Збільшуючи діаметр провідника, можна нарощувати до безмежності (в межах фізичного всесвіту, звісно).CnC_General: ↑ 17.10.2025 13:27магічним чином
Новини
Останні статті і огляди
Роз’єм живлення 12V-2x6 оплавився на Sapphire Radeon RX 9070 XT Nitro+. Це другий випадок для «червоних» GPU
-
Ostin
Member
-
leif
Member
так 12вхпвр то вже досить давно, як ви кажете, втюхалиCnC_General: ↑ 17.10.2025 13:27Цікаво, це я отупів на роботі, чи нам втюхати хочуть якусь фігню????
мине ще кілька років і навіть ті, хто тут триклятий роз'єм активно хейтять -- апгрейднуть свої ніколинезгораючі карти з православними 8-піновими роз'ємами живлення на щось з триклятим 12вхпвр, запам'ятайте цей твіт
-
Ostin
Member
Причина в тому, що оті старі роз'єми мали дуже суттєвий запас по току (фактично двукратний). Новий же стандарт утилізує весь теоретичний запас майже повністю. Тобто будь-яка маленька похибка в гнізді чи поганий контакт хоча б ОДНОГО провідника +12 веде до перевантаження.CnC_General: ↑ 17.10.2025 13:27один 6 пін дає до 75Ватт
один 8 пін дає до 150 Ватт
Один 12VHPWR (12+4-pin) до 600Ватт
Загалом, розумні люди стараються ніколи не використовувати речі на межі можливостей. Тому доволі дивно, що такий стандарт взагалі було прийнято.
Востаннє редагувалось 17.10.2025 13:52 користувачем Ostin, всього редагувалось 1 раз.
-
CnC_General
Member
якщо порівняти розмір однієї комірки для провода у роз'ємі 12VHPWR (12+4-pin), то він трішки менше ніж у звичайному роз'ємі 6 або 8 пін.Ostin: ↑ 17.10.2025 13:33Збільшуючи діаметр провідника, можна нарощувати до безмежності (в межах фізичного всесвіту, звісно).CnC_General: ↑ 17.10.2025 13:27магічним чином
якби було більша кількість проводів, тоді зрозуміло. типу 12VHPWR (24+4-pin).
а по суті нагадує черговий маркетинговий бзик. щоб бігли купляти інший блок живлення. як з платами від Інтел. два покоління на сокет. Тепер така мода прийшла і до блоків живлення.
-
leif
Member
це аж ніяк не обов'язково, я користуюсь 5090 з БЖ купленим 8 років тому. можна купити просто кабель або користуватись перехідником, тут кожен вже сам обирає.CnC_General: ↑ 17.10.2025 13:51щоб бігли купляти інший блок живлення
-
Ostin
Member
Ні, не нагадує. Так і є. Це помилкове інженерне рішення, яке будуть апгрейдити і доволі скоро замінять на щось правильне. Якщо там в комітетах ще є хтось з інженерів, то їм має бути дуже соромно.CnC_General: ↑ 17.10.2025 13:51по суті нагадує
-
leif
Member
вєрім, молімсяOstin: ↑ 17.10.2025 13:54яке будуть апгрейдити і доволі скоро замінять на щось правильне
-
CnC_General
Member
Ну так я і кажу. Фізично такий роз'єм не може пропустити через себе більше 150Ватт. Тому і горить.Ostin: ↑ 17.10.2025 13:54Ні, не нагадує. Так і є. Це помилкове інженерне рішення, яке будуть апгрейдити і доволі скоро замінять на щось правильне. Якщо там в комітетах ще є хтось з інженерів, то їм має бути дуже соромно.CnC_General: ↑ 17.10.2025 13:51по суті нагадує
Це зрозуміло. І розводити свої соплі що у мене згоріла відяшка вже недоречно. Закрив це питання для себе.
Друге, те що можна купити якісь переходніки, інші роз'єми тощо. Хозяїн барін. що хоче те і робить зі своїм компом. Хоч викидуй.
І потім навіщо соплі розмазувати що твій комп не працює? Бо ти полінився до кінця конектор вставити, так хотів швиденько пограти у новомодну гру?
Чи не захотів почитати а чим власне відрізняється та новомодна штука від старої?
В мене A-open 650Ватт. модульний. тюнінгований та розігнаний!!!
(реально видає 730Ватт) Мені вистачає вже років десять.
Сучасні Ігри якісь не такі, немає того драйву. тієї атмосфери. плюс баги, статери та недоробки псують настрій при проходженні.
мідл збірка на будьякий момент вистачає на 1080р геймінг.
Третє. Якщо у тебе достатньо грошей щоб зібрати топовий комп. Чому жалієшся що немає грошей додати тисячу-дві щоб купити блок живлення потужніше?
Четверте. Хочеш комфортної гри? плати гарні гроші за гарну швидкодію.
Немає? тоді нефіг соплі жувати та казати щось там нетащит)))