Новини
Останні статті і огляди
Ціни на серверну DRAM-пам’ять підскочили на 50%, виконується тільки 70% замовлень
-
avebael
Member
Предлагаю обсудить Ціни на серверну DRAM-пам’ять підскочили на 50%, виконується тільки 70% замовлень
Добре що я не пожлобився на 64 гб kingbank 6400, коли вони на аліку за 140$ були. Цей дощ, схоже, надовго
Добре що я не пожлобився на 64 гб kingbank 6400, коли вони на аліку за 140$ були. Цей дощ, схоже, надовго
-
unique-neon
Member
avebael
Вчора якраз на них дивився на Алі, місцями ціни зусім космічні 600$ за 96 гб. То вже gskill по цінах переплюнув рази в два
Вчора якраз на них дивився на Алі, місцями ціни зусім космічні 600$ за 96 гб. То вже gskill по цінах переплюнув рази в два
-
Alanis
Member
Как будто есть пачка катаклизмов из которой поштучно тянут карты, то майнинг видях, майнинг ссд, потоп на заводе винтов, вот теперь ИИ оперативу сожрал, что там следующее? Схлопнется пара заводов конденсаторов и пока материнки и бп, или смоет завод мышиных сенсоров пиксарт? Был бы повод, а чп найдётся. И не говорите что никто вовремя не заработает.
-
Afit
Member
Це призводить до поступового зростання роздрібних цін на DDR5, і поки не видно жодних ознак стабілізації. Оце называють поступовим зростанням??? Я на початку літа саме цей кіт брав за 4400грн, в середині літа він був навіть 4000грн. "Поступове зростання" призвело ВЖЕ майже до подвоєння ціни
-
1234waltz
Member
Значить "не поступове", коли за пів року в 4 рази здорожчаєAfit: ↑ 29.10.2025 13:27 "Поступове зростання" призвело ВЖЕ майже до подвоєння ціни
-
unique-neon
Member
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Кляте AI: завжди відчував що занадто, то незворово!
-
FurryGentleman
Member
так ддр4 так же дорожают - не так яро конечно но +40% к цене за пол года имеемAfit: ↑ 29.10.2025 13:27 Це призводить до поступового зростання роздрібних цін на DDR5, і поки не видно жодних ознак стабілізації. Оце называють поступовим зростанням??? Я на початку літа саме цей кіт брав за 4400грн, в середині літа він був навіть 4000грн. "Поступове зростання" призвело ВЖЕ майже до подвоєння ціни
-
harito
Member
С лета ддр4 подорожала чуть больше чем в два раза.FurryGentleman: ↑ 29.10.2025 14:17так ддр4 так же дорожают - не так яро конечно но +40% к цене за пол года имеемAfit: ↑ 29.10.2025 13:27 Це призводить до поступового зростання роздрібних цін на DDR5, і поки не видно жодних ознак стабілізації. Оце называють поступовим зростанням??? Я на початку літа саме цей кіт брав за 4400грн, в середині літа він був навіть 4000грн. "Поступове зростання" призвело ВЖЕ майже до подвоєння ціни
-
МОНАХ
Member
► А я вже потроху починаю думати, можливо даремно не додушив влітку свою "жабу" і не взяв 2х48 6000МГц...avebael: ↑ 29.10.2025 11:33 Добре що я не пожлобився на 64 гб kingbank 6400, коли вони на аліку за 140$ були. Цей дощ, схоже, надовго
-
Kullerok
Member
Чего удивляться. Про подорожание сильное ещё в начале года писали. Кто хотел тот закупаться.
-
erkins007
Member
Я весной 64гб gskill cl28 за 10к бралAfit: ↑ 29.10.2025 13:27 Це призводить до поступового зростання роздрібних цін на DDR5, і поки не видно жодних ознак стабілізації. Оце называють поступовим зростанням??? Я на початку літа саме цей кіт брав за 4400грн, в середині літа він був навіть 4000грн. "Поступове зростання" призвело ВЖЕ майже до подвоєння ціни
-
NST1983
Member
І на довго це? В наступному році буде все ок?
-
Alanis
Member
NST1983
Так всего полгода то разгона цен и ещё не конец, а там ещё и до спада дожить надо. Раньше лета даже загадывать не стоит хоть какой-то стабилизации.
Так всего полгода то разгона цен и ещё не конец, а там ещё и до спада дожить надо. Раньше лета даже загадывать не стоит хоть какой-то стабилизации.
-
Nouriel
Member
NST1983
не знаю, коли виробники збільшать виробництво ціна має трохи впасти, скіки то часу займе не ясно
не знаю, коли виробники збільшать виробництво ціна має трохи впасти, скіки то часу займе не ясно
-
Rucha
Member
64 наразі не вистачає?МОНАХ: ↑ 29.10.2025 17:12► А я вже потроху починаю думати, можливо даремно не додушив влітку свою "жабу" і не взяв 2х48 6000МГц...avebael: ↑ 29.10.2025 11:33 Добре що я не пожлобився на 64 гб kingbank 6400, коли вони на аліку за 140$ були. Цей дощ, схоже, надовго
-
zalizo_org
Member
NST1983: ↑ 29.10.2025 17:54І на довго це? В наступному році буде все ок?
Для цього треба щоб вони прийняли таке рішення. А раптом оберуть тактику nVidia?!Nouriel: ↑ 29.10.2025 18:34коли виробники збільшать виробництво ціна має трохи впасти
-
МОНАХ
Member
► Поки - вистачає... Судячи по "жору" під час стандартної роботи - 40-48Гб відбирає (якщо "на фоні" особливо сильно не "бавитись" в 100500 відкритих вкладок в браузері, музикою, віртуалками...); трохи "розкидую" то все на файли підкачки та так звані "робочі диски" ПЗ, то ж, думаю, запас ще буде досить довгий час...Rucha: ↑ 29.10.2025 18:50 64 наразі не вистачає?
► Я до того, що не апгрейджусь достатньо часто і як щось беру, то розраховую мінімум на кілька років. А
► По підбору так виходило, що або 64Гб, але трохи шустріше, або 98Гб, але трохи повільніше ("залізо" дозволяло все це трохи догнати, але все-одно...); зарішала ціна, бо 2х48Гб (в моїх обставинах) вже доганяла по вартості процесор
-
dead_rat
Member
А сенс ім збільшувати виробництво, коли можна просто підняти ціни?Nouriel: ↑ 29.10.2025 18:34 NST1983
-
Rucha
Member
Тоді нащо ці стогнання? Чисто потішитись що взяв дешевше ніж тепер можна було б взяти? Тоді подивіться ціну золота та офігійте!МОНАХ: ↑ 29.10.2025 20:30 [Поки - вистачає...