Невже всі 94% це 5090?erkins007: ↑ 14.10.2025 13:34 Берут нвидиа потому что щас нвидиа лучше во всем кроме цены, вот и все.
Новини
Останні статті і огляди
Технологія FSR 4 протестована на старих відеокартах AMD Radeon. Якість зображення краща, ніж у FSR 3.1
-
Геральт
Member
-
artko
Member
тоді професійним користувачам премьера не треба обирати нові амд, згоден(та вони і самостійно розберуться, що їм брати). Пересічні користувачі можуть взяти іншу програму під монтування відео. (ну особисто не буду купляти премьера заради інколи щось змонтувати своє. навіщо? є безкоштовні варіанти, які чудово працюють і можливостей вистачає)erkins007: ↑ 14.10.2025 13:36Премьер так и всинет на новых АМД периодически. Намертво. Это за 10 месяцев так и не исправили.
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
NVIDIA GeForce RTX 5090 0.31% на вересень згідно нашого улюбленого стімуГеральт: ↑ 14.10.2025 13:42Невже всі 94% це 5090?erkins007: ↑ 14.10.2025 13:34 Берут нвидиа потому что щас нвидиа лучше во всем кроме цены, вот и все.![]()
-
erkins007
Member
Так и другие карты лучше во всем кроме цены)Геральт: ↑ 14.10.2025 13:42Невже всі 94% це 5090?
А дурачков экономить 10% и потом танцевать с бубном не так и много
Отправлено спустя 53 секунды:
Вот даже 5090 там есть, а ни одной карты 9000 серии нету. Даже 0.1 процент за 10 месяцев не набрали.artko: ↑ 14.10.2025 13:45NVIDIA GeForce RTX 5090 0.31% на вересень згідно нашого улюбленого стіму
-
Геральт
Member
Так фокус в тому, що для переважної більшості ціна найважливіший фактор, інакше всі брали б 5090.erkins007: ↑ 14.10.2025 13:54Так и другие карты лучше во всем кроме цены)Геральт: ↑ 14.10.2025 13:42Невже всі 94% це 5090?
Не знаю, про які танці мова. Хіба що танці навколо 12пін
Ну і 30%, якби щось
-
Geinz21
Member
Блин, не надоело ещё?) Ну купил свою 5090, для каких тебе целей она нужна, мне, да и многим другим по барабану. Каждый выбирает исходя из своего кошелька и возможностей. Проблема АМД как раз в любителях принимать лапшу на уши, что у Нвидии всё ок, а у АМД полная бяка. Анекдот про глючные дрова до сих пор на просторах бывшего совка живее всех живых, хотя у зеленых сейчас дрова уже давно не идеалerkins007: ↑ 14.10.2025 13:54 Вот даже 5090 там есть, а ни одной карты 9000 серии нету. Даже 0.1 процент за 10 месяцев не набрали.
И насчет стима, есть две позиции о видяхах АМД. Лет 10 назад или даже больше, у меня была HD7970, которая в опроснике стима определялась как Radeon HD 7000 Series без указания точной модели. Почему стим так делает, не знаю. Так что вопрос можно считать закрытым, возможно в ближайшие месяцы обновят статистику на более детальную. Причем обе позиции показывают рост.
Востаннє редагувалось 14.10.2025 14:04 користувачем Geinz21, всього редагувалось 1 раз.
-
artko
Member
трохи вище я писав, чому не дуже вірю в статістику стіма.erkins007: ↑ 14.10.2025 13:54Вот даже 5090 там есть, а ни одной карты 9000 серии нету. Даже 0.1 процент за 10 месяцев не набрали.
-
kairo
Member
Дозвіл дається кожен раз, така політика Вальв.artko: ↑ 14.10.2025 13:26я давав дозвіл на збирання статистики.
Нічого не зрозуміло. Що за симуляція, що за хибні результати. Напишіть цифри, бо я так не можу розібратись, що ви маєте на увазі.серед користувачів лінуха амд плати більш поширені, ніж нвідія. бо мають кращу підтримку і драйвери.
тому якщо (це штучна сімуляція) взяти статистику серед користувачів лінуха, а їх кількість статистично достатня для невеликої похибки згідно ваших ствержень - отримаємо хибні результати щодо популярності плат.
Для цього Стім має взяти ваші дані, відправити їх на сервер та порівняти. Без вашого дозволу, це порушення вашої приватності.мені незрозуміло, чому я не отримую цей запит у випадку змін конфігурації, яку можна без жодних проблем виявити не порушуючі приватність.
-
artko
Member
ще раз - навіщо відправляти дані на сервер для порівняння? встановили стім, відправили дані, копію локально зберігати та порівнювати. відрізняється? запит, відправка. що незрозуміло?kairo: ↑ 14.10.2025 15:05Для цього Стім має взяти ваші дані, відправити їх на сервер та порівняти. Без вашого дозволу, це порушення вашої приватності.
яке в мене обладнання стім і так кожен раз при запуску бачить. згідно вашої логіки - це теж порушення приватності?
перечитайте трохи раніше ваші повідомлення щодо мінімальної вибірки під статистику та мої з розрахунками щодо долі linux у стімі. там все писав вже.kairo: ↑ 14.10.2025 15:05Нічого не зрозуміло. Що за симуляція, що за хибні результати. Напишіть цифри, бо я так не можу розібратись, що ви маєте на увазі.
-
erkins007
Member
Ага, именно поэтому у Радеона, который дешевле 95% рынка, а у дорогой нвидиа 4. Все так и есть, правда-правда.Геральт: ↑ 14.10.2025 13:56Так фокус в тому, що для переважної більшості ціна найважливіший фактор
Про доступность технологий в принципе и в играх, про их качество, про рабочий софт и т.д.Геральт: ↑ 14.10.2025 13:56Не знаю, про які танці мова
Это все не стоит 50$ разницы.
Да, да, заговор иллюминатов. Статистика продаж тоже подстроена, на самом деле все покупают АМД.artko: ↑ 14.10.2025 14:03трохи вище я писав, чому не дуже вірю в статістику стіма.
-
Геральт
Member
erkins007
Різниція між 5070Ті та 9070XT - 250$ по хотлайну. А в стімі і далі 9070XT нема, а 5070Ті є (мабуть, не перевіряв)
Є підозра, що і при 50% різниці ховрашки будуть брати НВ. Бо не мамонти
Різниція між 5070Ті та 9070XT - 250$ по хотлайну. А в стімі і далі 9070XT нема, а 5070Ті є (мабуть, не перевіряв)
Є підозра, що і при 50% різниці ховрашки будуть брати НВ. Бо не мамонти
Востаннє редагувалось 14.10.2025 15:55 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
-
kairo
Member
Питання в тому, що це купа дурної роботи. Як я вже писав вище, давно вже все математично пораховано, скільки людей треба опросити, щоб отримати статистичні дані із певним відсотком точності. Ви ж пропонуєте опитувати усіх і кожного, ще й при кожній заміні заліза. Щоб, що, похибка становила 0,08% замість 0,1%?artko: ↑ 14.10.2025 15:09ще раз - навіщо відправляти дані на сервер для порівняння? встановили стім, відправили дані, копію локально зберігати та порівнювати. відрізняється? запит, відправка. що незрозуміло?
перечитайте трохи раніше ваші повідомлення щодо мінімальної вибірки під статистику та мої з розрахунками щодо долі linux у стімі. там все писав вже.
Як у вас вийшло, що "доля амд плат більше, ніж у нвідії."linux набрав 2,68%. якщо взяти вашу цифру в 170млн, то це приблизно 4,5млн користувачів. Беремо під статистику тільки ці показники, оп - там буде (це приклад просто) доля амд плат більше, ніж у нвідії.
Відправлено через 7 хвилин 28 секунд:
Різниця в Україні - 7К. В світі - 50 баксів.Геральт: ↑ 14.10.2025 15:50 erkins007
Прирівнювати долю АМД до цін в Україні, це серйозна аргументація))доля амд плат більше, ніж у нвідії.
-
artko
Member
не усіх і кожного, а при кожній заміні заліза. бо якраз ті хто міняють залізо - міняють і статистику. це ж очевидно.kairo: ↑ 14.10.2025 16:01Питання в тому, що це купа дурної роботи. Як я вже писав вище, давно вже все математично пораховано, скільки людей треба опросити, щоб отримати статистичні дані із певним відсотком точності. Ви ж пропонуєте опитувати усіх і кожного, ще й при кожній заміні заліза. Щоб, що, похибка становила 0,08% замість 0,1%?
вам шкода що компьютери трохи попрацюють? не папірці заповнювати все ж.
тому що у лінух користувачів амд більш поширена, ніж нвідія. бо там набагато кращі драйвера та підтримка. я вже писав про це.kairo: ↑ 14.10.2025 16:01Як у вас вийшло, що "доля амд плат більше, ніж у нвідії."
і якщо запитати виключно користувачів linux які відеоплати в них стоять - отримаєте хибні результати у загальному. (бо там буде амд багато). а згідно з вашим тезисом що достатньо запитати N людей - то похибка буде маленька.
теж не читали претензії до статистики? там (раптом) виключно бурчання на методику збирання результатів та швидкість оновлення.erkins007: ↑ 14.10.2025 15:47Да, да, заговор иллюминатов. Статистика продаж тоже подстроена, на самом деле все покупают АМД.
опитування користувачів інтернету виявило, що 100% користуються інтернетом.
-
kairo
Member
Спочатку все одно, треба опитати усіх користувачів Стім, а це по останнім даним 170 млн чоловік.не усіх і кожного, а при кожній заміні заліза
Навіщо все це? Щоб зменшити похибку на 0,01%? По-перше, не усі погодяться відправляти свої дані, по-друге, людина може замінити комплектуючі та не запускати Стім пів року. Тобто, ви все одно ніколи не отримаєте 100% актуальні дані. Стім вирахував, якої їм похибки достатньо, наприклад 0,1%, скільки та коли треба для цього опитувати користувачів і все.вам шкода що компьютери трохи попрацюють? не папірці заповнювати все ж.
Покажіть мені математично, як ви це вирахували. Бо зараз це виглядає, як:і якщо запитати виключно користувачів linux які відеоплати в них стоять - отримаєте хибні результати у загальному.
- спойлер

-
artko
Member
що таке 170млн? це взагалі акаунтів, активних акаунтів (та за який період активних?)kairo: ↑ 14.10.2025 16:23Спочатку все одно, треба опитати усіх користувачів Стім, а це по останнім даним 170 млн чоловік.
угу. There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics.kairo: ↑ 14.10.2025 16:23Стім вирахував, якої їм похибки достатньо, наприклад 0,1%, скільки та коли треба для цього опитувати користувачів і все.
добре. проводимо віртуальний експеримент - припустимо, мені вдалося взяти статистику з 5млн користувачів стіма. як вважаєте, який буде відсоток вікористання windows та nvidia у результатах?kairo: ↑ 14.10.2025 16:23Покажіть мені математично, як ви це вирахували. Бо зараз це виглядає, як:
-
kairo
Member
"Advisory firm Ampere Analysis estimates that Steam had 170mn global active monthly users in May"що таке 170млн? це взагалі акаунтів, активних акаунтів (та за який період активних?)
https://www.ft.com/content/f4a13716-838 ... hatgpt.com
Це риторичний шаблон, а не аргумент.There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics.
Не маю жодного уявлення.мені вдалося взяти статистику з 5млн користувачів стіма. як вважаєте, який буде відсоток вікористання windows та nvidia у результатах?
-
artko
Member
"згідно оцінці". офіційних даних нема. на жаль, valve не надає ніякої статистики сама. а у фейсбуці он, скільки - 3млрд згідно оцінок? таке собі. можемо тільки вірити.kairo: ↑ 14.10.2025 17:00"Advisory firm Ampere Analysis estimates that Steam had 170mn global active monthly users in May"
https://www.ft.com/content/f4a13716-838 ... hatgpt.com
тобто? ви ж писали:kairo: ↑ 14.10.2025 17:00Не маю жодного уявлення.
я опитав 5млн користувачів стім. отримав долю амд 100%, linux >90%. це коректне значення, згідно ваших ствержень?kairo: ↑ 14.10.2025 11:00Для того, щоб зробити статистику 170 млн аккаунтів Стім із похибкою в 0.1% достатньо опитати менше мільйона користувачів. Опитувати усіх 170 млн кожен місяць, це дурна робота і лишнє навантаження на сервери.
-
kairo
Member
Де ви їх опитали, звідки у вас дані про "амд 100%, linux >90%"?artko: ↑ 14.10.2025 17:09я опитав 5млн користувачів стім. отримав долю амд 100%, linux >90%. це коректне значення, згідно ваших ствержень?
-
artko
Member
трохи вище прочитайте. писав що проводимо експеримент.kairo: ↑ 14.10.2025 17:16Де ви їх опитали, звідки у вас дані про "амд 100%, linux >90%"?
уточнюю - віртуально опитування було на стімдеках. там 100% амд, лінух близко до 100%. 5млн - оцінка їх продажів по світу.
це вам у утрованому вигляді, як результат залежить від умов.
-
waryag
Member
Пока она ничего не говорит. Она крайне инертная, и даже новые нвидиа (которые стартовали раньше АМД) зашли туда далеко не сразу и не то, чтоб на первые места.erkins007: ↑ 14.10.2025 13:30 Естественно, но даже чисто игровая статистика Стима однозначно говорит что АМД покупают крайне плохо.
Но ты же не пишешь о невероятном провале 5000 серии нвидиа?
-
erkins007
Member
А в магазине бабы Зины вообще тройная разница.Геральт: ↑ 14.10.2025 15:50Різниція між 5070Ті та 9070XT - 250$ по хотлайну.
Вам уже кидали мировые цены, зачем вы заново позориться начинаете?
Я ваши претензии к статистике Стима услышал. Но видите-ли помимо нее есть ещё и финансовая и там данные куда более точны.artko: ↑ 14.10.2025 16:10теж не читали претензії до статистики