ByteDance хоче запустити ігровий магазин GameTop — конкурента Steam

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Creature4O
Member

Повідомлення

1234waltz: 27.10.2025 11:04
Для цього в магазині планують реалізувати багато соціальних функцій і додати інструменти на основі ШІ.
З огляду на досвід ByteDance у соціальній сфері, це справді може бути певною перевагою на тлі консервативних магазинів на кшталт Epic Games Store.
У кожного стора є своя Унікальна торговельна пропозиція:
У Steam є величезна бібліотека, власна "внутрішня економіка" як маркетплейса цифрового контенту, власна екосисема для лінуксойдів.
У GOG це DRM-free, певні "доісторичні" ексклюзиви та власні білди з саппортом сумісності.
У Xbox Стора на ПК - є ГеймПасс та інтеграції з Xbox сервісами та екосистемою Шиндоушс (включно з записом відео, звуку, шейрінгу і соціальних фіч).
У EGS є вигідні умови для видавців та розробників, екосистема UE та анлім грошей Tencent для роздачі безкоштовних ігор.
GOG - це єдиний магазин, де придбавши гру ти отримуєш її цифрову копію(дістрибутив). В який можна грати де завгодно і коли завгодно, без інтернету, cd-key, встановлення додаткового сміття а ля ланчери, магазини тощо.
Technetium
Junior

Повідомлення

Tiufin: 27.10.2025 16:00 Платити посереднику 20-30% за це - ну кожен сам вирішує (і як показала практика успіху стіму - більшість на це згодна), але як на мене- це забагато.
Здається саме на цьому базувалась з самого початку стратегія EGS, але по факту в них так і не вийшло зробити кінцеву ціну більш вигідною... Хоча що стосується 20-30% то питання не однозначне, останнім часом я помічаю що ігри які мене цікавлять за ціною що в стімі що на сайті видавця однакові (вибірка надто мала, бо я не геймер, тож суворо не засуджуйте якщо помиляюсь)
MqM
Member

Повідомлення

Tiufin: 27.10.2025 16:00
MqM: 27.10.2025 15:19Альтернатива полички з сотнями чи тисячами dvd дисків? Чи стратегічний запас жорстких дисків аби все це тримати?)
Ок, мабуть я не настільки геймер, щоб мати сотні ігор, та ще й зберігати їх всі одночасно.
Ну а взагалі, існує (існувала б без стіму) можливість завантаження ігор із сайтів видавців після логіну в аккаунт із купленою грою. Так, це не настільки зручно, як мати один акаунт для всіх ігор. Але по факту мало хто грає хоча б в десяток ігор одночасно.
Платити посереднику 20-30% за це - ну кожен сам вирішує (і як показала практика успіху стіму - більшість на це згодна), але як на мене- це забагато.
Ну, якщо ігри придбані за власні гроші то звісно зберігатимеш, ми ж не про оренду говоримо.

Ну завантажувати з сайтів видавців це те саме і менш зручно ніж той же лаунчер. І ще ігри можуть прибрати з часом, мало хто такий порядний як Стім, що дощволяє завантажувати гру, якщо її прибрали з магазину десятки років тому (навіть якщо це інді гра)
Підбримання інфраструктури Стім теж справа не дешева, і щоб швидкість завантаження була пристойна

Відправлено через 45 секунд:
Sailor Popeye: 27.10.2025 16:24
MqM: 27.10.2025 15:19

Пропала з продажу чи з бібліотеки?
Наскільки знаю з бібліотеки нічого не зникає, ну крім деяких скандальних ігор з вірусами і тд
Сторінка в магазині є, її просто не можна купити.
А ось чи забрали її з бібліотеки не знаю
Назвіть назву гри, аж цікаво стало
Polyaan
Member

Повідомлення

LordTornado: 27.10.2025 12:20 Мне по барабану, какой магазин и есть ли у него сообщество. Меня интересует цена игр. На данный момент, благодаря купонам за каждую покупку, по деньгам выгоднее ЕГС.
Абсолютно поддерживаю.
Ну меня вот тоже например нафиг не интересует хваленая экосистема и плюшки разных магазов.
Я хочу поиграть в RE3 Remaster, Я люблю эту серию, захотел поиграть в обновленную.
Купил , где дешевле , поиграл, прошел, кайфанул.
Зачем мне знать про стопитсоь удобных фич Стима, Я не в них пришел играть. ;)
Это мои пример.
Кто фанат какой то игры, что без соц или других функций конкретной площадки игра - не игра, вам промыли мозг, поздравляю.
Вы играете не в игру а в площадку, где игра :lol:
Tiufin
Member

Повідомлення

Technetium: 27.10.2025 19:59Здається саме на цьому базувалась з самого початку стратегія EGS, але по факту в них так і не вийшло зробити кінцеву ціну більш вигідною...
Дивно, якщо так, бо від логіки "якщо десь додалось, то десь стало менше" нікуди не дітися. І якщо посередник бере 20-30% комісії, і має на цьому більше 50% маржі (десь нещодавно попадалася мені стаття із цифрами виручки та чистого прибутку стіму, точних цифр не пам'ятаю, але там щось 50-60% чистого прибутку від загального обсягу виручки), то без цього посередника ігри мають бути дешевше. Але може epic'и подумали "і так беруть, то нащо робити дешевше", і просто стали отримувати більше чистого прибутку.
Technetium: 27.10.2025 19:59Хоча що стосується 20-30% то питання не однозначне, останнім часом я помічаю що ігри які мене цікавлять за ціною що в стімі що на сайті видавця однакові (вибірка надто мала, бо я не геймер, тож суворо не засуджуйте якщо помиляюсь)
А от щодо проєктів, які і на стімі, і ще десь продаються - тут скоріше за все вимога стіму - що ціна всюди має бути такою ж, як і в самому стімі.

Відправлено через 3 хвилини 58 секунд:
MqM: 27.10.2025 20:14Підбримання інфраструктури Стім теж справа не дешева, і щоб швидкість завантаження була пристойна
Як вище написав - нещодавно натрапляв на статтю, де писали, що за останній рік стім мав десь 50-60% (точно не згадаю) чистого прибутку від виручки. То ж, не так дорого та інфраструктура обходиться
MqM
Member

Повідомлення

Ну так прибуток це з власних продуктів (в тому числі продажу ігрових предметів) і з частки продажів в Стім.
Стім має величезну аудиторію, яку Валв сама зібрала і гріх жалітися на той відсоток, коли завдяки чисельності гравців продажі значно зьільшуюттся лише завдяки платформі
Alex646
Member

Повідомлення

Tiufin: 28.10.2025 00:27 Як вище написав - нещодавно натрапляв на статтю, де писали, що за останній рік стім мав десь 50-60% (точно не згадаю) чистого прибутку від виручки. То ж, не так дорого та інфраструктура обходиться
Вальв просто не тримає сотні дармоїдів, які тільки сосуть гроші і протирають штани, як в інших компаніях. Там працює мінімальна кількість людей, а Гейб має повний контроль, бо компанія-то приватна.

Єдиний критерій, по якому я б перестав купляти в стім, це більш дешевші ігри.
Sailor Popeye
Member

Повідомлення

MqM: 27.10.2025 20:14
Sailor Popeye: 27.10.2025 16:24 Сторінка в магазині є, її просто не можна купити.
А ось чи забрали її з бібліотеки не знаю
Isekai frontline

Більше ніде не бачив, що ігри пропадали або переставали обновлятись
MqM
Member

Повідомлення

Sailor Popeye: 28.10.2025 14:52
MqM: 27.10.2025 20:14
Isekai frontline

Більше ніде не бачив, що ігри пропадали або переставали обновлятись