Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
lewerlin
Member
Врахуйте, що якщо комп більш-менш свіжий, то це лише РСІ-Е карти. А РСІ-Е б/в карти(про нові не згадуємо), які переграють умовний Jcally JM20(~800грн на аліку), дешевше як за 3к вам ніхто не віддасть(ну може пару сотень скинутьOldGoodGames: ↑ 25.10.2025 19:31емм, дякую але з ціною не зрозумів 170... 1700... 2700... 4700...!?
за такі гроші я краще асус візьму
Вже не кажучи, що свисток можна юзати з чим завгодно(телефон, ноут).
-
MSiAventador
Member
OldGoodGames
Таке сміття лише ворогам.
Собі оберіть щось приємне. HIDIZS S9 Pro Plus Martha HiFi Balanced Dongle DAC ₴1,932.59
https://www.hidizs.net/products/hidizs- ... dongle-dac
Таке сміття лише ворогам.
Собі оберіть щось приємне. HIDIZS S9 Pro Plus Martha HiFi Balanced Dongle DAC ₴1,932.59
-
lewerlin
Member
Річ хороша, але ціна акційна.MSiAventador: ↑ 25.10.2025 23:56Собі оберіть щось приємне. HIDIZS S9 Pro Plus Martha HiFi Balanced Dongle DAC ₴1,932.59
Якщо брати, то зараз, бо без акції воно 150$+. А людині треба щось базове, звук вивести, раз варіанти за 100грн розглядаються.
-
MSiAventador
Member
Ну не можу я щось рекомендувати за 100грн., спати не буду через докори сумління.lewerlin: ↑ 26.10.2025 00:13Річ хороша, але ціна акційна.MSiAventador: ↑ 25.10.2025 23:56Собі оберіть щось приємне. HIDIZS S9 Pro Plus Martha HiFi Balanced Dongle DAC ₴1,932.59
Якщо брати, то зараз, бо без акції воно 150$+. А людині треба щось базове, звук вивести, раз варіанти за 100грн розглядаються.
Ну хоч би таке вже:
- спойлер

-
OldGoodGames
Member
Дякую за відповідь.lewerlin: ↑ 25.10.2025 23:46Врахуйте, що якщо комп більш-менш свіжий, то це лише РСІ-Е карти. А РСІ-Е б/в карти(про нові не згадуємо), які переграють умовний Jcally JM20(~800грн на аліку), дешевше як за 3к вам ніхто не віддасть(ну може пару сотень скинутьOldGoodGames: ↑ 25.10.2025 19:31емм, дякую але з ціною не зрозумів 170... 1700... 2700... 4700...!?
за такі гроші я краще асус візьму). І вони по дефолту хочуть гарний БЖ(гарний, в даному випадку, - рівень голдового сісоніка).
Вже не кажучи, що свисток можна юзати з чим завгодно(телефон, ноут).
Тобто юсб свисток за умовні 2000грн буде краще за Асус звуковуху?
Чому така ціна ці свистки?
Про яку карту Ви кажете за 3к і чому у неї такі вимоги до БЖ?
-
lewerlin
Member
Дивлячись для чого. По функціоналу він однозначно буде гірше. По чистому стереовиходу - дивлячись, що за свисток, що ви в нього підключатимете, що за ЗК і в якому саме ПК вона стоїть. Але це з точки зору більш-менш вибагливого юзера з хорошими вухами в хазяйстві. І це мова про "топові" ЗК, умовна DG буде гірше по стереовиходу і за умовний Jcally, і за гарно реалізований 1200й ріалтек.OldGoodGames: ↑ 26.10.2025 02:02Тобто юсб свисток за умовні 2000грн буде краще за Асус звуковуху?
Ціна свистка сама по собі не говорить ні про що, важливо як там ЦАП "приготований". Наприклад, в вищезгаданому JM20 стоїть СS43131. В нього є "нюанс" - увімкнений за замовчуванням режим енергозбереження. Якщо виробник його вимкнув(як в JM20), то все ок, якщо лишив як є - в смітник.
Ще момент. S9 Pro Plus, який вище радив MSiAventador, за нинішню акційну ціну, просто немає з чим порівнювати, імба. Але чи є в неї чого такого ткнути, аби воно мало сенс?
Сама мікросхема ЦАП коштує відносні копійки, навіть топові(приміром AD5547 коштує 14 баксів в роздріб, правда його в свистки не ставлятьOldGoodGames: ↑ 26.10.2025 02:02Чому така ціна ці свистки?
D2X/Phoebus/STX/X-Fi Titanium/AE-5(ця дорожче буде). І то 3к це самий низ, зазвичай більше ломлять.OldGoodGames: ↑ 26.10.2025 02:02Про яку карту Ви кажете за 3к
Щось простіше, то вже треба чітко знати для чого воно.
Останній цвях в труну ЗК. ПК - тупо клоака наводок і перешкод, це основна вада внутрішніх ЗК. Єдине, що хоч якось рятує ситуацію - якісний БЖ, здатний стабільно видавати струм з мінімальними просадками і пульсаціями в навантаженні, а не аби в стандарт вписатись. Якщо різко грейданути дешман на гарну голду з "японцями", можна ВАУ впіймати і від вбудованого ріалтеку.OldGoodGames: ↑ 26.10.2025 02:02чому у неї такі вимоги до БЖ?
І це ми не говоримо, що для гарного звуку живлення в принципі архіважливе.
Тому JM20 просто закриє питання, нуль претензій. S9 взагалі відвал башки(по акційній ціні) і го 10ку за вуха, "велкам ту зе клаб
А Асусі/Креатіву те подай, те зроби, сраку занеси. Якщо зірки самі зійшлися - ОК, хочеться функціоналу - ОК, але для тупо стерео дірки має сенс "свисток" за 15-20 баксів, а не оте все. І то, якщо гарно приготованого 1200+ на мамі немає.
-
Z440_User
Member
На олх зараз d2g/phoebus висять 2000-2500грн.
-
tablestikus
Member
У мене виникло питання - у мене на підсилювач земля окремий роз'єм - чи можу я якось від землі з розетки заземлити підсилювач?
-
Z440_User
Member
tablestikus
А ти впевнений що там саме земля? І чи воно взагалі підключено?
-
tablestikus
Member
В розетці впевнений. На підсилювачі теж впевнений бо кабель і роз'єм живлення двохконтактний.Z440_User: ↑ 26.10.2025 10:45 tablestikus

-
OldGoodGames
Member
lewerlin
Дуже Вам дякую за таке розгорнуте пояснення
А для чого/кого такі вимоги до якості звука?
Для аудіоманів аудіофілів?
Я навіть погано відрізняю mp3 від flac
Можливо техніка така?
ps
поки замовив asus xonar dgx, якщо усе буде гуд поділюся враженнями
Дуже Вам дякую за таке розгорнуте пояснення
А для чого/кого такі вимоги до якості звука?
Для аудіоманів аудіофілів?
Я навіть погано відрізняю mp3 від flac
ps
поки замовив asus xonar dgx, якщо усе буде гуд поділюся враженнями
-
lewerlin
Member
Справа в ціна/якість.OldGoodGames: ↑ 26.10.2025 15:14А для чого/кого такі вимоги до якості звука?
У мовно в нас рівні:
1. "для скайпу"
2. "для ютубчика"
3. "понт геймінг"
4. Меломанство плюс
5. Термальна аудіофілія.
Штука за 100грн не годиться навіть для першого. Свистки за 800 це вже четвертий. Ну немає 1, 2, 3, за 200, 400, 600.
А сенс брати ЗК за 2к, якщо свисток за 800 не гірше?
Загалом вона буде трішки гірше свистка, але це повноцінна ЗК, якщо воно потрібна.
Якщо вінапдейт накатить драйвер сам - знесіть і поставте UniXonar.
-
Radio Bay
Member
Справа техніки та досвіду.OldGoodGames: ↑ 26.10.2025 15:14Я навіть погано відрізняю mp3 від flac
Це вже норм, а не той трешак за першими посиланнями. Особисто я не можу стверджувату у такому віпадку, що свисток ліпше.OldGoodGames: ↑ 26.10.2025 15:14поки замовив asus xonar dgx, якщо усе буде гуд поділюся враженнями
От там і буде можливість порівнять, наприклад, мп3-128 та флак. Ще питання, що там за колонки чи навушники. ЗК ж не одна грає, грає усе разом
Так був такий фінт, пам'ятаюlewerlin: ↑ 26.10.2025 15:25знесіть і поставте UniXonar
-
Filabatya
Member
а що так не чесно 320 вже тоді 
-
Z440_User
Member
tablestikus
У вас будинок (1) чи квартира (2)?
1.) Земля зроблена як треба? Закопаний трикутник в землю, шина до нього, всі розетки які мають контакт "землі" підключені до цієї шини?
2.) "Земля" підключена куди треба в щитку поверху, потім під'їзду, поті в підвалі будинку на основному щитку? Часто вона просто в повітрі висить десь в якомусь щитку будинку.
2.1.) Бувають її на нуль прикручують, що не є гуд, зовсім не є.
2.2.) Якщо земля справжня, обов'язково в будинку знайдеться той, хто буде красти електроенергію використовуючи фазу та землю. Хатні електроприбори починають кусатись (і це саме найлегше що буває). Раніше труби опалення/водопроводу використовували, зараз всі на пластику, тому контакту по трубі немає.
У вас будинок (1) чи квартира (2)?
1.) Земля зроблена як треба? Закопаний трикутник в землю, шина до нього, всі розетки які мають контакт "землі" підключені до цієї шини?
2.) "Земля" підключена куди треба в щитку поверху, потім під'їзду, поті в підвалі будинку на основному щитку? Часто вона просто в повітрі висить десь в якомусь щитку будинку.
2.1.) Бувають її на нуль прикручують, що не є гуд, зовсім не є.
2.2.) Якщо земля справжня, обов'язково в будинку знайдеться той, хто буде красти електроенергію використовуючи фазу та землю. Хатні електроприбори починають кусатись (і це саме найлегше що буває). Раніше труби опалення/водопроводу використовували, зараз всі на пластику, тому контакту по трубі немає.
-
tablestikus
Member
Z440_User
Квартира.
Земля зроблена як треба. Новобудова. Все виведено на шину і працює як треба, я перед переїздом щиток повністю з електриком перебирав.
Так у мене нема проблеми з землею в квартирі, у мене проблема що земля не доходить до підсилювача через те що до нього рідним кабелем живлення в гніздо яке розраховане на два контакти - нуль і фазу. Без землі.
Квартира.
Земля зроблена як треба. Новобудова. Все виведено на шину і працює як треба, я перед переїздом щиток повністю з електриком перебирав.
Так у мене нема проблеми з землею в квартирі, у мене проблема що земля не доходить до підсилювача через те що до нього рідним кабелем живлення в гніздо яке розраховане на два контакти - нуль і фазу. Без землі.
-
Z440_User
Member
Radio Bay, Filabatya
Під foobar є плагін "ABX Comparator", з його допомогою можете собі провести "сліпий тест" та перевірити свій слух, чи дійсно ви чуєте різницю між різними форматами.
У вас 2 варіанти відповіді "А" чи "В", у вас 10 спроб вгадати/розчути різницю між файлами. якщо з 10 спроб вірно 7-8-10 = ви чуєте різницю, все що менше - тупо вгадайка і вам пощастило. 2 файли заряжаються в плагін і вони грають в випадковому порядку, ви відповідаєте який файл краще "А" чи "В".
Я чую різницю між мр3 та flac, а також між flac 16/44 vs 24/96. Між 24/96 та всіма іншими, включаючі DSD та інші - різниці не чую.
АЛЕ! В першу чергу має важливість музичний матеріал. Якась жива музика (але не джаз до 1970р. запису) - різницю чутно, джаз до 1970р. запису різницю чутно до flac 24/44.
Репчік, попса, електроніка, я різницю не чую між mp3 320kb та flac 16...24/44...96. У мене виходить суцільна вгадайка, немає нічого, за що "зачепиться вухо" щоб можна було відрізнити.
Під foobar є плагін "ABX Comparator", з його допомогою можете собі провести "сліпий тест" та перевірити свій слух, чи дійсно ви чуєте різницю між різними форматами.
У вас 2 варіанти відповіді "А" чи "В", у вас 10 спроб вгадати/розчути різницю між файлами. якщо з 10 спроб вірно 7-8-10 = ви чуєте різницю, все що менше - тупо вгадайка і вам пощастило. 2 файли заряжаються в плагін і вони грають в випадковому порядку, ви відповідаєте який файл краще "А" чи "В".
Я чую різницю між мр3 та flac, а також між flac 16/44 vs 24/96. Між 24/96 та всіма іншими, включаючі DSD та інші - різниці не чую.
АЛЕ! В першу чергу має важливість музичний матеріал. Якась жива музика (але не джаз до 1970р. запису) - різницю чутно, джаз до 1970р. запису різницю чутно до flac 24/44.
Репчік, попса, електроніка, я різницю не чую між mp3 320kb та flac 16...24/44...96. У мене виходить суцільна вгадайка, немає нічого, за що "зачепиться вухо" щоб можна було відрізнити.
-
Hotspur
Member
абсолютно точноlewerlin: ↑ 26.10.2025 15:25Справа в ціна/якість.
У мовно в нас рівні:
1. "для скайпу"
2. "для ютубчика"
3. "понт геймінг"
4. Меломанство плюс
5. Термальна аудіофілія.
Штука за 100грн не годиться навіть для першого. Свистки за 800 це вже четвертий. Ну немає 1, 2, 3, за 200, 400, 600.
А сенс брати ЗК за 2к, якщо свисток за 800 не гірше?
-
Radio Bay
Member
Це треба писати OldGoodGames, в мене питань до різниці нема, колись вже навіть тут проводили.Z440_User: ↑ 26.10.2025 16:48Під foobar є плагін "ABX Comparator", з його допомогою можете собі провести "сліпий тест" та перевірити свій слух, чи дійсно ви чуєте різницю між різними форматами
Нвчого особистого, але переважно про сліпі тести балакають ті, хто ні разу їх не проводив. Красика хайпу розовідь про те, як аудіофіли не змогли відрізніти гнутий металевий тремпель від міжблока за $1000 та що "ти ніколи не відрізниш самописану СД болванку від фірмового СД". Оце я якось робив принципово, 10 з 10.
- Матеріал
Різниця проста, прислухатися не треба, на фірмовому глубокий бас є, на болванці, як підрізали.
До речі, сграблені копії в вав через правильно налаштований EAC з правильним офсетам 100% співпадають.
Там мало обертонів, по яким, особисто мені, легко орієнтуватися. В мене якось на спір була проблема відрізнити мп3-320 від вав у навушниках (HD650)Z440_User: ↑ 26.10.2025 16:48Репчік, попса, електроніка, я різницю не чую між mp3 320kb та flac 16...24/44...96
Випас по обетонам на беквокалі. Так то я чув, що звук більш зажатий, але хотів чітко сформолювати різницю
- Люблю я цих русалок на беку тут, тестова класика. давно у списку тестових треків )
Не вірить він у свистки, нового бага то хто лякається, взяв асусь, спати буде спокійноlewerlin: ↑ 26.10.2025 15:25А сенс брати ЗК за 2к, якщо свисток за 800 не гірше?
-
lewerlin
Member
Від запису залежить. Так як зводять корейці, то там хоч 64кб/с мп3, різниці не почуєш, бо воно від народження халтура. Або перші альбоми Адель(притча во язицех).Z440_User: ↑ 26.10.2025 16:48Репчік, попса, електроніка, я різницю не чую між mp3 320kb та flac 16...24/44...96.
А от Daft Punk я не знаю як можна не відрізнити в різній якості, воно прямо по вухах ріже. Чи Within Temptation, я не знаю як вони так зводять.
Отправлено спустя 3 минуты 34 секунды:
Бо РСМка 16/44.1 скрізь однакова. І щоб вона не співпадала, треба щоб або софт зумисно її покоробив, або була купа помилок без корекції при записі.Radio Bay: ↑ 26.10.2025 17:34До речі, сграблені копії в вав через правильно налаштований EAC з правильним офсетам 100% співпадають.