ByteDance хоче запустити ігровий магазин GameTop — конкурента Steam

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
proos
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить ByteDance хоче запустити ігровий магазин GameTop — конкурента Steam

Ну удачи им, один уже делал конкурента стим :D
Даже не один, а все большие издатели, а потом снова вернулись в богоподобный стим)
Sailor Popeye
Member

Повідомлення

Щось в китайців з назвами так собі. Якось не дуже класно звучить назва магазину.
Краще вже занести гроші Гейбу і його Valve, чим в якийсь китайський steam з temu.
Хоч Гейб звісно своїми заявами деколи неприємні речі каже але торгаш він хороший. Хочеш новий екшен, купуй в стім. Хочеш NSFW гру, також купуй в стім
vsx
Member

Повідомлення

Стим это гениальная идея которая могла прийти в голову лишь очень одаренному человеку. Когда его запустили, все недоумевали нафига оно вообще нужно. Это же насколько нужно уметь предвидеть развитие индустрии. Понятно что конкуренты будут пасти задних.
Georgin
Member

Повідомлення

Sailor Popeye
Це щє більш-меньш стандартна назва.
Нещодавно тут була новина про суверенний китайський BIOS - так вони просто скомбінували UEFI та BIOS і назвали своє творіння UBIOS.
Я щє тоді здивувався, що вони зупинилися на цьому - а могли б назвати UEBIOS...
1234waltz
Member

Повідомлення

Для цього в магазині планують реалізувати багато соціальних функцій і додати інструменти на основі ШІ.
З огляду на досвід ByteDance у соціальній сфері, це справді може бути певною перевагою на тлі консервативних магазинів на кшталт Epic Games Store.
У кожного стора є своя Унікальна торговельна пропозиція:
У Steam є величезна бібліотека, власна "внутрішня економіка" як маркетплейса цифрового контенту, власна екосисема для лінуксойдів.
У GOG це DRM-free, певні "доісторичні" ексклюзиви та власні білди з саппортом сумісності.
У Xbox Стора на ПК - є ГеймПасс та інтеграції з Xbox сервісами та екосистемою Шиндоушс (включно з записом відео, звуку, шейрінгу і соціальних фіч).
У EGS є вигідні умови для видавців та розробників, екосистема UE та анлім грошей Tencent для роздачі безкоштовних ігор.
STARL1GHT
Member

Повідомлення

Завжди коли є вибір, користуюсь GOG. :super:
Vlaad13
Member

Повідомлення

1234waltz: 27.10.2025 11:04
Для цього в магазині планують реалізувати багато соціальних функцій і додати інструменти на основі ШІ.
З огляду на досвід ByteDance у соціальній сфері, це справді може бути певною перевагою на тлі консервативних магазинів на кшталт Epic Games Store.
У кожного стора є своя Унікальна торговельна пропозиція:
У Steam є величезна бібліотека, власна "внутрішня економіка" як маркетплейса цифрового контенту, власна екосисема для лінуксойдів.
У GOG це DRM-free, певні "доісторичні" ексклюзиви та власні білди з саппортом сумісності.
У Xbox Стора на ПК - є ГеймПасс та інтеграції з Xbox сервісами та екосистемою Шиндоушс (включно з записом відео, звуку, шейрінгу і соціальних фіч).
У EGS є вигідні умови для видавців та розробників, екосистема UE та анлім грошей Tencent для роздачі безкоштовних ігор.
щоб роздавати бесплатні ігри - треба мати популярні бесплатні ігри
в стімі мільони безплатних ігор - в які ніхто не грає
ті ж епіки регулярно щось безкоштовно дають - тільки зарееструйся в магазі, а воно все одно не діє :laugh:
Draqoon
Member

Повідомлення

А китайці, ну хай запускають, їм і внутрішнього ринку вистачить
1234waltz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 27.10.2025 11:48 в стімі мільони безплатних ігор - в які ніхто не грає
Грає, судячи по статистиці та кількості відгуків навіть на якій півгодинні безкоштовній індюшатині.
Vlaad13: 27.10.2025 11:48 ті ж епіки регулярно щось безкоштовно дають - тільки зарееструйся в магазі, а воно все одно не діє :laugh:
Судячи по слуханням в судовій справі з Apple, завдяки якій злили й інформацію про доходи Габена і тп., у EGS стратегя працює.
Vlaad13: 27.10.2025 11:48 щоб роздавати бесплатні ігри - треба мати популярні бесплатні ігри
Так я ж це написав, натякаючи на те, що особливо чогось (крім ШІ-слопа та прив'язки до деганського тіктоку) ByteDance немає чого запропонувати ринку. Якась аудиторія в них все-одно буде, хочаб за рахунок внутрішнього ринку. Але якогось успіху на такому ринку - сумнівно.

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
Поки ви смієтесь UrinalEngine захоплює своїми фірмовими статтерами все більшу частку ринку.
LordTornado
Member

Повідомлення

Мне по барабану, какой магазин и есть ли у него сообщество. Меня интересует цена игр. На данный момент, благодаря купонам за каждую покупку, по деньгам выгоднее ЕГС.
MqM
Member

Повідомлення

Georgin: 27.10.2025 10:45 Sailor Popeye
Це щє більш-меньш стандартна назва.
Нещодавно тут була новина про суверенний китайський BIOS - так вони просто скомбінували UEFI та BIOS і назвали своє творіння UBIOS.
Я щє тоді здивувався, що вони зупинилися на цьому - а могли б назвати UEBIOS...
Хей, це моя запатентована назва в іншій темі :D :D :D
Пс китайці люди без фантазії і цим пояснюється вся їхня діяльність
Tiufin
Member

Повідомлення

vsx: 27.10.2025 10:42 Стим это гениальная идея которая могла прийти в голову лишь очень одаренному человеку. Когда его запустили, все недоумевали нафига оно вообще нужно. Это же насколько нужно уметь предвидеть развитие индустрии. Понятно что конкуренты будут пасти задних.
Чесно кажучі, я й досі не розумію нащо воно потрібне. Хіба лише як каталог для невеликих невідомих ігор - щоб швидко знайти щось незвичайне та цікаве. А ось для відомих франшиз, які і так у всіх на слуху, та про вихід нових частин яких, анонси починаються ще за кілька років - стім (та інші подібні лаунчери)- це просто непотрібний посередник.
Kassatka
Member

Повідомлення

Sailor Popeye: 27.10.2025 10:40Хочеш NSFW гру, також купуй в стім
На жаль, довбані моралісти прогнули Visa та Mastercard :mad: :tomat: , а ті прогнули Steam від чого постраждали сотні ігор. І зворотна кампанія опору інших активістів результатів не дала. :(
А якщо ігру того чи іншого роду не можна продавати на Стім, то їх взагалі припинять виробляти. :weep:
Enombre de soberano
Member

Повідомлення

dead on arrival
Tiufin
Member

Повідомлення

Kassatka: 27.10.2025 14:04А якщо ігру того чи іншого роду не можна продавати на Стім, то їх взагалі припинять виробляти.
Хіба це не є аргументом до того, що стім погано впливає на ринок?
Sailor Popeye
Member

Повідомлення

Kassatka: 27.10.2025 14:04
Sailor Popeye: 27.10.2025 10:40Хочеш NSFW гру, також купуй в стім
На жаль, довбані моралісти прогнули Visa та Mastercard :mad: :tomat: , а ті прогнули Steam від чого постраждали сотні ігор. І зворотна кампанія опору інших активістів результатів не дала. :(
А якщо ігру того чи іншого роду не можна продавати на Стім, то їх взагалі припинять виробляти. :weep:
Читав про це.
Взагалі якась діч коли хтось зараз починає боротись з _ контентом та ще і з іграми.
Я бачив тільки одну гру, яка пропала з стіму. Інші та ті що в бібліотеці присутні та і обновляються нормально
MqM
Member

Повідомлення

Tiufin: 27.10.2025 13:07
vsx: 27.10.2025 10:42 Стим это гениальная идея которая могла прийти в голову лишь очень одаренному человеку. Когда его запустили, все недоумевали нафига оно вообще нужно. Это же насколько нужно уметь предвидеть развитие индустрии. Понятно что конкуренты будут пасти задних.
Чесно кажучі, я й досі не розумію нащо воно потрібне. Хіба лише як каталог для невеликих невідомих ігор - щоб швидко знайти щось незвичайне та цікаве. А ось для відомих франшиз, які і так у всіх на слуху, та про вихід нових частин яких, анонси починаються ще за кілька років - стім (та інші подібні лаунчери)- це просто непотрібний посередник.
Альтернатива полички з сотнями чи тисячами dvd дисків? Чи стратегічний запас жорстких дисків аби все це тримати?)

Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
Tiufin: 27.10.2025 14:16
Kassatka: 27.10.2025 14:04А якщо ігру того чи іншого роду не можна продавати на Стім, то їх взагалі припинять виробляти.
Хіба це не є аргументом до того, що стім погано впливає на ринок?
Нвдумана дурня, є безліч інших місць де можна продати. Просто ж всі хочуть найкращі продажі і саме тому йдуть в Стім. При бажанні гру взагалі можна продавати з власного сайту, але скільки це буде?
Хоча якщо взяти той же Геншін, хоча і фрітуплей але з донатом, то він спочатку довгий час був доступний лише з власного сайту, що ніяк не завадило популярності.

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
Sailor Popeye: 27.10.2025 14:40
Kassatka: 27.10.2025 14:04
Читав про це.
Взагалі якась діч коли хтось зараз починає боротись з _ контентом та ще і з іграми.
Я бачив тільки одну гру, яка пропала з стіму. Інші та ті що в бібліотеці присутні та і обновляються нормально
Пропала з продажу чи з бібліотеки?
Наскільки знаю з бібліотеки нічого не зникає, ну крім деяких скандальних ігор з вірусами і тд
Tiufin
Member

Повідомлення

MqM: 27.10.2025 15:19Альтернатива полички з сотнями чи тисячами dvd дисків? Чи стратегічний запас жорстких дисків аби все це тримати?)
Ок, мабуть я не настільки геймер, щоб мати сотні ігор, та ще й зберігати їх всі одночасно.
Ну а взагалі, існує (існувала б без стіму) можливість завантаження ігор із сайтів видавців після логіну в аккаунт із купленою грою. Так, це не настільки зручно, як мати один акаунт для всіх ігор. Але по факту мало хто грає хоча б в десяток ігор одночасно.
Платити посереднику 20-30% за це - ну кожен сам вирішує (і як показала практика успіху стіму - більшість на це згодна), але як на мене- це забагато.
Sailor Popeye
Member

Повідомлення

MqM: 27.10.2025 15:19

Sailor Popeye: 27.10.2025 14:40

Читав про це.
Пропала з продажу чи з бібліотеки?
Наскільки знаю з бібліотеки нічого не зникає, ну крім деяких скандальних ігор з вірусами і тд
Сторінка в магазині є, її просто не можна купити.
А ось чи забрали її з бібліотеки не знаю
Відповісти