Новини
Останні статті і огляди
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
Бумик
Member
Anifix
Так,потрібен звичайний ІДЕ 3,5 дюйми.А там якісь бачив 5-ти дюймові ,то мабуть і є MFM?
Так,потрібен звичайний ІДЕ 3,5 дюйми.А там якісь бачив 5-ти дюймові ,то мабуть і є MFM?
-
radical
Member
Десь були ide флешки від тонкого клієнту, від 64мб. Офіс- трейдер ще такі продавав тут.
Але там 50пін мама, треба якийсь адаптер.
Отправлено спустя 3 минуты 52 секунды:
5-дюймовий був у мене квантум бігфут, це звиздець, я вам скажу, як він пищав і скреготав...
Раджу не шукати собі пригод з старим мотлохом. Воно буде гучне, повільне і в вічних бедах.
Але там 50пін мама, треба якийсь адаптер.
Отправлено спустя 3 минуты 52 секунды:
5-дюймовий був у мене квантум бігфут, це звиздець, я вам скажу, як він пищав і скреготав...
Раджу не шукати собі пригод з старим мотлохом. Воно буде гучне, повільне і в вічних бедах.
-
Бумик
Member
radical
Ото ж воно й затик з цими ІДЕ флешками буде.Мало того,що воно через плату І/О буде,та ще й де шукати того адаптера та скільки воно коштуватиме взагалі.Мені потрібен звичайний ІДЕ 3,5 дюйми,та й диск з ємністю менше 200 мб не потрібен,а максимум,це 500-600 мб,бо більше материнка не *побачить*.
Відправлено через 3 хвилини 1 секунду:
Я раніше на подібну дошку ставив диск 630 мб,то й його *обрізає* десь до 505 чи 520 мб,щось таке.
Ото ж воно й затик з цими ІДЕ флешками буде.Мало того,що воно через плату І/О буде,та ще й де шукати того адаптера та скільки воно коштуватиме взагалі.Мені потрібен звичайний ІДЕ 3,5 дюйми,та й диск з ємністю менше 200 мб не потрібен,а максимум,це 500-600 мб,бо більше материнка не *побачить*.
Я раніше на подібну дошку ставив диск 630 мб,то й його *обрізає* десь до 505 чи 520 мб,щось таке.
-
radical
Member
Вони бувають 64, 128, 192, 256, 512, 1024мб...
Адаптери він теж купляв, наче.
Адаптери він теж купляв, наче.
-
Бумик
Member
Можу в обмін на хард запропонувати робочу материнку сокет 7.
Відправлено через 2 хвилини 32 секунди:
radical
Я ж писав-потрібна автентичність.Всім відомо,чого тільки варте для поціновувачів оце тріскотіння головок харду при роботі,хоча б з-за цього моменту.
Відправлено через 2 хвилини 32 секунди:
radical
Я ж писав-потрібна автентичність.Всім відомо,чого тільки варте для поціновувачів оце тріскотіння головок харду при роботі,хоча б з-за цього моменту.
-
radical
Member
Бумик
Десь був, наче, квантум на півтора гіга, я б його вам просто подарував, але зараз місю багнюку у полях Донеччини. Може, як виберусь у відпустку, подивлюся.
Десь був, наче, квантум на півтора гіга, я б його вам просто подарував, але зараз місю багнюку у полях Донеччини. Може, як виберусь у відпустку, подивлюся.
-
ApostolCV
Member
radical, будьте там максимально безпечні , нам ще піднімати ретрокомуніті.
P.S. Квантуми дуже приємно стрекочуть. Але дохлі вони якісь 3.14ц. В самого лежить декілька дохлих. І як мінімум один я десь на 300-400М з бедами десь в початкових секторах.
P.S. Квантуми дуже приємно стрекочуть. Але дохлі вони якісь 3.14ц. В самого лежить декілька дохлих. І як мінімум один я десь на 300-400М з бедами десь в початкових секторах.
-
acidburn
Member
Саме з таким розміром складно бо дуже швидко росли тоді HDD і ті диски ненадійні були, навряд чи вийде знайти живий за адекватний прайс.Бумик: ↑ 27.10.2025 13:00 radical
А ліміт 528(504) мб це на 286-386 ранніх був, бо немає трансляції в біосі і максимум це 1024*16*63*512=528482304 байт. І навіть це можна софтом побороти через оверлей. А практично всі 486 вже вміють в LBA і там 8.4Гб якщо без танців.
Найпростіше це знайти диск від 1-10Гб, і розмітити розділ максимальний, який біос побачить. З XTIDE можна взагалі будь-який диск, я ставив 80гб на 8088 і воно чудово бігає.
-
Бумик
Member
В чому може бути трабла?Вантажиться комп,на останньому етапi в бiосi ,коли вже повинно завантажитись або с флапiка або з харда,напис *Updating ESCD* ,та виходить ,що висне.Бо не реагуе на клаву,тiльки курсор (смужка) блимае на экранi напроти цього напису. Мамка сокет 3 .
Відправлено через 10 хвилин 41 секунду:
Роздуплилося.Пiв вечора довбався,гуглив-пишуть,хто про що.Але *методом втика* у Бiоiс увiмкнув *EDO RAM installed- enable*.По замовчуванню воно - disable.
Відправлено через 10 хвилин 41 секунду:
Роздуплилося.Пiв вечора довбався,гуглив-пишуть,хто про що.Але *методом втика* у Бiоiс увiмкнув *EDO RAM installed- enable*.По замовчуванню воно - disable.
-
Prescot478
Member
Доброго дня, даруйте, можливо не тут питаю хоча залізо вже не першої свіжості, так от,
є материнка ASUS P7H55M-PRO на 1156 сокеті, до неї придбаю процесор i7-870 або i7-860, і память.
Інтел вказує що контролер памяті в даних процесорах підтримує частоту лиш (DDR3-1066, DDR3-1333),
а материнка підтримує частоту (DDR3 2133(O.C.)*/1333/1066),
питання: яку взяти оптимальну память, з якою частотою, не переплачувати і брати на 1333мгц, чи з запасом на 1600мгц !??
Планую взяти 4-планки по 2гігабайти щоб було 8-гіг в двоканалі. Дякую.
є материнка ASUS P7H55M-PRO на 1156 сокеті, до неї придбаю процесор i7-870 або i7-860, і память.
Інтел вказує що контролер памяті в даних процесорах підтримує частоту лиш (DDR3-1066, DDR3-1333),
а материнка підтримує частоту (DDR3 2133(O.C.)*/1333/1066),
питання: яку взяти оптимальну память, з якою частотою, не переплачувати і брати на 1333мгц, чи з запасом на 1600мгц !??
Планую взяти 4-планки по 2гігабайти щоб було 8-гіг в двоканалі. Дякую.
-
ApostolCV
Member
Prescot478, доброго дня.
Ви плануєте зібрати досить специфічну систему.
4 планки по 2 - погана ідея більша нагрузка на КП.
ОС ддр3 стоїть копійки . Якщо збираєте якусь цікаву систему то не економте на сірниках
Модулі DDR3 2x4GB з XMP 1866 ,2133 . Вартують копійки.
Прямо зараз можно купити базові модулі з JEDEC 1600MHz 8GB 1.5V і безпечно погнати їх мінімум до 1866 з 1.65V.
Як я вже сказав весь упор буде в КП в ЦП.
Ви плануєте зібрати досить специфічну систему.
4 планки по 2 - погана ідея більша нагрузка на КП.
ОС ддр3 стоїть копійки . Якщо збираєте якусь цікаву систему то не економте на сірниках
Модулі DDR3 2x4GB з XMP 1866 ,2133 . Вартують копійки.
Прямо зараз можно купити базові модулі з JEDEC 1600MHz 8GB 1.5V і безпечно погнати їх мінімум до 1866 з 1.65V.
Як я вже сказав весь упор буде в КП в ЦП.
-
Prescot478
Member
to ApostolCV.
Непланувалось нічого розганяти, хотів поставити і забути, і чи заведуться дві 4-гігові планки на моїй материнці
Непланувалось нічого розганяти, хотів поставити і забути, і чи заведуться дві 4-гігові планки на моїй материнці
-
ApostolCV
Member
Prescot478, так при умові справності всіх компонентів.
Враховуючи, що ви не будете нічого розганяють вам підійдуть будь-які "зелені" плашки 1333 + бажано одного виробника/чіпів.
Враховуючи, що ви не будете нічого розганяють вам підійдуть будь-які "зелені" плашки 1333 + бажано одного виробника/чіпів.
-
Prescot478
Member
ApostolCV. Значить мій вибір 1333мгц. що і хотілось взнати, візьму все ж таки 4-планки по 2-гігіа одного виробника. Дякую !!!
-
Бумик
Member
Prescot478
На цю мамку можна й 4 плашки по 4 Гб встановлювати-пiдтримка до 16 Гб.
На цю мамку можна й 4 плашки по 4 Гб встановлювати-пiдтримка до 16 Гб.
-
Prescot478
Member
to Бумик. Можливо, хоча десь читав що ці мамки досить капризні до 4-гігібайтних планок,
та я взагалі планував 4-гіга поставити))) я зараз на 6-ти ддр2 сиджу мені цілком достатньо
та я взагалі планував 4-гіга поставити))) я зараз на 6-ти ддр2 сиджу мені цілком достатньо
-
spoglyadach
Member
Мій браузер з 8к вкладок сильно сміявся 
З мого досвіду на 1156 з 4Гб плашками та капризними материнками, можу сказати що залежить більше від планок. Якщо це хороші фірмові планки і вони дворанкові, тобто чіпи з обох сторин розпаяні то з величезною вірогідністю все буде нормально працювати. А менше ніж з 16Гб я навіть не знаю як виживати в сучасному світі.
З мого досвіду на 1156 з 4Гб плашками та капризними материнками, можу сказати що залежить більше від планок. Якщо це хороші фірмові планки і вони дворанкові, тобто чіпи з обох сторин розпаяні то з величезною вірогідністю все буде нормально працювати. А менше ніж з 16Гб я навіть не знаю як виживати в сучасному світі.
-
Prescot478
Member
Я виходив з того що контролер памяті і7-проців на 1156-сокеті впирається в 1333Мгц. !???spoglyadach: ↑ 02.11.2025 16:08 Мій браузер з 8к вкладок сильно сміявся
З мого досвіду на 1156 з 4Гб плашками та капризними материнками, можу сказати що залежить більше від планок. Якщо це хороші фірмові планки і вони дворанкові, тобто чіпи з обох сторин розпаяні то з величезною вірогідністю все буде нормально працювати.
Поки збираю систему неспішно, материнка є, шукаю память і проц, з процом все зрозуміло, память буду брати вже з запасом по частотам щоб трохи підрозігнати, память 1333мгц вже не розглядаю, моніторю швидку память вже на 16 гіг як тут вище радили.
Незнаю, зараз сиджу на 4-ядерному компі 775с з 6-ма гігами ддр2 !!! я ще жодного разу не відчув про нестачу/або щоб щось вперлось в "малий обсяг" оперативки, ігри неграю, донька правда частенько грає в онлайн Роблокс і Майнкрафт також жодного дискомфортуspoglyadach: ↑ 02.11.2025 16:08 А менше ніж з 16Гб я навіть не знаю як виживати в сучасному світі.
-
Бумик
Member
Нічого подібного.Була збірка на материнці Гіга 1156 з процом i7 860 .На частоті 1600 пара плашок по 8 Гіг (разом 16 гіг ) *літали* ще й як.Prescot478: ↑ 02.11.2025 20:58 Я виходив з того що контролер памяті і7-проців на 1156-сокеті впирається в 1333Мгц. !???
Відправлено через 18 хвилин 3 секунди:
Зара знайшов скрін,все ж дві плашки по 4 Гіга (всього 8),але частота 1600 з таймінгами 10-11-11-1T
Відправлено через 20 хвилин 17 секунд:
В мене на конфігі 1156 з процом I7 860 та відеокартою на тот момент GTX 960 4Gb не запустилася гра Фар Край 6 ,як раз з-за нестачі памяті.На 8 Гігах ніяк не запускалась(було перевірено також на конфігі 1155 з процом i5 2500K - з 8-ма Гігами нестарт,з 16 Гіг все норм).А на той материнці 1156 16 Гіг не можна було зробити,бо усього два слоти ,а з двома по 8 материнка не стартувала (підтримка макс 8 Гіг).Так й не спробував,чи піде Фар Край 6 на 1156 сокеті.Prescot478: ↑ 02.11.2025 20:58 я ще жодного разу не відчув про нестачу/або щоб щось вперлось в "малий обсяг" оперативки, ігри неграю
-
Prescot478
Member
8-гіг для мене оптимальний обсяг як для робоччого "ретрокомпа" більше нетреба, тут поєднано все: нативні іде, і пці слоти, підтримка вінХР, підтримка сучасних ОС, багатопоточні проци, нема потреби псувати цю гармонію зайвоюю памятю ))) але якщо попадеться кіт 16-гіг занедорого то чому б і ніБумик: ↑ 02.11.2025 21:22 Зара знайшов скрін,все ж дві плашки по 4 Гіга (всього 8),але частота 1600 з таймінгами 10-11-11-1T
Востаннє редагувалось 02.11.2025 22:01 користувачем Prescot478, всього редагувалось 3 разів.