Вибір лінз для окулярів (для зору)

Разговоры обо всем
Автор
Повідомлення
Hotspur
Member

Повідомлення

Цейсс цікавий коли хамелеони чи дуже складний рецепт. А так можна корею японію
leif
Member

Повідомлення

Фотохромні цейси прикольно виглядають, але чи є сенс платити за них по ~8 кілогривень за лінзу, якщо я в основному то ношу контактні лінзи і вони мене всім влаштовують. а окуляри це в якості підстрахуватися/епізодичне використання і в такому дусі. Поки вирішив, що ні, сенсу в фотохромах немає, на сонці лінзи+ мої сонцезахисні окуляри добре працюють. Але хто знає, раптом мені в окулярах для зору більше ніж в лінзах сподобається, тоді подивимось. Втім, дуже сумніваюсь, контактні лінзи зручна штука
Georgin
Member

Повідомлення

Hotspur
Жодної різниці у якості для фотохромних між Zeiss та корейськими. Були 2 пари хамелеонів якраз з німецькими та корейськими - порівнював особисто.
Одна пара (якраз корейські лінзи) дожила до наших днів, але прям дуже покоцані і оправа і лінзи, та й зір в мене з тих часів став гірше - тому зараз носити їх вже неможна.
Але фотохром все щє працює як у перший день :)

leif
Сенс фотохрому саме у тому, що він темніє тільки коли треба і тобі не потрібно для вулиці одягати контактні лінзи + сонцезахисні окуляри. А у приміщєнні ці окуляри стають звичайними прозорими,
бо вони реагують виключно на УФ-випромінення. Доречі, багато людей йде саме до оптики за кастомними сонцезахисними окулярами без діоптрія заради впевненості, що вони точно будуть захищати очі від ультрафіолету,
а не створюватимуть хибне відчуття захищєності у той час, як твоя сітківка радісно вигорає (що зазвичай робить велетенська кількість фабричних сонцезахисних окулярів).
leif
Member

Повідомлення

Georgin: 15.10.2025 19:37що зазвичай робить велетенська кількість фабричних сонцезахисних окулярів).
не можна економити на таких речах. купуєш якісні + оригінальні і все буде добре B-)
leif
Member

Повідомлення

пішов віддав оправу на встановлення зранку, таки вирішив на перший раз взяти ці цейси, а не нікони (єдина альтернатива, яку я розглядав серйозно), а там подивимось, адже ідея взяти другу оправу виглядає в теорії привабливо. втім, спочатку треба затестити, наскільки мені взагалі сподобається носити окуляри, в яких умовах/сценаріях і т.д. дехто каже, що від окулярів вони втомлюються більше ніж від лінз, дехто каже, що носить цілий день без проблем -- доволі індивідуальна штука, треба пробувати, щоб зрозуміти до якої групи ти належиш.
leif
Member

Повідомлення

Ну шо, забрав готові окуляри, походив трохи — перші враження доволі напряжні у порівнянні з контактними лінзами, але мене попереджали, що до них доведеться звикати подовше. лінзи я ніяк оцінити не можу тому що ні з чим не порівнював, окрім контактних лінз, але це зовсім інше. Якість зображення норм :)
спойлер
Зображення
Відповісти