Однозначно позитивна новина, можна нормально заощадити, якщо буде на шо толкове апгрейдитись
Новини
Останні статті і огляди
Thermaltake підтвердила сумісність CPU-кулерів LGA1700/LGA1851 з майбутньою платформою Intel LGA1954
-
MAKKACIN
Member
Пропоную обговорити Thermaltake підтвердила сумісність CPU-кулерів LGA1700/LGA1851 з майбутньою платформою Intel LGA1954
Однозначно позитивна новина, можна нормально заощадити, якщо буде на шо толкове апгрейдитись
-
Sharkoff
Member
Їй Богу дивні, кожен рік-два новий сокет. Випустіть ви на 1700 та 1851, потужніші проци, конкурентно спроможні, не пічку 250+ ват. А щось оптимальне. Взагалі сенс нового сокету? Невже думають, що всі побіжать купувати під 1954 збірки. Я вважаю є сенс лише якшо він буде під ddr6. Можливо якісь нововведення.
Новина - Facepalm
Новина - Facepalm
-
Nikolay Yeryomenko
Member
+10% IPC в однопотоці - якраз наздоженуть в іграх браковане 14-е покоління. Чи буде той LLC, чи не буде - якщо не буде, то Nova Lake - черговий провал.MAKKACIN: ↑ 29.10.2025 10:10якщо буде на шо толкове апгрейдитись
Для дому та ігор краще брати AMD.
-
talex
Member
Облепить внутри системника все экранами и пустить рекламу
-
MAKKACIN
Member
Nikolay Yeryomenko
Хай мене хейтять амд, але я скільки стикався постійно з ними якась ізюмінка, інтел поставив і забув. Але після 12 покоління реально інтел підкачав у всіх планах, як не виходе в продуктивність/tdp то ціни людські зробили б
Хай мене хейтять амд, але я скільки стикався постійно з ними якась ізюмінка, інтел поставив і забув. Але після 12 покоління реально інтел підкачав у всіх планах, як не виходе в продуктивність/tdp то ціни людські зробили б
-
Sharkoff
Member
MAKKACIN
Маю обидва варіанти. Як на мою думку то 14600k та 9700 оптимальні варіанти для іграшок, не більше. Цих проців вистачить надовго. Років так до 5 точно.
Зараз же і далі користуються am4 та 115* 1200 і досить успішно. Якщо мамка проживе років 8 то взагалі шикарно.
Маю обидва варіанти. Як на мою думку то 14600k та 9700 оптимальні варіанти для іграшок, не більше. Цих проців вистачить надовго. Років так до 5 точно.
Зараз же і далі користуються am4 та 115* 1200 і досить успішно. Якщо мамка проживе років 8 то взагалі шикарно.
-
alexeygalas
Member
А навіщо бігти? Де логіка. Ті хто мають системи на актуальних платформах - далі і користуватимуться. А хто буде з AM4 / LGA 1200/ раннього 1700 оновлюватись - візьмуть актуальне. Який сенс брати стару платформу з гарячішим техпроцесом при наявності найновішої з холоднішим техпроцесом? Хоча є в нас тут група скуповувачів усього, що тільки виходить на ринок. Але то вже їх FOMOSharkoff: ↑ 29.10.2025 10:17Невже думають, що всі побіжать купувати під 1954 збірки
Актуальні системи на AM5/1851 відпахають до середини DDR6 без жодних проблем
-
Sharkoff
Member
alexeygalas
Аж самому цікаво 1954 буде з DDR6 чи DDR5.
Аж самому цікаво 1954 буде з DDR6 чи DDR5.
-
alexeygalas
Member
Ddr6 ще ніде немає. Буде з 5Sharkoff: ↑ 29.10.2025 12:29Аж самому цікаво 1954 буде з DDR6 чи DDR5.
-
Nekros
Member
Ага
Навіть jdec досі не устандартив ddr6, не те що там випускати, корочше довго ще
-
vmsolver
Member
Уже были разговоры про DDR6, это 2028-2030 годы минимум.Sharkoff: ↑ 29.10.2025 12:29Аж самому цікаво 1954 буде з DDR6 чи DDR5.
-
erkins007
Member
Логика в том что я продал 7800х3д, докинул 5к и купил 9800х3д, товарищ вообще с 7500 на 9800х3д переходил.alexeygalas: ↑ 29.10.2025 11:58Де логіка. Ті хто мають системи на актуальних платформах - далі і користуватимуться
Так же выйдет 10800х3д и я снова заменю проц на него не меняя всей прочей системы, с минимальными вложениями.
На интеле я когда меня 7700к на 9900к пришлось мать менять. А там вообще один сокет был физически. Просто интелу хотелось заработать. И до сих пор хочется. Вот только щас уже нет необходимости хотелки Интела выполнять.
-
alexeygalas
Member
Порахуй, скільки ти втратив на продажу, додай 5к і порахуй який приріст у відсотках ти отримав швидкодії.erkins007: ↑ 30.10.2025 04:23Логика в том что я продал 7800х3д, докинул 5к и купил 9800х3д,
- спойлер

Бо між процами в робочих задачах там ще які 8-10% різниці є. В іграх різниця на рівні похибки. Як на мене ти ще більше нелогічну дію зробив. Просто гроші втратив на купівлі продажу
А про збільшення к-ті ядер я вже писав - це не заслуга зміни покоління. Із 7500 на 7800x3d теж можна перейти.
Короче ти повторюєшся але чіткого аргументу в користі скуповування 10 поколінь на одному сокеті так і не привів.
Єдиний плюс цього дійства - похвалитись вищими балами/fps-ами перед іншими. Але, як я писав вище - це вже FOMO.
Відправлено через 9 хвилин 1 секунду:
Я тобі відкрию секрет - всім хочеться заробити побільше. Так людина влаштована.erkins007: ↑ 30.10.2025 04:23Просто интелу хотелось заработать. И до сих пор хочется. Вот только щас уже нет необходимости хотелки Интела выполнять.
Інтел ділиться разом з виробниками плат.
АМД перевипускає усіляке старе лахмоття, яке завалялось на складах.
Кожен заробляє по свому.
Відправлено через 24 хвилини 6 секунд:
Навіть в цьому не сумнівався. А навіщо? Сенс? 9800x3d чудово задовільняє усі ігрові потребиerkins007: ↑ 30.10.2025 04:23Так же выйдет 10800х3д и я снова заменю проц на него не меняя всей прочей системы, с минимальными вложениями.
Сертифікат фанатика прямо. Як на мене амд на таких більше заробляє ніж інтел на сокетах
A 9850x3d куплятимеш теж, що має вийти скоро?
-
МОНАХ
Member
► От здавалося б:
Я буду сидіти на АМ5 на одному і тому ж "проці" - 5 років, з таким розкладом я міг би взяти один із зазначених вище сокетів і зібрати на Інтел, бо все-одно "проц" апгрейдити не збираюся... Але я все-одно беру АМ5, бо я, Інтел, як рядовий зацікавлений покупець нового "проца" на відповідному сокеті, в упор не розумію - ХУДІ ТИ ТВОРИШ, Інтел?! Я не впевнений, що ти при здоровому глузді, Інтел! Я не можу довіряти тобі на довгу перспективу, сумніваюся, що твоя продукція буде ліквідною на протязі кількох років, якщо цей черговий, майже "оруеловський" (по іншому вже не скажеш) 1954-й сокет "відригне" в мене через пару років. Поясни за цю скажену "чехарду" сокетів, Інтел, бо "рефреш" на той же сокет, в вигляді навіть слабкої відмазки, не канає, Інтел!
- Інтел! От що ти, б..., твориш?! От - нахіба?!! От мені, як рядовому зацікавленому покупцю продукції, який змушений перейти на АМД і навіть не через те, що на їх АМ5 я можу кілька поколінь "проців" поміняти - навіть не через це... НЕ ЗРОЗУМІЛО - НАХІБА???...LGA1954. У Мережі вже з’являлася інформація, що десктопні чипи Nova Lake‑S мають ті самі габарити, що й попередники в конструктивному виконанні LGA1851...
-
alexeygalas
Member
Можна детальніше про це? Я щось пропустив - сокети почали відпаюватись раптом?МОНАХ: ↑ 30.10.2025 09:43сокет "відригне" в мене через пару років
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Что-то Термалтейк слишком оптимистичен. У многих производителей 1700 охлады и рамки не налезли нормально на 1851. Про 1954 вообще можно не говорить.
Ладно сокеты одноразовые у штеуда. Скажи, дядя, почему все синие чипсеты кроме Z такие кастрированные? Банальный андервольт и регулировка множителя ниже паспортного заблочены. Почему? Толку от разгона озу, если процессоры работают как керогазы в стоке? Турбо буст что ли отключать, чтобы камень работал на 2 ГГЦ?alexeygalas: ↑ 30.10.2025 09:19 Я тобі відкрию секрет - всім хочеться заробити побільше. Так людина влаштована.
Інтел ділиться разом з виробниками плат.
АМД перевипускає усіляке старе лахмоття, яке завалялось на складах.
Кожен заробляє по свому.
-
МОНАХ
Member
► alexeygalas, я про те, що в разі проблем з материнкою років через 3-4 роки - з таким сокетом, скоріше за все, доведеться шукати на вторинці, чого я ніколи робити не буду.
-
alexeygalas
Member
А в разі проблем з материнкою на сокеті AM5 типу будеш?МОНАХ: ↑ 30.10.2025 13:30я про те, що в разі проблем з материнкою років через 3-4 роки - з таким сокетом, скоріше за все, доведеться шукати на вторинці, чого я ніколи робити не буду.
Відправлено через 9 хвилин 10 секунд:
Не за адресою питання - я там не працюю )) пиши питання в сапорт.Intel74320ASuperFin+: ↑ 30.10.2025 13:02Скажи, дядя, почему все синие чипсеты кроме Z такие кастрированные?
Це твердження хіба рапторів стосується. у Арроу все нормально за температурами навіть в стоку. +/- як у AM5Intel74320ASuperFin+: ↑ 30.10.2025 13:02Толку от разгона озу, если процессоры работают как керогазы в стоке? Турбо буст что ли отключать, чтобы камень работал на 2 ГГЦ?
Павер стейтом множник дропається до 12, якщо ти нічого не нарукожопив в профілі живлення. А щодо базової частоти: потрібні нижчі - є Non-K версії. Вони гірше забінені і частоти у них нижчі. Хіба хтось заставляє купляти K з найліпшим бінінгом?
На B760 вендори залишали можливість це робити шляхом переключення на попередній мікрокод. Якщо навіть цього немає - ну просто вистав PL1/PL2 на можливості свого кулера. На B860 не в курсі - не маю на руках. Взяв z890, бо тоді B плат ITX в принципі не було в наявності.Intel74320ASuperFin+: ↑ 30.10.2025 13:02Банальный андервольт
-
erkins007
Member
В Хогвартсе +40%, в сталкере +30% и т.д.alexeygalas: ↑ 30.10.2025 09:19порахуй який приріст у відсотках ти отримав швидкодії.
Для того чтобы потратив 150к на 5090 не упираться в проц в процессорозависимых играх экономя копейки на апгрейд.alexeygalas: ↑ 30.10.2025 09:19Для чого ти продав 7800x3d, якщо він чудово грає
Чтобы не иметь упора в проц, если этого можно избежать.alexeygalas: ↑ 30.10.2025 09:19 А навіщо? Сенс? 9800x3d чудово задовільняє усі ігрові потреби
Так можно заявлять что и 5050 прекрасно удовлетворяет все игровые потребности и все что лучше не нужно.
-
alexeygalas
Member
erkins007: ↑ 30.10.2025 16:02Для того чтобы потратив 150к на 5090 не упираться в проц в процессорозависимых играх экономя копейки на апгрейд.
А є упор в проц? оО це в 720p Low ?erkins007: ↑ 30.10.2025 16:02В Хогвартсе +40%, в сталкере +30% и т.д.
- спойлер