Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Bruno Banani
Member

Повідомлення

Avenger80
Я так изначально и говорил, китайский не нужен. Лучше американский.
Avenger80
Member

Повідомлення

Bruno Banani: 05.10.2025 22:39Я так изначально и говорил, китайский не нужен. Лучше американский.
Я мав на увазі, що нема різниці на таку площу - любий з магазину. :) Не обов'язково з гармати по горобцях – BE7000 і таке інше.
Valdey377
Member

Повідомлення

WaRMacTep: 05.10.2025 22:23 Bruno Banani
у меня Keenetic Hero (KN-1012) полностью покрывает 2 комнатную квартину в блок комнатром доме и полностью квартину выше с понижением сигнала на 20%-40% в зависимости от точки замера .... замер спец оборудованием проводился а не квлючил телефон ноут и спидтест запустил ...
Нуу это должен быть редкий кал, чтобы не покрывал двухкомнатную квартиру с этим справляется любой туполинк за 1500 грн и тенда еще дешевле, а ещё эта срань бьёт вниз до магазина с 5 этажа, и это знаменитый 840й , который ещё у многих дома стоит)
Valdey377
Member

Повідомлення

Avenger80: 05.10.2025 22:42
Bruno Banani: 05.10.2025 22:39Я так изначально и говорил, китайский не нужен. Лучше американский.
Я мав на увазі, що нема різниці на таку площу - любий з магазину. :) Не обов'язково з гармати по горобцях – BE7000 і таке інше.
Я смотрю сяоми скоро тоже будут продавать в мясном ряду на килограммы в нагрузку)
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Вирішив трохи оновити мережеву "залізяку" вдома, якщо бути точнішим точку. Зараз стоїть Ruckus R500. І стою на роздоріжжі, - що придбати на заміну? Цікаво почути різні думки різних людей, а не тільки власні думки.
R610 wifi5, 3x3:3, 1300+450Mbit/s, unleashed, 4500грн
R710 wifi5, 4x4:4, 1733+600Mbit/s, unleashed, 5500грн
R720 wifi5, 4x4:4, 1733+600Mbit/s, unleashed, 6500грн
Наскільки зрозумів R720 від R710 відрізняється наявністю 2,5Gbps порта. Різниця невелика але думаю чи є сенс для wi-fi 5 wave 2 точки в 2,5Gbps порту?
Ще придивлявся до Unify U7 Pro але це вже 9000грн. і відверто трохи жабка душить.
І що його придбати?
Scoffer
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
Ну от мені став R730 з ібея з викупом (ага, я ледачий) і доставкою за 139.97$ сумарно. А без викупу можна було б ще десятку зекономити.
Ambrelka
Member

Повідомлення

Посоветуйте норм роутер для домашней сети 10 компютеров по удаленному доступу что б тянуло по вайфай +5 телефонов + умный дом 7-8 гаджетов
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Scoffer
Окей. Дякую. Дуже зацікавила мене R730. Але як і собі придбати таке щастя? Бо мені повідомляє, що в Україну зась. Можливо є якийсь механізм купівлі?
Scoffer
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
Перевізником. НП шопінг/ міст шопінг/обрати своє. У них є так звана послуга викупу, це коли копіпастиш лінк і тикаєш кнопку "хацу", а далі воно якось саме. А можна самому купити на ібеї і направити на їхній склад по інструкції, дешевше. Я різні товари і так і так купляв.
спойлер
Зображення
Востаннє редагувалось 07.10.2025 21:26 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
Bruno Banani
Member

Повідомлення

Ambrelka
Linksys mx4200
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Scoffer
Зрозумів. Дякую дуже. Пішов витрачати гроші 😉
WaRMacTep
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
а kn-1012, як варіант?
kolesnukm
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 07.10.2025 21:27 Scoffer
Зрозумів. Дякую дуже. Пішов витрачати гроші 😉
Якщо ще є пару днів тому був варіант за 85$ на ebay із доставкою по США і ще десь буде 7$ якщо брати міст експрес в Україну
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

WaRMacTep
Гарний жарт.
kolesnukm
Дякую, та я вже зробив замовлення. Вийде дорожче але мене влаштовує.
Scoffer
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
Готуй живлення до нього. Окрім рідного підходять 48-вольтові БЖ від аруби з роз'ємом 3.5*1.35мм. Ну або перехідник з інших 48-вольтових. Я знайшов ADP-50GR.
спойлер
Зображення
Або uPoE/802.3bt
Scoffer
Member

Повідомлення

8x8 точка жере не економненько :D
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Scoffer
Поки дивлюсь на PoE-інжектор Ubiquiti U-PoE++ на 60W.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Я тут трохи прикинув. Викупив точку, нову я за 152$ + БЖ стане мені 1600грн. Я таки вже впритул підійшов до нової Unify U7 Pro яку можна придбати тут у нас. Але що цікаво вона геть не 8х8 як R730, а 2х2 хоча і 3-х діапазонна.
Ну поки точку оновлю, а там вже глянемо на 2,5Gbps чи 10Gbps апгрейд локальної ethernet мережі.
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 08.10.2025 16:09 Я тут трохи прикинув. Викупив точку, нову я за 152$ + БЖ стане мені 1600грн. Я таки вже впритул підійшов до нової Unify U7 Pro яку можна придбати тут у нас. Але що цікаво вона геть не 8х8 як R730, а 2х2 хоча і 3-х діапазонна.
Ну поки точку оновлю, а там вже глянемо на 2,5Gbps чи 10Gbps апгрейд локальної ethernet мережі.
А нащо тобі 8х8 точка? Вона ж просто дуже велику кількість клієнтів розрахована.

У самого H510 стоїть. Але думаю на нову настінну АР від Руіджи поміняти з 6 чи 7 вайфаєм. Ну і дома 2х2 вистачить 100%. Ну можна 4х4 ще :)

По покриттю - дома перевіряв. 6 вайфай крутіше за 5 ас вейв 2
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov
Ясна річ, що в домашніх умовах я не зможу утилізувати весь потенціал точки але це геть не проблема і мене мало хвилює.
Відповісти