Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
_VlaD_
Member

Повідомлення

murzik
Якби війни не було, то тобі всі інші пункти не знадобилися б. Вони просто були б самі собою як звичайна річ.
tablestikus
Member

Повідомлення

Hotspur: 13.10.2025 02:24

ось чому я проти дешевих ДБЖ під роутери. Краще вже павербанк+схема ніж оцей жах
Після того як я в цих дешевих що живуть десь рік міняв кондьори, аккуми і робив отвори в корпусі над трансформатором - вони вже по 2 роки живуть. Але так, краще купити міні-упс якійсний, а не самий дешевий. А павербанк і кабелі - то саме дно яке не знаю кому потрібно в 2025 році.

Відправлено через 45 секунд:
Hotspur: 13.10.2025 02:52
Filabatya: 13.10.2025 02:46по тій самі причині так ціни на ці станції взлетіли в космос, люди просто хочуть автоматичне готове рішення
паяєш на нормальних платах+радіатори охолодження+ по бажанню 5В вентилятори+корпус з Алі і воно чудове і вічне (я лінивий і просто спаяв перемикач на 10А кнопці +великий павербанк, якщо лінь відступить додам схему перемикання+контроль напруги)
Більшості треба готове, а не сидіти розбиратися і щось вчитися паяти. При тому можна напаяти що все погорить :laugh: :lol:
nochnik89
Member

Повідомлення

Рискнул и взял 2 недели назад такую модель. Взял два штуки по хорошей скидке.
https://prom.ua/ua/p2382753402-solnechn ... ertor.html
Нагрузку в 9,5 кв они держат. Больше нагружать нечем. Работает один на складе на моем пароводяном котле и всяких дистилляторах. Второй взяли для зарядки электрички моего товарища в гараж. Если вдруг какая-то неисправность будет - я сразу отпишу. Не рекламирую товар если что.
Шумные капец, это да. Маслает у меня 7-10 часов в сутки.
Продавец дал и гарантию и сказал, что он нагрузку выдерживает 100 процентов.
Конкретно у меня дома пока стоит народный Сако 6 киловатт, его буду менять на гроватт 10-12, он тоже не сильно шумный. Но это наверное аж на весну и то еще подумаю, основную нагрузку снял с дома. Нужно готовиться на зиму, а то непонятно что тут будет.
murzik
Member

Повідомлення

nochnik89
а акуми які використовуєте?
і дроти?)
Hotspur
Member

Повідомлення

tablestikus: 14.10.2025 00:00Після того як я в цих дешевих що живуть десь рік міняв кондьори, аккуми і робив отвори в корпусі над трансформатором - вони вже по 2 роки живуть. Але так, краще купити міні-упс якійсний, а не самий дешевий. А павербанк і кабелі - то саме дно яке не знаю кому потрібно в 2025 році.
1 купити поганий продукт
2 перепаювати поганий продукт
3 міняти акумулятори в поганому продукті

ні ну це однозначно особливими людьми треба бути
Filabatya
Member

Повідомлення

Бета тестери)
tablestikus
Member

Повідомлення

Hotspur: 14.10.2025 11:57
tablestikus: 14.10.2025 00:00Після того як я в цих дешевих що живуть десь рік міняв кондьори, аккуми і робив отвори в корпусі над трансформатором - вони вже по 2 роки живуть. Але так, краще купити міні-упс якійсний, а не самий дешевий. А павербанк і кабелі - то саме дно яке не знаю кому потрібно в 2025 році.
1 купити поганий продукт
2 перепаювати поганий продукт
3 міняти акумулятори в поганому продукті

ні ну це однозначно особливими людьми треба бути
Ну цей продукт купляли через доступність і ціну. У чому проблема? Можна купити гарний продукт без цих проблем. Або просто раз в рік міняти.
Hotspur
Member

Повідомлення

Fchao таки якісні інвертори
Z440_User
Member

Повідомлення

1985god: 11.10.2025 22:23 а якщо з інвертором то там ще й акція знижка на АКБ 20% https://ua.axioma.energy/aktsii/
Якщо розглядати таку штуку, то я вже писав що має сенс дивитися 6-7кВт пристрій і не паритись стосовно споживаної потужності при наявності світла.
Якщо мова про 1кВт, то як писав nochnik89, та і як пишуть про моделі must, це шумні пристрої. Читав що Deye пасивні по охолодженню і карлсони включають коли вже реально треба охолодитись.

У мене "аварійне" живлення зроблено на ДБЖ Кулон з двома автомобільними акумами по 100А*г (https://stabilizatori.com/ibp-eleks-kulon-q1000-v4-ua) та організовано так:
Від вуличного ДТЕКовського ящика з лічильником та 32А автоматом ввід заходить на 7кВт стабілізатор в будинок, вихід із стабілізатора йде на щиток автоматів (все це розташовано в передпокої будинку). Звісно що все поховано під штукатуркою і підключення стабу приховане (дротів не видно, щиток в стіні). Поряд зі стабом котел, під котлом планувався невеликий бойлер для якого робилася "пряма" розетка (тенам по більшості пофігу на перепади). В цю розетку із збереженням фаза/нуль включено ДБЖ, вихід ДБЖ зовнішньою навіскою йде до стаба. Біля стабу зовнішньою навіскою приліплено ручний перемикач вводу (3 позиції, 1-0-2), до якого підключено стаб та ДБЖ із збереженням розташування фаза/нуль, бо ДБЖ хоч і має вбудований стаб на межі 140...280В, але ж він всього лиш на 1 кВт як не крути :-/ .
Ручне перемикання зроблено із міркувань безпеки, бо особисто знаю декількох людей у яких було встановлено автоматичні перемикачі вводу, які не спрацьовували і мережа робила ба-бах генераторам з подальшою пожежею, один опіки досі лікує.

Стаб працює безшумно, взагалі. Тільки при старті та ініціалізації на декілька секунд включає вентилятори на турбо режим і все, далі тиша.
ДБЖ вентилятором дує постійно, але майже безшумно, насос котла та холодильник дають більше шуму. Пару раз ДБЖ добре гудів трансформатором та пікав перевантаженням, коли вранці сонні вмикали мікрохвильовку (1,2кВт). Встали, світло є, перемкнутися на стаб забули (не прокинулися ще :laugh: )...

Звісно що це робилося швидкоруч та як тимчасове рішення, але вимушене користування також дало деякий досвід:
- Автономність від ДТЕКу це прикольно;
- Врізатися в схему будинку це зручно, не валяються переноски по всьому будинку, особливо коли схема комутації виглядає по типу зірочки з початком від ДБЖ;
- Потрібно саме ДБЖ, щоб жінка/дитина/домашня тварина не отримали електротравму, тобто пристрій який сам буде перемикатись зарядне/батарейка, а не ти таскаєш акум до зарядного чи возишся з крокодилами;
- Як вихідне з попереднього, це можна залишити без нагляду і піти з хати, знаючи що котел та холодильник у тебе працюють незалежно від наявності світла. Система перемкнеться на акум чи на зарядне без твоєї участі.

Але і підводна сторона цього айсбергу:
- При тривалій відсутності світла вимикаєш усе щоб виграти ще трохи часу, тож скільки там кВт інвертора в тебе є після 8+ годин до лампочки, в тебе і так вже споживання 200->100->50->10->2->0,5->0,1->0вт->темрява (якщо не вистачило :laugh: )
- Але якщо є світло і ДБЖ врізано в систему будинку, то воно повинно бути потужністю вашого вводу (спрощено 220В*32А ввідного автомату = 7кВт), щоб можна було не паритися що включати, а що не включати.
- В цій темі дізнався що гібридники немають стабу і якщо щось не те з вхідною напругою, то переходять на акум. Думав з часом міняти стаб на гібридник, але з цією інфою треба думати куди його приткнути в "технічній зоні" передпокою.
- В моєму випадку питання шуму актуальне, так як пристрої будуть знаходитися в житловому приміщенні, тож їх роботу чутно щонайменше в половині будинку виходячи із його планування. А масові доступні пристрої як раз цим страдають...

Якось такий вимушений досвід я отримав...
Акуми я не торкався свідомо, бо в моєму випадку вони бралися "що було" та "який максимум можу взяти на гроші що лишилися" станом на 2024р.
Hotspur
Member

Повідомлення

Z440_User: 14.10.2025 15:26- При тривалій відсутності світла вимикаєш усе щоб виграти ще трохи часу, тож скільки там кВт інвертора в тебе є після 8+ годин до лампочки, в тебе і так вже споживання 200->100->50->10->2->0,5->0,1->0вт->темрява (якщо не вистачило )
просто докупляєш хххх Ah Lifepo4 акумів :weep:
Z440_User
Member

Повідомлення

Hotspur: 14.10.2025 15:53 просто докупляєш хххх Ah Lifepo4 акумів :weep:
Ну то звісно, а можна панелі на дах поставити, а можна...
Hotspur
Member

Повідомлення

Дослідниця KSE Institute, спеціалістка з моніторингу даних Наталія Рибалко на своїй сторінці у соцмережах повідомила про те, що її рідне місто Шостка Сумської області частково знеструмлене після атак РФ уже понад тиждень.

мда...

Відправлено через 4 хвилини 8 секунд:
"Якщо можливість зарядити телефон від генератора магазину — це, на думку місцевої влади, «Пункт незламності», то, вибачте, у нас із вами різне уявлення про незламність", — додає вона.

ору в голос
murzik
Member

Повідомлення

Hotspur
незламність це кожен день користуватися послугами Укрзалізниці приміського сполучення
1985god
Member

Повідомлення

Filabatya: 13.10.2025 02:46 це як порівнювати ручку коробку і автомат. ці упси не тільки самі дешеві бувають
по тій самі причині так ціни на ці станції взлетіли в космос, люди просто хочуть автоматичне готове рішення
в Україні один єдиний офіційний імпортер eco-flow ( так як і у Епл Asbis) так ось відслудковували їхні ціни , за ніч з суботи на неділю (чи з неділі на понеділок не суть) ціна зросла ДВІЧІ ! в результаті розетка як і інші продавці що займаються дроп шипінгом ( продають товар якого в них нема фізчино на складі і права власнотсі на який до них ще не перейшли ) була вимушена скасувати багато замовлень на eco-flow ( бо рентабелінсть постраждала ) . Цю ситуацію відслідковував мій знайомий . І що я бачу сьогоді в соц мережах люди скаржаться на те що епіцентр ( ще один дропшипер) відміє замовлення клієнтів з формулювання що товару по 6999 грн вже нема в наявності беріть по 8999 грн .
Так що дрібні і великі бариги не всі і не завжди винні , офіційні імпортери роблять це ( піднімають ціни) , може навіть вище ? може виробники :spy:
От по виробниках не відслідковував бо лінь , кому не лінь подивіться чи на в США\ Європі піднялись ціни чи ні . Я щось дуже сумніваюсь що виробники eco-flow i bluetti підняли ціни для України . В той же час я знаю чесних бариг з даної теми ( але не зарядні станції) теж імпортерів які НЕ підняли ціни , і навіть нові партії за 3 тиждні будуть по тих самих доларових цінах що й ДО початку ажіотажу
Hotspur
Member

Повідомлення

1985god: 14.10.2025 22:45Так що дрібні і великі бариги не всі і не завжди винні , офіційні імпортери роблять це ( піднімають ціни) , може навіть вище ? може виробники
От по виробниках не відслідковував бо лінь , кому не лінь подивіться чи на в США\ Європі піднялись ціни чи ні . Я щось дуже сумніваюсь що виробники eco-flow i bluetti підняли ціни для України . В той же час я знаю чесних бариг з даної теми ( але не зарядні станції) теж імпортерів які НЕ підняли ціни , і навіть нові партії за 3 тиждні будуть по тих самих доларових цінах що й ДО початку ажіотажу
1 звичайно це імпортери. в США ЕС Китаї ціни такі самі
2 я везу собі 314 Ач і чхати хотів на тих бариг і їх Екофло
1985god
Member

Повідомлення

Filabatya: 13.10.2025 03:00 ... тай постійно перекидати зарядку з інвертором, гібридники дешеві горять. тому станції з деє і призматиками і не пересікаються :rolleyes:
в цій темі таке писати згадалась та дівчинка і купа негрів біля дівану :D
норм 2квтг вдвічі дорожча і в 4 рази буде мати меншу ємність, при теперішніх цінах)
я нічого не зрозумів , що ти хотів сказати тезисно ?

оце зрозумів тому прокоментую
Filabatya: 13.10.2025 03:00 тай постійно перекидати зарядку з інвертором, гібридники дешеві горять. тому станції з деє і призматиками і не пересікаються
1) навіщо перекидати увімкнув в розетку зардяний пристрій підключив його до акб паралельно з інвертором і воно так працює в режимі онлайн упса, пробував із Fchao + зарядкою на 48 вольт + акумулятором на 2,5 кВт заводським для живлення холодоса все працює.
Гібридники дешеві горять - не знаю не коментую .
Дейе з саморобними АКБ з призамтиків працює роками в того ж SDV chennel Cливки Дениса та й у інших .

Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
Hotspur: 13.10.2025 14:40

псссс мурзік. батарею хочеш ? :gigi:
дістали своєю агресивною рекламою, молодці , приклад того як треба рекламуватися . Але в них дефіцит і ще за 2 тиждні до блекаутів почався

Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Hotspur: 13.10.2025 18:10
murzik: 13.10.2025 15:49і щоб війни не було
і щоб тепло було
оце точно гарні пункти плану

блін я готовий роздати бідним всі свої кіловати лиш би війна закінчилась

Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
tablestikus: 14.10.2025 00:00. А павербанк і кабелі - то саме дно яке не знаю кому потрібно в 2025 році.
ну чому так ? якщо плата з тригером стоїть та повербанк підтримує наскрізну зарядку то чому не ? :shuffle:
Hotspur
Member

Повідомлення

1985god: 14.10.2025 22:56дістали своєю агресивною рекламою, молодці , приклад того як треба рекламуватися . Але в них дефіцит і ще за 2 тиждні до блекаутів почався
у них гарна ціна на ту потужність. мені просто не треба 48V і їх фізично немає. І не буде :lol: до весни 2026 :lol:
1985god
Member

Повідомлення

Z440_User: 14.10.2025 15:26
1985god: 11.10.2025 22:23 а якщо з інвертором то там ще й акція знижка на АКБ 20% https://ua.axioma.energy/aktsii/
Якщо розглядати таку штуку, то я вже писав що має сенс дивитися 6-7кВт пристрій і не паритись стосовно споживаної потужності при наявності світла.
згоден

як виіділене пояднуєтсья між собою ? або мені пора спати або не вяжеться , якщо в конектсіт потужність гібридного інвертора має дорівнювати всій потужності обєкта то так , але поправки знизу
Z440_User: 14.10.2025 15:26 У мене "аварійне" живлення зроблено на ДБЖ Кулон з двома автомобільними акумами по 100А*г (https://stabilizatori.com/ibp-eleks-kulon-q1000-v4-ua) та організовано так:
Біля стабу зовнішньою навіскою приліплено ручний перемикач вводу (3 позиції, 1-0-2), до якого підключено стаб та ДБЖ із збереженням розташування фаза/нуль, бо ДБЖ хоч і має вбудований стаб на межі 140...280В, але ж він всього лиш на 1 кВт як не крути :-/ .
Ручне перемикання зроблено із міркувань безпеки, .....
- Автономність від ДТЕКу це прикольно;
..... - Як вихідне з попереднього, це можна залишити без нагляду і піти з хати, знаючи що котел та холодильник у тебе працюють незалежно від наявності світла. Система перемкнеться на акум чи на зарядне без твоєї участі.
Z440_User: 14.10.2025 15:26 - Але якщо є світло і ДБЖ врізано в систему будинку, то воно повинно бути потужністю вашого вводу (спрощено 220В*32А ввідного автомату = 7кВт), щоб можна було не паритися що включати, а що не включати.
Просунуті гібридники мають в комплекті трансформатори струму для відслудковування навантаження , їх встановлюють перед лічильником тобто до того місця до якого має йти виробітка від сонця з інвертора і щоб ця виробітка не виходила за межі вашої домашньої мережі , відповідно всі пристрої які не треба резервувати АКБ можна встановити "ДО" = точніше паралельно інвертору , а от ті що резервуються "після" = точніше послідовно з інвертором . Це можна робити і без трансформаторів струму, я про них згадав в контексті якщо є "сонце " і ви надлишок сонця хочете відправити на той же бойлер . Простіше кажучи ви можете підключити потужні електропристрої окремими лініями паралельно інвертору не резервуючи їх , для цього вам навіть трансофрматори струму не потрібні. Це електрична духова шафа наприклад - правда тоді у вас будуть недопечені пиріжки ...
.... Це банальні речі я трохи побуду капітаном очевидність :shuffle:

Відправлено через 5 хвилин 43 секунди:
Z440_User: 14.10.2025 16:00
Hotspur: 14.10.2025 15:53 просто докупляєш хххх Ah Lifepo4 акумів :weep:
Ну то звісно, а можна панелі на дах поставити, а можна...
з тим в мене погана справа = конструкція даху, а саме відсутність балок під покрівлею унеможливлює це :shuffle: не вдаючись в подробиці , хоча можна , якщо кому цікаво, то замість балок в мене дві дошки боком :weep: , а от на моєму рівні над землею в багатоквартирному будинку повісити 4-5 панельок формату 1,8 метра на один фасад тільки робота $500-650 + кріплення + розхідники + автовишка ( або альпіністи) я так порахував та ну його поки що :shuffle: воно золоте вийде
tablestikus
Member

Повідомлення

1985god: 14.10.2025 22:56
tablestikus: 14.10.2025 00:00. А павербанк і кабелі - то саме дно яке не знаю кому потрібно в 2025 році.
ну чому так ? якщо плата з тригером стоїть та повербанк підтримує наскрізну зарядку то чому не ? :shuffle:
по відгукам здихають швидко
Hotspur
Member

Повідомлення

шось в нас кучно пішло :lol: 2 блекаут :lol:
Відповісти