NVIDIA стала першою в історії компанією з капіталізацією понад $5 трлн

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Bomchik
Member

Повідомлення

rizakrko
Це проблема тих, хто купує лопати, а не продає їх...
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

Заслуженная победа Дженсена. Скромный человек всего лишь купил себе куртку из крокодильей кожи за все время работы в корпорации, в то время как Кржанич, Свонн и Гэлсингер выписывали себе миллиардные премии и топили одну синюю конторку на дно.
IronWithin
Member

Повідомлення

Intel74320ASuperFin+: 30.10.2025 07:42 Заслуженная победа Дженсена. Скромный человек всего лишь купил себе куртку из крокодильей кожи за все время работы в корпорации, в то время как Кржанич, Свонн и Гэлсингер выписывали себе миллиардные премии и топили одну синюю конторку на дно.
Ну типичная помойка, Гелсингер как я уверен и остальные не могли выписывать себе премии, конкретно с Пэтом условия/зарплата/премии и кол-во акций которые будут им получены были озвучены и одобрены советом ещё до вступление им в должность, врать зачем?
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

IronWithin: 30.10.2025 08:17
Intel74320ASuperFin+: 30.10.2025 07:42 Заслуженная победа Дженсена. Скромный человек всего лишь купил себе куртку из крокодильей кожи за все время работы в корпорации, в то время как Кржанич, Свонн и Гэлсингер выписывали себе миллиардные премии и топили одну синюю конторку на дно.
Ну типичная помойка, Гелсингер как я уверен и остальные не могли выписывать себе премии, конкретно с Пэтом условия/зарплата/премии и кол-во акций которые будут им получены были озвучены и одобрены советом ещё до вступление им в должность, врать зачем?
Пэт тебе лично свой трудовой договор отправлял? Дашь почитать? Все фэйлы штеуда за всю его историю уже забыты, я полагаю?
dead_rat
Member

Повідомлення

Intel74320ASuperFin+: 30.10.2025 08:22

Пэт тебе лично свой трудовой договор отправлял? Дашь почитать?
Інтел публічна компанія, вони по закону зобовʼязані публічно показувати зп і бонуси СЕО.
В компанії де я працюю, публічно відомо скільки мільйонів СЕО собі виписує.
Lekrs
Member

Повідомлення

Гребуть бабло лопатою. Як вдало, спочатку майнінг, потім ші.
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

dead_rat: 30.10.2025 08:26 Інтел публічна компанія, вони по закону зобовʼязані публічно показувати зп і бонуси СЕО.
Мне нужна pdf выписка из бухгалтерии самого штеуда с печатями и подписями. То что там СМИ пишут и гадают на кофейной гуще не так интересно.
dead_rat
Member

Повідомлення

Intel74320ASuperFin+: 30.10.2025 08:34
dead_rat: 30.10.2025 08:26 Інтел публічна компанія, вони по закону зобовʼязані публічно показувати зп і бонуси СЕО.
Мне нужна pdf выписка из бухгалтерии самого штеуда с печатями и подписями. То что там СМИ пишут и гадают на кофейной гуще не так интересно.
Кожного року все це подається, це закон, а не вигадування смі

Відправлено через 5 хвилин 14 секунд:
Intel74320ASuperFin+: 30.10.2025 08:34
https://www.annualreports.com/HostedDat ... C_2021.pdf

Це пдф від інтела, офіційна.

Key data
His base salary upon being appointed CEO (in 2021) was US $1,250,000.
Intel Corporation

Intel Corporation

He was eligible for an annual cash bonus target of 275% of his base salary (i.e., ~US $3.44 million in his case for target) under Intel’s Annual Cash Bonus Plan for 2022.
Intel Corporation

In his first year (2021) he received a very large total compensation: ~$178.6 million, which included ~$1.1 million salary, ~$1.75 million hiring bonus, ~$140.4 million in stock awards, ~$29.1 million in stock options, ~$5.1 million non-equity incentive cash, etc.

For 2023 his total compensation was about US $16.86 million.
MarketWatch

Upon his departure in late 2024, he is set to receive a severance/retirement payment: For example, ~US $7.85 million in severance (covering 18 months of base salary + 1.5× target annual bonus + prorated 2024 bonus) according to a filing.
1234waltz
Member

Повідомлення

IronWithin: 30.10.2025 08:17 Ну типичная помойка, Гелсингер как я уверен и остальные не могли выписывать себе премии, конкретно с Пэтом условия/зарплата/премии и кол-во акций которые будут им получены были озвучены и одобрены советом ещё до вступление им в должность, врать зачем?
Кржнч міг (і до нього також), про це можете нагуглити, Кржнч ще й торгував акціями на інсайдах. Бонуси звісно без затвердження ради директорів не підписують, але якось Кржнч постійно виписували) Після його звільнення гайки трошки закрутили.

Відправлено через 7 хвилин 4 секунди:
erkins007: 30.10.2025 01:24 Оно вы то конечно правы, но с другой стороны АМД не может продавать карты по половинной цене - у них заказы идут куда меньшими партиями чем у нвидиа и соответственно себестоимость чипов больше.
Вот и получается что их политика "чуть хуже и чуть дешевле" это единственный для них вариант.
От якось Інтел, випікаючи чіпи в ТСМЦ з Арками так можуть. При цьому грошей в Інтел менше ніж в АМД, але їм чомусь це варіант.
АМД це просто не цікаво, і на користувачів дискреток они плювали, приблизно як і Хуанг - це суто додатковий заробіток, який не є основним. Як і в Хуаніти. Дивимось цифри:
Jun 30, 2025
Data center - 14.32B
Client - 7.05B
Computing - 6.43B
Enterprise, Embedded, and Semicustom - 3.33B
Embedded - 3.50B
Gaming - 2.60B
Буквально, навіть продажі чипів для корпоративних тонких клієнтів грошей більше дають.
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

Тонны воды и пустых циферок в этом журнальном флаере, который гордо называют "репортом". Любой школьник может такой в экселе накидать и добавить красивого оформления. Нужны все банковские операции конкретно названных директоров на публичное обозрение. Это вам не ТОО.

Все что смогли родить эти впустую потраченных миллиардов это липовые 10 нанометров, когда у конкурента уже 5 были в производстве.
dead_rat
Member

Повідомлення

Intel74320ASuperFin+: 30.10.2025 09:32
Тонны воды и пустых циферок в этом журнальном флаере, который гордо называют "репортом". Любой школьник может такой в экселе накидать и добавить красивого оформления. Нужны все банковские операции конкретно названных директоров на публичное обозрение. Это вам не ТОО.

Все что смогли родить эти впустую потраченных миллиардов это липовые 10 нанометров, когда у конкурента уже 5 были в производстве.
Зрозуміло: ваши доказательства - не доказательства.
Так і скажіть, що що б вам не дали, все буде не то. Навіть якщо Гелсінгер персонально вам дасть список всіх транзакцій по рахункам, ви ж не повірите.
То ми можемо закрити цю тему.
avuremybe
Member

Повідомлення

Intel74320ASuperFin+: 30.10.2025 09:32
Щоб я двічі не ходив, скажи одразу: главбуха на форум кликати?
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Kassatka: 29.10.2025 22:03Навіщо, якщо так можна подоїти два рази.
Ну да, компанія з ім'ям та доходами не нехтує такими підходами: саме подоїти два рази. Мені це Intel нагадує.
IronWithin
Member

Повідомлення

Intel74320ASuperFin+: 30.10.2025 08:22

Пэт тебе лично свой трудовой договор отправлял? Дашь почитать? Все фэйлы штеуда за всю его историю уже забыты, я полагаю?
https://www.sec.gov/Archives/edgar/data ... def14a.htm
68-69 страницы, не благодари, мразь, за то что из тебя пытаются человека сделать...
rizakrko
Member

Повідомлення

Bomchik
Прибуток Nvidia залежить від фінансового стану цих компаній. Їх фінансовий стан залежить від того, наскільки довго інвестори готові вкладатися у наразі глибоко збиткову технологію. Чим гірше справи у ШІ компанії, тим менше лопат потрібно. Тому їх стан це найперша турбота nvidia.
Ну і мабуть випадково так трапилося, що одним з найбільших інвесторів у ШІ компанії є ... сама Nvidia. Нічого такого, просто компанія дає іншим компаніям гроші, щоб ті купували її товар.
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

avuremybe: 30.10.2025 09:41 Щоб я двічі не ходив, скажи одразу: главбуха на форум кликати?
Всю черную бухгалтерию руководства в обмен на доброе слово и кусочек пирога.
Что ты так возбудился, мальчик? Поизучал бы лучше всю информацию по фейлам синей конторки и сделал бы для себя выводы.
Нужна же причина возникновения убыточности корпорации. Инновационного продукта уже не было видно сколько лет. Штеуд на заре доткома в 2000 году при своих 500 лярдах сейчас стоил бы спокойно на триллион+.
dead_rat
Member

Повідомлення

Intel74320ASuperFin+: 30.10.2025 12:44
Нужна же причина возникновения убыточности корпорации. Инновационного продукта уже не было видно сколько лет.
От вам і відповідь.

Процессор стоїть у кожному компі, але один і як коштував 50-200$ так і коштує, ринок наповнено.

Хуанг знайшов спосіб продати не по одній відеокарті в комп, а цілими партіями, і не по 200$ як було раніше, а по 10000$+

Ото і вся любов як то кажуть
nv_ua
Member

Повідомлення

KimRomik
8 ліній пісіай вистачить усім – ЦЕ ВСІ ЗНАЮТЬ
Відповісти