Відверто кажучи ці всі уплавнялки/маштабатори/ генератори почав використовувати при переході на 4к монік, на 1440р виглядало як г-но , а ось на вищому розширенню навіть на АМД пристойна картинка
Новини
Останні статті і огляди
AMD додала функцію Fast Motion Response у генерацію кадрів AFMF 2.1
-
_Andrik_
Member
Пропоную обговорити AMD додала функцію Fast Motion Response у генерацію кадрів AFMF 2.1
Відверто кажучи ці всі уплавнялки/маштабатори/ генератори почав використовувати при переході на 4к монік, на 1440р виглядало як г-но , а ось на вищому розширенню навіть на АМД пристойна картинка
-
unique-neon
Member
_Andrik_
FSR4 дуже добре виглядає, навіть при апскейлі з 1080p. Виглядає як рівень 4К, хоча якщо придиратись, то звичайно менш деталізовано ніж нативний 4К
FSR4 дуже добре виглядає, навіть при апскейлі з 1080p. Виглядає як рівень 4К, хоча якщо придиратись, то звичайно менш деталізовано ніж нативний 4К
-
Pride91
Member
Ну звісно, бо 4К і так добре масштабується(розтягується) з 1080р, навіть без всіх цих хитрих технологій масштабування, не дивно що картинка с технологіями виглядає ще краще.. чого б їй не виглядати..unique-neon: ↑ 03.10.2025 13:35 _Andrik_
-
unique-neon
Member
Pride91
Маю на увазі, що FSR4 дуже добре це робить. Бо якщо з FSR3 масштабувати FHD в 4К, то виглядає як розтягнутий 2К.
Відправлено через 5 хвилин 53 секунди:
До слова, десь в старіших темах скидали резльтат апскейлу FSR4 з 720p у 1440p - теж достойно виглядало.
Маю на увазі, що FSR4 дуже добре це робить. Бо якщо з FSR3 масштабувати FHD в 4К, то виглядає як розтягнутий 2К.
Відправлено через 5 хвилин 53 секунди:
До слова, десь в старіших темах скидали резльтат апскейлу FSR4 з 720p у 1440p - теж достойно виглядало.
-
kairo
Member
Цікаво, як загальний тон на форумі зміщується від мило/дегенератори до гарно працює та картинка не гірша 
-
l-m
Member
В що тут дивного?kairo: ↑ 03.10.2025 17:49 Цікаво, як загальний тон на форумі зміщується від мило/дегенератори до гарно працює та картинка не гірша![]()
Моделі покращуються з часом, та у випадку dlss4 та fsr4 суттєво, відповідно покращується і їх сприйняття.
Особисто я після виходу dlss4 змінив свою думку на краще, і тепер вважаю що це дійсно корисна річ (хоча і в неї є ще досі недоліки, як-от надмірний шарп, але тут питання суб'єктивного сприйняття та звички).
Хоча перші версії взагалі треш були, скільки б їх маркетологи та фанати не нахвалювали.
-
kairo
Member
DLSS3 вже давно видає якісну картинку. В 4К, це взагалі мастхев. Зараз ентузіасти допиляють FSR4 для RDNA3 і будуть усі зі скейлом грати. На рахунок шарпу, в більшості ігор є регулювання, я зазвичай знижую.l-m: ↑ 03.10.2025 18:31В що тут дивного?kairo: ↑ 03.10.2025 17:49 Цікаво, як загальний тон на форумі зміщується від мило/дегенератори до гарно працює та картинка не гірша![]()
Моделі покращуються з часом, та у випадку dlss4 та fsr4 суттєво, відповідно покращується і їх сприйняття.
Особисто я після виходу dlss4 змінив свою думку на краще, і тепер вважаю що це дійсно корисна річ (хоча і в неї є ще досі недоліки, як-от надмірний шарп, але тут питання суб'єктивного сприйняття та звички).
Хоча перші версії взагалі треш були, скільки б їх маркетологи та фанати не нахвалювали.
-
gregory_amd
Member
ура амуде винайшли iнтерполяцiю
-
zaqik
Member
Да что там эти ваши FMR в AFMF, когда в HUEHUEHU можно добавить FGFFDS
Не, ну правда, они этими аббревиатурами технологий уже подзамахивают...
Не, ну правда, они этими аббревиатурами технологий уже подзамахивают...
-
taras_cs
Member
В статиці воно все шикарно виглядає, різниця в динаміці. Я спробую записати відео порівняння FSR 2 vs XeSSunique-neon: ↑ 03.10.2025 16:43До слова, десь в старіших темах скидали резльтат апскейлу FSR4 з 720p у 1440p - теж достойно виглядало.
-
unique-neon
Member
taras_cs
В динаміці теж норм. В спайдермені FSR4 дещо краще за DLSS3 (DLLS4 вже не застав).
Якщо казати за динаміку то і IPS монітор милить без dlss/taa можливо більше ніж вони, лише шлейфів немає від IPS.
Ну і рівень мила залежить від двох факторів - швидкість руху камери та fps. На геймпаді наприклад не так відчувається. З меншим розширенням і більшим fps теж менше відчувається.
Ну і щодо мила, тут вже кому що. Я все лишаю трохи моушн блура в налаштуваннях на нижчих fps, щоб картинка не виглядала як накладені слайди, на яких теж нічого не розбереш.
Відправлено через 8 хвилин 10 секунд:
По ips'ам - це можна запустити якусь гру без taa, і почати повільно рухатись вправо/вліво, милить безбожно. Або те саме просто щ текстом, якщо почати його плавно скролити
В динаміці теж норм. В спайдермені FSR4 дещо краще за DLSS3 (DLLS4 вже не застав).
Якщо казати за динаміку то і IPS монітор милить без dlss/taa можливо більше ніж вони, лише шлейфів немає від IPS.
Ну і рівень мила залежить від двох факторів - швидкість руху камери та fps. На геймпаді наприклад не так відчувається. З меншим розширенням і більшим fps теж менше відчувається.
Ну і щодо мила, тут вже кому що. Я все лишаю трохи моушн блура в налаштуваннях на нижчих fps, щоб картинка не виглядала як накладені слайди, на яких теж нічого не розбереш.
Відправлено через 8 хвилин 10 секунд:
По ips'ам - це можна запустити якусь гру без taa, і почати повільно рухатись вправо/вліво, милить безбожно. Або те саме просто щ текстом, якщо почати його плавно скролити
-
taras_cs
Member
В мене Олед, тому цей фактор можна виключити. Просто в русі FSR 2/3 - картинка розпадається на пікселі (не знаю, як ще це описати, ніби пікселі загубилися та бігають екраном). Зупиняюся - пікселі фокусуються і знову ідеальна картинка. Із intel XeSS трохи краще - немає жахливих шлейфів та пікселізації.unique-neon: ↑ 04.10.2025 11:49taras_cs
FSR 4 поки що перевірити не вдалося, хіба що роботу знайду, де платитимуть краще.
-
unique-neon
Member
До слова на оледі теж не ідеальноtaras_cs: ↑ 04.10.2025 12:06В мене Олед, тому цей фактор можна виключити.
Ну так fsr 3 і нижче сильно шакалять картинку. Погоджусь з _Andrik_, що дивитись на нього можна лише в 4к кволіті.
-
Kirakishou
Member
У мене FSR 4 працює на Radeon RX 7800 XT та на GeForce GTX 1660 Ti. На RX 7800 XT я граю в 4К, там навіть в режимі Performance, коли картинка апскейлиться з 1080р, вже досить непогана картинка. На GTX 1660 Ti я граю в 1080р, тому вмикаю Quality або Balance. Перевіряв на грі Stellar Blade Demo. Для того, щоб FSR 4 запрацював, потрібно завантажити бібліотеку amd_fidelityfx_upscaler_dx12 з цього треду, а також завантажити FidelityFX-SDK-v2.0.0. Витягти з архіву FidelityFX-SDK-v2.0.0 дві бібліотеки amd_fidelityfx_loader_dx12 та amd_fidelityfx_framegeneration_dx12 з папки Kits\FidelityFX\bin. Після цього треба перейменувати amd_fidelityfx_loader_dx12 в amd_fidelityfx_dx12 і кинути ці три бібліотеки в папку гри c:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\StellarBladeDemo\SB\Binaries\Win64. Обираєте в грі маштабування FSR 3, але це буде FSR 4. OptiScaler встановлювати не потрібно. На GeForce GTX 1660 Ti це працює, тому на більш потужних відеокартах також має працювати.taras_cs: ↑ 04.10.2025 12:06FSR 4 поки що перевірити не вдалося, хіба що роботу знайду, де платитимуть краще.
Якщо в будь-якій грі, в яку ви граєте, вже є підтримка FSR 3, то просто кидаєте ці три бібліотеки в папку, де є бібліотеки FSR 3 і у вас в грі буде працювати FSR 4. Звісно, перед цим краще зробити бекап оригінальних бібліотек.
-
zalizo_org
Member
З подальшим прогресом технологій в цій сфері претензій до якості і надалі ставатиме меншеkairo: ↑ 03.10.2025 17:49Цікаво, як загальний тон на форумі зміщується від мило/дегенератори до гарно працює та картинка не гірша
-
Nouriel
Member
зате буде претензія до оптимізації, бо без апскейла не буде 60 фпсzalizo_org: ↑ 04.10.2025 14:09З подальшим прогресом технологій в цій сфері претензій до якості і надалі ставатиме менше
-
kairo
Member
Не купуйте такі ігри, обирайте ті, де розробники не халтурять.Nouriel: ↑ 05.10.2025 11:21зате буде претензія до оптимізації, бо без апскейла не буде 60 фпс