Огляд магнітної клавіатури Wooting 80HE

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
doubleblessed
Junior

Повідомлення

Мда, люди сравнивают вутинг с китайским ширпотребом, где даже нет софта, одна из главных фишек вутинга - софт
mult
Member

Повідомлення

Melofon
Віддам механіку дружині на роботу там було написано.
А про зажату клавішу, є багато ігор, де треба по довгу тримати то одну то іншу клавішу зажатою.
Може з таким сценарієм і механіці нічого не буде, але магнітна в такому режимі використання буде надійніше, суто через будову, тоїсть відсутність механізмів і контактів.
StTechnik
Member

Повідомлення

doubleblessed: 26.10.2025 21:59одна из главных фишек вутинга - софт
Нет там "фишек". У того же Кейрона, Акко и т.д. софт не хуже как минимум.
feniks_tm
Member

Повідомлення

doubleblessed: 26.10.2025 21:59 Мда, люди сравнивают вутинг с китайским ширпотребом, где даже нет софта, одна из главных фишек вутинга - софт
кушойнезаляпойсі
Єдина основна перевага над масою китайців - наявність функції аналогових стіків геймпаду. Якщо воно тобі не треба, то жодної різниці. Один раз налаштував профілі і забув. Wootility теж неідеальний, такої банальної речі як макроси там досі нема :insane:
enkosxs
Member

Повідомлення

Кому то нужно печатать, кому то повыё.... :D
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm: 26.10.2025 22:26наявність функції аналогових стіків геймпаду
В Кейроне эта приблуда в третьем профиле идет. Так что не "перевага" :-P
Melofon
Member

Повідомлення

mult: 26.10.2025 22:15 Melofon
Віддам механіку дружині на роботу там було написано.
А про зажату клавішу, є багато ігор, де треба по довгу тримати то одну то іншу клавішу зажатою.
Може з таким сценарієм і механіці нічого не буде, але магнітна в такому режимі використання буде надійніше, суто через будову, тоїсть відсутність механізмів і контактів.
Кроме просто механики которой тоже ничего не будет как и магнитной если бесконечно долго держать зажатой клавишу существуют опто-механические клавиатуры у которых тоже нет никаких контактов для считывания т.к. там есть опто-пара поэтому в плане надёжности они такие же самые как и магнитки если говорить про механику у которой со временем может появится окисб контактов и соответственно плохое срабатывание или дабл-клик, у меня как раз сейчас опто-механика и я её люблю, но всё равно думаю купить ещё механику и может быть потом ещё магнитку для побаловаться, но свою опто-механику я продавать не стану бо я в неё много работы вложил поэтому будет работать пока не крякнет, чисто как тест на надёжность именно этой технологии.

Отправлено спустя 15 минут 13 секунд:
kairo: 26.10.2025 18:23 Що скажете про HATOR Icefall Pro Wireless? Гамно не гамно? Гарний для мене дизайн, хоч і коротка та всього 2к за клаву.

Дивився Aula F108. В мене питання до дизайну де надписи знизу клавіш. В них є варіант із класичним розміщенням надписів, але в такому виконанні вони не просвічуються, що особисто мені незручно ввечері.
Я такую недавно покупал другу вместо его умершей мембранки, успел поклацать денёк и она в принципе неплохая как за такие деньги но та же аула будет качественней, мне не понравилось качество пластика самой клавы и кейкапов (ABS) хоть они и дабл-шот, и я её выбрал вместо аулы F75 ему только потому что тут в стоке есть кириллица, а аулу в основном на латинице продают хотя вроде есть варианты и с кириллицей, но это надо ещё поискать. И да у них есть варианты не с сайд-принтом а с обычным и к сожалению да они не просвечиваются, но зато эти кейкапы вполне себе хорошие PBT по сравнению с хаторными у которых всё просвещается но они какие-то совсем не очень, плюс их этот ОМА профиль мне тоже не зашёл но это сугубо личное, сама клава была даже немного выгнута, в обчем кривая немного, хотя на печать и работу это не будет влиять но будет заметно на ровном столе, а если её положить на ковер то уже незаметно, звук тайпинга у неё не сказать что плохой но до аулы не дотягивает хотя шумка есть и поликарбонатный плэйт ей всё же дают свою плюсы, но тихой её не назвать, просто при печати она звучит лучше чем многие супер-бюджетные клавы, но похуже хороших бюджеток типа аулы, и стабы можно было смазать и получше, пришлось самому пробел хотябы досмазать и он стал чуть более приятный.
А если выбирать из Хаторов то я бы порекомендовал новую модель HATOR Skyfall Pro Wireless https://hator.com/collections/keyboards ... 2625665362 но я так понял что эта модель ещё не появилась в магазах, но там будет три варианта этой клавы 65, 80 и 100%, и тут кстати очень интересные свитчи будут HATOR® Aurum Vanila Silent linear это сайлент свитчи которых пока у хатора небыло, там ещё будет вариант этой модели только без экранчика на других свитчах (не сайлент) и с меньшим объёмом аккумулятора https://hator.com/collections/keyboards ... l-wireless в общем более удешевлённая версия кому не нужны сайлент свитчи, экранчик и большая автономность.
Востаннє редагувалось 27.10.2025 13:49 користувачем Melofon, всього редагувалось 1 раз.
StTechnik
Member

Повідомлення

Как то перестал понимать прикол просвечивающих символов. Зачем? В темноте работать? Так это кабзда глазкам.
Melofon
Member

Повідомлення

StTechnik

Не "кабзда" если на клаву ещё хотябы светит от монитора, а у меня лично ещё есть подсветка всего пространства за монитором (подсветка по всем краям монитора которая отражается от стенки) которая тоже светит на клаву, вот только так можно смотреть монитор в темноте - если есть подсветка замониторного пространства, тогда зрение не будет портится т.к. ты всегда можешь перевести фокус на стенку или другие предметы освещённые подсветкой, если такой подсветки нет то нужно как минимум включать ночную лампу где-то рядом с монитором.
StTechnik
Member

Повідомлення

Melofon: 27.10.2025 13:55 StTechnik

Не "кабзда" если на клаву ещё хотябы светит от монитора, а у меня лично ещё есть подсветка всего пространства за монитором (подсветка по всем краям монитора которая отражается от стенки) которая тоже светит на клаву, вот только так можно смотреть монитор в темноте - если есть подсветка замониторного пространства, тогда зрение не будет портится т.к. ты всегда можешь перевести фокус на стенку или другие предметы освещённые подсветкой, если такой подсветки нет то нужно как минимум включать ночную лампу где-то рядом с монитором.
ну все правильно. Только зачем светить символы, если они в правильных условиях итак видны. Кроме того - диоды расположены или на юге (в большинстве сейчас в нормальных сборках) либо на севере (для просветки символов как раз). Т.е. одновременно светить в латиницу и кирилицу оно не будет нормально. У меня был 815 лоджитек который светил на оба набора - но там же ужас как кирилица нанесена. А потом был другой лоджитек - в котором латиница светилась, а кирилица - нет. Тоже колхоз какой то. Плюс (вернее минус), что кейкапы особо не поменяешь на нормальный какие захочешь. Уже минус кастомизация в чем то. Сейчас прекрасно сижу без подсветки и не очень понимаю зачем она. При желании могу включить бэклайт, но она чисто для красоты.
feniks_tm
Member

Повідомлення

StTechnik: 27.10.2025 14:02 Кроме того - диоды расположены или на юге (в большинстве сейчас в нормальных сборках) либо на севере (для просветки символов как раз). Т.е. одновременно светить в латиницу и кирилицу оно не будет нормально.
Представляю вашій увазі Everglide SU75PRO з діодами з обох сторін та повністю прозорі свічі UR Ice Extreme з лінзами обох сторін :rotate: :super:
спойлер
Зображення
Зображення
Інша справа, що ніхто не буде псувати хороший білд лайняними капами з просвічуванням :rolleyes:
Востаннє редагувалось 27.10.2025 14:36 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
Kassatka
Member

Повідомлення

Nekros: 24.10.2025 13:45 З ціни поржав 179$ але 11к грн
Краще вже купити преміум keychrone з магнітними перемикачами за 210$ і ще дешевше вийде :gigi:
Я за такий кастрат і 11 гривень не дам, не те що 11 тисяч.
Чому практично всі на моднявих технологіях клави не те що десятка-півтора додаткових мультимедійних клавіш не мають, але й стандартних 102 клавіші у них ніколи не знайдеш? Припустимо, що без цифрового блоку спокійно можна обійтися, як і без Scroll Lock, але тут навіть клавіш Home Та End нема. :tomat:
feniks_tm
Member

Повідомлення

Kassatka: 27.10.2025 14:25
Краще вже купити преміум keychrone з магнітними перемикачами за 210$ і ще дешевше вийде :gigi:
Чому практично всі на моднявих технологіях клави не те що десятка-півтора додаткових мультимедійних клавіш не мають, але й стандартних 102 клавіші у них ніколи не знайдеш? Припустимо, що без цифрового блоку спокійно можна обійтися, як і без Scroll Lock, але тут навіть клавіш Home Та End нема. :tomat:
Я уже уявляю твою реакцію, коли ти побачиш 40% кастом білди :lol: Таке враження, що вас заставляють купувати те, що вам не подобається :rotate:
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm: 27.10.2025 14:09Інша справа, що ніхто не буде псувати хороший білд лайняними капами з просвічуванням
Вот это не "інша справа", а как бы основная. Ни один топовый производитель кейкапов не делает их просвечивающимися. Ну или как минимум я чего то не знаю. :-) И второй момент - много на рынке качественных свичей с двумя линзами?
feniks_tm
Member

Повідомлення

StTechnik: 27.10.2025 14:34
feniks_tm: 27.10.2025 14:09Інша справа, що ніхто не буде псувати хороший білд лайняними капами з просвічуванням
Вот это не "інша справа", а как бы основная. Ни один топовый производитель кейкапов не делает их просвечивающимися. Ну или как минимум я чего то не знаю. :-) И второй момент - много на рынке качественных свичей с двумя линзами?
Єдині що знаю (з магнітних) - поділився. І ті вийшли буквально місяць тому :rotate:
StTechnik
Member

Повідомлення

Kassatka: 27.10.2025 14:25не те що десятка-півтора додаткових мультимедійних клавіш не мають
Вам надо что то типа такого от Pioneer DJ
pioneer-ddj-1000-3b.jpg
Мультимедийных клавиш хватит на все.
Kassatka
Member

Повідомлення

feniks_tm: 27.10.2025 14:29 Я уже уявляю твою реакцію, коли ти побачиш 40% кастом білди :lol: Таке враження, що вас заставляють купувати те, що вам не подобається :rotate:
Ну кустом білди можуть робити наприклад під якусь конкретну гру, тоді це норм, там тільки частина клавіш використовується. Буває, що іноді користуєшся компом так, що тільки мишка під рукою потрібна, можна підключити тимчасово щось простеньке. Наприклад є в інтернеті байка про таку мемну клавіатуру, що містить тільки 3 клавіші: Ctrl, Alt, Del.
Але ж такі клавіатури розглядаються як головний основний інструмент, і купа продається кастратів і вони ж серед найпопулярніший.
Можна ж віднайти норм клавіатури, навіть якщо хочеться компактної, щоб зекономити місце на столі.
Ось наприклад магнітна клава в межах 7K гривень:
Logitech G Pro X TKL RAPID
Зображення
Є в трьох кольорах: біла, чорна і рожева.
Оце дійсно гідна компактна клавіатура :super: , цифровий блок прибрали, але всі інші клавіші на своїх місцях і одного чи двох вертикальних рядів не з'їли, щоб пару сантиметрів зекономити, але ліпити клавіші на нестандартних місцях і деякі зовсім прибирати. Якраз оця ваша магнітна технологія (уявлення поки не маю, що воно таке і які надає переваги). Ще й мультимедійні клавіші перемикання треків є, що дуже корисно. Правда мені я особисто зазвичай обираю, щоб ще й кнопка виклику калькулятора була.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Kassatka: 27.10.2025 14:57
feniks_tm: 27.10.2025 14:29 Я уже уявляю твою реакцію, коли ти побачиш 40% кастом білди :lol: Таке враження, що вас заставляють купувати те, що вам не подобається :rotate:
Ну кустом білди можуть робити наприклад під якусь конкретну гру, тоді це норм, там тільки частина клавіш використовується. Буває, що іноді користуєшся компом так, що тільки мишка під рукою потрібна, можна підключити тимчасово щось простеньке. Наприклад є в інтернеті байка про таку мемну клавіатуру, що містить тільки 3 клавіші: Ctrl, Alt, Del.
Але ж такі клавіатури розглядаються як головний основний інструмент, і купа продається кастратів і вони ж серед найпопулярніший.
Можна ж віднайти норм клавіатури, навіть якщо хочеться компактної, щоб зекономити місце на столі.
Ось наприклад магнітна клава в межах 7K гривень:
Logitech G Pro X TKL RAPID
Зображення
Є в трьох кольорах: біла, чорна і рожева.
Оце дійсно гідна компактна клавіатура :super: , цифровий блок прибрали, але всі інші клавіші на своїх місцях і одного чи двох вертикальних рядів не з'їли, щоб пару сантиметрів зекономити, але ліпити клавіші на нестандартних місцях і деякі зовсім прибирати. Якраз оця ваша магнітна технологія (уявлення поки не маю, що воно таке і які надає переваги). Ще й мультимедійні клавіші перемикання треків є, що дуже корисно. Правда мені я особисто зазвичай обираю, щоб ще й кнопка виклику калькулятора була.
Норм і оверпрайснутий лохотек в одному реченні :weep:

Відправлено через 3 хвилини 44 секунди:
Kassatka: 27.10.2025 14:57 але ліпити клавіші на нестандартних місцях і деякі зовсім прибирати.
Хто вам заважає зробити ремап на потрібні, а рідко використовувані поставити на комбінацію FN?

Відправлено через 5 хвилин 4 секунди:
Kassatka: 27.10.2025 14:57 Ось наприклад магнітна клава в межах 7K гривень:
Ось те саме за дизайном, але краще на голову та у 2.5рази дешевше: Mchose MIX87. Так, без ваших улюблених мультимедійних клавіш, але шо вже... Щоправда сам скелетон дизайн з треймаунтом взагалі не про класний звук та відчуття від тайпінгу. Але якщо вам подобається саме таке, то тримайте :-/ З людським web-based програмним забезпеченням, а не тими захламленими комбайнами, що вас досі продовжують кормити "провідні геймерські бренди" типу Razer, Logitech та Steelseries.
BanShee
Member

Повідомлення

Kassatka: 27.10.2025 14:25
Тому що існує фанбаза КСа, Валоранта, Апекса, ПАБЖ (і подібне), які використовують, від сили, 20 кнопок, і їм не потрібні ряд Ф-к, цифровий блок, даже стрілки.
Тай сам подумай, скільки зараз людей грає в стратегії, чи сіми (де задіються маййже вся повноціна клава) і КСєров (тощо). Думаю, виробнику клавіатур краще продати пару лямов "кастратов" по ціні повноцінної, чим ті же фулсайз клави в рази менше.

Все задежить від вподобань...Для прикладу, в повсякденні та для Валоранта, КС юзаю Akko Fun68HE - мені її з головою хватає під той сценарій використання. А для Елітки/StarCitizen в мене зібраний кокпіт і там вбудована спліт клавіатура DOIO Sofle KB29B-01 на 58 кнопок)

У кожного свій сценарій використання та вподобання.
Востаннє редагувалось 27.10.2025 15:47 користувачем BanShee, всього редагувалось 1 раз.
feniks_tm
Member

Повідомлення

BanShee: 27.10.2025 15:38 Думаю, виробнику клавіатур краще продати пару лямов "кастратов" по ціні повноцінної, чим ті же фулсайз клави в рази менше.
Я не вперше помічаю, що 60 борди продають дорожче 75ок, хоча останні об'єктивно краще по спекам/звучанню у того ж виробника :rotate:
Відповісти