Огляд магнітної клавіатури Wooting 80HE

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 25.10.2025 12:32но уникальность в многопозиционных кнопках, для некоторых игр вообще как чит выглядит.
Я не думаю що це дуже зручно. Щоб зручно було на геймпадах не в ту сторону по ходу пальців гачки і стіки тицяються. Ловити необхідну ступінь натиснення буде прям важко.
Inqizitor2022: 25.10.2025 12:32Почему-то в недостатки написали, что клавиатура - тихая
Не безшумна, а безклікова. Без тактильної віддачі друкувати складно. З іграшками теж все не так однозначно. Окрім всяких гонок і авіасимуляторів я сходу не можу вигадати нашо треба плавне регулювання. Тобто клавіатура дуже і дуже не універсальна.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Scoffer
Фанати вутінгу не бідні люди, куплять собі Gateron Emerald для тактильної віддачі :lol:
Scoffer
Member

Повідомлення

Jade Emerald? Нефритові смарагдові свічі звучить епічно. Схвалюю вже за одну назву :laugh:
Oxygen2002
Junior

Повідомлення

Історія Wooting починається з простого розчарування трьох геймерів з Нідерландів: Calder Limmen, Erik Stakenborg та Jeroen Langelaan помітили, що клавіатури, на відміну від геймпадів, пропонують лише бінарний ввід (натиснуто/не натиснуто), що обмежує точність керування в іграх.
І от питання - а що вони такого зробили, що вона стала не так як усі ) Магнітні перемикачі існують так давно що я навіть боюся точно сказати , але я сам переробив клаві спектрума він же сінклера ще навіть вже не можу згадати коли, а ця клава була з термінала якоїсь ЕВМ. І що саме цікаве що там було два типа на замикання та на розмикання. Так датчик хола та магніт це досить довгограюча комбінація і відповідно питання ? що вічна клавіатура ?) А ще не повноцінний форм фактор, що не є добре, бо так звані ігрові клавіатури часто йдуть в робочому процесі і в моєму випадку наприклад - вона дуже зручна. А корпус пластик чи метал це вже як ще чи малюють ії с право наліво чи навпаки , або як фломастери по кольорам. Якщо взяти механічну за допомогою якої я зараз набираю текст , так вона має підтримку підключення до 4 пристроїв і гаряче перемикання за ціну практично ті самі 11к грн і вже має роки і проблем немає. Тоді питання - як вони можуть створювати конкуренцію чи задавати якісь там моменти комусь ? Ті хто реально розуміють що таке механічна клавіатура то вони будуть шукати усі відомі шляхи як це зробити, а цей варіант якийсь занадто обмежений.
kairo
Member

Повідомлення

Oxygen2002: 25.10.2025 17:06Магнітні перемикачі існують так давно що я навіть боюся точно сказати , але я сам переробив клаві спектрума він же сінклера ще навіть вже не можу згадати коли, а ця клава була з термінала якоїсь ЕВМ. І що саме цікаве що там було два типа на замикання та на розмикання.
То були герконові клавіатури, там ніякого регулювання точки спрацювання не було.
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Oxygen2002: 25.10.2025 17:06 Так датчик хола та магніт це досить довгограюча комбінація і відповідно питання ? що вічна клавіатура ?) А ще не повноцінний форм фактор, що не є добре, бо так звані ігрові клавіатури часто йдуть в робочому процесі і в моєму випадку наприклад - вона дуже зручна.
Имеется в виду, что у вутинга можно переключать макросы нажатием клавиши, то есть чем глубже нажим тем другой макрос или функция. Грубо говоря, нажимаем кнопку - удар, макрос, подсечка и это все по мере нажатия одной кнопки. Это революция.
Scoffer
Member

Повідомлення

Inqizitor2022
Ну от на геймпаді на курок ти теж можеш навішати макросів в залежності від сили натискання. Бачив щоб хоч хтось так робив? Отож-бо. Революція відміняється, користь функції максимально сумнівна. А якщо точніше то в реальності нафіг не потрібна.

Відправлено через 2 хвилини 41 секунду:
Єдине де більш-менш притомно можна використати, то це сила газу і тормозу в залежності від ступені натиснення. Але знову ж таки в форм-факторі клавіатури це абсолютно точно не буде зручно. Для гонок реально простіше і ефективніше джойстика купити.
Melofon
Member

Повідомлення

Voozy: 25.10.2025 01:55 Купил себе механику размера TKL, перешёв с именитого и уважаемого бренда RZTK.
По ощущениям - плацебо какое-то. Вроде бы клацает лучше, но словами не опишешь. Только на хозяйство теперь давит, когда сидишь на кресле в развалку :insane:.
Моя, правда, стоила меньше 2к грн. Но свитчи какие-то брендовые. Кароче фанатизм и мастурбация эти ваши механики, имхо. Друг вообще отдал 200 долларов (он НЕ богатый!).

Мои 5 копеек, спасибо что читаете мой блог.
Пхах, ты серъёзно? RZTK это именитый и уважаемый брэнд? :eek: если вы взяли механику то явно скорее всего малокачественную (до двух тысяч только такие и есть), бо от хорошей обычно и ощущения позитивные, а так в бюджетном сегменте очень легко попасть на галимую тарахтелку если не знать что из бюджетных можно брать а что нет, а вот твой друг если взял за 200$то там точно скорее всего не будет особой экономии на материалах и качеству сборки как в бюджетках поэтому у него врядли на "хозяйство давит" и врядли она ему не нравится так же как твоя тебе, если честно то я даже не понимаю как это возможно даже если сидеть на кресле в развалочку и положить клаву на ноги :think: или просто не ложите клаву на хозяйство! ;) и в чем плацебо? клацают обычно синие переключатели, тоесть те у которых есть клик и тактильность, это самые плохие клавы для начального выбора бо они для игр так себе подходят, они больше для печати текста, выбрав такую первую механику вы уже могли испортить себе впечатление от механики, ну и все её бюджетные прелести тоже помогли :kbd: :puke:
Мой 3,14здеж, - читать не обязательно.

Отправлено спустя 7 минут 6 секунд:
mult: 25.10.2025 12:04Недоліків в порівнянні з механікою я взагалі не бачу.
Навпаки одні плюси, це як для звичайного користувача.

Вот как раз для обычного пользователя у магнитки есть недостатки по сравнению с механикой, плюс только в скорости и в регулировке срабатывания и т.п. а у механики намного лучший можно сделать звук тайпинга и ощущения от него бо вариантов намного больше всяких шумок и плэйтов и плат, они реально могут флексить а нормальная магнитка нет, бо ей это противопоказан флекс ввиду конструкционных особенностей.
Voozy
Member

Повідомлення

Melofon
про RZTK - сарказм. Думал - очевидно)
Во-вторых: я по магазинам ходил и "тыцял" на разные механики. В то числе и друга клаву за 200ь бачей - клацал, щупал, нюхал. Не вижу в чём прикол.
Ну хоть места теперь больше на столе, т.к. нумпада нету.

Давит на хозяйство потому-что тяжелая. Раза два тяжелее именитого, уважаемого бренда РЗТК.
Kib
Member

Повідомлення

Може трохи не по темі, але таке питання чи існують геймпади на магнітних свічах, саме блок клавіш (A B X Y)? Багато в яких іграх жанру платформінг велика доля складності полягає наприклад в правильній висоті стрибка персонажа, що на звичайних перемикачах досягається часом затискання наприклад тої ж A кнопки. От як би вона була на магнітка :rolleyes:
mult
Member

Повідомлення

Melofon
Я ж писав вище, мені звук тайпінгу і відгук лавіш абсолютно пофіг.
Для мене це не перевага.
У мене і моя магнітка з додатковою шумкою чудово звучить.
Відгук клавіш, мені взагалі не потрібний.
Це все субєктивні переваги.
Для тих кому дуже валивий тайпінг, відчуття від нього, то мабуть механіка найкраще, кому пофіг, може вибирати що завгодно.
Багато хто взагалі на мембранках сидять і довольні.
От грається взагалі чудово, можу тримати зажатою клавішу скільки завгодно довго, не переживаючи що щось станеться з механізмом свіча.
Мій перехід від нормальної механіки до магнітки пройшов чудово, на механіку поки не дивлюсь.
Мабуть віддам її дружині на роботу.
kairo
Member

Повідомлення

Kib
Аналогове керування стрибком не передбачене на рівні гри. Це все таймінги.
Kib
Member

Повідомлення

kairo: 26.10.2025 09:14 Аналогове керування стрибком не передбачене на рівні гри.
Прям в кожній грі? звідки така інформація?
Scoffer
Member

Повідомлення

Kib: 26.10.2025 09:41Прям в кожній грі? звідки така інформація?
Прям в кожній. Звідти що такого девайса більше ніде немає, а значить немає сенсу писати алгоритми під те чого не існує.
Я вже втретє відсилаю до геймпадів. Те що там вішають на курки, те можна буде і на плавні кнопарі. Не більше і не менше. Стрибки в число аналогових функцій в відомих мені іграх не входять.

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
Таке відчуття що тут половина люду ніколи в житті геймпада в руках не тримало :laugh:
Melofon
Member

Повідомлення

Voozy: 26.10.2025 03:12 Melofon
про RZTK - сарказм. Думал - очевидно)
Во-вторых: я по магазинам ходил и "тыцял" на разные механики. В то числе и друга клаву за 200ь бачей - клацал, щупал, нюхал. Не вижу в чём прикол.
Ну хоть места теперь больше на столе, т.к. нумпада нету.

Давит на хозяйство потому-что тяжелая. Раза два тяжелее именитого, уважаемого бренда РЗТК.
Всё понятно, тыцял но не понял что оно такое и зачем, это странно но я уже не первого встречаю не понявшего мехиники даже после месяца пользования, ну просто у человека и медведь на ухо наступил и осязание какое-то притуплённое чтобы не понять кайфа механики, ну вот есть такие люди и всё, ничего тут не поделаешь не всем дано это понять.
Востаннє редагувалось 26.10.2025 14:19 користувачем Melofon, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

Melofon: 26.10.2025 14:11не всем дано это понять
Зображення
Melofon
Member

Повідомлення

mult: 26.10.2025 08:08 Melofon
Я ж писав вище, мені звук тайпінгу і відгук лавіш абсолютно пофіг.
Для мене це не перевага.
У мене і моя магнітка з додатковою шумкою чудово звучить.
Відгук клавіш, мені взагалі не потрібний.
Це все субєктивні переваги.
Для тих кому дуже валивий тайпінг, відчуття від нього, то мабуть механіка найкраще, кому пофіг, може вибирати що завгодно.
Багато хто взагалі на мембранках сидять і довольні.
От грається взагалі чудово, можу тримати зажатою клавішу скільки завгодно довго, не переживаючи що щось станеться з механізмом свіча.
Мій перехід від нормальної механіки до магнітки пройшов чудово, на механіку поки не дивлюсь.
Мабуть віддам її дружині на роботу.
Всё согласен бо это ваши личные ощущения, а вот про вечно нажатую клавишу я прикола не понял, ведь на любой механике можно нажать сколько угодно и ничего не будет но никто в своём уме этого ведь делать не будет так зачем тогда вообще придумывать никогда не сбывшиеся действия? и самое смешное что 95% текста о том на сколько тебе магнитка лучше заходит чем даже обычная механика и в конце: наверно отдам жене на работу :lol: :laugh: мдя :facepalm:

Отправлено спустя 45 секунд:
leif

Похож :up:
BanShee
Member

Повідомлення

Scoffer: 26.10.2025 10:14 Таке відчуття що тут половина люду ніколи в житті геймпада в руках не тримало :laugh:
Ага, і кращого за мембранки в житті не тицяла. Почитавши 5ть сторінок холівару про клавіатури на магнітних перемикачах, бачу, що народ і дупля не відбиває для чого вони і чому скільки хайпу.

Магнітки - це геймінг, і не в усіх іграх, а в кіберспортивних. В КС, у Валоранті, Фортнайт чи RB6 (можливо APEX, PUBG і т.д.) жодна механіка і рядом не стоїть з клавіатурами на технологіях Ефекту Хола (НЕ), або тунельного магнітоопору (TMR). Налаштування Rapid Trigger, Snap Tap в рази зменьшують помилки в мувменті, а це, в першу чергу, впливає на АІМ - самого головного в цих іграх. Виділю Snap Tap, який спрощує контр-стрейф, і значно скорочує час для можливості стрільби після зупинки руху. Хоча Snap Tap по факту заборонений геймдевами як скрипт і часто детектиться античітами, але тільки в магнітках це реалізовано на рівні драйверу/прошивки, що легалізовує SOCD.
По ефекту та комфорту це можна порівняти з моніторами з 60Hz та 144hz і вище. Тексти друкувати можна і на 60Hz, а ось динамічна картинка в іграх в рази краща на моніторах з більшою герцовкою.
Мало того, сучастні магнітні клавіатури вже мають приємний тайпінг, але в КС, Валорант в основному граєш в навушниках і звук тайпінгу просто не чуєш, а фідбек отримуєш вже через монітор. Та і матеріали вже хороші використовують.

Тепер, на рахунок, данної статті - с запізненням вона, і вже не дуже атуальна зараз. Робити огляд на клавіатуру, яка вже рік представлена на ринку... Мало того, дана клава - це трохи покращенна клава 60%, яку випустили ще в 2021 році, і в більшому форматі 80%. А через 2 тижня після публікації статті Wooting планує запуск кампанії 2ї версії Wooting 60HE, а там і TKL формат на другу версію обновлять. Честно кажучи, це трохи понижує рівень Оверів, як ресурсу для ентузіастів, експертів та просто любителів в світі комп'ютерних техгологій. І це сумно...

З 21 року по даний час китай вивалив багато моделей на магнітних перемикачах, що не хуже Вутінга, а є моделі щей кращі. В чому Вутінг краща за інших, так це софт і підтримка. В китайскому софту часто бувають проблеми з локалізацією (даже на англійську мову), буває скидають налаштування, тощо. Но вартість китайських клавіатур приємно нівелює "переваги" Вутінга.
kairo
Member

Повідомлення

Що скажете про HATOR Icefall Pro Wireless? Гамно не гамно? Гарний для мене дизайн, хоч і коротка та всього 2к за клаву.

Дивився Aula F108. В мене питання до дизайну де надписи знизу клавіш. В них є варіант із класичним розміщенням надписів, але в такому виконанні вони не просвічуються, що особисто мені незручно ввечері.
BanShee
Member

Повідомлення

kairo: 26.10.2025 18:23 Що скажете про HATOR Icefall Pro Wireless? Гамно не гамно? Гарний для мене дизайн, хоч і коротка та всього 2к за клаву.

Дивився Aula F108. В мене питання до дизайну де надписи знизу клавіш. В них є варіант із класичним розміщенням надписів, але в такому виконанні вони не просвічуються, що особисто мені незручно ввечері.
Вам сюда - Выбор клавиатуры под все нужды и направления на Overlockers.ua
Думаю, ще розпишіть сценарій використання)
Відповісти