Огляд та тестування міні-ПК ASUS NUC 15 Pro. Система формату 4x4 дюйми

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alexeygalas
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Огляд та тестування міні-ПК ASUS NUC 15 Pro. Система формату 4x4 дюйми
Модулі мають обсяг 32 ГБ кожний і працюють зі швидкістю до 5200 МТ/с включно.
А чому на скріні в тесті швидкості 4800? Не запустилось 5200? Там в BIOS в Advanced є розділ Memory. Там щось можна поміняти? Так то проц підтримує до 6400
OldGoodGames
Member

Повідомлення

ціна, грн 41500
допобачення :censoured:
master
Member

Повідомлення

alexeygalas: 30.10.2025 15:59 Пропоную обговорити Огляд та тестування міні-ПК ASUS NUC 15 Pro. Система формату 4x4 дюйми
Модулі мають обсяг 32 ГБ кожний і працюють зі швидкістю до 5200 МТ/с включно.
А чому на скріні в тесті швидкості 4800? Не запустилось 5200? Там в BIOS в Advanced є розділ Memory. Там щось можна поміняти? Так то проц підтримує до 6400
Це глюк AIDA. А 6400 тільки для CSI-DIMM

Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
OldGoodGames: 30.10.2025 16:35
ціна, грн 41500
допобачення :censoured:
Тобто купити iphone 17 за 72000 грн - це ОК, а тут "допобачення"?
Filabatya
Member

Повідомлення

Так скільки стане комлект на 32 чи 48 гіг опери і 4тб ссд?
Чисто для порівняння з новий 5і легіоном на олед де за ці гроші ще монітор з клавою буде)
Beelink крутий :up:
Топовий пк для відключень, хай 5вт в простої буде їсти, роутер більше жре :lol:
Востаннє редагувалось 30.10.2025 16:57 користувачем Filabatya, всього редагувалось 7 разів.
1234waltz
Member

Повідомлення

ціна NUC15CRH на рівні 41500 грн за модифікацію на базі процесора Intel Core Ultra 7 255H, до якої ще треба додати вартість комплекту ОЗП, накопичувача та операційної системи
Тим часом на кращому залізі з повним фаршем є Beelink https://www.bee-link.com/products/beeli ... ltra9-285h
Core™ Ultra 9 285H
1 TB M.2 2280 PCle4.0 X4
Dual SO-DIMM DDR5 5600MHz 64GB (32*2)
Ціна - 1 кілограм далярів.
Питання, який шиз купить пусту коробку з ANUS з Intel Core Ultra 7 255H, зроблену тимиж китайцями, за той самий 1к баксів. От просто нащо?

Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
спойлер
Це я ще не згадав, що за 1к вічнозелених можна взяти Мак Міні пристойний з емейзінг експірієнсом.
unique-neon
Member

Повідомлення

1234waltz: 30.10.2025 16:51Тим часом на кращому залізі з повним фаршем є Beelink...
Воно ніби так, але в наших реаліях мало хто захоче з тим морочитись:
- Купувати і відправляти через форвардера так розумію, прийде через місяць в кращому випадку, а якщо росан чи митниця буде тупити, то може і через два
- Гарантії відповідно фактично ніт
- Плюс розмитнення з ПДВ, це ще 30% до ціни
master
Member

Повідомлення

1234waltz: 30.10.2025 16:51
ціна NUC15CRH на рівні 41500 грн за модифікацію на базі процесора Intel Core Ultra 7 255H, до якої ще треба додати вартість комплекту ОЗП, накопичувача та операційної системи
Тим часом на кращому залізі з повним фаршем є Beelink https://www.bee-link.com/products/beeli ... ltra9-285h
Core™ Ultra 9 285H
1 TB M.2 2280 PCle4.0 X4
Dual SO-DIMM DDR5 5600MHz 64GB (32*2)
Ціна - 1 кілограм далярів.
Питання, який шиз купить пусту коробку з ANUS з Intel Core Ultra 7 255H, зроблену тимиж китайцями, за той самий 1к баксів. От просто нащо?

Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
спойлер
Це я ще не згадав, що за 1к вічнозелених можна взяти Мак Міні пристойний з емейзінг експірієнсом.
То інші китайці, якшошо
1234waltz
Member

Повідомлення

1. Чекати не треба, в Україні трошки дорожче продається у дилерів.
2. Нарікань на Білінки не чув, від пари знайомих що брали.
3. Дивимость останній пункт про Мак Міні:
Дешевше на 100 баксів - https://www.istore.ua/ua/item/apple-mac ... lver-2024/
Apple Mac mini with Apple M4, 512GB, 10 CPU / 10 GPU, 16GB Unified Memory
Дорожче на 100 баксів https://grokholsky.com/ua/product/apple ... -m4-mcyt4/
Apple Mac mini with Apple M4, 512GB, 10 CPU / 10 GPU, 24GB Unified Memory
Обидві моделі ультимативно розмазують цю сміховинну оверпрайсну пусту коробку від Асуса.
f24gun69
Member

Повідомлення

Гідне місце серед персональних комп’ютерів посідають моделі компактного формфактора NUC (Next Unit of Computing), що був започаткований Intel в далекому 2012 році.
Історія
Оригінальний Mac Mini був представлений на Macworld Expo 11 січня 2005, спільно з новою версією iPod. Обидві презентації були націлені на нижній ціновий сегмент, щоб запропонувати рішення від Apple для нових, бюджетних ринків.(c)
Таке...
unique-neon
Member

Повідомлення

1234waltz
За маки зрозуміло. Щодо гарантії - це доставку з закордону мав на увазі. Якщо в дилерів є ця модель, то гуд, давніше шукав інший мінік, але не було в нас по місцю. Так то можна і самому якусь балалайку на міні ітх зібрати. На 8700g/8600g не так багато і тягне з розетки якщо бенчі не ганяти, на робочому столі 35 Вт може. Мак міні згоден, колись брав собі під вимкнення, але під мої юзкейси по різним причинам не зайшло.
dext
Member

Повідомлення

alexeygalas: 30.10.2025 15:59 А чому на скріні в тесті швидкості 4800? Не запустилось 5200?
AIDA64 фіксує частоти цп/nb/ram на момент запуску тесту, у Інтела є SA GV, який знижує частоти RAM для економії енергії без навантаження, тож скріншоти ні про що

Загалом в такому товстому форм-факторі і без підтримки 2.5" (в nuc13 pro можна встановити 15мм hdd) це фейл
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

ну а нафіга якщо є білінки, маки та наприклад thinkcentre в якому може бути навіть гпу
cadet-ua
Member

Повідомлення

Core Ultra 7 255H у реалізації ASUS по швидкодії буде як Ultra 9 285H, а може й швидше бо TPD збільшили до 57 Watt

Думаю як що збільшити TPD у AMD AI 370 HX то він залишит по швидкодії цей CPU далеко позаду. І GPU AI 370 HX значно швидший.
afhpwnd
Member

Повідомлення

Комплект постачання NUC15CRH складається з:

металевої пластини-адаптера для кріплення на VESA-кронштейн позаду монітора;
набору гвинтів для кріплення на VESA-кронштейн;
скоби для фіксації кабелю живлення;
мережевого блока живлення;
наліпки Intel Core Ultra 7;
стосу паперової документації;

кабелю зі штепсельною вилкою Type C.
А де він? Чи ви його спіонерили?
Ostin
Member

Повідомлення

То в цю ж ціну вже ноути з подібним залізом. Чи ні?
alexeygalas
Member

Повідомлення

cadet-ua
Не зовсім так. 255h/265h/285h це по суті один і той же проц із різною якістю бінінгу
Вони всі можуть до 115 навалювати. В них усіх є dynamic pl1 та pl2. Просто у 285h вищі базові і бустові частоти. Тому він навіть у браузерних справах буде тепліший за 265h та 255h
З цієї причини я дружині yoga pro 9 16" взяв на 255h а не на 285h
Ось я проводив заміри на різних зарядних пристроях і без.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... ue&sd=true
Перший графік - бали в cb23
Другий - CPU package power у ватах

Тому у даній коробці pl1 pl2 підганяли під охолодження. А різниця із 285h по очках не суттєва.

Відправлено через 10 хвилин 58 секунд:
dext: 31.10.2025 00:41Інтела є SA GV, який знижує частоти RAM для економії енергії
Про це я в курсі.
dext: 31.10.2025 00:41AIDA64 фіксує частоти цп/nb/ram на момент запуску тесту,
А от про це ні )) дякую

Хоча стоп. На лептопі я пам'ятаю в тому віконечку показує 8400. Хіба що lpddr5x не дропається, бо вона і так на низькій напрузі працює

Відправлено через 37 хвилин 57 секунд:
Хоча ні. Перевірив. Взагалі погоду в Африці показує
спойлер
cachemem.png
Smok
Member

Повідомлення

як на мене то не доробили нормальне охолодження для ssd, або якщо без охолодження то не додали 2.5" диск
якщо ж робити охолодження для m.2 то треба було відводити на нижню кришку, а не просто радіатор в закриту камеру

фішкою високих NUC є можливість втулити 3 диска m.2 + m.2 + 2.5
нащо робити високий з такими радіаторами - не зрозуміло, можливо в них є який крутий extension, типу 10GbE, якому треба радіатор охолодження
спойлер
hwbaz93as54a1.jpg
до того ж для новинки можна було зробити thunderbolt 5, а не 4
alexeygalas
Member

Повідомлення

Smok: 31.10.2025 11:07до того ж для новинки можна було зробити thunderbolt 5, а не 4
Цінник би дуже виріс
DSMechanic
Junior

Повідомлення

Хороша коробочка як резервна робоча машина і на час відключень для економії. Попередня версія у мене разом з монітором взагалі від павербанку працювала.
Причому найбільш ресурвоємна задача у мене - розпакувати архів на пару десятків гігабайт і потім підняти базу.
Але молодша версія на Ultra 5 225H виглядає цікавіше - відстає на 5%, а дешевше на чверть.
Ще й нові анонсовані будуть мати слабшу графіку на цьому рівні, сильніша буде тільки в Х серії. Причому ціна явно буде більша і не факт що будуть неттопи. Так що можна не чекати.
Ortyomko
Member

Повідомлення

DSMechanic: 31.10.2025 13:19 Хороша коробочка як резервна робоча машина і на час відключень для економії. Попередня версія у мене разом з монітором взагалі від павербанку працювала.
Причому найбільш ресурвоємна задача у мене - розпакувати архів на пару десятків гігабайт і потім підняти базу.
Але молодша версія на Ultra 5 225H виглядає цікавіше - відстає на 5%, а дешевше на чверть.
Ще й нові анонсовані будуть мати слабшу графіку на цьому рівні, сильніша буде тільки в Х серії. Причому ціна явно буде більша і не факт що будуть неттопи. Так що можна не чекати.
за таку суму як резерв на відключення краще взяти ноут. тим більше, за цю саме суму я взяв зенбук на 155H, який ненабагато слабший, зато з екраном і батареєю своєю.
Відповісти