Процесор Intel Core Ultra 7 270K Plus із лінійки Arrow Lake Refresh помітили в базі Geekbench

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alexeygalas
Member

Повідомлення

Nekros: 22.10.2025 20:39Тупо мертва система без майбутнього
В чому мертвість? Коли вийде нова лінійка - попередня моментально перестає працювати? Чи заблокується?
Nekros
Member

Повідомлення

alexeygalas: 22.10.2025 21:19
В чому мертвість? Коли вийде нова лінійка - попередня моментально перестає працювати? Чи заблокується?
Ну через 1, гаразд, ти захочеш оновитись наприклад. І шо нову материнку купляти, охлад може.
Мертвість у тому що воно мертве :gigi: як ще пояснити я не знаю.
Ніхто не купив, ще більше ніхто не купе
alexeygalas
Member

Повідомлення

Nekros: 22.10.2025 21:22Ну через 1, гаразд, ти захочеш оновитись наприклад. І шо нову материнку купляти, охлад може.
Через 5 років все нове потрібно буде купляти. А раніше не бачу сенсу щось оновлювати.
Nekros: 22.10.2025 21:22Ніхто не купив, ще більше ніхто не купе
Ти це не всі
Filabatya
Member

Повідомлення

alexeygalas
власники ам4 відисділи 10 років нормально і ам5 так само зроблять. ви прекрасно розумієте про що він пише не всі мають бабло вливати на всю систему для 10% приросту коли достатньо всього лиш замінити відуху в 2К рширенні
alexeygalas
Member

Повідомлення

Filabatya: 22.10.2025 21:37не всі мають бабло вливати на всю систему для 10% приросту коли достатньо всього лиш замінити відуху в 2К рширенні
В іграх може і 10. А в робочій машині я замінивши ам4 на 1851 отримав 60% приросту )
Ну і власне ти сам відповів на своє питання - який сенс заради приросту 10% взагалі щось міняти. Сидіти тоді на ам4 до ddr7 поки конденсатори не повспухають. Якщо в іграх приріст 10%. А потім ввідати його в притулок бідним за 5 коп, бо воно вже даром нікому не потрібно буде :insane:

А купляти кожен рік проц, який виходить, бо вийшов і потрібно купити - не фанат такого.

Я зібрав ігрову на райзен 9800 і перезбирати її буду не раніше ddr6 і то якщо приріст буде значний. Так само зібрав жінці робочу станцію на 265к - і перебиратиметься вона не раніше середини життєвого циклу ddr6
Nekros
Member

Повідомлення

alexeygalas: 22.10.2025 21:41 А в робочій машині я замінивши ам4 на 1851 отримав 60% приросту )
Ну гаразд.
Я з середнього в 3000 лінійці райзена 3600Х пересів на предтоп райзен 5900Х і отримав 120% приросту у робочих завданнях.
А на який проц ти перейдеш з середнього 265к що би отримати 100% приросту не змінюючи материнку та охолодження?
alexeygalas: 22.10.2025 21:19 В чому мертвість?
Ну вийде ще рефреш з 10-15% у кращому випадку за рахунок збільшених частот, далі що? Може так стане зрозуміліше що таке тупік/труп 1851 сокет.
alexeygalas: 22.10.2025 21:26 Ти це не всі
Статиску продажів на амазон показати? :gigi:
Сімейство Арроу Лейк у топ 40 проданих проців не входить
erkins007
Member

Повідомлення

Мертвость в том что рефреш провального поколения буде конкурировать с крупнейшим апгрейдом АМД за последние годы.
И да, живущие два года сокеты Интела тоже играют роль.
Nekros
Member

Повідомлення

erkins007: 23.10.2025 00:40 И да, живущие два года сокеты Интела тоже играют роль.
Через пів року інтел сказав що Арроу Лейк все, оце і відповідь усім фанатам хто вирішив підтримати синіх.
Ну хоч 1851 не гнеться як 1700 і не треба планку від термалрайта купляти, і на тому дякуємо :gigi:
Інтел це якість :lol:
Megaclite
Member

Повідомлення

В тому, що ти не зможеш через 5 років зробити апгрейд на 9800X3d, коли він буде коштувати $150
спойлер
Зображення
Earanak
Member

Повідомлення

Когда местные пчелы дефали Раптор лейки - я еще это понимал, были адекватные тейки.
Но когда дефают Арроу лейки - я уже не знаю как это воспринимать. Шиза какая то :dontknow:
Ну, может это у меня обостренное селективное восприятие ))
Nekros
Member

Повідомлення

Earanak: 23.10.2025 05:08 Но когда дефают Арроу лейки - я уже не знаю как это воспринимать. Шиза какая то :dontknow:
Так дефають самі власники :gigi:
Не питай чим вони думали коли купували
Sanьka
Member

Повідомлення

erkins007: 22.10.2025 13:20 26 году это будет мертвый на старте продукт. В 26 у АМД будет zen6 с 12 ядрами на чиплете, а тут рефреш позорной ультры ему в конкуренты?
Nekros: 22.10.2025 21:22Мертвість у тому що воно мертве як ще пояснити я не знаю.
Альоша вам розкаже що це саме передове рішення , ви просто не шарите 😄
Він купив, тепер бігає в кожну тему і нахвалює той мотлох.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Nekros: 22.10.2025 23:20А на який проц ти перейдеш з середнього 265к що би отримати 100% приросту не змінюючи материнку та охолодження?
Nekros: 23.10.2025 00:46Через пів року інтел сказав що Арроу Лейк все, оце і відповідь усім фанатам хто вирішив підтримати синіх.
Ти або перші 2 слова чуєш з мого повідомлення. Або просто не читаєш і копіпастиш свої повідомлення просто так
V V V
alexeygalas: 22.10.2025 21:41Я зібрав ігрову на райзен 9800 і перезбирати її буду не раніше ddr6 і то якщо приріст буде значний. Так само зібрав жінці робочу станцію на 265к - і перебиратиметься вона не раніше середини життєвого циклу ddr6
Всеодно потрібно буде нову плату брати. Я і ніколи не розраховую на оновлення на сокеті.
Nekros: 23.10.2025 00:46Ну хоч 1851 не гнеться як 1700 і не треба планку від термалрайта купляти, і на тому дякуємо
На ам5 її всеодно потрібно купляти теж через фенсі форму кришки

Відправлено через 12 хвилин 34 секунди:
Sanьka: 23.10.2025 08:13Він купив, тепер бігає в кожну тему і нахвалює той мотлох.
Я не бігаю і нахвалюю. Я виправляю невігластво червоних сектантів, які своїми "перлами" топлять в очах тих, хто шукає що б використати потенційно для чисто робочої машини, класні проци.

Відправлено через 43 секунди:
Nekros: 22.10.2025 23:20пересів на предтоп райзен 5900Х
Так виходить по твоїй логіці - ти сидиш на мертвій платформі? :gigi:
І чекаєш сокет, на якому назбирається 5 лінійок. Аж тоді перейдеш?
Життя проходить. Є тут і зараз, люди

Відправлено через 9 хвилин 48 секунд:
Sanьka: 23.10.2025 08:13Альоша вам розкаже що це саме передове рішення , ви просто не шарите
Точно ті самі наративи із 2016, коли релізнулись перші ам4. А сині сектанти бігали і обсирали 8 ядер амд. Може це ти і був зі своєю компашкою :laugh:

Відправлено через 21 хвилину 50 секунд:
Nekros: 23.10.2025 06:23Не питай чим вони думали коли купували
Я тести дивився і порівнював актуальні покоління, а не рахував к-ть поколінь на сокет
Alexsandr
Member

Повідомлення

VRoman: 22.10.2025 17:24 АМД обычно представляет новые процы в начале года. Получится битва новых 12-ядерных чиплетов с улучшенной архитектурой против рефреша неудачного поколения, а результат будет в стиле избиения младенца. В общем до выхода следующего поколения в конце 2026го Интел полностью сдаст позиции. Если они сейчас плачут об обвалившейся доли рынка настольного сегмента, то 26й год им покажет новое дно которого они ещё никогда не видели.
Мы не знаем что там в новой архитектуре будет. интеловский рефреш вроде бы неплохие результаты в синтетике показал. Будет уступать в играз 10 фпс из 200? Не страшно. в рабочих задачах насколько я помню все порядке у интела. Рынок все ще с большей долей интела помнится.
nochnik89
Member

Повідомлення

Уже давным давно разобрали эти камни, есть рабочие задачи - где интелы интереснее амд, а в играх все равно упор в гпу. Только таким людям и брать эти камушки.
Под игры брать эту платформу - не рекомендую.
Хотя цены на них существенно упали. Можно и прикупить по скидкам. Идет конкурентная борьба и цены снижаются - но фанаты не довольны. Дурка в головах
yurius_r
Member

Повідомлення

Nekros
Та а смисл якщо це останні ЦПУ на 1851

Так а нового не проглядається нічого. Якщо будуть такими рефрешами рухатися, то втратять ще більшу частку ринку і повертати потім буде дуже боляче,.якщо взагалі можливо
alexeygalas
Member

Повідомлення

yurius_r: 23.10.2025 15:30Так а нового не проглядається нічого
Nova Lake мають релізити Q4 2026 - Q1 2027. А так на десктопах дійсно поки без оновлень, викатять рефреш, щоб зовсім не вилетіти. Вони більше сил і ставок роблять на запуск 2026 Panther Lake в мобільному сегменті. Всетаки лептопи зараз правлять ПК ринком.
kairo
Member

Повідомлення

alexeygalas: 23.10.2025 09:47На ам5 її всеодно потрібно купляти теж через фенсі форму кришки
Рамка для АМ4/5, це вже фетиш.
Nekros
Member

Повідомлення

alexeygalas: 23.10.2025 09:47
Nekros: 22.10.2025 23:20А на який проц ти перейдеш з середнього 265к що би отримати 100% приросту не змінюючи материнку та охолодження?
Nekros: 23.10.2025 00:46Через пів року інтел сказав що Арроу Лейк все, оце і відповідь усім фанатам хто вирішив підтримати синіх.
Ти або перші 2 слова чуєш з мого повідомлення.
Ти себе не чуєш.
Спочатку дай відповідь на то чому АМД підтримує свій сокет 5+ років і нічого їм не заважає випускати нові процесори, а інтелу потрібно змінювати кожни 2 роки або, як з арроу лейк, 1 рік :gigi:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Nekros: 23.10.2025 17:54Спочатку дай відповідь на то чому АМД підтримує свій сокет 5+ років і нічого їм не заважає випускати нові процесори, а інтелу потрібно змінювати кожни 2 роки або, як з арроу лейк, 1 рік
Intel ділить з вендорами плат заробіток на двох, підштовхуючи купляти нові плати. AMD всі можливі відбраковки, які завалялись, випускають в рамках одного і того ж сокету, викликаючи у користувачів цікавість купити і спробувати +5-10% тим самим еффективно спихують все, шо не вдалось. Всі заробляють бабло на споживачах. Кожен по свому.
Зараз схоже на те, що інтел щось там у себе ексериментує додаючи додаткові ноги в сокет.
А ти сам не розумієш цього всього?

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
Nekros: 23.10.2025 17:54АМД підтримує свій сокет 5+ років і нічого їм не заважає випускати нові процесори, а інтелу потрібно змінювати кожни 2 роки
Але, повторюсь, для мене це нічого не міняє. В будь-якому випадку я через 5-6 років змінюю сокет. Хоч це AMD хоч це Intel. І що на той момент актуальне показує найвищий результат в задачах, під які готується ПК - на тому і городжу. І що говорить ваш шабаш, що показують продажі - в кінцевому підсумку не має ніякого значення. Кінець
Відповісти