Даже если 1080 с длаа?Striker: ↑ 16.10.2025 08:261080 native завжди буде гірше за 2к, хоч навіть в balance, хоч з прикрученою графікою
Новини
Останні статті і огляди
Вибір відеокарти
-
Alvaro
Member
-
Striker
Member
Так, я ж так і написав.
-
man1242
Member
Який сенс від цього ? В тебе збільшится затримка, по якості буде на рівні длааAlvaro: ↑ 15.10.2025 23:37 А есть смысл ставить апскейл до 2к на мониторе 1080, при использовании в 2к длссКачество а при 1080 длаа? Будет ли 1080длаа натив сравниваться по качеству с 2к апскейлинг с длссК?
Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
Кому може цікаво, протестував длсс 310.4.0 на рівні нвідіа арр, пофіксили контрастний шарп від длсс у іграх де було дуже багато шарпу щоб витягнути мило таа. Всеодно є питання до волосся з длсс у іграх, але виглядає дуже класно, особливо у сталкер2 навіть з 20%:super:
-
l-m
Member
Звучить як перемога.man1242: ↑ 16.10.2025 09:02пофіксили контрастний шарп від длсс у іграх де було дуже багато шарпу
Вже думав тільки мене одного те дратує)
-
GreenMile
Member
Побачиш, але не піскселів, а деталей. При даунскейлі з 2к до ФХД більше деталей залишається на картинці, бо при натівному ФХД якісь делалі просто не відмалювались через нестачу пікселів, а в 2к вони є і при даунскейлі залишаються і малюються через "сусідні" пікселі. Це особливо наочно видно на всяких тонких гілочках, дротах ліній електропередач тощо.man1242: ↑ 16.10.2025 09:02Який сенс від цього ? В тебе збільшится затримка, по якості буде на рівні длааAlvaro: ↑ 15.10.2025 23:37 А есть смысл ставить апскейл до 2к на мониторе 1080, при использовании в 2к длссКачество а при 1080 длаа? Будет ли 1080длаа натив сравниваться по качеству с 2к апскейлинг с длссК?Більшн пікселіва теж не побачиш ніж твої рідні 2,1млн у 1080р панелі.
Питання в тому, що це не завжди вартує того навантаження на відяху. Наприклад, DSR в тому ж С2 дає більш помітний результат, ніж в БГ3
Відправлено через 17 хвилин 23 секунди:
Ну, в загальному сприйнятті картинки - на 2к моніторі будь-яке зображення виглядає краще, так, але по деталям далеко не завжди. ДЛСС баланс в 2к - це рендер менше ніж в ФХД - (1485х835), тому деяких дрібних деталей там просто може не бути або вони будуть не такі як мали б плюс перешарп.Striker: ↑ 16.10.2025 08:26 1080 native завжди буде гірше за 2к, хоч навіть в balance, хоч з прикрученою графікою.
-
Klon
CG graphikos fan
Alvaro
якщо тягне відяшка то смисл є, я так в деяке граю на моніторі ФулХд = 2к-3к через налаштування DSR , далі в іграшке длсс до +-ФулХд.
картинка перестає "дрожати", додається більш плавності і якості на дрібні деталі - особливо замітно на рослинності та мелко-частичному.
Ще зберігаються деталі яки їв длсс в ФулХд (в якісті\длаа) - як приклад тестив Кіндом Кам 2 , там на болотах\річках є світлякі, в ФулХд з длсс якість їх сжирає апскейл, а при DSR 2к (длсс якість) воні є. Хоча моя 3060 12 таке не вивозе...
DSR крута штука
якщо тягне відяшка то смисл є, я так в деяке граю на моніторі ФулХд = 2к-3к через налаштування DSR , далі в іграшке длсс до +-ФулХд.
картинка перестає "дрожати", додається більш плавності і якості на дрібні деталі - особливо замітно на рослинності та мелко-частичному.
Ще зберігаються деталі яки їв длсс в ФулХд (в якісті\длаа) - як приклад тестив Кіндом Кам 2 , там на болотах\річках є світлякі, в ФулХд з длсс якість їх сжирає апскейл, а при DSR 2к (длсс якість) воні є. Хоча моя 3060 12 таке не вивозе...
DSR крута штука
-
Nouriel
Member
Alvaro
а шо 4070ті не тащить в 2к?

Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
а шо 4070ті не тащить в 2к?
Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
як же так, а тут розповідають шо вже давно все ідеально і має там ніяких проблем і картинка краща ніж в нативіman1242: ↑ 16.10.2025 09:02пофіксили контрастний шарп від длсс
-
Геральт
Member
деталі яки їв длсс в ФулХд
Ну і де ті всі поціновувачі апскейлу? Тут же відвертий наклеп на божественну найкращішу технологію!контрастний шарп від длсс
Upd. 2 таки з'явилось. Але сказати нічого не можуть, бідолахи
-
GreenMile
Member
Та яке 2к, в половині ігор ледве в 640х480 витягає 60 ФПС, в іншій половині ігор врами не вистачає - вилітає одразу з помилками
Сходіть в церкву поставте свічку за здоровля 6800хт, щоб працювала ще неменше 10 років
-
man1242
Member
Пропоную знайти на скрінах який та де пресети длсс, якість та баланс звісно.GreenMile: ↑ 16.10.2025 11:22 Ну, в загальному сприйнятті картинки - на 2к моніторі будь-яке зображення виглядає краще, так, але по деталям далеко не завжди. ДЛСС баланс в 2к - це рендер менше ніж в ФХД - (1485х835), тому деяких дрібних деталей там просто може не бути або вони будуть не такі як мали б плюс перешарп.
1.
- спойлер

- спойлер

- спойлер
- Може там обидво однакових пересета а це взагалі плацебо
-
daesz
Member
man1242
якість на другому, текстури на дереві вправо/вверх від прицілу чіткіші та більше деталей "кори".
Цікаво як зліва, чуть нижче середини, біля бетоноблоку різні текстури рослин заспавнились навколо кущів
якість на другому, текстури на дереві вправо/вверх від прицілу чіткіші та більше деталей "кори".
Цікаво як зліва, чуть нижче середини, біля бетоноблоку різні текстури рослин заспавнились навколо кущів
-
man1242
Member
підказувати не буду але думка цікаваdaesz: ↑ 16.10.2025 23:10 man1242
Цікаво як зліва, чуть нижче середини, біля бетоноблоку різні текстури рослин заспавнились навколо кущів![]()
-
Alvaro
Member
Не знаю. У меня 4070тс. 2к нормально тащит без лучей. С лучами надо длсс качество/баланс включають. С тяжёлыми лучами генерацию кадров добавлять. Чтобы получать опыт по плавности близкий к 100фпс.Nouriel: ↑ 16.10.2025 13:40а шо 4070ті не тащить в 2к?
Отправлено спустя 3 минуты 59 секунд:
В динамике оно заметней чем на скриншотах .man1242: ↑ 16.10.2025 22:47Пропоную знайти на скрінах який та де пресети длсс, якість та баланс звісно.
1.
-
Striker
Member
В Full HD я взагалі не бачу половину деталей, зате кашу і пікселі в півкулака бачу.GreenMile: ↑ 16.10.2025 11:22Ну, в загальному сприйнятті картинки - на 2к моніторі будь-яке зображення виглядає краще, так, але по деталям далеко не завжди.
-
GreenMile
Member
Різниця мінімальна, але перший, думаю, баланс, другий якість. Те шо я казав вище, палиться по дротам, в одному вони сходинками в іншому нормально виглядають.man1242: ↑ 16.10.2025 22:47Пропоную знайти на скрінах який та де пресети длсс, якість та баланс звісно.GreenMile: ↑ 16.10.2025 11:22 Ну, в загальному сприйнятті картинки - на 2к моніторі будь-яке зображення виглядає краще, так, але по деталям далеко не завжди. ДЛСС баланс в 2к - це рендер менше ніж в ФХД - (1485х835), тому деяких дрібних деталей там просто може не бути або вони будуть не такі як мали б плюс перешарп.
1.2.
- спойлер
Налаштування у грі: high 2k + shparpping 20%, версія длсс4 310.4.0 оновлено через нвідіа апп без заміни длл файлу у грі.
- спойлер
- спойлер
- Може там обидво однакових пересета а це взагалі плацебо
![]()
- спойлер
-
st17
Member
Хизуюсь.
Схоже, пощастило з екземпляром, страшенно бустить (попередній результат 7699 теж мій, до цього був 7696, хех):
- спойлер

-
Vlaad13
Member
Там огляд на Батлу вийшов на головній, фср як завжди в лайні а от зелені : загалом видно, що картинка з DLSS Quality у чомусь приємніша, ніж з TAA
Хоча місцеві червоні експерти знову напишуть що тести - не тести, захищаючи свої червоні подєлія
Хоча місцеві червоні експерти знову напишуть що тести - не тести, захищаючи свої червоні подєлія
-
oversteve
Member
а який паверліміт у карти (геймінг з 330?) і чи багато де на практиці більше 300Вт жере?st17: ↑ 17.10.2025 14:21Хизуюсь.
Схоже, пощастило з екземпляром, страшенно бустить (попередній результат 7699 теж мій, до цього був 7696, хех):Детальніше: https://www.3dmark.com/3dm/143668564
- спойлер
![]()
-
Геральт
Member
Там нема тестів FSR, від слова зовсім. Як і XeSS. Лише згадується, що гра їх пітримує.Vlaad13: ↑ 17.10.2025 14:49 Там огляд на Батлу вийшов на головній, фср як завжди в лайні
Яка ж ти ще дитина
Топаєш в ігнор
-
st17
Member
Конкретно для цього тесту паверліміт максимальний, у мене це 110%, жере при цьому по моніторингу 335.5Вт.oversteve: ↑ 17.10.2025 15:01 а який паверліміт у карти (геймінг з 330?) і чи багато де на практиці більше 300Вт жере?
Загалом схоже, що скільки виставиш - стільки і жере. Сток 300, на повсякдень собі трохи покрутив курву, вийшло щось 260-270.