Класичне "нє прокатіло"
Новини
Останні статті і огляди
Synology повернула підтримку накопичувачів сторонніх виробників у своїх NAS
-
Mike88
Member
Пропоную обговорити Synology повернула підтримку накопичувачів сторонніх виробників у своїх NAS
Класичне "нє прокатіло"
Класичне "нє прокатіло"
-
erkins007
Member
А должно было? НАС и так щас не особо популярен, а тут ещё и такие приколыMike88: ↑ 09.10.2025 12:53Класичне "нє прокатіло"
-
Sanьka
Member
З таким скотским відношенням, краще обирати Qnap.
-
AlexKuzovkov
Member
Чи Asustor. Чи ще декілька менш відомих виробників.Sanьka: ↑ 09.10.2025 14:56 З таким скотским відношенням, краще обирати Qnap.
-
VovaII
Member
Вони свою ОС добре так свого часу розвивали. Тобто купуючи їх НАС , фактично отримували купу домашніх серверів. Лишалось тільки їх налаштувати. 
-
Creo
Member
Ureeen та інші знатно піджарили сраку сіно.
Продав свій ds218+.
Купив ugreen dxp2800, небо і земляв порівнянні з старим. Ще і ціна дуже гарна, на сайті в США купував, через посередника.
Продав свій ds218+.
Купив ugreen dxp2800, небо і земляв порівнянні з старим. Ще і ціна дуже гарна, на сайті в США купував, через посередника.
-
Bucho
Member
NAS це в першу чергу про софт. А Qnap зі своїм софтом як був номером 2 так і залишається.Sanьka: ↑ 09.10.2025 14:56 З таким скотским відношенням, краще обирати Qnap.
Те що Сіно нарешті одумались, то звичайно добре. Але в моїй особі вони точно втратили покупця ds925+, хоча я його й чекав на заміну ds918+.
Бо вже придбав собі Ugreen 4800plus під Хренолоджи на 5-ядерному Intel Pentium Gold 8505.
Конкурентів з "другого ешелону (с)" у вигляді Qnap, Asustor і.т.п. навіть не розглядав.
Востаннє редагувалось 09.10.2025 17:12 користувачем Bucho, всього редагувалось 1 раз.
-
Rorta
Junior
Dickstation. У меня самопал нв Openmediavault - горя не знаю.
-
Bucho
Member
Потрібно було в чайні напряму брати.Creo: ↑ 09.10.2025 16:32 Ureeen та інші знатно піджарили сраку сіно.
Продав свій ds218+.
Мені мій dxp4800plus вийшов з доставкою з Шеньженя меньше 370 баксів. Тоді як на тих же яйцях в штатах він зараз по $630.
Відправлено через 17 хвилин 45 секунд:
Ви за всіх не розписуйтесь. Наприклад я вже давно не уявляю, як жити без своєї домашньої хмари з онлайном 24/7 і бакапами бекапів в різних місцях, особливо в наш час. Звачайно можна башляти за онлайн хмари. Або щось підняти на іншому залізі, покуривши сотні сторінок форумів, на тому ж проксмоксі з докерами та віртуалками. Але воно буде гудіти, збирати пил і жерти енергії як пів праски, замісь 15-40Вт/год як у нормального НАСа. Якщо ж дивитись щось економне, на мініках на якому-небуть N100 - варіант Ок лише для тих, у кого домашній смітник займає відсили 2-4ТБerkins007: ↑ 09.10.2025 14:11А должно было? НАС и так щас не особо популярен, а тут ещё и такие приколыMike88: ↑ 09.10.2025 12:53Класичне "нє прокатіло"
Востаннє редагувалось 09.10.2025 17:51 користувачем Bucho, всього редагувалось 2 разів.
-
Ortyomko
Member
тут плюсую. Мав і кунап і асусор, вони набагато менш зручні за сінолоджи.Bucho: ↑ 09.10.2025 17:00NAS це в першу чергу про софт. А Qnap зі своїм софтом як був номером 2 так і залишається.Sanьka: ↑ 09.10.2025 14:56 З таким скотским відношенням, краще обирати Qnap.
Те що Сіно нарешті одумались, то звичайно добре. Але в моїй особі вони точно втратили покупця ds925+, хоча я його й чекав на заміну ds918+.
Бо вже придбав собі Ugreen 4800plus під Хренолоджи на 5-ядерному Intel Pentium Gold 8505.
Конкурентів з "другого ешелону (с)" у вигляді Qnap, Asustor і.т.п. навіть не розглядав.![]()
Наразі теж перейшов на хренолоджи на Beelink ME Mini і горя не знаю)
-
Hotspur
Member
Хомячки не розвелись 
-
Bucho
Member
Якби вони просто заявили, що тепер будуть підтримувати тільки окремі серії дисків для NAS від сторонніх виробників, у яких самі ж ці диски і купують та продають з націнкою під своїм лейблом, то мабуть й питань би не було ні в кого. А так дивишся на умовну Тошибу, а потім на 25-30% дорожчий диск від Сіно, всередині якого ця Тошиба. І виникає резонне питання - якого х..?
-
Creo
Member
не знаю. Ціна була гарна наче - 297 баксів і безкоштовна доставка по США. Ну і я хотів саме 2-х дисковий.Bucho: ↑ 09.10.2025 17:28Потрібно було в чайні напряму брати.Creo: ↑ 09.10.2025 16:32 Ureeen та інші знатно піджарили сраку сіно.
Продав свій ds218+.
Накатив одразу TryeNAS. Угос даже не запускав.
Треба ще модуль 32Гб РАМ купити
Хочу тепер 32
-
Васильович
Member
Трохи все ж прокатило)Mike88: ↑ 09.10.2025 12:53Класичне "нє прокатіло"
З іншого боку, обмеження на NVMe SSD формату M.2, як і раніше, залишаються чинними, тобто використовувати можна тільки твердотілі накопичувачі, що були офіційно сертифіковані Synology.
-
tornadox
Member
Попутали свою клієнтську базу з фанатами епл, ну з ким не буває. Там такі рішень навпаки вітаються. Клієнти вірять що лампова епл справді піклується за своїх фанатів і береже їх власників від крадіжок айфонів (мова про те що всі деталі в техніці епл мають серійний номер і не взаємозамінні без сервісного ПЗ)Цієї весни компанія Synology викликала хвилю критики через політику щодо використання несертифікованих накопичувачів у своїх мережевих сховищах серії Plus. Як зазначав вендор, це було частиною зусиль щодо забезпечення того, щоб клієнти використовували обладнання, яке було повністю протестовано на надійність і продуктивність.
В мене Unraid - цілком адекватне рішення якщо є бажання з цим бавитися. 60тб і дуже багато інших сервісів, навіть дискретна ВК і клауд геймінг (хоча з античітами це стає проблемою)
-
Bucho
Member
Це обмеження у них і раніше було на попередніх серіях. Обходиться сторонніми патчами. Як і інші іїхні локи у вигляді кількості ліцензій на IP-камери, підтримку кодеків і т.п.Васильович: ↑ 09.10.2025 18:09Трохи все ж прокатило)Mike88: ↑ 09.10.2025 12:53Класичне "нє прокатіло"З іншого боку, обмеження на NVMe SSD формату M.2, як і раніше, залишаються чинними, тобто використовувати можна тільки твердотілі накопичувачі, що були офіційно сертифіковані Synology.
Відправлено через 3 хвилини 44 секунди:
А чим 12гб не достатньо? Для DSM + декілька докер контейнерів та пари віртуалок цілком Ок.
В мене на 8Гб бігає 2 віртуалки: Хоум-Ассістант + Убунту-сервер + ще пара докер контейнерів.
-
Creo
Member
[/quote]
А чим 12гб не достатньо? Для DSM + декілька докер контейнерів та пари віртуалок цілком Ок.
В мене на 8Гб бігає 2 віртуалки: Хоум-Ассістант + Убунту-сервер + ще пара докер контейнерів.
[/quote]
тому що в TrueNAS частина RAM використовується для кешу. ZFS файлова система.
Чим більше рам тим краще.
Ось зараз. Це 2х4Тб диска.
[/quote]
тому що в TrueNAS частина RAM використовується для кешу. ZFS файлова система.
Чим більше рам тим краще.
Ось зараз. Це 2х4Тб диска.
-
Inqizitor2022
Member
А если Хитачи или Тошиба - то получается, что - нельзя и после обновления прошивки?
Ещё интересно, почему 2,5" не дают несертифицированные юзать?
Ещё интересно, почему 2,5" не дают несертифицированные юзать?
Востаннє редагувалось 09.10.2025 18:44 користувачем Inqizitor2022, всього редагувалось 1 раз.
-
Robostyle
Member
Это как? Он везде минимум 600Bucho: ↑ 09.10.2025 17:28
Потрібно було в чайні напряму брати.
Мені мій dxp4800plus вийшов з доставкою з Шеньженя меньше 370 баксів. Тоді як на тих же яйцях в штатах він зараз по $630.
p.s. алибаба штоль?
-
Ortyomko
Member
https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 88926.htmlRobostyle: ↑ 09.10.2025 18:33Это как? Он везде минимум 600Bucho: ↑ 09.10.2025 17:28
Потрібно було в чайні напряму брати.
p.s. алибаба штоль?