Так я більше до того що за ті ж гроші можна взяти щось більш свіже і можливо комфортніше в домашніх умовах.Ekz0rcyst: ↑ 08.10.2025 16:29 AlexKuzovkov
Ясна річ, що в домашніх умовах я не зможу утилізувати весь потенціал точки але це геть не проблема і мене мало хвилює.
Новини
Останні статті і огляди
Вибір роутера
-
AlexKuzovkov
Member
-
Scoffer
Member
Не так вже це й важко. 4 клієнта по 2х2 чи 8 по 1х1 і потенціал утилізований. Шось типу два ноута, два телека, дві мобілки, і готово)Ekz0rcyst: ↑ 08.10.2025 16:29в домашніх умовах я не зможу утилізувати весь потенціал точки
-
AlexKuzovkov
Member
Угу. Постійно під повним навантаженням.Scoffer: ↑ 08.10.2025 16:35Не так вже це й важко. 4 клієнта по 2х2 чи 8 по 1х1 і потенціал утилізований. Шось типу два ноута, два телека, дві мобілки, і готово)Ekz0rcyst: ↑ 08.10.2025 16:29в домашніх умовах я не зможу утилізувати весь потенціал точки
-
Scoffer
Member
Зовсім не обов'язково. АС- ділять часовий простір порівну незалежно від того на якій швидкості юзають, тобто достатньо просто якогось фонового потоку і вже просадка. З АХ все не так жахливо, але і не ідеально, там теж нюанси є. Ну і клієнти всі мають бути АХ, бо якщо хоч один АС, то привіт варіант з поділом навпіл.AlexKuzovkov: ↑ 08.10.2025 16:43Угу. Постійно під повним навантаженням.
-
AlexKuzovkov
Member
Воно то так, але в домашніх умовах відчути різницю 2х2 і 8х8 навіть на ас2 майже не реально.Scoffer: ↑ 08.10.2025 16:46Зовсім не обов'язково. АС- ділять часовий простір порівну незалежно від того на якій швидкості юзають, тобто достатньо просто якогось фонового потоку і вже просадка. З АХ все не так жахливо, але і не ідеально, там теж нюанси є.AlexKuzovkov: ↑ 08.10.2025 16:43Угу. Постійно під повним навантаженням.
На АХ буде більше швидкість і ще менше залежність 2х2 чи 8х8.
-
Scoffer
Member
Це вже залежить від умов. У мене цілком норм що можуть працювати одночасно 5-6 клієнтів і щось потроху, але тягнути. 2х2 в такому випадку просідає до 300 мегабіт, я пробував, не прикольно)AlexKuzovkov: ↑ 08.10.2025 16:54в домашніх умовах
-
AlexKuzovkov
Member
Та у мене теж постійно 6+ клієнтів. Але частина самих повільних на 2.4 сидять.Scoffer: ↑ 08.10.2025 16:56Це вже залежить від умов. У мене цілком норм що можуть працювати одночасно 5-6 клієнтів і щось потроху, але тягнути. 2х2 в такому випадку просідає до 300 мегабіт, я пробував, не прикольно)AlexKuzovkov: ↑ 08.10.2025 16:54в домашніх умовах
А на 5Ггц постійно 4-5 клієнтів хоч і є, але швидкість нижче 400 не часто падає. І побачити це тільки тестами можна.
Коли тестував 6 вайфай - швидкість піднялася до 800+, стабільність покриття покращилася. Хоча АР що зараз, що тестував настінні. 2х2 що на 2.4 що на 5.
-
yanadmin
Member
А що зараз нормально в Mesh вміє окрім Кенетіків не за всі гроші світу ?
-
AlexKuzovkov
Member
Asus, Ruijie наприклад. Ну і туполінк.yanadmin: ↑ 12.10.2025 09:27 А що зараз нормально в Mesh вміє окрім Кенетіків не за всі гроші світу ?
-
Tesseract
Member
Якщо від мешу потрібен лише band steering, а з'єднання між нодами буде налаштовано вручну, то OpenWRT також хороший варіант.
-
Васильович
Member
В минулому житті мав mesh на профільних Linksys - працювало бездоганно.yanadmin: ↑ 12.10.2025 09:27А що зараз нормально в Mesh вміє окрім Кенетіків не за всі гроші світу ?
Але ноди були з'єднані між собою по кабелю.
-
FirstTDM
Member
Любые Asus, у которых есть в описании Wi-Fi Mesh - спокойно соединяются в сеть Mesh старые и новые роутеры... наборы ZenWiFi совершенно не обязательно покупатьyanadmin: ↑ 12.10.2025 09:27А що зараз нормально в Mesh вміє окрім Кенетіків не за всі гроші світу ?
-
Royter
Member
яка модель була циски?Васильович: ↑ 12.10.2025 11:53В минулому житті мав mesh на профільних Linksys - працювало бездоганно.yanadmin: ↑ 12.10.2025 09:27А що зараз нормально в Mesh вміє окрім Кенетіків не за всі гроші світу ?
Але ноди були з'єднані між собою по кабелю.
-
Васильович
Member
Linksys Velop WHW0303Royter: ↑ 12.10.2025 13:04яка модель була циски?
Я і зараз цим роутером користуюся, але лише однією нодою (для поточного житла достатньо). Інші дві ноди роздав родичам як автономні роутери.
-
Royter
Member
Вот як настроiти правильно mesh mx4300 якщо роблю все правильно а воно чомусь врубае 2,4гц а не 5гц тiльки.
-
Tesseract
Member
Royter
Це на стоковій прошивці, чи на чому?
Це на стоковій прошивці, чи на чому?
-
Васильович
Member
В мене стокова прошивка, тому всі налаштування робив в офіційному додатку на телефоні (тобто, мережа була 2.4+5ГГц комбінована)Royter: ↑ 12.10.2025 13:20Вот як настроiти правильно mesh mx4300 якщо роблю все правильно а воно чомусь врубае 2,4гц а не 5гц тiльки.
Пригадую лише, що ноди взагалі не хотіли в mesh додаватися, то допоміг Reddit:
- спойлер
- the reset of a child node does not work by holding down reset button for 10-30 seconds then do this.
1 Turn on child node to be reset - once on, press reset button for 10 seconds. Once it finishes rebooting it should show a solid red light which indicates it is already setup to a network.
2 Go to main node and press the reset button five times. (in quick succession)
3 Now wait for 2-5 minutes - the child node should start flashing red and then eventually it will turn blue.
4 Close Linksys App and open again and you will see the node is now connected.
This came from a Linksys support engineer and worked for me to reset three old Velop nodes.
-
Royter
Member
сток
-
Bruno Banani
Member
Интересный факт: на официальном сайте Linksys указано, что модель MX4300 не поддерживает Mesh и не работает с фирменным мобильным приложением.
На деле MX4300 в Mesh умеет и с приложением работает.
Также писали, что он якобы соединяется только с другим MX4300, но у меня он без проблем подцепился к MX4200 — причём именно MX4300 был основным.
На деле MX4300 в Mesh умеет и с приложением работает.
Также писали, что он якобы соединяется только с другим MX4300, но у меня он без проблем подцепился к MX4200 — причём именно MX4300 был основным.
-
Ambrelka
Member
Стоит брать Xiaomi 7000 с олх? запечатаный у норм продаванов