Ціни на серверну DRAM-пам’ять підскочили на 50%, виконується тільки 70% замовлень

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
avebael
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Ціни на серверну DRAM-пам’ять підскочили на 50%, виконується тільки 70% замовлень

Добре що я не пожлобився на 64 гб kingbank 6400, коли вони на аліку за 140$ були. Цей дощ, схоже, надовго
unique-neon
Member

Повідомлення

avebael
Вчора якраз на них дивився на Алі, місцями ціни зусім космічні 600$ за 96 гб. То вже gskill по цінах переплюнув рази в два
Alanis
Member

Повідомлення

Как будто есть пачка катаклизмов из которой поштучно тянут карты, то майнинг видях, майнинг ссд, потоп на заводе винтов, вот теперь ИИ оперативу сожрал, что там следующее? Схлопнется пара заводов конденсаторов и пока материнки и бп, или смоет завод мышиных сенсоров пиксарт? Был бы повод, а чп найдётся. И не говорите что никто вовремя не заработает.
Afit
Member

Повідомлення

Це призводить до поступового зростання роздрібних цін на DDR5, і поки не видно жодних ознак стабілізації. Оце называють поступовим зростанням??? Я на початку літа саме цей кіт брав за 4400грн, в середині літа він був навіть 4000грн. "Поступове зростання" призвело ВЖЕ майже до подвоєння ціни
Вкладення
Снимок экрана 2025-10-29 123458.png
1234waltz
Member

Повідомлення

Afit: 29.10.2025 13:27 "Поступове зростання" призвело ВЖЕ майже до подвоєння ціни
Значить "не поступове", коли за пів року в 4 рази здорожчає :idea:
unique-neon
Member

Повідомлення

Пора розпродавати мою колекцію :D

Отправлено спустя 3 минуты 43 секунды:
Не дякуйте
Зображення
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Кляте AI: завжди відчував що занадто, то незворово!
FurryGentleman
Member

Повідомлення

Afit: 29.10.2025 13:27 Це призводить до поступового зростання роздрібних цін на DDR5, і поки не видно жодних ознак стабілізації. Оце называють поступовим зростанням??? Я на початку літа саме цей кіт брав за 4400грн, в середині літа він був навіть 4000грн. "Поступове зростання" призвело ВЖЕ майже до подвоєння ціни
так ддр4 так же дорожают - не так яро конечно но +40% к цене за пол года имеем
harito
Member

Повідомлення

Снимок экрана 2025-10-29 165605.png
FurryGentleman: 29.10.2025 14:17
Afit: 29.10.2025 13:27 Це призводить до поступового зростання роздрібних цін на DDR5, і поки не видно жодних ознак стабілізації. Оце называють поступовим зростанням??? Я на початку літа саме цей кіт брав за 4400грн, в середині літа він був навіть 4000грн. "Поступове зростання" призвело ВЖЕ майже до подвоєння ціни
так ддр4 так же дорожают - не так яро конечно но +40% к цене за пол года имеем
С лета ддр4 подорожала чуть больше чем в два раза.
МОНАХ
Member

Повідомлення

avebael: 29.10.2025 11:33 Добре що я не пожлобився на 64 гб kingbank 6400, коли вони на аліку за 140$ були. Цей дощ, схоже, надовго
► А я вже потроху починаю думати, можливо даремно не додушив влітку свою "жабу" і не взяв 2х48 6000МГц...
Kullerok
Member

Повідомлення

Чего удивляться. Про подорожание сильное ещё в начале года писали. Кто хотел тот закупаться.
erkins007
Member

Повідомлення

Я весной 64гб gskill cl28 за 10к брал
NST1983
Member

Повідомлення

І на довго це? В наступному році буде все ок?
Alanis
Member

Повідомлення

NST1983
Так всего полгода то разгона цен и ещё не конец, а там ещё и до спада дожить надо. Раньше лета даже загадывать не стоит хоть какой-то стабилизации.
Nouriel
Member

Повідомлення

NST1983
не знаю, коли виробники збільшать виробництво ціна має трохи впасти, скіки то часу займе не ясно
Rucha
Member

Повідомлення

МОНАХ: 29.10.2025 17:12
avebael: 29.10.2025 11:33 Добре що я не пожлобився на 64 гб kingbank 6400, коли вони на аліку за 140$ були. Цей дощ, схоже, надовго
► А я вже потроху починаю думати, можливо даремно не додушив влітку свою "жабу" і не взяв 2х48 6000МГц...
64 наразі не вистачає?
zalizo_org
Member

Повідомлення

NST1983: 29.10.2025 17:54І на довго це? В наступному році буде все ок?
Nouriel: 29.10.2025 18:34коли виробники збільшать виробництво ціна має трохи впасти
Для цього треба щоб вони прийняли таке рішення. А раптом оберуть тактику nVidia?! 🙃
МОНАХ
Member

Повідомлення

Rucha: 29.10.2025 18:50 64 наразі не вистачає?
► Поки - вистачає... Судячи по "жору" під час стандартної роботи - 40-48Гб відбирає (якщо "на фоні" особливо сильно не "бавитись" в 100500 відкритих вкладок в браузері, музикою, віртуалками...); трохи "розкидую" то все на файли підкачки та так звані "робочі диски" ПЗ, то ж, думаю, запас ще буде досить довгий час...
► Я до того, що не апгрейджусь достатньо часто і як щось беру, то розраховую мінімум на кілька років. А :laugh: тут, так бачу, що вже і чисто об'єктивно не скоро зможу "оперативку" поміняти, навіть, якщо припече по роботі.
► По підбору так виходило, що або 64Гб, але трохи шустріше, або 98Гб, але трохи повільніше ("залізо" дозволяло все це трохи догнати, але все-одно...); зарішала ціна, бо 2х48Гб (в моїх обставинах) вже доганяла по вартості процесор :D і я тоді був твердо переконаний, що не зможу спати по ночах, якщо заплачу за оперативну пам'ять ціну майже рівну вартості 9 9900х. А от зараз вже думаю: а може - ну його, той здоровий глузд тоді було куди подалі таки прогнати? :rotate:
dead_rat
Member

Повідомлення

Nouriel: 29.10.2025 18:34 NST1983
не знаю, коли виробники збільшать виробництво ціна має трохи впасти, скіки то часу займе не ясно
А сенс ім збільшувати виробництво, коли можна просто підняти ціни?
Rucha
Member

Повідомлення

МОНАХ: 29.10.2025 20:30 [Поки - вистачає...
Тоді нащо ці стогнання? Чисто потішитись що взяв дешевше ніж тепер можна було б взяти? Тоді подивіться ціну золота та офігійте!
Відповісти