Генеральний директор Acer висловлює побоювання щодо угоди NVIDIA та Intel

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Georgin
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Генеральний директор Acer висловлює побоювання щодо угоди NVIDIA та Intel

Окей, я прочитав цей "нестандартний погляд" і хочу спитати - так а які мінуси для споживачів?
Все, що перелічив цей директор (знадобиться розробка нових спеціалізованих продуктів, зміна ланцюжків постачання, управління складськими запасами та інше,
що потребуватиме додаткових операційних витрат) - це стандартні задачі для будь якого бізнесу. Якщо коротко - пан директор глибоко стурбований тим, що доведеться, не повірите, попрацювати!

Пан директор просто хоче робити мінімум але заробляти максимум, а на бажання споживачів йому глибоко пофіг. Дуже природня поведінка для усіляких директорів :)
alexeygalas
Member

Повідомлення

Georgin
З*явився третій виробник морозива. Та нехай йому, це ж тепер закупівельному відділу потрібно додаткові дзвінки робити, що один холодильник гнати на ще один склад. Скільки роботи. І заради чого? Заради додаткового заробітку? Ні. Це дуже геморно. Ми на це піти не можемо ))

І то я розумію це би заявив такий гігант як Lenovo чи Dell. Acer? :laugh:
І знаючи, як Acer проєктує всередині лептопи та їх навички зіпсувати самий найенергоеффективніший чіп совєю СО - це ще кому потрібно боятись )) Це Нвідії потрібно боятись, що Acer випускатиме лептопи з їх чіпами ))

Фани Acer, не потрібно мене вбивати, будь-ласка, не потрібно )
Востаннє редагувалось 07.10.2025 11:55 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
MaKCuMyC
Member

Повідомлення

Georgin
Та якась маячня. Читаєш оригінальну новину і з'являється відчуття що бачиш черговий «результат» якоїсь LLM.
Про якого третього гравця мова? Хіба Інтел дає ліцензію Нвідіа на х86?
І коли з'явився Квалком зі своїми «революціонними» платформами всі тільки радісно раділи.
Georgin
Member

Повідомлення

alexeygalas
Ну його можна частково зрозуміти - всім подобається працювати "по протореній доріжці" без проблем і хвилювань.
Але так можна і з ринку вилетіти: розслабишься, втратиш ділову хватку, перестанеш вдосконалюватись - і привіт, клієнтську базу перехопили конкуренти.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Georgin: 07.10.2025 11:55Але так можна і з ринку вилетіти
Я це власне і мав на увазі. При тому що ти маєш конкурентів вище класом. Тут ще й як крутитись потрібно а не носом вертіти ще

Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
MaKCuMyC: 07.10.2025 11:54Та якась маячня. Читаєш оригінальну новину і з'являється відчуття що бачиш черговий «результат» якоїсь LLM.
Та тут в принципі не грає ролі. Навіть якби зараз VIA з могили вилізли і захотіли знову випускати x86 процессори - Acer просто показав, як він "зацікавлений" в потенційному збільшенні продукції та продажів ))
Georgin
Member

Повідомлення

MaKCuMyC
Мені щє оцей абзац ну дуже сподобався:

"При переході на абсолютно новий проєкт компанії потрібно запропонувати набір продуктів, які будуть матимуть попит у споживача.
І бренди повинні спиратися не тільки на коротку мотивацію на кшталт ринкового ажіотажу, а й на точне планування дорожньої карти та післяпродажне обслуговування."

Нічого собі, які бізнес-таємниці відкрив цей директор. Вивчення ринку, гарантія та техпідтримка продуктів - це важливо? Хто б міг подумати...
dead_rat
Member

Повідомлення

У пана директора хороше життя, красівий будинок, авто, сімʼя.
А ви хочете, щоб поважна людина все це кинула і пішла на роботу налагоджувати ланцюжки поставок. Майте совість.
KimRomik
Member

Повідомлення

А нас як то має турбувати його побоювання? Для нас як покупців ця угода скоріш тільки в плюс, бо вона створить конкуренцію і разом з ним падіння цін. Коротше, одні плюси. А ваші додаткові витрати то не наші проблеми :rolleyes:
Anytime
Member

Повідомлення

KimRomik: 07.10.2025 12:23 А нас як то має турбувати його побоювання? Для нас як покупців ця угода скоріш тільки в плюс, бо вона створить конкуренцію і разом з ним падіння цін. Коротше, одні плюси. А ваші додаткові витрати то не наші проблеми :rolleyes:
Видимість конкуренції для відводу очей не створить падіння цін.
vmsolver
Member

Повідомлення

Ничего не понял, Асер не работает с Nvidia и не знает о её существовании? Что значит новый игрок? :lol:
uncle_doc
Member

Повідомлення

Georgin: 07.10.2025 11:38 Пропоную обговорити Генеральний директор Acer висловлює побоювання щодо угоди NVIDIA та Intel

Окей, я прочитав цей "нестандартний погляд" і хочу спитати - так а які мінуси для споживачів?
Все, що перелічив цей директор (знадобиться розробка нових спеціалізованих продуктів, зміна ланцюжків постачання, управління складськими запасами та інше,
що потребуватиме додаткових операційних витрат) - це стандартні задачі для будь якого бізнесу. Якщо коротко - пан директор глибоко стурбований тим, що доведеться, не повірите, попрацювати!

Пан директор просто хоче робити мінімум але заробляти максимум, а на бажання споживачів йому глибоко пофіг. Дуже природня поведінка для усіляких директорів :)
вони то стандартні, але не треба забувати що це все це лягає на гаманець споживача (завжди) або зменшення прибутку акціонерів (ніколи) (((:
загалом - у кого менше витрати, в того краща ціна
Afit
Member

Повідомлення

Це "побоювання" чомусь всі тут сприйняли як лінивість директора, не помітивши другий ключовий меседж :) "МОЖЕ призвести до подорожчання :yes: Оце вже ближче до діла :gigi:
Alligator
Member

Повідомлення

Новина виглядає так:
"На оверах написали, що на Wccftech написали, що Ray Wang написав, що Jason Chen поставив в один рядок Acer разом з MSI та Gigabyte".
Georgin
Member

Повідомлення

Afit
З чого Ви вирішили, що ніхто не помітив цього меседжу? Навпаки, помітили всі але просто ігноруємо, тому що ця фраза за останні роки задовбала до гикавки.
Вона постійно з'являється майже у кожному реченні представників практично всіх виробників електроніки і базується на абсолютно рандомних причинах - від шматка сосиски на виробничому конвеєрі
до цунамі/посухи/землетрусу/криптобуму/AI_буму/рандомного_бажання_виробника_скоротити_виробництво_бо_шось_ціни_впали.

Навіть задля жарту вже немає жодного бажання коментувати ці "можливі подорожчання".
VovaII
Member

Повідомлення

Цікаво хто писатиме драйвери для ЦПУ із відео від Нвідіа? Поки писав Інтел, воно якось більш-менш було. І кодеки підтримувались.
waryag
Member

Повідомлення

Думав, що буде боятися монополізації, а тут ні про що.
Alligator
Member

Повідомлення

VovaII: 07.10.2025 16:19 Цікаво хто писатиме драйвери для ЦПУ із відео від Нвідіа? Поки писав Інтел, воно якось більш-менш було. І кодеки підтримувались.
Здається там будуть драйвера від Intel для CPU та nVidia для GPU.
У Intel все було чікі-бомбоні поки Apple американські гривні фурами завозив, таке враження наче у керівників Intel весь час основним питанням було чия яхта довша, а коли огризок вирішив відмовитись від інтелу то одразу стало все погано.

P.S. дійсно вихід нового гравця у вигляді процесорів Мх нікого не визвав побоювань, а ось NVIDIA та Intel в одному чипі в ноутах де були чипи від NVIDIA та Intel це ужос-ужос :horror:
SERGBILL
Member

Повідомлення

alexeygalas: 07.10.2025 11:46 Фани Acer, не потрібно мене вбивати, будь-ласка, не потрібно )
все так і є, у племінниці Nitro 5, CO навіть з найкращими термопастами/підставками/налаштуванням всього, що можна налаштувати всеодно не може впоратися, з 11400H та 3060 у Фаркрай Ню Давн без фризів тільки на мінімалках і то турбіни кочегарять на увесь, ноут абсолютно неігровий з ігровим залізом, на старішому Асус Рог з Райзеном та rtx2060 фпс вищій і нема перегріву та фризів.
Alligator
Member

Повідомлення

SERGBILL: 07.10.2025 20:55
alexeygalas: 07.10.2025 11:46 Фани Acer, не потрібно мене вбивати, будь-ласка, не потрібно )
все так і є, у племінниці Nitro 5, CO навіть з найкращими термопастами/підставками/налаштуванням всього, що можна налаштувати всеодно не може впоратися, з 11400H та 3060 у Фаркрай Ню Давн без фризів тільки на мінімалках і то турбіни кочегарять на увесь, ноут абсолютно неігровий з ігровим залізом, на старішому Асус Рог з Райзеном та rtx2060 фпс вищій і нема перегріву та фризів.
у мене не асер i7-11800H/RTX3060 сгорів проц, не знаю чи доцільно ремонтувати, це "шикарне" покоління CPU :weep:
alexeygalas
Member

Повідомлення

SERGBILL: 07.10.2025 20:55у племінниці Nitro 5
Ооо ну Nitro 5 - це "зірка барбекю" на реддіт. Навіть в мого знайомого з ним були проблеми за часів кофілейків. Мені на роботі видали Dell Precision 5540 на 9850h а він собі купив нітро на 9750h. Так мало того що він у нього постійно в термал тротлінгу сидів - він ще й розряджався під час гри (тобто ейсер тоді навіть жмотив поставити зарядний пристрій з нормальним струмом до ігрової моделі). І при цьому на той час у мене лептоп був тонший а у нього товстелезний ігровий гроб
Відповісти