Новини
Останні статті і огляди
Acer пропонує відеокарти Predator BiFrost Radeon RX 9070 (XT) у білому кольорі
-
AlexWest
Member
Предлагаю обсудить Acer пропонує відеокарти Predator BiFrost Radeon RX 9070 (XT) у білому кольорі
Карти AMD виглядають усе привабливіше на фоні Nvidia в плані долар на фпс. Якщо не тарабанитися у рейтрейсинг. Щоправда в тестах видно, що AMD трошки американські гірки в енергоспоживанні – у Nvidia рівніше йде напруга. Але не думаю, що це аж така проблема, щоб через неї переплачувати до 30-35% ціни за Nvidia заради тих же фпс і трохи швидшого трасування. Чи проблема? Хто шарить?
Хоч AMD трохи ненажерливіша при тій же продуктивності, тож їй треба дорожчий БЖ. Складний виибір, коротше.
Карти AMD виглядають усе привабливіше на фоні Nvidia в плані долар на фпс. Якщо не тарабанитися у рейтрейсинг. Щоправда в тестах видно, що AMD трошки американські гірки в енергоспоживанні – у Nvidia рівніше йде напруга. Але не думаю, що це аж така проблема, щоб через неї переплачувати до 30-35% ціни за Nvidia заради тих же фпс і трохи швидшого трасування. Чи проблема? Хто шарить?
Хоч AMD трохи ненажерливіша при тій же продуктивності, тож їй треба дорожчий БЖ. Складний виибір, коротше.
-
Mozdev
Member
Запропонуйте краще карти зі зниженою хоча б на 100-200$ ціною.
-
Lekrs
Member
Включив в кількох іграх фср, краще переплачу 30-35 % за нвідію, без апскейла новинки не сильно грабельні.AlexWest: ↑ 05.10.2025 16:44 Предлагаю обсудить Acer пропонує відеокарти Predator BiFrost Radeon RX 9070 (XT) у білому кольорі
-
AlexWest
Member
Хіба новий ФСР сильно поступається DLSS? Розрив тут скорочується значно швидше, ніж в продуктивності в рейтрейсингу. І я нормально все граю й без апскейлерів, просто не вмикаю rtx. І без нього все гарно,особливо коли маєш HDR.Lekrs: ↑ 05.10.2025 17:24Включив в кількох іграх фср, краще переплачу 30-35 % за нвідію, без апскейла новинки не сильно грабельні.AlexWest: ↑ 05.10.2025 16:44 Предлагаю обсудить Acer пропонує відеокарти Predator BiFrost Radeon RX 9070 (XT) у білому кольорі
-
lewerlin
Member
"Біла" карта з чорним текстолітом. Ага. Маркетологом взяли стажиста?
-
AlexWest
Member
lewerlin, чорно-білий дизайн не виходить з моди ніколи, у будь-чому, не тільки відеокартах.
-
Геральт
Member
І той стажист бекблейт білий придумав )lewerlin: ↑ 05.10.2025 17:41 "Біла" карта з чорним текстолітом. Ага. Маркетологом взяли стажиста?
Але все одно XFX цікавіша
- спойлер

-
kalakawa
Member
1. ложь, ни о каких 30-35% речи не идетAlexWest: ↑ 05.10.2025 16:44 Але не думаю, що це аж така проблема, щоб через неї
1. переплачувати до 30-35% ціни за Nvidia заради тих же фпс і трохи швидшого трасування. Чи проблема? Хто шарить?
2. Хоч AMD трохи ненажерливіша при тій же продуктивності, тож їй треба дорожчий БЖ.
3. Складний виибір, коротше.
- 5060ти 16гб имеет на 10% больше грн\фпс чем 9060хт
- 5070 на 0% больше чем 9070
- 5070ти на 20% больше чем 9070хт
при этом только 5070 имеет меньше памяти, но во всех случаях жирафы имеют преимущество в исполнении и распространении технологий
2. амд и нвидия в этом поколении +- одинакого прожорливы, так что тут преимущества ни у кого нету
3. лично я с этим согласен, потому что для меня радеоны стали конкурентноспособными впервые после поколения Полярисов(эрикс 500), но статистика с нами не согласна

-
AlexWest
Member
Передивився не один і не два тести в неті. 9070 XT ≈ 5070 Ti якщо без рейтрейсингу, і дешевша на 10 000 - 12 000 грн у схожому виконанні (Asus TUF, наприклад).kalakawa: ↑ 05.10.2025 21:301. ложь, ни о каких 30-35% речи не идетAlexWest: ↑ 05.10.2025 16:44 Але не думаю, що це аж така проблема, щоб через неї
1. переплачувати до 30-35% ціни за Nvidia заради тих же фпс і трохи швидшого трасування. Чи проблема? Хто шарить?
2. Хоч AMD трохи ненажерливіша при тій же продуктивності, тож їй треба дорожчий БЖ.
3. Складний виибір, коротше.
- 5060ти 16гб имеет на 10% больше грн\фпс чем 9060хт
- 5070 на 0% больше чем 9070
- 5070ти на 20% больше чем 9070хт
при этом только 5070 имеет меньше памяти, но во всех случаях жирафы имеют преимущество в исполнении и распространении технологий
2. амд и нвидия в этом поколении +- одинакого прожорливы, так что тут преимущества ни у кого нету
3. лично я с этим согласен, потому что для меня радеоны стали конкурентноспособными впервые после поколения Полярисов(эрикс 500), но статистика с нами не согласна
![]()
У всіх моделях і виконаннях AMD за той же ФПС жере солідно більше, ще й напруга гуляє синусоїдою.
Але різниця в ціні нівелює усі претензії. Через 2-3 роки братиму нову карту (на заміну 4070), і якщо зараз вибір складний, то через 2-3 р., якщо тенденція продовжиться, вперше візьму AMD.
-
unique-neon
Member
Впринципі можна і на тому і на тому грати. Але з радеоном зараз це роблю зі свистоплясками. То гра нативно fsr4 не має і до недавна тре оптіскейлером прикручувати. То взагалі ніякого fsr немає, теж оптіскейлер. То в мс сторі (геймпас наприклад) апгрейд до fsr4 не працює, знову оптіскейлер, плюс установку тре робити не на системний диск, щоб з правами не морочитись.AlexWest: ↑ 05.10.2025 16:44Складний виибір, коротше.
Загалом на словах гарно, але елемент костильності все ще присутній. Мені впринципі сильно не заважає, але краще б воно по нормальному працювало все.
Сам брав радеон, бо нарешті є нормальний апскейлер, хоч і з зауваженнями вище, звичайними 8-пінами. І найбільше через гібридну графіку - виявилось ця тепер уже не працює під 11-ю, але вже після покупки дізнався
Загалом воно наче і справно працює коли повозитись, але треба возитись.
Об'єктивності задля я і на НВ постійно міняв длл'ки, щоб dlss освіжити, але тепер це наче як з драйвера можна робити.
Також якщо з діфюжинами і ко хочеться погратись, то краще то на НВ робити.
Загалом рдна 4 ніби нічого так залізо, але софт частина так собі. Це стосується не лише перерахованого, є і інші криві речі.
-
AlexWest
Member
А якщо я не користуюся апскейлерами, жертвуючи rtx-ом і, в гірших випадках, тінями, бо не можу обтікати милом, то для мене AMD рішане?unique-neon: ↑ 05.10.2025 22:52Впринципі можна і на тому і на тому грати. Але з радеоном зараз це роблю зі свистоплясками. То гра нативно fsr4 не має і до недавна тре оптіскейлером прикручувати. То взагалі ніякого fsr немає, теж оптіскейлер. То в мс сторі (геймпас наприклад) апгрейд до fsr4 не працює, знову оптіскейлер, плюс установку тре робити не на системний диск, щоб з правами не морочитись.AlexWest: ↑ 05.10.2025 16:44Складний виибір, коротше.
Загалом на словах гарно, але елемент костильності все ще присутній. Мені впринципі сильно не заважає, але краще б воно по нормальному працювало все.
Сам брав радеон, бо нарешті є нормальний апскейлер, хоч і з зауваженнями вище, звичайними 8-пінами. І найбільше через гібридну графіку - виявилось ця тепер уже не працює під 11-ю, але вже після покупки дізнався. Хто винен, мс чи амд не відомо, баг репорти і туди і туди писав, обидвом нема діла.
Об'єктивності задля я і на НВ постійно міняв длл'ки, щоб dlss освіжити, але тепер це наче як з драйвера можна робити.
Загалом рдна 4 ніби нічого так залізо, але софт частина так собі. Це стосується не лише перерахованого, є і інші криві речі.
-
unique-neon
Member
AlexWest
Ну так воно звичайно менше претензій
Растр працює, нікуди не дівся.
Хоча деякі ігри грав з мінімальним ртх плюс апскелер, 60-80 фпс було, так що ртх там не такий вже і немічний
Ну так воно звичайно менше претензій
Растр працює, нікуди не дівся.
Хоча деякі ігри грав з мінімальним ртх плюс апскелер, 60-80 фпс було, так що ртх там не такий вже і немічний
-
kairo
Member
AlexWest: ↑ 05.10.2025 21:50Передивився не один і не два тести в неті. 9070 XT ≈ 5070 Ti
- спойлер
- спойлер

20%переплачувати до 30-35%
https://kvshop.com.ua/videokarti/asus/a ... ent=524782
https://kvshop.com.ua/videokarti/asus/a ... ent=524776
На 7К.і дешевша на 10 000 - 12 000 грн у схожому виконанні
ТАА не милить?))бо не можу обтікати милом
Востаннє редагувалось 06.10.2025 00:15 користувачем kairo, всього редагувалось 3 разів.
-
Enjthesilence
Member
з меншою на 5% продуктивністю в растері, з 20% меншою з ретрейсингом, без cuda з гіршим енергоспоживанням, з гіршим апскейлером і меншою базою підтримуючих його ігор, можна зекономити 5-6к і взяти 9070хт, все вірно. вийдуть супери, буде ще цікавішеAlexWest: ↑ 05.10.2025 22:57А якщо я не користуюся апскейлерами, жертвуючи rtx-ом і, в гірших випадках, тінями, бо не можу обтікати милом, то для мене AMD рішане?unique-neon: ↑ 05.10.2025 22:52
Впринципі можна і на тому і на тому грати. Але з радеоном зараз це роблю зі свистоплясками. То гра нативно fsr4 не має і до недавна тре оптіскейлером прикручувати. То взагалі ніякого fsr немає, теж оптіскейлер. То в мс сторі (геймпас наприклад) апгрейд до fsr4 не працює, знову оптіскейлер, плюс установку тре робити не на системний диск, щоб з правами не морочитись.
Сам брав радеон, бо нарешті є нормальний апскейлер, хоч і з зауваженнями вище, звичайними 8-пінами. І найбільше через гібридну графіку - виявилось ця тепер уже не працює під 11-ю, але вже після покупки дізнався. Хто винен, мс чи амд не відомо, баг репорти і туди і туди писав, обидвом нема діла.
Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
так там ще менше є (оф дистрбтр асус)
https://exe.ua/product/p827703/?utm_med ... ent=827703
https://exe.ua/product/p825047/?utm_med ... ent=825047
-
AlexWest
Member
Дивіться тести без рейтрейсингу, бо це з ним, судячи з усього.kairo: ↑ 06.10.2025 00:06AlexWest: ↑ 05.10.2025 21:50Передивився не один і не два тести в неті. 9070 XT ≈ 5070 Ti
- спойлер
- Screenshot 2025-10-06 000116.png
- спойлер
20%переплачувати до 30-35%
https://kvshop.com.ua/videokarti/asus/a ... ent=524782
https://kvshop.com.ua/videokarti/asus/a ... ent=524776На 7К.і дешевша на 10 000 - 12 000 грн у схожому виконанніТАА не милить?))бо не можу обтікати милом
А ціни я тут звіряв:
- спойлер
- https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... 6g-gaming/
https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... 6g-gaming/
В деяких іграх 9070 xt поліпше без рейтрейсингу. Замість -5% : +5%+10%. Вибір складний, і виходити тут треба радше з тих ігор, під які ви купуєте, ніж від середніх циферок.Enjthesilence: ↑ 06.10.2025 00:13з меншою на 5% продуктивністю в растері, з 20% меншою з ретрейсингом, без cuda з гіршим енергоспоживанням, з гіршим апскейлером і меншою базою підтримуючих його ігор, можна зекономити 5-6к і взяти 9070хт, все вірно. вийдуть супери, буде ще цікавішеAlexWest: ↑ 05.10.2025 22:57
А якщо я не користуюся апскейлерами, жертвуючи rtx-ом і, в гірших випадках, тінями, бо не можу обтікати милом, то для мене AMD рішане?
Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:так там ще менше є (оф дистрбтр асус)
https://exe.ua/product/p827703/?utm_med ... ent=827703
https://exe.ua/product/p825047/?utm_med ... ent=825047
-
kairo
Member
Я також дивився на Хотлайн. Асус Прайм 9070ХТ коштує від 31700, Асус Прайм 5070Ті від 38500. Різниця в 6800 грн.AlexWest: ↑ 06.10.2025 01:43А ціни я тут звіряв:
спойлер
-
Enjthesilence
Member
а от тут ще цікавіша картина нічого дивного що люди просто доплатять 40$ за 5070ті, і чому ж це радеон втрачає ринокkairo: ↑ 06.10.2025 01:51Я також дивився на Хотлайн. Асус Прайм 9070ХТ коштує від 31700, Асус Прайм 5070Ті від 38500. Різниця в 6800 грн.AlexWest: ↑ 06.10.2025 01:43А ціни я тут звіряв:
спойлер
-
AlexWest
Member
Enjthesilence, так AMD що, задарма віддавати свої карти? Вони скорочують відставання, і я вже не знаю що взяв би собі на сьогодні, хоча завжди впевнено обирав Nvidia. А що буде за 2-3 роки? Цікава возня.
-
Mozdev
Member
Якби вона була суттєво дешевше, це був би сильний аргумент на користь AMD, і якби різниця була б не 40$, а 100 або 140$, без варіантів люди брали б AMD, навіть як що в них продуктивність менша, та немає деяких технологій що є у NVIDIA, ціна б зарішала.AlexWest: ↑ 06.10.2025 02:25 Enjthesilence, так AMD що, задарма віддавати свої карти? Вони скорочують відставання, і я вже не знаю що взяв би собі на сьогодні, хоча завжди впевнено обирав Nvidia. А що буде за 2-3 роки? Цікава возня.
-
Enjthesilence
Member
Якби це було 750 проти 599, тобто їх мсрп я би погодився, але тут доплата в 40 баксів за у всьому кращу гпу, тому риночек порєшавAlexWest: ↑ 06.10.2025 02:25 Enjthesilence, так AMD що, задарма віддавати свої карти? Вони скорочують відставання, і я вже не знаю що взяв би собі на сьогодні, хоча завжди впевнено обирав Nvidia. А що буде за 2-3 роки? Цікава возня.