазин, де можна недорого нормальні банки 18650, 21700?

в мене є недорогі 18650
GreenMile
Member

Повідомлення

кудрявый: 30.10.2025 22:46 Пан по сумістництву співробітник чи адвокат оцього сервісу де тебе перебивають на першому ж реченні - "ясно, випадо негарантійний" ?
Це там де "якщо чогось не знає - він це питає, зокрема для цього є сервіс, який скаже що з цим робити" :)
Гроші давай, що робити)))
Ідіть проспіться, чесслово :dontknow:

Відправлено через 25 хвилин 11 секунд:
LiquidStorm: 31.10.2025 03:22 В тамтих країнах продавцю/виробнику дешевше обміняти товар чи повернути кошти, ніж бавитися в суди, бо там це - дорого, і в більшості випадків - виграшно для споживача. Не написали великими буквами на пристрої, що його тре циклувати кожні Х днів - значить споживач не знав і не мав цього робити.
Ви про це звідки знаєте, є певний досвід життя в інших країнах (у мене є, якщо що), чи в інтернеті подивились? Там разом з певними плюшками приходять і певні наслідки і відповідальність, але про це чомусь ніхто не згадує. Не дешевше, потім таких покупців просто банять в торговій мережі і все :-P
У випадку зарядної станції це не є поломкою і воно не впливає на її роботу і функції, все що там не так - вам неправильно показує прогнозне значення, що виправляється циклом заряд-розряд. Зарядна станція не призначена для роботи як ДБЖ 24/7 365 днів на рік, це побічна функція, як і написано, лише в Україні перевернули все з ніг на голову, але я згоден, що виробнику варто про це було прям на першій сторінці написати, бо люди - ідіоти.
LiquidStorm: 31.10.2025 03:22 Написи, часом дивні, там вказують не тому, що люди - ідіоти (хоча це так і є), а тому, щоби в суді питання були не до виробника, а до споживача.
А потім ці ідіоти приходять в СЦ і закочують скандал, що в інструкції не написано, що електрочайник не можна ставити на газову плиту, ага :rolleyes: (Реальний випадок в моїй практиці, до речі).
LiquidStorm: 31.10.2025 03:22В нас же: оплатиш доставку в сервіс і назад, сервіс без напрягу скаже - негарантійно, часто навіть не заглядаючи, а почнеш пробувати шось качати/погрожувати скаргами/судами - з тебе посміються, бо як діло реально дійде до суда, то "власники" сервісної мережі порішають питання, і ти все оплатиш з власної кишені. І це - навіть якщо ти нічого не ламав, пилюку здував з пристрою і молився на нього, сервісу просто класти на "людину з вулиці".
В нас все більш-менш нормально працює, не ідеально і бувають факапи, але нормально. Просто для початку потрібно хоч раз прочитати закон про захист прав споживачів і перестати щонайменше плутати "гарантійні зобов'язання" з "правом повернення у 14 днів". Навіть тут, на форумі цілих оверклоркерів™, 80% дописувачів свято впевнені, що вони можуть розпакувати товар і, якщо він несправний, "повернути в 14 днів". Ні, не можуть.
Я працював в СЦ довгий час тому мені можете оці байки про нещасного користувача не розказувати, я вам можу такого розкати навзаєм, що ви вночі спати перестанете :) Як людина "в темі", я вам скажу простіше, левова частина відмов з сервісу через те що люди ліниві ідіоти.
Хочете нормальний сервіс: піднімаєте жопу і везете товар прямо в авторизований СЦ самі там на прийомці фіксуєте стан, детально описуєте проблему і умови, за яких вона виникає, і так далі, а не здаєте через магазин, в якому купили з діагнозом "не працює". Так, ви маєте право здати і в магазин, але потім просто отримуєте більший строк і спорчений телефон.
DDt
Member

Повідомлення

GreenMile: 31.10.2025 10:03Хочете нормальний сервіс: піднімаєте жопу і везете товар прямо в авторизований СЦ самі там на прийомці фіксуєте стан, детально описуєте проблему і умови, за яких вона виникає, і так далі, а не здаєте через магазин, в якому купили з діагнозом "не працює". Так, ви маєте право здати і в в магазин, але потім просто отримуєте більший строк і спорчений телефон.
Всё так, но есть один "нюанс", как правило "авторизований СЦ" может быть один на всю страну. Более того, если ты действительно "працював в СЦ довгий час" то должен знать что было время когда даже "авторизований СЦ" не ремонтировал у нас в стране, а отправлял в региональное представительство, например как было с фотоаппаратами олимпус(или кенон, не помню уже, давно это было) которые именно ремонтировали в рашке :/
Так что СЦ тоже не святые, и клиент не обязан ездить по всему городу или области, имеет полное право сдать там где купил.
GreenMile
Member

Повідомлення

DDt: 31.10.2025 10:17
GreenMile: 31.10.2025 10:03Хочете нормальний сервіс: піднімаєте жопу і везете товар прямо в авторизований СЦ самі там на прийомці фіксуєте стан, детально описуєте проблему і умови, за яких вона виникає, і так далі, а не здаєте через магазин, в якому купили з діагнозом "не працює". Так, ви маєте право здати і в в магазин, але потім просто отримуєте більший строк і спорчений телефон.
Всё так, но есть один "нюанс", как правило "авторизований СЦ" может быть один на всю страну. Более того, если ты действительно "працював в СЦ довгий час" то должен знать что было время когда даже "авторизований СЦ" не ремонтировал у нас в стране, а отправлял в региональное представительство, например как было с фотоаппаратами олимпус(или кенон, не помню уже, давно это было) которые именно ремонтировали в рашке :/
Так что СЦ тоже не святые, и клиент не обязан ездить по всему городу или области, имеет полное право сдать там где купил.
Так ніхто ж не каже що СЦ - святі, такі ж люди, зі всіма своїми недоліками, бувають чудaки на букву "м" також, все як всюди.
Я нікого не захищаю, мій основний меседж інший: замість того, щоб сидіти і безглуздо нити яке у нас недолуге законодавство і які скрізь нехороші люди, а от у розвинених країнах..., краще треба вчитись як з цим фактом жити і протидіяти цьому.
спойлер
Ну, або переїжджати до розвиненої країни, шо уж :rolleyes:
LiquidStorm
Member

Повідомлення

GreenMile: 31.10.2025 10:03 банять в торговій мережі і все
Це - не найгірше, мереж - море, най банять, а гроші вернуть. Ну але то вже нюанси, в нас тут про лєктрику )
GreenMile: 31.10.2025 10:03вам неправильно показує прогнозне значення
В моєму випадку станція самовільно вимикалася при наявності 220 В на вході та підключеному навантаженні, рандомно вмикала та вимикала дисплей, а потім почала і вмикатися/вимикатися коли їй захочеться. Підтримка онлайн скерувала відправляти станцію на Київ, але я не сильно горів бажанням пересилати в інше місто і чекати невідомо скільки - і не помилився, через тиждень жорстко прилетіло по енергетиці і Київ почали вимикати. Тепер ото і до Львова черга дійшла, рубають світло.

Станцію відкрив з місяць тому, від'єднав морду - тим самим вимкнулася BMS і станція стояла знеструмлена. Ото сьогодні перший раз увімкнув. Зі 100% заряду показало залишкові 95% і перші 2 години блекауту відпрацювала норм. Мені по барабану на прогноз, аби станція тримала нагрузку потрібний час та не вимикалася раптово, коли є 220 на вході, або при досягненні 100% заряду.

Щодо СЦ реальний випадок свіжий: людина здала в сервіс пароварку сяомі (гарантія від Розетки), вона поїхала на Київ, через 3 тижні повернулася із заключенням "на крутилці вибору режимів сліди рідини та залишки жиру", відмова у гарантії. Чувак почав сам розбирати, зрозумів, що СЦ не зміг відкрити до кінця і плату в очі не бачив, бо там жодних рідин чи жиру не було - фотки скидав. Він змив стару змазку, висушив, наніс нову силіконову, зібрав наполовину - крутилка вибору режимів запрацювала. Попутно виявив, що одну з панелей СЦ зламав і закріпив на двосторонній скотч.
Shreder
Member

Повідомлення

добрий день. Підкажіть якийсь максимально бюджетний УПС, щоб коли виключать світло він потримав хоча б хвилину пк в роботі, щоб я встиг його виключити. Дякую
Можливо хтось продає б\у, теж рогляну такі пропозиції
Shpoker
Member

Повідомлення

Shreder
всё зависит от свежести батарей в упсе и от того, какую мощь нужно тянуть. нельзя просто взять и ткнуть пальцем (хотя если комп используется для браузера и потребляет 40-100Вт - то буквально любой подойдет + свежая батарея)
под тот что в профиле я б брал что-то на одну батарею 650+VA (только не китайских, если шопопало - то тогда уже 850+ВА, оно 250 ваттный системник должно тянуть) (+ батарея на 9Ач). как-раз должно закрыть хотелку (на олх упс гривен 450 и в магазе батарея от 500 до 1500)
Nouriel
Member

Повідомлення

Shreder
береш бв упс який підходить по потужності і бюджету і купуєш до нього батарею lifepо4 чи гелеву і всьо
Filabatya
Member

Повідомлення

а вони сильно шумлять?
Tesseract
Member

Повідомлення

Filabatya
Залежить від моделі. Простіші безперебійники на один акумулятор зазвичай мають пасивне охолодження і майже не шумлять. Безперебійники на два і більше акумуляторів зазвичай мають активне охолодження, і там уже від моделі залежить. Мій PowerWalker VI 1500 CSW вмикає охолодження лише коли працює від батареї або заряджається. Щодо інших моделей шукайте огляди.
tablestikus
Member

Повідомлення

У мене виникла досить дивна потреба - треба заживити системник який може їсти до 400Вт в піку від ДБЖ і треба воно тіки в моменти перемикання зовнішнього живлення, тобто до 1-2с десь. Але хочеться все ж щось таке на ліфпо батареях щоб подовше жило і було невеликого розміру. Чи такого ще на ринку нема окрім тих же зарядних станцій або комплектів ДБЖ+зовнішня батарея?
Shpoker
Member

Повідомлення

tablestikus
купи бу back-ups, всунь в него лифепо4 батарею... (хотя это деньги в унитаз, я б в свинец по 500 грн влез ради такого)
LiquidStorm
Member

Повідомлення

tablestikus: 06.11.2025 16:41 У мене виникла досить дивна потреба - треба заживити системник який може їсти до 400Вт в піку від ДБЖ і треба воно тіки в моменти перемикання зовнішнього живлення, тобто до 1-2с десь. Але хочеться все ж щось таке на ліфпо батареях щоб подовше жило і було невеликого розміру. Чи такого ще на ринку нема окрім тих же зарядних станцій або комплектів ДБЖ+зовнішня батарея?
Так 1-2с чи таки подовше?
Бо в першому випадку, для "до 400Вт" можна взяти якийсь умовний офлайновий ДБЖ на 650-750 Вт на 1 свинцеву батку, а в другому - лєктростанція.
tablestikus
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 06.11.2025 18:11
tablestikus: 06.11.2025 16:41 У мене виникла досить дивна потреба - треба заживити системник який може їсти до 400Вт в піку від ДБЖ і треба воно тіки в моменти перемикання зовнішнього живлення, тобто до 1-2с десь. Але хочеться все ж щось таке на ліфпо батареях щоб подовше жило і було невеликого розміру. Чи такого ще на ринку нема окрім тих же зарядних станцій або комплектів ДБЖ+зовнішня батарея?
Так 1-2с чи таки подовше?
Бо в першому випадку, для "до 400Вт" можна взяти якийсь умовний офлайновий ДБЖ на 650-750 Вт на 1 свинцеву батку, а в другому - лєктростанція.
1-2с. Взяти офлайн ДБЖ зі свинцем то ясно. Але хотілось би щось в такому ж форматі але на ліфпо.
Відповісти