Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Volf54321
Member

Повідомлення

Ні моно нема і небуде
daesz
Member

Повідомлення

В чому зміст покупки "от цього" замість hdv/m2? :insane:
Volf54321
Member

Повідомлення

daesz: 14.10.2025 22:47
В чому зміст покупки "от цього" замість hdv/m2? :insane:
А з мсі чи гіги норм бюджетних нема? Б650 s вай фай погана?
Mixx
Member

Повідомлення

Volf54321
Асус таф будь яка норм буде, гіга аорус матх, для вас достатньо бюджетні? В самому дешман сегменті у асроків нема конкурентів, а те що є, або прошивка дуже сумна як у лоу мсі або по залізу треш, як у асус праймів і дешман гіг.
Volf54321
Member

Повідомлення

Mixx: 15.10.2025 03:28 Volf54321
Асус таф будь яка норм буде, гіга аорус матх, для вас достатньо бюджетні? В самому дешман сегменті у асроків нема конкурентів, а те що є, або прошивка дуже сумна як у лоу мсі або по залізу треш, як у асус праймів і дешман гіг.
Лоу msi це які ?щоб я нерозглядав мені шоб мансів з прошивкой небуло і залізо більш менш хоть не спалило проц і озу

Відправлено через 57 секунд:
Аурус еліт v2? Норм?
Mixx
Member

Повідомлення

Volf54321
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... plus-wifi/
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... -elite-ax/
Це мінімум на зараз у асуса/гіги, але краще брати 850й чіп, щоб випадково не зарізали підтримку 10го покоління (хоча я впевнений, що навіть, якщо відразу не додадуть - пізніше вона з'явиться на 6*0)

У мсі лоу це все, що ПРО, геймінги всякі і подібне. У верхньому сегменті у них є, що взяти, там і біос шліфований непогано і 12 слоїв текстоліту, а в сегменті до 10к - майже все викликає тільки сум, останнє, що щупав b650-s pro wifi (6 слова), бут до віндовс 45 сек, при розгоні озп налаштування багуються, дає вище вольтаж на той самий проц (р7 7700) на 0.07в ніж моя колишня b650m pro rs, в загальному дуже не сподобалась, хоча, якщо втулити експо профіль, і юзати в стоці, і не буде бісити довге завантаження - можете брати, проц не спалить і добре :gigi:
Volf54321
Member

Повідомлення

Mixx: 15.10.2025 07:32 Volf54321
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... plus-wifi/
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... -elite-ax/
Це мінімум на зараз у асуса/гіги, але краще брати 850й чіп, щоб випадково не зарізали підтримку 10го покоління (хоча я впевнений, що навіть, якщо відразу не додадуть - пізніше вона з'явиться на 6*0)

У мсі лоу це все, що ПРО, геймінги всякі і подібне. У верхньому сегменті у них є, що взяти, там і біос шліфований непогано і 12 слоїв текстоліту, а в сегменті до 10к - майже все викликає тільки сум, останнє, що щупав b650-s pro wifi (6 слова), бут до віндовс 45 сек, при розгоні озп налаштування багуються, дає вище вольтаж на той самий проц (р7 7700) на 0.07в ніж моя колишня b650m pro rs, в загальному дуже не сподобалась, хоча, якщо втулити експо профіль, і юзати в стоці, і не буде бісити довге завантаження - можете брати, проц не спалить і добре :gigi:
Я вас поняв так і читав що мсі біос глюче в дешевих але бюджет до 8тис.
А оцю таф гаймінг неглючний біос можна огранічить напругу проца? І чи витримає щось крім 7500ф? Бо. Якщо ні то прийдеться збирати на ам4 бо на весь пк 22-25 бюджет без відюхи
З дешевою озу працюватиме 5 7500ф? 5200мгц lc 36 40 40 бо всі пишуть про дорогу озу
А чи працюватиме з цією памятю і як ніхто непише
Розумію що гірше а чі це я побачи в простому користуванні пк наприклад з картою 3060-5050 ще немає її
Mixx
Member

Повідомлення

Volf54321: 15.10.2025 08:03І чи витримає щось крім 7500ф?
Цей туф розкочегарить хоч 16 ядер в розгін, ви явно не розумієте, куди лізете :gigi:

Якщо у вас обмежений бюджет - в мамку взагалі нема сенсу закопувати гроші, ці малихи розкочегарять будь-який 6-8 ядерник 7000 лінійки, так, як проци споживають ну дуже мало:
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... m-hm2plus/ - 4000грн
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... 50m-hdvm2/ - від 5000грн
На обох присутні досить обширні налаштування пам'яті і базові налаштування цп + пбо та курва. Ще раз, 7500ф це взагалі 65втник, навіть 7800х3д споживає до 100вт, для цих процесорів не потрібні монстри з 14+ фазами живлення ;)

Проц 7500f можна сміливо везти з алі, 11.11 точно будуть знижки.

Пам'ять дуууже бажано 6000 цл30 і невеликий ручний тюнінг, вона не коштує великих грошей, у 5600 і нижче чіпи ідуть зовсім погані, втратите продуктивність на рівному місці.

В бюджет легко впишетеся, ще і на більш-менш пристойну відеокарту трохи грошей звільните.
Volf54321
Member

Повідомлення

Та уже ж часть комплектух взяв а вони тож в бюджет вписані.дякую.мені главне шоб незгоріло нічого і біос не глюив.дякую за відповідь вся по темі)

Відправлено через 46 секунд:
Тік відюха покищо стара пок непідкоплю всеодно краща за встройку

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
Х3д на цих мамках незгорять?ну це так на майбутне

Відправлено через 25 хвилин 52 секунди:
Як наприклад візьму таф геймінг б650 вай фай то хвате і на майбутне?

Відправлено через 20 хвилин 51 секунду:
По поводу далей від цього є трохи таке. ну в общих чертах понімаю все і руки не з опи

Відправлено через 15 хвилин 37 секунд:
Отака плата як? https://brain.com.ua/Materinskaya_plata ... 93041.html
Nouriel
Member

Повідомлення

daesz: 14.10.2025 22:47В чому зміст покупки "от цього" замість hdv/m2?
в hdv/m2 немає ргб ну і по ціні вони міняються час від часу то одна дешевша то інша

Відправлено через 7 хвилин 18 секунд:
Volf54321: 14.10.2025 22:58А з мсі чи гіги норм бюджетних нема? Б650 s вай фай погана?
Там немає нічого кращого за асрок, але ціна +2к, а гіга так само дешеві не дуже і до того в деяких залочено тдп чи розгін
мсі на ам5 скотився до колишньої якості, відвали юсб, завищені напруги, був випадок відвалу звукової, не басу сенсу переплачувати за 3 букви, хоча в мене в самого було мсі б450 томагавк, на ам5 взяв асрок
Patruletz
Member

Повідомлення

Mixx: 15.10.2025 08:49Цей туф розкочегарить хоч 16 ядер в розгін, ви явно не розумієте, куди лізете
там асрок b650m-hdv/m.2 ціна якої 5к +/- вистачить з головою для 7800x3d, тижня два була така звязка і ніяких проблем не було, да й кочегарити проц сенс біля нуля :-/
Nouriel
Member

Повідомлення

вона і з 16 ядерним норм живе)
Patruletz
Member

Повідомлення

Nouriel: 15.10.2025 12:09вона і з 16 ядерним норм живе)
я маю сумнів що людина буде туда таке ставити :D
Nouriel
Member

Повідомлення

Volf54321: 15.10.2025 10:23Як наприклад візьму таф геймінг б650 вай фай то хвате і на майбутне?
а нашо тобі мамка на старішому чіпсеті коли за ті самі гроші є на 850 + офіційна підтримка псі5,0
Volf54321
Member

Повідомлення

Nouriel: 15.10.2025 12:17
Volf54321: 15.10.2025 10:23Як наприклад візьму таф геймінг б650 вай фай то хвате і на майбутне?
а нашо тобі мамка на старішому чіпсеті коли за ті самі гроші є на 850 + офіційна підтримка псі5,0
Та міні той псі недуж і нада і аргб тож аби робило незгоріло і неглючило

Відправлено через 3 хвилини 21 секунду:
Що мені дасть звичайному користувачу б850? Надада 3-4 юсб бажано вай фай і шоб норм зона врм не 80+ градусів з 7500f мож колись щось краще
Розгін непередбачається
Андервольт передбачається(чи це і є та курва в настройках не знаю бо андервольт робив тік на відюхі)
Валерий
Member

Повідомлення

Volf54321
Можна розглянути ASRock B850M Pro RS WiFi
Але так, як у вас на всьому економія
на весь пк 22-25 бюджет без відюхи
,більш ніж достатньою буде ASRock B650M-HDV/M.2(але так, вона без Wi-Fi)
З дешевою озу працюватиме 5 7500ф? 5200мгц lc 36 40 40 бо всі пишуть про дорогу озу
Працювати буде, але з 6000 CL30 буде значно краще(звісно, якщо ВК буде не 1050Ti)
_______
До речі, що вже купили та скільки залишилось коштів на інше залізо?
Volf54321
Member

Повідомлення

Та карта оновиться або ртх 5050 або якась rx ще незнаю
Материнская плата ASUS TUF GAMING B650M-E WIFI
Ця туф геймінг трохи краща за асрок
Бо мені треба в магазині який є в моєму місті брейн бо не мені забирати з магазину.а асрока в ньому нема
І бажано вай фай
Як куплю непрогадаю

А 16гб 2по8гбпамяті мені на перше время хвате щоб пізніше ще докинуть 2по8 чи буде погано робити? Якщо 4 по 8 гб

Відправлено через 14 хвилин 9 секунд:
Купив корпус аура дж7 чи якось так 1650грн
Кулер вінга на 6 трубок 919грн

Термопаста мх4 173грн

Блок живлення чіфтек вега 750ват 3620грн

Ссд м2 планую покищо на 500гб під систему і пару ігор покищо хвате ще невибрав

Озу ще немає

Проц ще немає

Мать ще немає

Відправлено через 6 хвилин 24 секунди:
Ще ссд не знаю яке норб бюджетне щс є по акції круціал p3 pci 3*4 1500грн
Валерий
Member

Повідомлення

Volf54321
в моєму місті
А конкретніше(чи критично саме брейн(він недешевий магазин)?
Якщо 4 по 8 гб
Краще тоді вже спочатку 1x16, а пізніше(само собою не через роки) докупити ще одну таку ж планку.
Ссд м2 планую покищо на 500гб під систему і пару ігор покищо хвате ще невибрав
Озу
ще немає
Проц
ще немає
Мать
ще немає
Тобто на все це залишилось 18638 грн(відняв від 25к грн все вищенаведене)? :insane:
Mikola_Mikola
Junior

Повідомлення

Volf54321: 15.10.2025 13:18 А 16гб 2по8гбпамяті мені на перше время хвате щоб пізніше ще докинуть 2по8 чи буде погано робити? Якщо 4 по 8 гб
Одразу брати 2х16 , 4х8 прийдеться ручками налаштовувати або сидіти в jedec
Валерий
Member

Повідомлення

Volf54321
Якщо по мінімуму(але все ж таки з 2x16гб ОП), можна так:
спойлер
Зображення
Але так, Wi-Fi не буде(можна докупити окремо)
Також можна розглянути GIGABYTE B650 GAMING X AX V2, але з нею вийде 20 170 грн
Відповісти