Новини
Останні статті і огляди
Выбор телевизора
-
Nutbar
Member
Raikonen
У LG мініледи якось не задались, тож з альтернатив тільки Соні або Самс. У Соні це X95L або Bravia 9 - і той і той буде краще (процесінг, алгоритми роботи мінілед, блумінг, градієнти, калібрування). У самса це QN90D, QN90F, QN95D - і мабуть тільки 95D чимось цікавіше. Але я б дивився оледи у самса, бо ціна така сама, а картинка на зовсім іншому рівні. У всіх конкурентів менша пікова яскравіть, але в реальних сценах приблизно така ж - дуже висока.
У LG мініледи якось не задались, тож з альтернатив тільки Соні або Самс. У Соні це X95L або Bravia 9 - і той і той буде краще (процесінг, алгоритми роботи мінілед, блумінг, градієнти, калібрування). У самса це QN90D, QN90F, QN95D - і мабуть тільки 95D чимось цікавіше. Але я б дивився оледи у самса, бо ціна така сама, а картинка на зовсім іншому рівні. У всіх конкурентів менша пікова яскравіть, але в реальних сценах приблизно така ж - дуже висока.
-
Jura
Member
Взяв тв самс з vrr синхронізацією. Ніяк не можу активувати цей вид синхронізації як в меню налаштувань екрану віндовс так і в меню самих іграх.
Скажіть чи може бути трабла в хдмі кабелі 1,4 версії чи в ртх2070?
Скажіть чи може бути трабла в хдмі кабелі 1,4 версії чи в ртх2070?
-
Tesseract
Member
Може бути проблема в кабелі, але від відеокарти також залежить. 2070 доволі стара, і їй потрібні останні дрова, щоб такі фічі працювали. Але це стосується десктопних версій. В ноутбучних картах HDMI порти можуть бути дуже цікаво зроблені, і потрібна буде підтримка VRR в процесорній графіці.
-
Nutbar
Member
Вмикається воно в панелі нвідіа. Але...
Телевізор у вас мабуть 4к 120Гц. Якщо хочете 10біт, та нормальну передачу хрома 444, то потрібна пропускна здатність 40 Гбіт/с, а це тільки HDMI 2.1 (або DP 1.4 з DSC). RTX 2070 має лише HDMI 2.0 вихід, в якого лише 18 Гбіт/с і нема підтримки DSC. З хрома 420 має потягнути (ставиться в панелі нвідіа, але не рекомендується для ПК), та ви ж іще чомусь кабель взяли HDMI 1.4… Коротше, можна спробувати з тим що є поставити хрому 420, а як не вийде, то взяти хороший 2.1 кабель (не довше трьох метрів) і подивитись чи заведеться бодай в якомусь режимі, але вцілому HDMI 2.0 не розрахований на 4к 120Гц, тобто і VRR нема від чого плясати.Jura: ↑ 13.10.2025 21:40 чи може бути трабла в хдмі кабелі 1,4 версії
-
l-m
Member
VRR з'явилось тільки у HDMI версії 2.1 
-
Jura
Member
В мене тв 4K 60гц, ще таке питання: в мене частенько як би сказати мигає чорним екраном на інтервал одну секунду чи то на робочому столі чи в грі різниці немає. Це відбуваєця на 2х хдмі кабелях, на 3му то не мигає чорним екраном. Чесно кажучи вперше такий фокус зустрічаю. Підскажіть це увсіх відносно нових самсах таке? Порадьте який кабель хдмі 2.1 взяти щоб не було цего чорного флікера?
з.и.
Ні один з трьох моїх хдмі кабелів не зумів vrr активувати, тільки hdr. Але я вже зрозумів що в відюхи хдмі 2.0 тому vrr не активувати, але скоро поміняю відеокарту на новішу.
з.и.
Ні один з трьох моїх хдмі кабелів не зумів vrr активувати, тільки hdr. Але я вже зрозумів що в відюхи хдмі 2.0 тому vrr не активувати, але скоро поміняю відеокарту на новішу.
-
Tesseract
Member
Шукайте кабелі із сертифікацією Ultra High Speed: https://www.hdmi.org/spec2sub/ultrahdmicables На коробці має бути спеціальна позначка з QR кодом.
-
Nutbar
Member
Jura
Ще б трошки допомогло якби ви модель ТВ написали. Бо 60Гц з VRR це прям щось дивне і не зрозуміло нашо.
Ще б трошки допомогло якби ви модель ТВ написали. Бо 60Гц з VRR це прям щось дивне і не зрозуміло нашо.
-
Maxhope
Member
у меня был и собственно до сих пор есть телек Samsung 18года,55" 4к 120гц VRR , но HDMI 2.0 , так как тогда не было 2.1 в принципе. На нем можно играть в 1440р и окном VRR 40-120 или 4к 40-60, даже 40-60 вполне норм, лучше так чем вообще без VRR.Nutbar: ↑ 15.10.2025 03:45Бо 60Гц з VRR це прям щось дивне і не зрозуміло нашо.
Отправлено спустя 21 секунду:
нетl-m: ↑ 14.10.2025 12:29VRR з'явилось тільки у HDMI версії 2.1
-
l-m
Member
Так.
https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Version_2.1
Можливо плутаєш HDMI 2.1 Variable Refresh Rate (VRR) з загальним поняттям - https://en.wikipedia.org/wiki/Variable_refresh_rateEnhanced refresh rate and latency reduction features:
Variable Refresh Rate (VRR) reduces or eliminates lag, stutter and frame tearing for more fluid motion in games
Це й відповідь чому через HDMI 2.0 може бути VRR.Implementations
Variable refresh rate display technologies include several industry standards and proprietary standards:
AMD FreeSync
Nvidia G-Sync
DisplayPort 1.2a's optional Adaptive-Sync feature[8]
HDMI 2.1 Variable Refresh Rate (VRR)[9]
Apple ProMotion
Qualcomm Q-Sync
Але саме HDMI VRR був у чернетці специфікації HDMI 2.0 і не був формально реалізований. Однак AMD працювала з виробниками, щоб запустити чорновий VRR з картами AMD, й тому в деяких телевізорах з HDMI 2.0 він є, хоча по факту це FreeSync. Який AMD ще з версії HDMI 1.2+ пропонувала як розширення протоколу (але підримували це частіше монітори з HDMI роз'ємами ніж елевізори). Втім, пошукай свій телевізор тут, раптом він навіть офіційно сертифікований AMD - https://www.amd.com/en/products/graphic ... c/tvs.html
-
Maxhope
Member
какая разница? Ты пишешь что VRR появился только в 2.1... Переменная частота обновления экрана. Какая разница как оно называется ? Официально телек поддерживает Фрисинк , но и Джисинк на нем заводится и на ПС5 VRR работает. В HDMI 2.1 это просто обрело стандартизацию, но были вот такие телеки с 2.0 и VRR , да изначально на основе Фрисинк и по моему только у Самсунг в топовых моделях 18-20 годов до появления 2.1l-m: ↑ 17.10.2025 07:34Можливо плутаєш HDMI 2.1 Variable Refresh Rate (VRR) з загальним поняттям
-
evgeniyproweb
Member
Всем привет, помогите другу подобрать телек, его хотелки:
1) бюджет до 2100 злот, живет в Польше и покупать будет там
2) 55" , в идеале конечно бы 65" но он понимает что за эти деньги врятли
3) тв ему для того чтобы после работы глянуть фильм/сериал с резки или скачать в хорошем качестве, в ютуб позалипать
3) тв ему для того чтобы после работы глянуть фильм/сериал с резки или скачать в хорошем качестве, в ютуб позалипать
-
heidfeld
Member
https://www.ceneo.pl/174572443evgeniyproweb: ↑ 29.10.2025 15:04 Всем привет, помогите другу подобрать телек, его хотелки:
-
Nikolayovich
Member
Порекомендуйте хороший ТВ від 40", бажано зі Smart TV і HDR, бюджет - 200 €?
-
Gold_Star
Member
Nikolayovich
Олед підходить?
Олед підходить?
-
Nikolayovich
Member
Gold_Star
Та ні, від бюджетних стримаюсь, так як і з брендовими є проблеми.
Та ні, від бюджетних стримаюсь, так як і з брендовими є проблеми.
-
Gold_Star
Member
Nikolayovich
Може краще тоді монітор замість тв?
Може краще тоді монітор замість тв?
-
Nikolayovich
Member
Gold_Star
Ні, в мене монітор і тв є, то на подарок!
Ні, в мене монітор і тв є, то на подарок!
-
Gold_Star
Member
Nikolayovich
А якщо не секрет, для кого подарунок?
А якщо не секрет, для кого подарунок?
-
Nikolayovich
Member
Gold_Star
А є різниця, я бюджет сказав!
А є різниця, я бюджет сказав!